adam9609 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 O to chodzi że nie ma go tam, gdzie wskazuje Cichy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 W tym modzie jest taki lapsus, że jak nie wykonasz we właściwej kolejności równocześnie zadań z moda i podstawki, to brak jest możliwości kontynuowania fabuły. Wszystkie zadania z podstawki dla tego poziomu gry wypełniłeś?Na pocieszenie, nie jesteś pierwszym i chyba ostatnim, z taką przygodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam9609 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Tylko że wybiłem WSZYSTKICH renegatów na Bagnach, Sidor milczy dalej. PDA Tassa nie ma, po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ale na Bagnach, są zadania nie tylko na wybicie renegatów. Było tego trochę, pomieszanego z zdaniami moda. Też musiałem się cofnąć w zapisach i powtarzać, aby mod zaskoczył. Tam tych kup kamieni jest kilka, a i spawn w modzie jest losowy. PDA niekoniecznie musi być w tych środkowych dziurach pomiędzy kamieniami, ale też i pod tymi mniejszymi, bocznymi. Tam trzeba zaglądać na kucaka i z zapaloną latarką. Nawet w dzień. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam9609 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ma ktoś może save z tym cholernym PDA Tassa, bądź lub po niej. Ekwipunek się nie liczy, ruble i inne zadania poboczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Napisz na PW do cichego. On ma sporo takich zapisów, ale czy akurat tego, to on sam może powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam9609 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Okej, przejdę sobie to od nowa. Daliście radę to i ja dam. Lecz, pomóżcie mi z jednym mankamentem Otóż, jak zmienić kołysanie celownika np. w SWD do minimum ? To jest strasznie irytujące. Rozumiem realizm lecz bez przesady, Szrama to najemnik który uwielbiał Wintoreza a SWD lata jak cholera. Dziękuję z góry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Celowniki broni można "uspokoić" łatwo i to wszystkie za jednym zamachem.Wchodzimy do - gamedata/config/misc i tam szukamy pliku effectors.ltx. Na dole pliku mień tak jak podałem - [zoom_inertion_effector]camera_move_epsilon = 0.0 ;разница между двумя векторами направления камера, когда считается что камера двинуласьdisp_min = 0.0 speed_min = 0.0zoom_aim_disp_k = 0.0 ;коэффициенты соотношения полной дисперсии стрельбыzoom_aim_speed_k = 0.00 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Najepsza giwera w tym baardzo dobrym modzie to SIG snajperski, można ją już znależc przy odrobinie szczęścia na Kordonie..na bagnach mi sie nie udało. Albo przespać sie kilka nocy i sprawdzać asortyment handlarza poszczególnych frakcji, zaręczam celownik nie kołysze.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Adam9609 - https://yadi.sk/d/d6OblOpWeNAgo - Oto zapisy - pierwszy stoisz nad PDA, drugi masz PDA w ekwipunku, trzeci - stoisz przed Tassem by się rozliczyć - miłej zabawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam9609 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Jak połączyć tego moda z "Władcą Zony"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Może ktoś mi wytłumaczy logicznie, po co są limity pobierania ?... taki temat mnie olśnił - ni stąd ni zowąd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Link do moda na MEGA dodany do #1 postu tematu. Bez limitu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Kocham trudne mody. Jednak ten mod chyba mnie przerasta. To znaczy, nie wiem o co chodzi, bo co chwile atakują mnie jakieś zjawy i strasznie szybko spada mi życie. Nie wiem czy to bóg czy to przez to że szrama ma uszkodzony układ nerwowy. Ktoś pomoże jak to naprawić/wyleczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 To nie "bóg" bo on jest tam na górze. Jak już to bug gry. Tu masz poradniki, video w j. rosyjskim i od @cichego. Mod nie jest łatwy. Miłej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Mnie jak na razie też ten mod przerósł już na samym początku, zapowiada się fajnie ale....zaczynałem go parę razy i odpuszczałem. Do tych "zjaw" o ile pamiętam trzeba strzelać zanim cię dotkną bo tak to odbierają zdrówko, a tego na początku jest mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Z tym bogiem to się trochę poryłem Dziękuję za poradnik, jednak nie skorzystam. Między innymi dlatego że jest po rusku, nie chcę wiedzieć co będzie dalej, wolał bym sam do tego dość. No a co do zjaw, to tak jak mówiłeś, trzeba w nie strzelać co też robię a hp cały czas z czasem mi spada. Czuję się tak jak bym miał określoną ścieżkę, którą muszę przebyć żeby nie umrzeć, nie mogę pozwolić sobie na stalkerowanie i eksplorację, nie mówiąc już o pchaniu fabuły do przodu. Edit: A wiem o co ci chodziło. Cichy widzę że tam się ładnie rozpisał, ale utrzymuję swoje stanowisko. Potrzebna mi tylko informacja, jak zrobić żeby mi samo hp nie spadało. Z góry bardzo dziękuję. Edytowane 17 Lutego 2016 przez Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Najlepszym lekarstwem jest slot na artefakty i Meduza. Meduzę znajdziesz w pobliżu wierzy, jest tam gdzie była w podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeheSzatan Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Wiem,że dawno nikt tu nie patrzył,ale mam problem.Grę zainstalowałem,tak jak pisze:przeniosłem gamedate,edytowałem plik fsgame.ltx,zainstalowałem spolszczenie i pacha Final.Sęk w tym,że gra wygląda jak wersja vanilli i to jeszcze po angielsku.Wie ktoś o co chodzi? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 7 godzin temu, HeheSzatan napisał: Sęk w tym,że gra wygląda jak wersja vanilli i to jeszcze po angielsku.Wie ktoś o co chodzi? Jak to po angielsku? To przecież rus. mod. Musiałeś coś źle zainstalować. Zrób dokładnie tak jak pisze w 1 poście. Spoiler Instalacja moda...by @smox 1. Zainstalować CS w wersji 1.5.10 2. Wypakować moda programem 7 zip 3. Skopiować gamedatę do gry. Pliku fsgame.ltx nie kopiujemy. 4. Plik fsgame.ltx w grze zmieniamy tak: $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata 5. Wypakować spolszczenie i wstawić z zamianą plików do gry 6. Dodać patch Final do spolszczenia 7. Gramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 2 godziny temu, smox napisał: Jak to po angielsku? To przecież rus. mod. To Zona, może trafił na anomalię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 @HeheSzatan - nie zabieram głosu na temat wersji językowej, bo nie pamiętam, czy nie trzeba przy nowej grze, wybrać języka. Ale wygląd jak podstawki, to prawidłowo, bo w tym modzie wykonujesz równolegle zadania z podstawki, z nowymi zadaniami dla moda. Musisz tak robić, bo inaczej zablokujesz sobie fabułę. Zadanie z podstawki, np. pójście na wieżę obserwacyjną, powrót i zadanie z moda. Itd. Poczytaj w postach, jak grali inni, a szczególnie na Agro, z zatapianiem podziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Tu masz poradnik do moda: A tak wygląda ekran menu moda (mam zainstalowany bo gram) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeheSzatan Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Czytanie ze zrozumieniem,wot co Przedtem przenosiłem foldery z gamedata,a nie całą gamedatę.Biorę się za spolszczanie. Ok.Wszystko ładnie działa tylko nie mogę się ruszać.Tak jakby ustawień klawiatury i myszki nie było : / EDIT:Już wszystko działa.Wystarczyło ustawić domyślne w sterowaniu. Edytowane 8 Maja 2016 przez HeheSzatan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 @HeheSzatan - a co chcesz spolszczać? Przecież mod ma spolszczenie, co widać na screenie od Pacjenta (prawy dolny róg). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi