vidkunsen Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Terixo: Torrent: http://tfile.cc/forum/viewtopic.php?t=603666 http://countersoft.weebly.com/blog/stalker-hardwarmod-32-skachatj-torrent Wersje autorskie moda - FULL ze strony: http://stalker-gamers.ru/forum/30-1133-1 https://yadi.sk/public/?hash=%2BohrMXbLJYZLZyceOsGQhOY8%2FXxAZolkA8YnFzwx1tc%3D&%3Blocale=ru fiks kumulatywny do w/w wersji: https://yadi.sk/d/fOufUENY9cwVG https://www.amk-team.ru/forum/topic/11161-hardwarmod-«trudnaya-voyna»-cs/ https://yadi.sk/d/XT9k3V1Y7JZw2 https://yadi.sk/d/fOufUENY9cwVG Ze strony: http://stalkermod.ru/MODYI-CHistoe-Nebo/hardwarmod-v-3-2-trudnaya-voyna.html http://www.unibytes.com/ywIwT4kfGwULqw-Us4P3UgBB https://yadi.sk/d/XT9k3V1Y7JZw2 Poradnik/solucja z ilustracjami: http://stalkermod.ru/forum/58-hardwarmod-v32-trudnaya-vojna/146179-gid-po-modu-hardwarmod-v32-trudnaya-vojna.html A tu jako bonus Cerkiew z "kołokołnym zwonom": Edytowane 31 Marca 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STALKER CHEEKIBREEKI Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Witam jak spolszczyć tego moda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Tak jak jest napisane na pierwszej stronie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babilonisz Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) Nie widzę linka do spolszczenia, z tego co widzę jest tylko patch do niego. Mógłby mi ktoś serdeczny podlinkować je? Edit: Chyba znalazłem na ostatniej stronie Waszej pobieralni, zostawiam linka. : https://zone.stalkerteam.pl/file/34 Edytowane 6 Lipca 2019 przez babilonisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Przypominam sobie ostatnio mody do Czystego Nieba i teraz gram w tego moda. No cóż, HARDWARMOD v.3.2 bez wątpienia (moim zdaniem) jest jednym z lepszych modów do CN. Stawiał bym go koło R.E.B.O.R.N. (O.D.R.O.D.Z.O.N.Y.) Duplikaty v.7.63 Odmienne światy w ścisłej czołówce modów. Niestety, oba te mody są dość trudne i odstraszają wielu graczy. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Gdyby ktoś chciał kiedyś spróbować swoich sił z tym modem, to podaję kolejne miejsce gdzie znalazłem artefakt dla Borodina. W Poradniku podane jest inne miejsce. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 W dniu 5.08.2020 o 15:05, smox napisał: No cóż, HARDWARMOD v.3.2 bez wątpienia (moim zdaniem) jest jednym z lepszych modów do CN. Stawiał bym go koło R.E.B.O.R.N. (O.D.R.O.D.Z.O.N.Y.) Duplikaty v.7.63 Odmienne światy w ścisłej czołówce modów. Niestety, oba te mody są dość trudne i odstraszają wielu graczy. Zgadzam się z Tobą @smox Jest to jeden z lepszych modów do CS, to na pewno, ale ja mam z nim też trochę przykrych wspomnień, mianowicie, całą masę wylotów do pulpitu. Może było to spowodowane tym, że mam słaby komputer? Nie wiem.... Nie mniej jednak, mod jest dobry i warty uwagi. Biorąc pod uwagę, że do CS modów jest mało, to bardzo ciekawa propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 @wariat, miałem i ja kilka wylotów, ale nie było ich dużo. Wczytanie ostatniego zapisu zawsze działa i gram dalej Mod daje radę, chociaż powstał w 2011 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 @smox Możliwe, że to tylko u mnie były częste wyloty. Nie mam pojęcia. Nie licząc tego, mod jest bardzo ciekawy fabularnie i miejscami jest się nad czym pogłowić Gdyby nie poradnik Cichego, dłuuugo bym szukał schowków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zadanie - Znaleźć narzędzia w Bazie Wojskowych (Magazyny Wojskowe). Przynieść Węzłowi dobre narzędzia. Narzędzia są koło uszkodzonego transformatora za płytami betonowymi, tak jak napisał Cichy, niestety screeny przepadły. Daję nowe, bo dość trudno jest je odszukać. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zachęcony przez @smoxa po latach odpaliłem HARDWARMOD i nie żałuj. Mało co pamiętam z fabuły, więc wszystko idzie prawie na nowo, tym bardziej że spawn wielu przedmiotów jest losowy i nie wiadomo co gdzie się trafi. Duży stopień trudności, ładna grafika, sporo walki, poszukiwania, zabawa w detektywa, czego chcieć więcej. Do gamedaty dorzuciłem tekstury z Mystery, Clear Sky HD Models Addon plus STCOP WP models for HWM 3.2, gram jakieś kilkanaście godzin i nie miałem jak na razie żadnego wylotu (nie licząc tych związanych z paczką broni, do której dla ewentualnych zainteresowanych poprawka poniżej), mam nadzieję, że już tak zostanie. Fiks do STCOP WP models for HWM Parę screenów: Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Mod ukończony Bardzo fajnie mi się w niego grało. Przyznaję, że ułatwiłem sobie trochę rozgrywkę zwiększając udźwig i zmieniając cenę nieużywanej amunicji, by szybciej zarobić na lepszy ekwipunek. Spotkanie z Lebiediewem na CEA przed finałową walką. A to już widok po walce. To już free play. Te wybuchające zombi są świetne. Oczywiście jeżeli stoimy w odpowiedniej odległości Grając wpadło mi w oko kilka mniejszych i większych błędów, więc je poprawiłem i zrobiłem - Patch końcowy. Proszę dodać do Pobieralni. Ten wcześniejszy Patch Final może zostać. Patch końcowy.7z 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Kurde dobry @smox jesteś 2 tygodnie i mod zaliczony. Ja pamiętam już pierwsze zadanie w wiosce rybackiej mnie rozwalało jak tam jakichś typków z pistolecika musiałem ubić Do dziś moda nie skończyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 31 minut temu, tom3kb napisał: 2 tygodnie i mod zaliczony. Ja pamiętam już pierwsze zadanie w wiosce rybackiej mnie rozwalało jak tam jakichś typków z pistolecika musiałem ubić Do dziś moda nie skończyłem. @tom3kb, miałem sporo wolnego w robocie, a że na dworze upał, to siedziałem w domu i grałem W Wiosce rybackiej jest 3 najemników. Jeżeli znajdziemy w bazie CN karabin WSK z celownikiem, to zabicie 3 najemników jest proste. Potem trzeba wziąć zadanie na odszukanie detektora. Z jego pomocą znajdujemy Meduzę i grę na jakiś czas mamy ustawioną. Radiacja już nie dokucza. Wspomagając się poradnikiem Cichego można skończyć moda bez większego problemu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Bez wątpienia jeden z lepszych modów do Czystego Nieba. Ukończyłem go w 2013, ale kompletnie wyleciał mi już z głowy. Znalazłem nawet swój post na 11 stronie tematu. No i pamiętam, że do łatwych to on nie należał raczej. @smox Świetna robota z tym patchem. Wrzuciłem go też do naszej pobieralni, żeby nie przepadł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Nigdzie się nie śpieszę, dla takich widoków jak poniżej robię czasem małą przerwę w dążeniu do celu i ot tak zwyczajnie patrzę na Zonę. Jedyne czego mi brakowało w oryginalnej grze to w miarę współczesnej paczki z bronią. Spoiler Mod podrzuca nam spore ułatwienie, tylko trzeba z niego skorzystać. Warto rozważyć zakup artefaktu DAR od Pragmatyka, jest drogi, ale wart jest swoich pieniędzy. Sprzedałem egzoszkielet od Borodina (i tak krępował mi ruchy), zainwestowałem i nie żałuję, dzięki temu artowi wędrówka przez Zonę stała się znacznie łatwiejsza. Spoiler Mam pytanie, dokumenty znalezione przy trupach oddawać Historykowi czy lepiej się wstrzymać? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 @gawron Można oddać Historykowi i dostać za to niezłą kasę. A można oddać liderom frakcji. Ich też to zainteresuje. Te dokumenty nie są kwestowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Fabułę HARDWARMOD mam już za sobą, odwrotnie niż zwykle zacznę od paru zdań w sprawie stabilności, temat był poruszany, więc zwróciłem na to szczególną uwagę. Nie było mi dane (choć bardzo się starałem) pomóc stalkerom w przechwytywaniu ważnych obiektów na Wysypisku. Po oczyszczeniu z bandytów dajmy na to Obozowiska za buldożerem i próbie zbliżenia się do obiektu - wylot, próba wczytania zapisu zrobionego w trakcie wykonywania zadania - wylot. Ponieważ zadania tego typu nie mają żadnego znaczenia dla fabuły, więc dałem sobie z nimi na luz i skupiłem się na głównej linii fabularnej. Podczas przechodzenia gry zaliczyłem (nie licząc już wspomnianych) 5 wylotów: na Bagnach w trakcie wojny z renegatami, na Wysypisku po zabiciu bandytów biegnących zastąpić kumpli, których wcześniej wyeliminowałem, dwa w Limańsku podczas rozpierduchy na skwerze i na CEA - najemnik, który podobno na ochotnika zgłosił się pomóc Szramie, nagle zaczął do niego strzelać. Wyloty niekrytyczne, w czterech pierwszych przypadkach wystarczyło wczytać ostatni zapis, w ostatnim nastąpił zgrzyt z logiką i trzeba było cofnąć się do rozmowy z Imamem. Tak to wyglądało w mojej grze. Cóż, HWM to dla mnie niewątpliwie jedna z lepszych historii o Zonie. Oprócz ciekawej fabuły ze zwrotami akcji, sporej dawki emocji i główkowania mod daje Szramie osobowość, coś, czego moim zdaniem zabrakło bohaterowi Czystego Nieba. Jeszcze jedno, harmonijka to bardzo fajny patent, towarzyszyła Szramie od początku do końca wędrówki. Po akcji na CEA Szrama ostatni raz wydobył z niej dźwięki i tak zakończyła się moja przygoda z HARDWARMOD. Parę screenów z mojej gry: Spoiler @kamil190, chyba mam coś z chomika-kolekcjonera, postanowiłem nie sprzedawać znalezionych dokumentów, co innego oryginalne papiery, a co innego tylko skopiowana ich treść w PDA Spoiler 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Po odpaleniu gry nie wszystko mam spolszczone. Gdzie może być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 @prozmus84 Rozumiem, że dodawałeś Patch do Spolszczenia ? A przy okazji. Jak próbuję pobrać moda w wersji full z naszego serwera, to mam taki komunikat: " Oops! An Error Occurred The server returned a "500 Internal Server Error". Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused. " Też macie ten problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 @Agrael z pierwszego posta pobrałem moda z linku MEGA - link z "Nasz Serwer" nie działa. Potem spolszczenie i patch do spolszczenia. Instalacja - czysta podstawa, mod, spolszczenie i patch końcowy i brak pełnego spolszczenia. Podstawa z platformy GOG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 23 godziny temu, prozmus84 napisał: Po odpaleniu gry nie wszystko mam spolszczone. Gdzie może być problem? Wygląda to na brak pliku st_ahwm w configs/text/pol, jakby jakiś chochlik namieszał podczas instalacji. Jeśli jeszcze nie rozwiązałeś problemu, na wszelki wypadek zmień nazwę folderu pol i zastąp go folderem z poniższej paczki. Może to pomoże pol.7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) 30 minut temu, gawron napisał: Wygląda to na brak pliku st_ahwm w configs/text/pol, jakby jakiś chochlik namieszał podczas instalacji. Jeśli jeszcze nie rozwiązałeś problemu, na wszelki wypadek zmień nazwę folderu pol i zastąp go folderem z poniższej paczki. Może to pomoże pol.7z 429 kB · 0 pobrań Dziękuję dzisiaj raz jeszcze - pomogło. Miałem o ponad połowę mniej plików w tym folderze. Nie wiem czemu musiałem jeszcze dodać plik localization.ltx i wszystko gra @gawron patrząc na mapę zauważyłem, że mam podpisy takie jak na dołączonym zdjęciu. To może być wina pliku fsgame.ltx lub localization.ltx? Edytowane 8 Grudnia 2020 przez prozmus84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Godzinę temu, prozmus84 napisał: To może być wina pliku fsgame.ltx lub localization.ltx? Masz nieprzetłumaczony plik. Jeśli mogę coś doradzić, to niczego nie usuwaj, po prostu jeszcze raz zainstaluj "kompleksowo" spolszczenie (+ patch do niego). To znaczy skopiuj cały folder gamedata ze zgodą na zamianę plików. Kopiując pojedyncze foldery czy nie daj Boże pliki, zawsze można coś pominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) @gawronZainstalowałem ponownie i bez zmian. Nawet w głównym menu jest nieprzetłumaczony tekst. Wkleiłem moje pliki. Masz tak samo? Może nie będzie miało to wpływu na rozgrywkę. localization.ltx fsgame.ltx Edytowane 8 Grudnia 2020 przez prozmus84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi