kondotier Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 @Frodo32 - jesteś pierwszym, który ma z tym modem tyle problemów. Fakt, mod ma wiele bardzo nietypowych rozwiązań, ale nie aż takich, które uniemożliwiają grę. Trzeba moda przechytrzyć. To nie znalezienie Kła wywołuje emisję, a czas. Przed "znalezieniem" Kła, idź do jakiegoś miejsca nadającego się na ukrycie i prześpij kilka godzin. Czas do emisji minie. A ukryć od emisji jest więcej. Wyświetlają ci się tylko najbliższe. Jest jeszcze księgarnia i pralnia. Pokombinuj też z ustawieniami, zmniejszając je. Tym skoczkiem z filmiku, jak go masz, możesz wejść do bunkra na Jantarze. Stajesz przy bunkrze, otwierasz jego opcje i klikasz w "Jantar -Jantar PKN" i będziesz w środku. Ze znalezieniem teleportu powrotnego - po zabraniu tego co bunkrze jest do zabrania - nie ma problemu. A jak wejść na Jupiterze, już Ci pisałem. A z Lebiediewem, kłania się brak gry w Artefakty śmierci. Odmienne światy są logicznym jego przedłużeniem. Jeszcze nie raz będziesz miał "dziury" w logice, wynikające z nieznajomości akcji w Artefaktach śmierci. Głos Lebiediewa pochodzi jakby z zaświatów lub nanosfery, tworzącej z'ONĘ, którą co chwilę słyszysz, lecz nie widzisz. "Mieczjenyj, ty mienia nużien"= " Naznaczony, jesteś mi potrzebny", to jej głos. To jej jesteś potrzebny. Rzuć wszystko i gnaj do Rudego lasu po następne skoczki. Popatrz w poradniki i zobacz gdzie są kolejne. Staraj się jak najszybciej je dostać, choć to łatwe nie będzie. W metrze są jeszcze inne. DODANO: W Prypeci są dwa trupy Kła. Jeden przy Pralni, a drugi w szkole. Właściwym jest brać tego ze szkoły, bo na dole w piwnicy jest teleport i nie trzeba go daleko dźwigać, ale też jest to ukrycie przed emisją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frodo32 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Zacząłem grę od nowa i już mam brak bugów o których nie wspomniałem, np. brak większości postaci. Mam pytanko, jak wejść na Bagna i gdzie się podziewa Striełok, po rozmowie z nim w barze? A i z tym wskrzeszaniem, to trzeba ciała tylko wynieść poza portal czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 (edytowane) @Frodo32 korzystaj z poradnika @cichy-ego. Jest bardzo dobry. Co prawda nie obejmuje całości, ale to podpora. Na Bagna wchodzisz pod koniec gry. Temat wskrzeszania masz dobrze opisany w poradniku. Edytowane 15 Lipca 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 @Frodo32 - przeczytaj dokładnie dialog ze Striełokiem, kiedy siedzi w areszcie. Wszystko Ci mówi. Kartka, ołówek, zapisać. To samo po kolejnej rozmowie. Przypomnij sobie, w Leszym kraju miałeś informację, że nie wszystkie zadania będą się wyświetlały w PDA. Aby dostać się na bagna, musisz zrobić sporo zadań i czekać na informację, że na Bagnach czeka Bagienny Doktor. Na pierwszym etapie, aby zaliczyć fragment zadania wskrzeszania, musisz zwłoki wynieść poza lokację na której je znalazłeś. Dostajesz potwierdzenie. Potem, w miarę "wolnego czasu" targasz je do pieczary, w której będą ożywiani. Którędy Ci wygodniej. I pisz po polsku, z przecinkami, dużymi literami, aby można bez domyślania się, Ci odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frodo32 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Bo wiesz pieczar jest durzo do której dokładnie? Jak na razie zostawiłem ciało ducha w barze 100 radów A i czy jest warto wypuścić powinnościowców do lasu, otworzyć im drzwi? A i jak opuścić most zwodzony w limańsku przesiedziałem nad tym z pół godz i nadal nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 @Frodo32 - to ta z labiryntem, wejście z Pustkowi. Popatrz filmik #29. Radzę inaczej jak na filmiku, najpierw pozbierać w domku wszystkich truposzy i po oczyszczeniu drogi wlec ich po kolei, aż na samą górę pod drzwi. Jak tam będziesz miał wszystkich, to ich wniesiesz. Powinnościowców jak wypuścisz, to się rozlezą, poginą i tyle ich będziesz widział. Tu masz linka, może sobie poradzisz ze znalezieniem filmików do robionych przez Ciebie zadań. Na pewno nie będą w tej kolejności jak Ty grasz. Musisz wybierać. https://www.youtube.com/watch?v=n-EJcNin2KQ&list=PLQk_mh-FiaW3WWmNlNnF3niN9tRaPaw7d Most. Tam nie naciska się tych przycisków, ale z boku jest taka dźwignia. #6 - 5. minuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Mam problem, który nie był poruszany na forum. Problem, którego nie miałem grając dwa razy wcześniej. Nie mogę zamknąć drzwi wskrzeszacza. W środku ciało Ducha, w trakcie wnoszenia info, że dalszy ciąg zdarzeń jest nieprzewidywalny, czyli wszystko ok. , a drzwi otworzone i ani drgnął. W FAQ jest sugestia aby wziąć jakąś długolufową spluwę i walić w zawiasy aż drzwi wypadną i wtedy samoczynnie zamknął się. Próbowałem, ale nic to nie daje. Wskrzeszanie to ostatnie z zadań głównych jakie mam do wykonania. Może na rusforach są jakieś rozwiązania, ale jakoś nie trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 A nie leży coś na progu? Jeśli masz zapis, to spróbuj drzwi zamknąć, zanim wstawisz tam Ducha. I coś mi świta, że trzeba mieć komplet nieboszczyków, aby zaskoczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Drzwi @kondotier po wpisaniu kodu nie otworzyły się normalnie tylko odskoczyły jakby w środku było nadciśnienie. Mogę je prawie domknąć naciskając na nie, ale zawsze troszeczkę brakuje. Zresztą nie o to chyba chodzi żeby je zamknąć na siłę. Musi być jakiś powód natury fabularnej. Z Luką mam problem już poruszany na forum, tylko osoba zainteresowana nie napisała czy został rozwiązany. Nie mogę przenieść go do Baru. Tport Wysypisko/Bar nie przenosi. Zresztą żaden tport na Wysypisku nie przepuszcza Luki, nawet na Agro. Nie pozostaje mi nic innego jak przytaszczyć Kła i zobaczyć co się będzie działo. Wszystkie burery i poltergasty utłukłem bo myślałem, że któryś z nich przytrzymuje drzwi. Ale nie. Edytowane 31 Lipca 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Masz wszystkie arty do ożywiania? I jak mam rozumieć, że teleporty go nie przepuszczają? Pozostaje na starej lokacji jak Ty przejdziesz? Na Agro z Wysypiska z nim nie wrócisz, bo masz zaliczone zadanie teleportacji ciała. Nie pamiętam już, czy z Wysypiska jest teleport na Pustkowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Arty mam cztery. Ja przechodzę do Baru, a ciało Luka nie. Zostaje na Wysypisku. Próbowałem do Doliny Wróżek, ale też nie przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 W Dolinie Kamieni spotkałem Życzenie. Jestem we freeplayu. A wskrzeszanie wisi w PDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Nie pamiętam już, czy komplet wskrzeszeń jest niezbędny, aby prawidłowo zakończyć tego moda i spotkać się ze Striełokiem nieStriełokiem przed wejściem do baru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak - niezbędny. Ducha nie mogę wskrzesić bo mimo tego, że jest to zadanie główne w PDA, pierwszy w kolejce jest Luka. Tak miałem w dwu poprzednich razach. Niestety Luka nie mogę wynieść z Wysypiska. Żadnym tportem. Nawet mimo tego, że jak wchodzę na Wysypisko pojawia się info (czerwono-fioletowe) - skaner infopola... przenieś trupa do tportu. Czyli niby wszystko działa, a jednak nie działa. Cały czas mam wrażenie, że jest to problem fabularny, a nie techniczny. Drzwi do wskrzeszacza otwierają się jednak normalnie. Sprawdziłem po wczytaniu wcześniejszego save'a. A nie zamykają się obecnie bo w środku powinien być Luka, a nie Duch. Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 @DaarMoo Przykro mi to pisać, ale chyba czeka Cię, powtórka od wytargania Luki z podziemi. Ale może jeszcze spróbuj czegoś takiego. Ponieważ Agro masz w dwu wymiarach nanosfery, to przechodzić z Agro na Wysypisko z takiego Agro, na jakim Lukę przenosiłeś i dopiero wtedy do teleportu na Bar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Tak @kondotier. Mam dwa wyjścia. Albo kończę, albo wczytuję save'a z targania Luka z podziemi Agro. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 @DaarMoo - pisałeś poprzednio, że to nie pierwsza Twoja gra. Czy te poprzednie doprowadziłeś do finału, czyli spotkania ze Striełokiem nieStriełokiem i polatałeś sobie nad Barem? Bo taki problem jak masz, nie był poruszany tak u nas, jak i na rus forum. Te transportowania umarlaków odbywały się bezproblemowo, za wyjątkiem tej uciążliwości pokonania pół z'ONY z trupem (trupami ) na plecach. I jeszcze takie coś. Czy przez przypadek nie zostawiłeś w Luce Arta śmierci? Bo jak tak, a teraz go nie ma, bo został ukradziony, to dlatego teleporty nie puszczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Tak @kondotier poprzednie gry kończyły się spotkaniem z sobowtórem Striełoka i lotem nad Barem. Arty ożywiające trzymam w plecaku nauczony poprzednimi doświadczeniami z ich znikaniem. Zgadza się. Takiego problemu też nie spotkałem na rusforach. Jeden grający pisał na naszym forum o takim samym problemie (nie można przenieść Luki do Baru), ale nie napisał czy mu się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 @DaarMoo - to masz zgryza. Grać kolejny raz , albo pokląć i zostawić . A szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Widziałem Twojego posta do @LIQUIDATOR-a. Może coś wyjdzie. Poczekam na odpowiedź. Jeżeli nie pomoże to odpuszczę. Bo właściwie to - wykonam trzy wskrzeszenia, spotkam nibyStriełoka i koniec. W sumie zostaje tylko sporo biegania. Zadań pobocznych już nikt mi nie daje "bo mam pewnie dużo na głowie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 @DaarMoo - ale braknie wisienki na torcie. A bez niej zostaje niesmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 No pewnie @kondotier. Jak bym jego nie czuł to już dawno przerwałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 @DaarMoo na stronie moda http://stalkermod.ru/forum/91-reborn/150319-prohozhdenie-moda-dvojnik-razlom-vremeni/Page-590.html#232290 znalazłem dzisiejsze pytanie o problem z przenoszeniem Luki. Przypilnuj sobie co mu odpowiedzą. To pytanie dimon123 na 590 stronie. Jak będzie dłuższa odpowiedź i nie dasz sobie rady z tłumaczeniem, daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dzięki @kondotier ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 @kondotier obserwuję pytanie dimona123. Na razie brak odpowiedzi. Jak tylko będzie dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi