apophis Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Witam. Grałem w tego moda dosyć długo i mnie się osobiście podobał. Nie wszystkie lokacje są zapełnione NPC i kwestami ale jest parę niespodzianek jeżeli chodzi o schowki (np. znajdujesz chowek nie zaznaczony na mapie ale nie jest on pusty). Przede wszystkim mod jest bardzo stabilny i ilość wylotów jest minimalna.Linia fabularna nie jest zbyt długa i rozbudowana ale dająca sporo rozrywki bo jest to coś nowego. Duża ilość mutantów i to atakujących w stadach (od 6 do 8 pijawek równocześnie to jest wyzwanie). Pare fajnych nowosci np. psujące się artykuły żywnościowe po przejściu przez radioaktywny obszar. Mod rzeczywiście jest niedokończony ale ze sporym potencjałem rozwojowym i to nie tylko moja opinia ale też kilku osób korzystających z tego forum. Twórca moda zapowiedział spore dopełnienie ( między innymi 55 nowych kwestów ale krótko przed wyjściem tego dodatku się z niego wycofał) teraz sprawdzając co jakiś czas różne rosyjskie fora widać że coś się tam dzieje w sprawie dopełnienia ale brak konkretów. Moje wrażenia z tego moda są pozytywne i mogę go polecić ale to tylko moja ocena. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Dzięki apophs za wyczerpującą odpowiedź, o ile dobrze zapamiętałem co chłopaki :) na boxie pisały, to że twórcy moda padł.... dysk. Niesamowity pech, oby miał siłę i cierpliwość do odtworzenia swojej pracy. Coś mi mówi, że ten mod zapamiętalibyśmy na długo. Psująca się żywność to świetny i realistyczny pomysł, widać, że twórca czuje klimat Zony, teraz do tych wszystkich lokacji dołożyć tylko mądrze postacie z ciekawymi questami i funkcjami... Przy zachowaniu umiaru, żeby nie przeładować Zony, lepiej żeby była pustawa a spotkanie człowieka było wydarzeniem - oprócz lokacji takich jak Kordon, Bar, Wysypisko, Magazyny, reszta pustawa, tajemnicza i wzbudzająca lęk. Mapki są więcej niż połową sukcesu, bo takie zapaleńce jak my tutaj będą błąkać się po nich i zaglądać za każdy kamień z wielką radością. :) Mapki z dobrym zagospodarowaniem i fajna fabuła to już po prostu ambrozja, nie potrzeba dziesiątek nowych broni, pancerzy, artefaktów i mutantów, jest jak pisałeś - mod ma potencjał, oby nadszedł wkrótce czas w którym wyjdzie wersja finałowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk12211 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam mam prośbę mógłby ktoś zwiększyć udźwig do miliona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Szukamy pliku system.ltx. Powinien być w folderze gamedataconfig. W nim szukamy linijki max_weight = modyfikujemy wartość znajdującą się w niej na pożądany przez nas udźwig w kilogramach. Jest to udźwig po przekroczeniu którego możemy jeszcze chodzić. Następnym krokiem będzie otwarcie pliku actor.ltx. Znajduje się on w folderze gamedataconfigcreatures. W nim szukamy linijki max_walk_weight = Dajemy tam wartość o kilka kilogramów wyższą od poprzedniej. Jest to udźwig maksymalny, po przekroczeniu tej wartości stajemy w miejscu. W niektórych modach, w pliku system.ltx nie ma wartości jakiej szukamy. Jest ona w pliku inventory_sect.ltx znajdującym się w tym samym folderze http://www.stalkerte...eczy-z-plecaka/ To jest chyba pierwszy że tak powiem mod jaki powstał :) I jest banalnie prosty. Edit. 1T gdy spawnujesz starczy aż nadto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 A po co ci aż milion nie wiem czy przy tej wartości nie gra ci się nie wysypie tak po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk12211 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) A jedna tona może być Ok bo zawsze wiedziałem ze w pliku actor coś trzeba zmienić ale nie działało.Grazie. Edytowane 10 Listopada 2011 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Udźwig postaci można wpisać sobie dowolny. Nawet 50 ton, tylko po co? Udźwig 300 - 400 kg w zupełności wystarczy, by pozbierać fanty i biec długi czas, bez zmęczenia. Zwracam też uwagę na to, że dźwigając w ekwipunku masę sprzętu, gra wolniej się wczytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Tak jak wyżej dokładnie 300 w sumie wystarcza.. Wiadomo zaczynając grę masz tam 110 pozbierasz duperele i sam wiesz że po silę przydało by się więcej 300 jak bd miał stwierdzisz że to wystarczająco... Drugą stroną chyba nie masz zamiaru przy tonie wszystkiego taszczyć z czasem ci się to znudzi i poprawisz na 500... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk12211 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Ja mam z jednym problem zawsze:D ''amunicja'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Hmm modzik wygląda bojowo nastawiony do graczy...Trzeba bd sobie szpila zrobić:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Zarem tak ... oficjalny hud z gry jest jakiś dziwny brak paska życia, nie widać paska pancerza, biegu i ilości naboi .... Życie podane jest w %.. Można dodać jakiś inny hud np z podstawowych modów jak w wielu innych, by te wszystkie opcje były widoczne na polu widzenia, czy trzeba za każdym razem patrzeć do ekwipunku, ile czego mamy i ile nam zostało. Szukałem tutaj na forach i nic może przeoczyłem, lub może nie ma hud-a dla tego moda... Macie jakieś dobre porady? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apophis Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam. Ten mod z założenia jest tak pomyślany i stworzony żeby utrudnić rozgrywkę. Jeżeli zaczniesz grać to zobaczysz że wbrew pozorom brak tych informacji nie jest tak straszny a zmusza do rozważnego gospodarowania zgromadzonymi zasobami. Ten mod raczej nie pozwala na kawaleryjskie szarże na oślep bo można bardzo łatwo wpaść w anomalię bo nie są tak łatwo widoczne i rozpoznawalne. Czyli mod jest nastawiony na realizm. Ale wydaje mi się że są to raczej jego zalety a nie wady. Można adaptować hud z wcześniejszej wersji ( LWC ). Spore forum na temat tego moda i jego ewentualnego dopełnienia (Lost World Trops Of Doom) można znaleźć pod linkiem. http://ap-pro.ru/forum/35-597-1 Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Witam. Czy ktoś by mógł gdzieś upnąć pliki odpowiedzialne za ulepszenia broni i pancerzy, lub najlepiej foldery jak dobrze mi się zdaje: config i scripts. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) Do której części stalkera? Edytowane 22 Grudnia 2011 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Chodzi mi o mod do SoC LWR - Lost World Requital :) Więc w nim napisałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Czyli z tego co czytam nie ma w nim żadnych ułatwień czyli ani minimapy, ani nic innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Minimapę można zainstalować : http://www.stalkerte...2763-mini-mapa/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Tygryski nie lubią map. Bądź mężczyzną i graj bez minimapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Za stary jestem na brak ułatwień. Są takie rzeczy bez których gra mi się niemiło, a ja nie klubie pod górkę, z trudności wole bardziej zajadłe mutanty niż brak mini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 A ma ktoś inne żródło do Link do archiwum paczki tekstur dla dynamicznego oświetlenia bo Norton mo go cały czas wywala jako niebezpieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 http://live.cnews.ru/forum/index.php?showtopic=68392 w zakładce:Некоторые правки от форумчан: i jeszcze jedno " zainstalować patch 1.0005 PL" w sposobie instalacji a na tej samej stronie rosyjskiej:"S.T.A.L.K.E.R. SoC 1.006 (лицензия)". Gdzie pomyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Nigdzie, można grać na tym i na tym.Ale u nas stabilniej chodzi na 1.,005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Proponuję przenieść mini mapę na inny serwer, bo ten już nie funkcjonuje... . malakas// link poprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Korn wrzuć to proszę tez do tematu o modzie, potem zrobię z tym porządek na razie nie wiem gdzie to przenieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Czyli gdzie dokładnie, tu jest przecież temat o mapie, jak chcesz gdzieś jeszcze dodac to skopiuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi