smox Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zainstaluj - Stalker Zew Prypeci, potem patcha 1.6.02 i uruchom grę. Wyjdź z gry i zainstaluj moda tak samo jak pisze w 1 poście w Instalacja moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacpeł194 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Stalkera mam na steamie więc o to się nie martwię, nie rozumiem dlaczego mi nie działa robię wszystko jak jest w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Witam. Jak długi jest ten modzik ?. Gram własnie w niego, zapowiada się fajnie. Ale widziałem też jakiś gameplay w którym do ukończenia fabuły, wystarczyło 6 odc po około 30 min ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 @zbych Nie pamietam już ale kilka godzin maks, w każdym mondzie razie końcówka (i moment zakończenia) raczej cię zaskoczy i niekoniecznie w pozytywnym sensie. Filmiki mogą być krótsze niż rozgrywka bo mogą pokazywać np tylko najciekawsze momenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 @zbych Długość przechodzenia moda zależy w głównej mierze od gracza. Jakbyś chciał coś dłuższego to polecam SGM i W pajęczynie kłamstw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Jestem w Katakumbach i nie wiem jak dostać się do centrum sterowania. Powystrzelałem zambiaki, ale do dalszej części nie mogę wejść przez elektre. Czy jest inna droga? Na screenie nie widać anomalii, ale ona tam jest. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 @Zigi - Zobacz w pierwszym gameplayu od 32 min. To wejście do labu. https://www.youtube.com/watch?v=ZaPF5pexuTs&index=4&list=PLit1Wbp6EQI8ySTYsSREJGVSJFl7IekNi A w tym dalsza część biegania po podziemiach. https://www.youtube.com/watch?v=gSV05QPrk2s&index=5&list=PLit1Wbp6EQI8ySTYsSREJGVSJFl7IekNi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickey Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Mam zainstalowaną podstawkę CoP, nałożyłem na to moda => fixa => spolszczenie, a uruchamia mi się Zew Prypeci. Wie ktoś jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 @Mickey To Twój pierwszy mod? Zmieniałeś linijkę w fsgame? Bo jak nie to: https://stalkerteam.pl/topic/8703-uniwersalny-poradnik-instalacji-modyfikacji/ Zapewne punkt V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 3 godziny temu, Mickey napisał: Mam zainstalowaną podstawkę CoP, nałożyłem na to moda => fixa => spolszczenie, a uruchamia mi się Zew Prypeci. Wygląda to tak, jakbyś w głównym katalogu gry nie miał folderu gamedata z modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 @Mickey Zrób i wstaw tu zrzut ekranu z otwartym głównym katalogiem postawionego moda. A jak w nim jest katalog gamedata, to go otwórz i też wstaw jego zrzut ekranu. Nie widząc co masz w komputerze, trudno bawić się w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickey Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Cytat Zrób i wstaw tu zrzut ekranu z otwartym głównym katalogiem postawionego moda. A jak w nim jest katalog gamedata, to go otwórz i też wstaw jego zrzut ekranu. Oto katalogi o które prosiłeś: 1. Katalog gamedata 2. Katalog główny gry Cytat Wygląda to tak, jakbyś w głównym katalogu gry nie miał folderu gamedata z modem. Rzecz w tym, że wszystko przerzuciłem tak jak powinno to być :/ Cytat To Twój pierwszy mod? Zmieniałeś linijkę w fsgame? Ogrywałem już parę modów (CoC, Misery, Hybrid, Legend Returns) z addonami i to jest mój pierwszy problem z modem. Zmieniałem linijkę w fsgame tak jak być powinno. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Mickey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 @Mickey - Wygląda na to, że jest w porządku. Sprawdź, czy w gamedata\configs masz plik localization.ltx i w text\katalog pol. Spróbuj zrobić nowy skrót pulpitowy od StalkerCOP.exe, w jego właściwościach, w "Rozpocznij w " usuń " \bin " i spróbuj uruchomić na nowo. A sprawdź też, czy w gamedata\configs masz plik localization.ltx i w text\katalog pol. A jak nie odpali, to sugeruję postawienie moda na kopi podstawki. Na dysku lub partycji nie systemowej robisz nowy katalog i dajesz mu nową nazwę, np. KONTRAKT. Do niego kopiujesz zawartość ( tylko zawartość !!!! ) katalogu z podstawką. W pliku fsgame.ltx w