tom3kb Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Narzędzia o ile dobrze pamiętam znosisz technikowi w ATP na Kordonie, ta baza stalkerów po prawej stronie drogi jak idziemy w kierunku torów. Technik siedzi w kańciapie przy głównym wejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalkerman1 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 no właśnie chodzi o to że narzędzia do kalibracji zdobyłem już po jego śmierci i tak mi się walają w eq i przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zaglądaj tam od czasu do czasu, po śmierci pierwszego technika później pojawi się chyba inny. Nie pamiętam czy będzie także chciał narzędzia. Jeśli nie to już do niczego się nie przydadzą, zostaną ci na pamiątkę ;) Ewentualnie może jakiś handlarz kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Gram trochę jestem w kordonie, mod fajny bo daje kilka opcji przejścia misji tak naprawdę :) Gra się przyjemnie :) EDIT1:Chodzi o to że gdy wykonuje pierwszy pomiar oscylografem i tak cały czas wpisuje dane i czekam aż będę mógł zamknąć okno to po kilku próbach wpisywania wszystko w oknie oscylografu miga strasznie szybko i nie mogę zamknąć tego okna. Klikając przycisk zamknij, chociaż robi się on aktywny i nie dostaje żadnego info w PDA o zakończeniu pomiaru. Może ktoś pomoże ? EDIT2:Już sobie poradziłem dzięki temu filmikowi https://www.youtube.com/watch?v=7WhA2nEEn6E od minuty 37:45 Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Adik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Pamiętam, nieźle się trzeba naklikać było. Chyba jeszcze jakaś problematyczna akcja była w tym modzie. ;) No i motyw z podkładaniem pluskiew :) ale wszystko opisane było na poprzednich stronach więc jak utkniesz to wiesz gdzie zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 W/w we wstawce przejścia moda - z jutube, że przejście zmajstrował "Kinoman" więc może do niego pytania? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clin12345 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Siemanko witam was jestem nowy i nie wiem co i jak pomocy !!!Jak zainstalować to po kolei ?Czy do jest mod cop że moge sb z kolegą pograć ?Wszystko mi napisze z kad mam ściągnąć stalkera itd Z góry dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Pisz normalnie i nie krzycz bo tego bełkotu się nie da czytać.Instrukcja jest w pierwszym poście.To nie jest mod coop, a stalkera masz sobie kupić. Edytowane 29 Stycznia 2015 przez tom3kb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Clin12345 - najpierw stawiasz podstawkę i jeśli nie masz to paczujesz do wersji 1602 - podstawka zew czyli zew prypeci, potem nakładasz moda - gammedata i czasem elementy lub cały bin, nastepnie na moda(gamedata) możesz kopsnąć poprawki/pacze/fiksy itd/itp dopiero potem spolszczenie jak ci rus wersja nie pasi i na to np. pacze do spolszczenia. Wchodzisz w bin robisz skrót do exe, kopiujesz go na pulpit albo do folderu np. gry który masz na pulpicie i możesz jesli tego wymaga wejśc we właściwości i po cudzysłowiu: spacja i napisz -nointro, wtedy skrócisz czas oczekiwania na ekrsn startowy gry. p.s. ja gram w rus wersje więc ze spolszczeniami nie mam kłopotu bom ich nie używam a po spolszczeniu możesz mieć napisy w piśmie ojrackim(pismo z rep. mongolii ;) ) więc uważnie czytaj i jakby co to mechaników zajrzyj tu na forum itd/itp :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Gram sobie radośnie. Piecyk ledwo daje radę: Error Reason: ---------------------------------------- xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "F:S.T.A.L.K.E.R. - Zew PrypecibinxrCore.dll" at 001B:002BE12E, xrDebug::backend()+174 byte(s) User Message: ---------------------------------------- Expression : fatal error Function : out_of_memory_handler File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCorexrDebugNew.cpp Line : 336 Description : <no expression> Arguments : Out of memory. Memory request: 86740 K Troszkę szkoda, że mod tak za rączkę prowadzi...Znalazłem gausa, przydał się na kontrolera w podziemiach:) Edytowane 1 Lutego 2015 przez fasolaks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Za mało pamięci, ustawienia w dół i ponowna próba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Postanowiłem przejść ponownie mod, z racji że jest niesamowity.Przy okazji przechodzenia znalazłem kilka błędów spolszczenia: Edytowane 2 Lutego 2015 przez sedoro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) @tom3kb - dzięki:) Ale to cudo pojawia się tylko przy przejściach między lokacjami. Za dużo towaru w plecaku, chyba. Albo jakieś trefne giwery (np SWD - jak wyrzuciłem to nie wywalało) Taki fajny mod, a taki krótki... szkoda:( Edytowane 4 Lutego 2015 przez fasolaks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiu98 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Przeszedłem moda, rzeczywiście jest bardzo przyjemny i stabilny. Jeżeli ktoś ma kłopot z narzędziami to podaję lokację tutaj: Narzędzia podstawowe znajdziemy w wiosce nowicjuszy, na strychu budynku przy którym siedzi Wilk.Narzędzia precyzyjne znajdziemy na podnośniku na dachu jednego z budynków.Narzędzia do kalibracji znajdziemy w podziemiach pod kordonem zaraz przed wejściem do laboratorium x-5 (pod schodami). Dodatkowo dzięki mojej dość wścibskiej eksploracji udało mi się znaleźć kombinezon dodany przez twórców moda, który przypomina mi kombinezon turysty z ShoC'a. Jeżeli ktoś chciałby w nim pobiegać to zamieszczam opis, gdzie można go znaleźć:Idąc podziemiami do lab x-5 musimy pokonać swego rodzaju duży szyb wentylacyjny, przechodząc przez niestabilnie wyglądającą deskę. Jednak zamiast przejść zmniejszamy sobie poziom trudności (na mistrzu nie da rady przeżyć) i skaczemy na dół. Tam w kwasowej anomalii leży "Kombinezon pancerny Kiełek", obok znajduje się anomalia teleportująca która wyrzuci nas przed tunel w którym spotkaliśmy Zegarmistrza. W moim przypadku, kombinezon był doszczętnie zniszczony i nie można było go ulepszyć (zapewne niedopatrzenie twórców moda), więc postanowiłem to naprawić. Musimy edytować jeden plik znajdujący się w gamedacie (na wszelki wypadek zróbcie kopię zapasową!) : S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyatgamedataconfigsmiscstalkers_upgrade_info.ltx i otwieramy go notatnikiem, WordPadem lub C++'em. Znajdujemy linijkę: [esc_mechanic_barkas]pod nią znajduje się linijka: min_cond_condlist = 0.3 żeby technik naprawił nam kombinezon zmieniamy wartość 0.3 na 0.0 , zapisujemy plik i teraz technik Barkas będzie w stanie naprawić nasz kombinezon. Jednak dalej nie mamy możliwości ulepszania go. W tym samym pliku nieco niżej niż linijka którą edytowaliśmy szukamy linii dolg_heavy_outfit pod tą linijką musimy dopisać stalker_outfit_anom . Od teraz Barkas może ulepszać ten kombinezon. Poradnik napisałem dość łopatologicznie, żeby każdy zrozumiał. Pozdro. Edytowane 11 Lutego 2015 przez Rosiu98 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) A ten, miał ktoś coś takiego, że po zbieraniu artefaktów z Wilkiem - gdy trzeba mu pokazać zdobyty przedmiot - ten stoi bez ruchu? Nie da się porozmawiać, ani nic: Edit:No więc tak, znalazłem rozwiązanie problemu.Po zebraniu artefaktu Wilk był w wiosce, jak się do niego idzie, to pojawia się przy polu anomalnym. Poszedłem okrężną drogą (w kierunku mostu), zadanie się anulowało, ale można sprzedać Wilkowi <<Meduzę>>, tak jakby ta rozmowa się jednak odbyła. (4000 RU) Edytowane 20 Lutego 2015 przez Devell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headshooter Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 A ja tak z zupełnie z innej beczki mam pytanie. W lokalizacji bar w niektórych miejscach słychać całkiem przyjemną muzykę z radia, pogrzebałem w plikach gry: https://dl.dropboxusercontent.com/u/14211066/megafon_music_2.ogg Ktoś zna może tytuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) No i koniec. Mod nie jest jakiś specjalnie długi, co mi się podoba. Do tego dochodzi miasto Kurczatow, bardzo klimatyczna lokacja, szczególnie w nocy, za sprawą dobrego ambientu. Poniżej kilka screenów z miasta: Edytowane 1 Marca 2015 przez Devell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Kurde, ludzie co to za nuta leci w barze ta na gitarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Szukałem w internetach i nie mogłem znaleźć :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Szkoda bo jest klimatyczna. Panowie znalazłem flesh&space - Deserted dreams 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam poszukuję narzędzi na Kordonie. do kalibracji znalazlem a reszty nie mogę, może przeoczylem. Dzięki za pomoc :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zerknij do #198 tego tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marjan Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam! Mam problem z tym modem. Nie mogę przejść przez przeklętą kratkę wentylacyjna w laboratorium pod kordonem.... Gdy kucając dochodzę do kratki i wskoczę w nią ( bo jeśc normalnie nie nada) i robię csowe kucniecie w skoku to utykam, mogę iść do tyłu a do przodu nie...Czyli w jednym zdaniu, niskie kucniecie nie działa ni czorta... Ma ktoś jakąś poradę? @Edit: pomsył z postu działa nawej jak zmniejszyłem wartości do 0.01..... Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Marjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja mam inny problem- nie mogę przejść z Wysypiska na Bar przed Wielką Emisją. Okej , przeszedłem. Ale nie mam zielonego pojęcia jak stworzyć pluskwę, a powyższy link z pomocą nie istnieje już najpewniej. Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Hrothgar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Przejrzyj poprzednie strony tematu, tam jest wszystko wyjaśnione odnosnie questów z pluskwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi