Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Q111CHLz8ng.jpg

Wyszła wersja Ostatniego Stalkera na silniku OGSR, z nowinek mapy przekompilowane pod prawidłową obsługę DX 10 i DX 11, usunięto oświetlenie statyczne z moda. Zmieniono paczkę broni, różne mniejsze i większe zmiany w modzie, skryptach itd.

Ponieważ teraz jest gęstsza roślinność i trawa dodano detektor artefaktów, który zakładamy na pas, i który sygnalizuje dźwiękami gdy zbliżamy się do artefaktu.

Więcej informacji, linki i instalacja na 519 stronie tematu:

https://ap-pro.ru/forum/35-91597-519

Jak wrócę do domu to jakoś sensownie dodam to do tematu ale pewnie raczej jako ciekawostka bo jak są różne zmiany np nowa paczka broni to polonizacja pasować nie będzie do tej wersji.

• Super 1

Ostatni Stalker v1.3 x64 (mod na 64bitowym silniku OGSR)

4dvd1Ushh84.jpg

Opis:

Pokaż ukrytą zawartość

Linki do pobrania i instalacja:

Pokaż ukrytą zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam, po próbie uruchomienia gry pojawia się bugtrap. 

O to log: 

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 21.03.2020 o 00:40, Monolithalian napisał(a):

Witam, po próbie uruchomienia gry pojawia się bugtrap. 

Będę wdzięczny za pomoc.

O to log: 

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

@Monolithalian  Podaj jeszcze, którą wersję uruchamiasz. Tę z #1 dla spolszczenia, czy już tę najnowszą,  z odsyłacza parę wpisów wyżej.

Bo możliwe, że na stronie moda zostały podmienione.

Będzie musiał @tom3kb lub @gawron to sprawdzić. I jak są zmiany, dać jakąś informację.

W dniu 21.03.2020 o 11:40, kondotier napisał(a):

@Monolithalian  Podaj jeszcze, którą wersję uruchamiasz. Tę z #1 dla spolszczenia, czy już tę najnowszą,  z odsyłacza parę wpisów wyżej.

Bo możliwe, że na stronie moda zostały podmienione.

Będzie musiał @tom3kb lub @gawron to sprawdzić. I jak są zmiany, dać jakąś informację.

Rozwiń  

Zainstalowałem najnowszą wersje moda, v1.1 z dostosowaną polonizacją na 32 bitowym silniku +plus patch. 

Wywaliło mi po tym jak zapisałem gre w podziemiach agropromu i po wyjściu z gry oraz przy próbie wejścia do niej, bugtrap sie pojawił. 

Edytowane przez Monolithalian

Mod ma swoje chimeryczne strony, Dlatego został zaktualizowany dla win 64.

W skrócie pulpitowym spróbuj parametr -smap4096 , zmienić na niższy. Jakie można dać, masz w #1, opis instalacji.

Możesz też zejść z ustawień w menu moda.

I jeszcze to. Nie cytuj treści postów pod którymi bezpośrednio odpowiadasz. Wywołaj tylko tego komu chcesz odpowiedzieć. Wiesz jak to zrobić, aby jego ksywka była na białym tle?

A jak jest to jeszcze ktoś, z wpisów wcześniejszych, tak samo tylko mleczna ksywka. Chyba że chodzi o jakiś szczególny fragment wypowiedzi, wtedy cytujesz tylko jego.

• Dodatnia 1

Poprzednicy dobrze tu radzą, mimo mocnego kompa dobrze jest tu zejść w dół z opcjami graficznymi i dodatkowo nawet wywalić ten parametr startowy odnoszący się do "rozszerzonych" cieni i opcji graficznych.

Ze Stalkera i tak Crisisa jeśli chodzi o grafikę się nie zrobi ;) a tylko można mieć problemy.

Samemu mimo iż na początku grałem na wysokich ustawieniach to później zszedłem na średnie bez fajerwerków żeby komfort gry był większy i nie było jakichś dziwnych zwiech i wylotów.

Najlepiej trochę protestować na niższych, jak jest ok to trochę w górę, jak zaczynają się dziwne rzeczy dziać, jakieś wyloty z pupy, przycięcia to jednak schodzimy trochę w dół.

Jak to mówi każdy mechanik samochodowy "jeździć, obserwować". :D

W dniu 21.03.2020 o 13:09, kondotier napisał(a):

Mod ma swoje chimeryczne strony, Dlatego został zaktualizowany dla win 64.

W skrócie pulpitowym spróbuj parametr -smap4096 , zmienić na niższy. Jakie można dać, masz w #1, opis instalacji.

Możesz też zejść z ustawień w menu moda.

Rozwiń  

Nie pomogło. 

W dniu 21.03.2020 o 13:12, vidkunsen napisał(a):

Monolithian - nie marudź tylko obniż wartości w opcjach do 0 a najdalej to przesuń suwak tylko na pole widzenia lub opcja tekstur - statyczne lub udawane dynamiczne.

Rozwiń  

Miałem na statycznym.

Pomogło to: zrobiłem kopie zapisów, odinstalowałem, zainstalowałem na nowo, przywróciłem zapisy i działa. Najwyżej jak błąd się znowu pojawi to zrobię tak samo.

Znowu mogę cieszyć się pięknem satanistycznej zony

Na tę wersję moda w którą gra @Monolithalian żadnych łatek już nie będzie. Jeszcze można przed przejściem na następną lokację zmniejszyć switch_distanse. Teraz jest chyba 150, więc dać na początek 50, a jak nie pomoże to nawet 10.

Zaurus problemy usiłuje usunąć wersją na silnik x64. Ale czy nie zmienił czegoś w dialogach, albo innych wiadomościach tekstowych  i nie wiadomo czy spolszczenie na tej wersji zadziała.

Potrzebny jest jakiś królik doświadczalny, bo autora spolszczenia dawno na forum nie widziałem.

Potrzebuję porady. Moda w zasadzie dopiero rozpoczynam. Odebrałem dokumenty od kapitana na Sortowni. Piech chce mnie odesłać na Dużą Ziemię zamiast zapewnić "okno". I brama na północnym posterunku zamknięta. Jak przez nią przejść? Potrzebuję kodu czy muszę się jeszcze z kimś spotkać?

Edytowane przez Sasq

W dniu 22.03.2020 o 11:35, Sasq napisał(a):

Potrzebuję porady. Moda w zasadzie dopiero rozpoczynam. Odebrałem dokumenty od kapitana na Sortowni. Piech chce mnie odesłać na Dużą Ziemię zamiast zapewnić "okno". I brama na północnym posterunku zamknięta. Jak przez nią przejść? Potrzebuję kodu czy muszę się jeszcze z kimś spotkać?

Rozwiń  

A byłeś już u tych agentów z GSC czy jak się oni kuźwa nazywali ? 

Tam na posterunku w sortowni, jest kapitan i z nim musisz porozmawiać żeby przejść dalej. 

W dniu 22.03.2020 o 15:40, Wania Kindżał napisał(a):

@kondotier Wiem, znalazłem już tę rurę wcześniej, niemniej dziękuję. Mam też jeszcze jedno pytanie, bardziej techniczne. Znalazłem ikony i trzy sztuki AS VAL w helikopterze, na które będzie quest i zabrałem je. Nie spowoduje to jakiegoś błędu w fabule?

Rozwiń  

Nie, nic sie nie zepsuje. Zaoszczędziłeś sobie tylko czasu.

W dniu 22.03.2020 o 16:38, Monolithalian napisał(a):

A byłeś już u tych agentów z GSC czy jak się oni kuźwa nazywali ? 

Tam na posterunku w sortowni, jest kapitan i z nim musisz porozmawiać żeby przejść dalej. 

Nie, nic sie nie zepsuje. Zaoszczędziłeś sobie tylko czasu.

Rozwiń  

Głupi ja ?. Byłem w nocy i nie zauważyłem drzwi z kraty po prawej. Skoncentrowałem się na zamku z kodem. Już przeszedłem. 

@Monolithalian Właśnie odpaliłem i fakt, była to duża oszczędność czasu. Niestety mam kolejny problem, również techniczny. Na początku gry dźgnąłem bandytę, który tarasował drogę do kawiarni (podziałało, odsunął się). Niestety teraz Żwawy i reszta neutralnych na sortowni zmieniła kolor na czerwony. Da się jakoś od nowa zaskarbić sobie ich sympatię, żeby zmienili stosunek z wrogiego na neutralny?