drugiej linii, tej która teraz pokazuje ścieżkę zapisów do Moje dokumenty, zmieniasz na taką: $app_data_root$=true|false| $fs_root$| ZAPISY\. Powstanie nowe miejsce ( katalog ) w folderze głównym gry gdzie je będziesz mieć, bez wchodzenia w zapisy podstawki. Robisz skrót pulpitowy i sprawdzasz czy kopia podstawki się uruchomi. Jeśli tak, wychodzisz z gry i na tę podstawkę instalujesz moda. Znów uruchomienie. Powinien uruchomić się z grażdanką. Jeśli się powiedzie nałóż spolszczenie. I proponuję, aby zawsze stawiać moda na kopię podstawki, a ją traktować jak świętą krowę. Po zakończeniu gry w moda, katalog z nim wywalasz do kosza, robisz czyszczenie kompa i możesz stawiać następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickey Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 @kondotier Po zrobieniu kopii podstawki COP wszystko działało poprawnie. Zrobiłem tak jak pisałeś wszystko, lecz po zainstalowaniu moda, wyskakuje mi taki oto błąd: Tracę nadzieję na działanie tego moda na moim komputerze :'( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 @Mickey, a czy tym razem z gamedata/textures/item usunąłeś 2 pliki item_с4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 @Mickey - To nie wina komputera. Powyższa uwaga @gawron bardzo zasadna. Bez usunięcia tych plików będą krasze. Ale one też dają fatal error, który dobrze jest podać. W nim widać przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickey Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zapomniałem usunąć plików item_c4 i teraz już działa. Dzięki za pomoc stalkerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Witam, Jeżeli można zapytać, kiedy będzie 2 część ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 GhOsTp - specjalnie dla ciebie: https://otvet.mail.ru/question/192584282 https://vk.com/vivient_team_mods Tłumaczenie ad. pkt.1: 2 część moda Kontrakt na dobre życie to mod Sektor 11 (jest w opracowaniu) ad.pkt.2: 4ector team/oficial group - Vivient team mods - tutaj ścisłe info - https://vk.com/topic-75209887_38000297 Z moda Sector 11: Inne filmy: https://www.youtube.com/c/4ectorChannel88 Tamże także Pojawił się nowy projekt/mod (powiązany z modem Sector 11) - 24.06.2018: S.L.O.T. - Stalker: Legacy of Times Sector 11: p.s. jakby co to pisz i nie krępuj się, nie ma głupich pytań, są tylko takie na które: brak odpowiedzi, nie pasują do tematu, niema lub się nie chce odpowiadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 który plik odpowiada za ceny towarów u handlarzy, ktoś wie może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Zależy czego, ceny broni znajdziesz w każdym pliku konfiguracyjnym danego modelu: configs/weapons/... Kombinezony, jedzenie, różne przedmioty np. detektory w configs/misc/... (szukaj linii cost). Natomiast ilość towaru, szansa na spotkanie na ladzie i relacje cenowe są zapisane w plikach handlarzy: configs/misc/trade/... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PERESTO Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Ktoś znalazł artefakt "opieńka" znalazlem 3 czesci zielona niebieska i czerwona teleportowalo mnie do tunelu ale jest tam tlyko artefakt "Przerobiony izolator"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 @PERESTO A kto na te "grzybki" daje zadanie? Bez tego filmik daję na wyczucie. https://www.youtube.com/watch?v=1IeYxqQLjdg Zobacz ten filmik, samo działanie podpowie Ci co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PERESTO Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 1 godzinę temu, kondotier napisał: @PERESTO A kto na te "grzybki" daje zadanie? Bez tego filmik daję na wyczucie. https://www.youtube.com/watch?v=1IeYxqQLjdg Zobacz ten filmik, samo działanie podpowie Ci co robić. Dzięki \O/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 @PERESTO Nie cytujemy całego wpisu, bezpośrednio pod którym dajesz odpowiedź. Wystarczy że wstawisz @ i bez odstępu zaczniesz wpisywać nicka tego, komu odpowiadasz. Otworzy się rozwijane okno i po którejś kolejnej wklepanej literze, nicka zobaczysz w tej liście. Wtedy klikasz na niego i adresat wskoczy do Twojego wpisu, na zamleczonym tle. Tak jak jest Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi