Gość Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @kobal Racja już to dodałem wcześniej do suplementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Btw: małe pytanko- w kwestii znalezienia ( zdobycia) RPG _ questy na lokacji ATP. Znajdujemy w/w "argument w dyskusji" na miejscu , czy też musimy przytargać ją ze sobą.Wytłukłem wszystkich bandytów - żaden nie ma RPG , i w budynkach też nie znalazłem. Gdzieś w innym niejscu?Czołem. Mnie udało się znaleźć RPG dopiero na MW w czasie "zasadzki" najemników na moją osobę (nazwy zadania nie pamiętam - ale w międzyczasie TROCHĘ pobiegałem) a i tak z powodu dużego zużycia broni musiałem szukać drugiego do naprawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Kurna - a ja ze 3 sztuki już sprzedałem .No , cóz będę musiał szukać dalej. Edytowane 25 Września 2015 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 RPG do celów zadania może być w każdym stanie, jednak sam musisz wykalkulować czym się bardziej opłaca niszczyć BTR-y - granatami czy stu procentowo sprawnym RPG (dwa pociski na btr-a) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Granatów ci u mnie dostatek - raczej do tej pory niezbyt używałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 STALKERZY !!! UwagaKalinin Na ATP daje zadanie zlikwidowania stada nibyolbrzymów (15 szt)Ja po walce naliczyłem 38 (18 łap) a to nie były wszystki Część Trofeów poleciała gdzieś daleko jakl stadnie łupały o ziemi Polecam z 1000 śrutu i z 20 apteczk ze sobą wziąść na to zadanie Ja wycofałem się na z góry upatrzone pozycje (siedziba Bandytów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Przyznaje się bez bicia iż w zadaniu dla Brata Cienia Monolitu na odnalezienie PDA musiałem po raz pierwszy skorzystać z "cziterki" (po ok. 40 cytując boberma "zdymisjonowaniach") mianowicie zwiększyłem skok przez co dostanie się na dachy było bardzo proste. Misja dla mnie awykonalna A jak koledzy/koleżanki stalkerzy poradzili sobie z ów zadaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Mi się udało, ale było bardzo ciężko, szczególnie na Wysypisku, gdzie trzeba wejść na dach. Kupa granatów ogłuszających i dymnych, do tego ficzer w postaci Serca Poltergeista na pasie, co wybitnie pomagało na zdrowie. Ale koszta misji ogromne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) Szacunek "virtuti militari" kobal tym bardziej iż warunkiem zadania jest to że nie można strzelać do NPC-ów. Mnie już nerwy nie pozwoliły P.S - wyjaśniłeś sprawę z "karabinami" za zadanie od Brata Monolitu? Błąd spolszczenia, oryginału czy losowy dobór nagrody? Edytowane 27 Września 2015 przez Anton Gorodecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Semantyka. Można tłumaczyć jako karabin, a można też jako broń. Myślę, że taki jest sens tego zdania. Zabij Sidora, dostaniesz dwie pukawki, co nie znaczy dwa karabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) Panowie - jestem na CEA1 ( czy też CZAES1) - czyli Radiacyjnej Obsmarkanej Elektrownii ./- czy muszę włazić do podziemi? Nie uśmiecha mi się ganiać po lokacji którą dzieki TŚ znam zbyt dobrze./- po jaką cholerę wymyślono tę emisję ? Jestem tam tylko po fanty ... i nie mam zamiaru ( o ile nie będę zmuszony ) robić nic innego.Może póżniej./- jaki chory umysł wymyślił tę przeszkadzałkę .......czyli "krokodyle" atakujące stadnie moją szanowną postać/- i finalnie- jak kurna stamtąd wyleżć nie włażąc do środka Edytowane 27 Września 2015 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Zainstalowałem grę od nowa i zaskoczenie Gra zrobiła się kolorowa i jasna (miałem barwy rdzawo - buro)Próbowałem u kolegi ale mimo kilkakrotnej powtórki u niego dalej jest rdzawo buroMoże ktoś ma pomyśł jak to naprawić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Panowie - jestem na CEA1 ( czy też CZAES1) - czyli Radiacyjnej Obsmarkanej Elektrownii ./- czy muszę włazić do podziemi? Nie uśmiecha mi się ganiać po lokacji którą dzieki TŚ znam zbyt dobrze./- po jaką cholerę wymyślono tę emisję ? Jestem tam tylko po fanty ... i nie mam zamiaru ( o ile nie będę zmuszony ) robić nic innego.Może póżniej./- jaki chory umysł wymyślił tę przeszkadzałkę .......czyli "krokodyle" atakujące stadnie moją szanowną postać/- i finalnie- jak kurna stamtąd wyleżć nie włażąc do środka Oczywiście, że musisz. Trzeba zniszczyć Świadomość żeby skończyć linię z podstawki. A przede wszystkim trzeba przejść na CEA-2. A jak już tam będziesz, nie zapomnij znaleźć tam kilku mózgów kontrolera z CEA. Bo jak ich nie znajdziesz to już prawdopodobnie tam nie wejdziesz bez czitowania. A będzie trzeba tam wejść wiele, wiele razy. Tak samo zresztą jak i na CEA-1 i do Sarkofagu.A jak przypadkiem nie masz dekodera z hotelu w Prypeci ze sobą to sposób wyjścia z CEA jest jeden, wczytać wcześniejszy zapis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Well , Kobalu - rzeczywiście widać że jestem zmuszony ....eeee tam W sprawie okoliczności towarzyszących:a/ dekoder mamb/ czy te mózgi to kwestia zadania bodajże od Łukasza? - jeżeli tak - to już jestem po zaliczeniu onegożGeneralnie - dzięki za podpowiedż .Włażę - bo i tak emisja by mnie zdymisjonowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Jeżeli zaliczyłeś zadanie od Łukasza na mózgi to masz namiar na teleporty Monolitu, których pięć sztuk powinno leżeć przy monolicie w sarkofagu. Za pomocą tych teleportów przenosisz się z dowolnego miejsca w Zonie na CEA-2. Ale linię fabularną z podstawki wypadało by zakończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Zgadza się. Mam teleport Striełoka ( takie zielone coś) i czaszki.Jestem w trakcie finalizacji linii fabularnej .Jak trzeba - to trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Doszedłem do tego obsmarkanego CEA 2 . Zrobiłem zadanie ze świadomością Z .Przebilem się przez fale Monolitowców , rzucanych w bój w dobrym starym stylu made in Żukow - przebrodziłem przez morze trupów, otarłem twarz , wylałem krew monolitowców z butów, otrzepałem sie z resztek organicznych przywartych do kombinezonu ---- i koniec udręki.Idę szukac w Barze psychologa i umówić sie na terapię , aby nie budzić się z krzykiem po nocach z dzwięczącym w uszach pogłosem ..moooooonolit.EDIT:A teraz na poważnie. Czy Panowie wiedzą, które pliki odpowiadają za "procentową możność" użycia zestawów naprawczych do broni?Nigdzie nie mogę znależć arta Black Energy - a muszę naprawić kilka "giwer". Edytowane 28 Września 2015 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Czarna energia do kupienia u Sacharowa-Jantar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) A dzięki , dzięki de Vries. Nic jeszcze u tego zdziercy nie kupowałem , ale zajrzę do jego składu.BTW: poradziłem sobie inaczej - dopisałem Barmanowi ten art do sprzedaży.Trochę mało eleganckie rozwiązanie , wolałbym "przeprocentować" możliwośc używania zestawów naprawczych , ale - na bezrybiu i rak ryba. Edytowane 28 Września 2015 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Dodam tylko że artefakt "Czarna Energia" służy również do zasilania (ażeby nie psuć zabawy tym którzy jeszcze nie wiedzą) pewnego eksperymentalnego kombinezonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Dzieki za info Anton - szczerze mówiąc - to już gdzieś się spotkałem z tym rozwiązaniemw którymś z modów - być może nawet w SS - tyle ich było że nie pamiętam.Mam skromne pytanie - gdzie znależć M4A1? jeszcze się z tym typem w OP 2 nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Niewiem jak w tym Modzie OP-2 ale w Soliance trzeciego moduł nieopłacało się montować do kombinezonu Zużywał energie a niewiele dodawałLatam od Kilku dni zony w tym pancerzu z Dwoma modułamiLeczy krwotok oraz rany (zużyw bandaże oraz apteczki) i nie chowa się broń bo pancerz robi to za nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Mam skromne pytanie - gdzie znależć M4A1? jeszcze się z tym typem w OP 2 nie spotkałem.Mówimy o M4A1 SOPMOD? Jeżeli tak,to dostajemy go w nagrodę za zadanie np. od Wasyla (BAGNA) na narzędzia. "Znalazłem" też dwie sztuki przy Bandytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 W zadaniu dla Kalinina jest Colt M4A1- nie wiem czy jest tożsamy z SOPMOD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 W takim razie musisz pobiegać za swoim Coltem M4A1 Poluj na najemników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi