coles313 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Kolejny schowek kolejny problem . Schowek kolekcjonera w X 10 w hali z wyłącznikiem . Save z widokiem na schowek . Nie wiem jak się tam dostać, zastanawiam się czy nie zwiększyć na chwilę parametru skoku ale nie wiem jak to zrobić . schowek x10.dds schowek x10.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Jak się tam dostać od 0:52 https://www.youtube.com/watch?v=kHW3JV6lgbM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Witam! Czy można by poprosić o screena ewentualnie listę artefaktów trzeba które trzeba przynieść Sacharowowi na quest zbieracki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Lista artefaktów dla Sacharowa: Spoiler Brukowiec - 15 szt Kropla - 1 szt Łzy Elektry - 1 Łzy ognia - 1 szt Łzy Chimery - 2 szt Korale mamy - 1 szt Korale Babci- 1 szt Korale prababki - 1 szt Korale babki burera - 2 szt Korale prababki burera - 2 szt Jeżowiec - 1 szt Jeżozwierz - 1 szt Elektryczny Jeżozwierz - 1 szt Kwaśny Jeżozwierz- 2 szt Kamienny Jeżozwierz - 2 szt Dusza - 1 szt Ognista Dusza - 1 szt Kropla Duszy - 1 szt Kryształowa Dusza - 2 szt Gorący Kryształ - 2 szt Błona- 1 szt Skóra - 1 szt Łuska- 1 szt Pancerz - 2 szt Skalp Kontrolera - 2 szt Pustak - 1 szt Płomień - 1 szt Blask - 1 szt Księżyc -2 szt Budyń - 2 szt Kulebiak- 1 szt Stalowy Kulebiak - 1 szt Tytanowy Kulebiak - 1 szt Diamentowy Kulebiak - 2 szt Młodszy brat giganta - 2 szt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Pytanko gdzie znajdę trzeciego kontrolera (elektro) z zadania dla Sacharowa? Dwóch udało mi się złapać. Trzeciego ani widu ani słychu (według zadania jest to delikwent nr 2) i jak mam im zrobić zdjęcie najprościej? Gdzie jest pierwszy schowek w zadania na schowek monolitu? Nie mogę go dorwać a bardzo bym chciał. Na dole na stercie gruzu w Sarkofagu u mnie pusto. W Barze wyświetla mi się zadanie na schowek Striełoka? Jakaś wskazówka gdzie go szukać? Schowek Denisa w czerwonym lesie tez jakoś nie może wpaść w moje ręce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 @Ignachinio Schowek Denisa: Spoiler Kontrolery: Spoiler Na pozostałe dwa nie pomogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 38 minut temu, Ignachinio napisał: W Barze wyświetla mi się zadanie na schowek Striełoka? Jakaś wskazówka gdzie go szukać? KTÓRY schowek Striełoka konkretnie? Ten w Prypeci? Schowek Monolitu: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Wielkie Dzięki chłopaki Schowek w Barze oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Nie pamiętam szczerze mówiąc O ten chodzi? Jeśli nie proszę mocno nie bić Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Coles313 - gamedata - configs - zmiana parametrów postaci na takie jakie chcesz: a/ system.ltx - tutaj zmieniasz udźwig plecaka, pokazany jest na 9 ton [inventory] take_dist = 2 max_weight = 9000 b/ creatures - actor.ltx - skoki, chód, bieg max_item_mass = 9000 ;9000.0 jump_speed = 28. crouch_coef = 0.30 ;0.45 climb_coef = 0.7 run_coef = 2.5 ;2.5 sprint_koef = 2.9 ;2.9 ;2.9 postacie "lekko niesmiertelne" [actor_immunities_gd_novice] burn_immunity = 0.0 ;0.00 ;ęîýôôčöčĺíňű čěěóíčňĺňŕ strike_immunity = 0.0 ;0.00 shock_immunity = 0.0 ;0.00 wound_immunity = 0.00 ;0.00 radiation_immunity = 0.0 ;0.00 telepatic_immunity = 0.0 ;0.00 chemical_burn_immunity = 0.0 ;0.00 explosion_immunity = 0.00 ;0.00 fire_wound_immunity = 0.00 Wszystko i wszystkie postacie dajesz na zero oraz: radiation_v = 0.0 ;ńęîđîńňü óěĺíüřĺíč˙ đŕäčŕöčč max_walk_weight = 9000 I możesz grać niczym Ilja Muromiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Siema drugie leże Fenira w Limańsku. To temat mojej dzisiejszej męczarni. Mam przeszukać tunel jednak tam nic nie ma.. A to miejsce które jest pokazane w podpowiedzi jest już za mapą (przejście do Czerwonego Lasu to blokuje) Jak to ogarnąć? I jeszcze jednak sprawa. Potrzebuje Brukowiec. Konkretnie jeden. Ktoś wie kto to sprzedaje? Albo jak to dopisać do handlarza jakiegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) 2 godziny temu, Ignachinio napisał: Siema drugie leże Fenira w Limańsku. To temat mojej dzisiejszej męczarni. Mam przeszukać tunel jednak tam nic nie ma.. A to miejsce które jest pokazane w podpowiedzi jest już za mapą (przejście do Czerwonego Lasu to blokuje) Jak to ogarnąć? I jeszcze jednak sprawa. Potrzebuje Brukowiec. Konkretnie jeden. Ktoś wie kto to sprzedaje? Albo jak to dopisać do handlarza jakiegoś? Nie bardzo zrozumiałem Twój opis Może chodzi o to: https://www.youtube.com/watch?v=EjJMirpYEQc Oglądaj od początku. Co do Brukowca: Jaki Brukowiec do jakiego zadania ???? Staraj się pisać bardziej szczegółowo wtedy łatwiej będzie można pomagać Jeśli Brukowiec jest do zadania i go kupisz lub dopiszesz może to nie zadziałać (wiem to z autopsji ;)) Edytowane 12 Października 2016 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Już się poprawiam. Zadnia dla Fenira. Po znalezieniu snajpera w Starej Wsi, ten oto osobnik wysyła nas do Limańska po swój drugi schowek. Wiec z góry dziękuje za filmik po chyba o ten drugi schowek chodzi. Co do brukowca. To potrzebuje go do zadania Klonowo na drugie serce poligestra. 9 brukowców już mam, brakuje mi jednego. A w pieczarze jak na złość nic się nie urodziło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 21 minut temu, Ignachinio napisał: Już się poprawiam. Zadnia dla Fenira. Po znalezieniu snajpera w Starej Wsi, ten oto osobnik wysyła nas do Limańska po swój drugi schowek. Wiec z góry dziękuje za filmik po chyba o ten drugi schowek chodzi. Co do brukowca. To potrzebuje go do zadania Klonowo na drugie serce poligestra. 9 brukowców już mam, brakuje mi jednego. A w pieczarze jak na złość nic się nie urodziło. Myślę że może chodzić jednak o inne miejsce. Przejście jest przez teleport w kopalni w Czerwonym Lesie. Spróbuj zrobić tak jak na tym filmie od 20:00: https://www.youtube.com/watch?v=C8E5fv2mmz4 Co do Brukowca zaraz uruchomię swoją Soljankę i podumam. A jakbyś wystawił do pobrania swój aktualny sejw to byłoby szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Savy nie wiem czy coś da Gram na tylu modyfikacjach (oczywiście legalnych z działu dodatki że nie wiem czy gra by Ci chodziła). Na tym filmiku od 20:00 minuty jest schowek Anny pokazany a nie Fenira A sposób tam pokazany jak dostać się na słup wysokiego napięcia jest ekstremalny. Edit: Po co obrażać autora moda? Edytowane 12 Października 2016 przez pacjent1972 Pisownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Odnośnie drugiego schowka Fenrira w Limańsku zobacz tutaj Brukowce to nieudane produkty transmutacji artefaktów. Nikt ich nie sprzedaje. Kilka dostaniesz przy queście na Niezbadanej Ziemi po odprowadzeniu jednego gościa na Magazyny Wojskowe, nie pamiętam jak się nazywał. Kilka znajdziesz w schowkach. Resztę trzeba stworzyć sobie samemu. Krótko mówiąc transmutuj artefakty, wykorzystuj zdobyte przepisy a Brukowców ci nie zabraknie. Zdarza się też w grze że w niektórych miejscach część artefaktów w ekwipunku sama zmienia się w Brukowce. Jest też anomalia w Pieczarze niedaleko Górnika gdzie co jakiś czas sie pojawiają. Czasami po emisji jakiś artefakt w ekwipunku zmieni się w Brukowiec i nawet tego nie zauważysz. Możliwości jest mnóstwo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Dziękuje @kobal o to mi chodziło. Czyli z brukowcami jest grubsza sprawa. A istnieje możliwość specjalnego skopania transmutacji artefaktu aby pojawił się brukowiec. @pacjent1972 Ekstremalny byłby gdyby był to schowek który jest w granicach rozsądku schowany.. a nie tam gdzie nikt bez obejrzenia filmu się nie dostanie... A autora moda nie obrażam bo stworzył arcydzieło.. pomimo paru wad.. Edit: "Debilny" to mało odpowiednie słowo tak dotyczące schowka jak i skierowane do "autora który go tam umieścił". Edytowane 12 Października 2016 przez pacjent1972 Pisownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 1 godzinę temu, Ignachinio napisał: Na tym filmiku od 20:00 minuty jest schowek Anny pokazany a nie Fenira A sposób tam pokazany jak dostać się na słup wysokiego napięcia jest ekstremalny. Masz rację co do drugiego filmu czyli miałem rację podając pierwszy link. Skacząc po antenach dotrzesz do zapasowego schowka Fenrira Czyli polecam ponownie: https://www.youtube.com/watch?v=EjJMirpYEQc Schowek Anny też jest BARDZO ważny. Co do Brukowca sprawdź czy w PDA w Encyklopedii nie masz recepty na "Zmutowany fragment kości mostka". Prawdopodobieństwo prawidłowej mutacji wynosi tylko 50 %. Przed próbą utworzenia zapisz grę i powtarzaj do skutku. Dodatkowo jeśli nic nie zmieniałeś w opcjach to po prawie każdej emisji jeden z artów w plecaku zmienia się w brukowiec. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 @Ignachinio Jeśli wszystko inne zawiedzie, aby uzyskać artefakt 'brukowiec' wpisz do spałnera frazę af_buliz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walec Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam ponownie Panowie jakie arty i broń trzeba dać Wasylemu na bagnach aby zrobił z schematu Paratropera ? Jeśli się nie mylę to jest to ta broń która ma Kotobehemot (zielony kamuflaż i bodajże flaga Brazylii na optyce). Wasyli chyba na początku zadania na schematy zbrojmistrza informował co trzeba przynieść ale jak zwykle zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Aby zrobic Paratroopera - FN 2000. BTW: winienes mieć tę planszę w aktywnych zadaniach. Edytowane 23 Października 2016 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Mam problem z schowkiem Kosti Agropom bagno . Nigdzie nie znalazłem opisu znalezienia tego schowka . Prosze o pomoc bo utknołem w Op-2 z skrytkami Kosti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Coś słabo szukasz a tu link :http://bar-stalk.forum2x2.com/f47-forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coles313 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Gdzie znajdę/dostanę/ukradnę Knight SR 25 z zadania dla Kuzniecowa? Docent z którym miałem porozmawiać milczy jak grób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Scenariusz i zadania same doprowadzą cie do niego. Cierpliwości. Podpowiedż - po wyleczeniu niejakiego Groma na jantarze dostaniesz namiar na schowek z tą bronia . Edytowane 24 Października 2016 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi