Pure Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Już pobieram Czy spawner będzie potrzebny w ogóle? Ja zawsze preferuje grać tak jak twórcy przygotowali bez ułatwień, ale nie wiem czy tu np. będzie niezbędny jakiś dodatkowy udźwig czy tego typu ułatwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 10 minut temu, Pure napisał: Czy spawner będzie potrzebny w ogóle? Ja zawsze preferuje grać tak jak twórcy przygotowali bez ułatwień, Ja przeszedłem moda tak jak twórca stworzył, żadnych ułatwień nie robiłem. Spawnera nie uzyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Moim zdaniem warto mieć moje ABC pod ręką ( i po to je napisałem) a spawner "spolszczyłem" ale należy to traktować jako ostateczność. Sam w tym modzie skorzystałem z niego tylko raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 @Pure Mod Złota Kula ma wiele nowatorskich rozwiązań, których nie było w innych modach. Ma też moment, gdzie musisz podjąć decyzję niezgodną z zaleceniem zadaniodawcy. Można grać wykonując zalecenie, ale jest wtedy bardzo ciężko w wielu sytuacjach. Ze spawnera musieli korzystać ci, co coś w grze przegapili, odpuścili jakieś zadanie, albo na ślepo gnali po lokacjach. Mod dostarcza wszystko co jest do gry potrzebne. Jak będziesz miał kasę ( a o nią wcale nie jest trudno ) to potrzebne ci wyposażenie dowiozą Ci smigłowcem. A na lokacji Obrzeża, obojętnie czy grać będziesz dla przemytników czy wojska, możesz się obłowić tak, że z nadmiaru w inwentarzu, to co znajdziesz będziesz wyrzucał. Dlatego mimo wszystko, radzę poczytać kilka początkowych stron tematu moda, aby zapoznać się z nowalijkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Dopiero zacząłem ogrywać mod i już mam problem.. po ucieczce z posterunku i wykonaniu zadania nie mogę wyjść po za obszar posterunku bo ściąga mnie snajper... Co bym nie zrobił i którą drogą nie uciekał ciągle mnie zabija z komunikatem czerwonym "snajper zawsze trafia" jak mam uciec? Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 @Pure w temacie opisywane kilkadziesiąt razy, w pierwszym poście w poradach też. Jak jesteś szybki to prosto z aresztu po schodach i za płot i nawet drogą uciekniesz, ja np tak zrobiłem albo drogą ucieczki za kiblem i potem przez płot co jest na niego zwalone drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 No właśnie zastosowałem się do porady żeby wyrzucić najpierw strzelbe za płyty i tamtą drogą uciec, ale to nie ważne. Miałem jakiegoś buga, który powodował uniemożliwienie ucieczki nawet po wykonaniu zadania. Zacząłem nową grę właśnie i już jest ok. Nie ważne, którędy wtedy uciekałem, coś się zglitchowało ostro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajm21 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Mam problem Lalka kazała znaleźć akumulator do radiostacji w kordonie (tej obok BTR'a) I gdy to znalazłem pisze mi że potrzebne części i akumulator się nie podłącza Wie ktoś jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girion94 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Cześć, chciałem się zapytać co mogę zrobić z niezwykłą lampą i zniszczonymi dokumentami? Wim, że jest między nimi związek. Na chwilę obecną jestem w Barze i będę kierował się do Rostoka. Muszę się cofnąć czy rozwiązanie będzie po drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 @Girion94 doczytaj sobie https://stalkerteam.pl/search/?q=Lampa&quick=1&type=forums_topic&item=10296 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girion94 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 8 godzin temu, tom3kb napisał: @Girion94 doczytaj sobie https://stalkerteam.pl/search/?q=Lampa&quick=1&type=forums_topic&item=10296 Znalazłem odpowiedź, dzięki. Mam jeszcze pytanie odnośnie zadania "Dzień dobry tatusiu" (Mózg,burery, Sacharow na Jantarze). Czy można to zadanie skończyć w pełni czy zawsze będzie jako nieudane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Tak to zostało wymyślone. Sacharow wszystko ci wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajm21 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 @Girion94 Tego zadania nie da się ukończyć, zawsze kończy się failem, tak samo jak zadanie na zabicie Striełoka w podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 @Girion94 Jak pamiętam, to lampę zabraną z Remizy na Obrzeżach i wszystkie zniszczone dokumenty trzeba dotargać do MW. Na nich od jednego z NPCów ( to jest powiązane z innym zadaniem ), trzeba dostać nakierowanie na NPCa w tunelu na bocznej drodze Radaru. No i oczywiście, po wejściu na Radar z nim się spotkać. Jednak zrealizowanie tego jest wielce problematyczne. Chyba że pytasz o lampę z Wysypiska. Ona z dokumentami nie ma nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Jestem na samym początku, na Kordonie nie ma plecaka z kluczem Susła. Chyba będę musiał zacząć od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 @Hrothgar Plecak jest za domem w krzaku. Filmik 49 min pokazuje dokładnie miejsce gdzie. https://www.youtube.com/watch?v=qR2oHoIrqFs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Cześć olałem zadanie na maskę na początku gry będzie to miało jakieś większe konsekwencje czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 @Nostalgov A będzie miało, tyle że nie uniemożliwi Ci gry. Z pomocą maski na każdej lokacji znajdujesz schowek z zawartością nie do pogardzenia. No i miałbyś ( przy odpowiednich komendach w dialogu ) kompana, którego mógłbyś wykorzystywać jako ruchomy, podążający za tobą schowek. Wszystkie zadania na Kordonie, mają wpływ na dalszą grę. Nie robiąc ich, tracisz sporo z gry, bo fabuła w nich nie zaskakuje. Czasem nawet opłaca się powtórzyć sprzed zawalonego, czy opuszczonego zadania, aby grę mieć kompletną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajm21 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 @Nostalgov Dla mnie to zadanie było przydatne tylko w Kordonie, z uwagi na pistolet. Co do reszty oprócz ewentualnej wartości kolekcjonerskiej nie miały one dla mnie sensu bo miałem już lepszą broń. Tak poza tym te bronie zadają śmieszne obrażenia innym mutantom niż te do których są ,,przystosowane". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasq Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 W dniu 11.09.2020 o 11:18, kondotier napisał: @Hrothgar Plecak jest za domem w krzaku. Filmik 49 min pokazuje dokładnie miejsce gdzie. https://www.youtube.com/watch?v=qR2oHoIrqFs Gdzie ten plecak? Szukam i nic nie ma. Może on losowo zmienia lokalizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @Sasq On lokalizacji nie zmienia. Tyle, że pojawia się dopiero jak dostaniemy informację o kluczu. Za drzwi poszarpałeś ( próbowałeś otworzyć )? W tym filmiku ten moment jest pokazany ( 44 min ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasq Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @kondotier Jasne, że tak. Niestety o kluczu nikt mnie nie informował. Wiem o nim z poradnika. Tyle że tam miał być na strychu. Od kogo mam dostać informację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @Sasq To obejrzyj jeszcze wcześniej, chyba od 38 min. Rozmowa z NPCem w piwniczce. DODANO. No i przede wszystkim, najpierw graj sam, a dopiero jak masz problem zaglądaj do poradników. Lub obejrzyj kilka filmików i dopiero graj, ale po swojemu. Ten mod jest tak skonstruowany, że sam wybierasz co zrobisz, a czego nie. Możesz zadanie przerwać ( jak to z maską lub czaszką ) bez szkody dla dalszej gry. Ale wtedy świadomie rezygnujesz z kawałka moda, czasem bardzo ciekawego. Niektóre fragmenty mają podwójne rozwiązania. Można pójść na łatwiznę, albo wybrać wariant trudniejszy. Czasem przez pośpiech można opuścić fragment moda z ciekawym zadaniem, na dodatek przysparzający dobrego sprzętu. Np. przeszukanie śmigłowca po rozmowie z wojskowym za torami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasq Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @kondotier Do poradnika zajrzałem jak zobaczyłem Twoją podpowiedź dla @Hrothgar ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @Sasq No i jak, w końcu klucz w plecaku znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi