kondotier Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 @ramirez12 - a na jakich ustawieniach grasz? Jeśli na wysokich i oświetleniu wyższym od statyki, to zejdź dużo niżej. I takie coś. Ile savów masz w katalogu savegames? Usuń, lub przenieś sobie savy do innego, nowego katalogu, z inną nazwą, a w tym w grze zostaw najwyżej 3 ostatnie. Jak Ci się ich znowu nazbiera, stare przenieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Niestety na sprawdzaniu przyczyn w logach się nie znam, mogę co najwyżej przesłać pod warunkiem że ktoś powie mi dokładnie o które wersy chodzi. Zastosowałem się do waszych rad i wszedłem na dzicz od nowa, szybko przeszedłem lokację i wróciłem na jantar i półki co jest ok. Gram na dość wysokich ustawieniach, przed wczytaniem zmniejszyłem detale i oświetlenie więc nie wiem co pomogło, czy zmniejszenie szczegółowości i oświetlenia czy wczytanie lokacji od nowa. Tak czy siak narazie jest ok i dziękuje Wam za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 @ramirez12 Jak już kiedyś będziesz miał wrzucać loga to zjedź na jego sam dół i najważniejsze jest to co znajduje się po FATAL ERROR blablablablabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) Błędy które spowodowały krasza są widoczne na samym dole w logach i dla przykładu wygląda to tak Spoiler error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'grnd\grnd_dirt2bump' W tym przypadku powyżej nie może znaleźć textury o danej nazwie na samym dole. Edytowane 20 Lipca 2017 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Coś tu się dzieje z odświeżaniem. Niby odpowiadam na jakiegoś posta, który zdaje mi się ostatni, a jak wstawię odpowiedź to się okazuje, że post na który odpowiadałem to był ale tydzień temu i od tego czasu napisano już piętnaście innych postów. Czuję się jak idiota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 tom3kb i Pure, dzięki ale chyba nie do końca dokładnie przeczytaliście, napisałem że fatal errora nie mam właśnie w logach, gdy się pojawia to wiem co muszę podesłać a mi chodzi o to co napisał Daniu Cytuj Co do loga, może się nie zapisuje, ale skoro masz bugtrapa, to możesz sprawdzić przyczynę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) @ramirez12 Czasami wywala bez bugtrapa i loga, a czasami z bugtrapem bez loga... W tym drugim przypadku możesz podejrzeć przyczynne w bugtrapie - o to mi chodzi. Nie generuje loga, ale nadal możesz sprawdzić przyczynę, miałem tak kilka razy. PS. Ciężko się piszę pod wpływem alkoholu Edytowane 20 Lipca 2017 przez daniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robalito Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Witam. Na samym wstępie mam problem. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 175 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Duplicate section 'wpn_ak74_m1' found. O co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 masz zduplikowany model wpn_ak47_m1. Sprawdź w folderze models czy tak jest,jeżeli są dwa usuń jeden i powino działaś, chyba że o jakiś skypt chodzi to ci nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Nie model a config. Niech znajdzie tą sekcję i usunie całą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robalito Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Witam. Nie wiem o co chodziło bo szukałem i nic nie znalazłem. Przeinstalowałem moda i działa. Dzięki za informacje i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Mam problem, proszę o pomoc, przy próbie przejścia z ATP do Baru (w trakcie wczytywania lokacji) po zdobyciu "egzoszkieletu z kamuflażem" dla gen Woronina wywala do pulpitu... Jest bugtrap ale w logu "fatal error" się nie zapisuje... wczytywałem kilkanaście razy i nic... Trochę wcześniejsze sejwy również wczytywałem i też nic. Wspomnę że kilka razy udało się na 2 sekundy pojawić na terytorium baru i dosłownie po tych 2 sek wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 @ramirez12 - ile savów masz w katalogu savegames? Jeśli więcej niż 5, to pozostałe przenieś sobie do innego folderu o zmienionej nazwie. I zmniejsz w ustawieniach oświetlenie na niższe. Możesz tak samo zmniejszyć inne ustawienia. Np. trawę całkiem na lewo, szczegółowość tekstur, odległość widzenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Zaraz popróbuje. Sejwów faktycznie mam sporo w katalogu, ale ustawienia mam bardzo niskie poustawiane a oświetlenie statyczne. Pozostawiałem takie po ostatnich problemach z wylotem i sugestiach od forumowiczów i między innymi Twoich. Edit: Niestety nic to nie dało, ejwów zostawiłem 3 szt. a ustawienia ustawiłem na minimum.... Dalej wylot a w logu fatal error się nie pojawia... Czy ktoś może ma jakieś jeszcze pomysł... ? Edytowane 26 Lipca 2017 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Wrzuć sejwa, spróbuję u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 @ramirez12 - możesz jeszcze spróbować wejść na ATP na nowo, z jednym savem. Gdzie szukać wiesz, to szybko zrobisz zadanie. A skoro grasz na statycznym i masz wylot, to spróbuj w drugą stronę, podnieś do dynamicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 @Pure zaraz Ci podeśle sejwa żebyś zobaczył u siebie a ja w międzyczasie zrobię tak jak radzi @kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 43 minuty temu, ramirez12 napisał: Niestety nic to nie dało, ejwów zostawiłem 3 szt. a ustawienia ustawiłem na minimum.... Dalej wylot a w logu fatal error się nie pojawia... Czy ktoś może ma jakieś jeszcze pomysł... ? Spróbuj przejść przez przejście ale bez boni w slotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 @kazik niestety nie pomogło. Nie dość że zdjąłem broń to i arty i pancerz i wywaliłem połowę rzeczy z ekwipunku łącznie z tym egzoszkieletem i ni hu ** nic nie pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 To tak jak pisał @Pure wstaw sejwa ale tylko dwa pliki przed przejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 @kazik podesłałem sejwa @Pureowi, jak On nie podoła to podeślę do Ciebie może znowu zaczarujesz to jakoś i Ci się uda tak jak w labiryncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Postaram się pomóc ale możesz wstawiać sejwy też tutaj a nie tylko w PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 @kazik wysłałem Ci na PW, następnym razem wstawię do posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Ok więc tak.. Nie miałem żadnych problemów z wczytaniem i oddałem kombinezon woroninowi. Dostałeś za to skalp kontrolera i młodszego brata giganta (arty), Woronin powiedział, żeby iść do Informatora więc na miejscu od razu poszedłem i z nim pogadałem. On zlecił ci odszukać PDA Tyrana, którego musisz zabić na bagnach w cerkwi więc tam się teraz udaj. Sejwa dałem ci na wysypisko. PS Jeśli grasz na udźwigu to zwróć uwagę na to jeśli dajesz komuś sejw bo ja np nie miałem i musiałem cie prosić też o to, bo nie mogłem się ruszyć przez 200kg wagi : d PS.2 Wylot natomiast miałem na wejście na wysypisko za pierwszym razem i być może jest to spowodowane nadmiarem rzeczy jakie masz w plecaku z tym udźwigiem i może gra jakoś się mąci wczytując to wszystko. Swoją drogą nie wiem jak wy możecie grać na tych udźwigach.. Przecież przez to nasz bohater w ogóle biegać nie może : D Serio cała stamina kończy się w sekundę dosłownie. Więc jeśli ci to przeszkadza to radzę robić schowki na lokacjach i zostawiać w nich rzeczy, bo masz dużo zbędnych itemów ze sobą. Save.rar Edytowane 26 Lipca 2017 przez Pure 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Wczytałem sejwa u mnie poszło bez problemu. A na jakiej wersji podstawki grasz 1.0006 czy wersji 1.0004? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi