mkk7 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Mod całkiem fajny, z dobra fabułą i ciekawymi pomysłami. Dość stabilny, chociaż zdarzyły mi się dwa wyloty bez loga przy wielokrotnym wczytywaniu tego samego seva, ale po ponownym uruchomieniu gry było już OK. Ze zwiedzaniem lokacji raczej uważam, żeby przypadkiem czegoś nie zawalić w fabule. Teraz mam ubić dwóch kontrolerów dla Sidora w Wilczym Legowisku, ale sprzęt na tym etapie gry jest już na full wypasie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 13 godzin temu, boberm napisał: Edit: niestety nie będę zwiedzał - na Agro mod pokazał mi język: FATAL ERROR [error]Expression : !lst.empty() [error]Function : CHudItem::animGet [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\HudItem.cpp [error]Line : 295 [error]Description : draw_wo_gl @boberm, takiego loga nie ma na forum, a trochę ludzi grało w tego moda. Prawdopodobnie coś sknociłeś podczas instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Cytat draw_wo_gl Ja tylko w guglu znalazłem, że powiązane jest to z animacjami broni ale nie zagłębiałem się w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 @boberm tak jak napisał @tom3kb Jest jakiś problem z animacją broni... Czy nie dodawałeś jakichś dodatków do moda od siebie? Możesz tez wstawić sejw i sprawdzę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Nie dodawałem nic .Nie grzebałem w configach - choc mnie korciło. Co ciekawsze - mod nie przyjmował save-ów - żadnych- ale pozwolił na ponowny start od początku. No i jestem z powrotem na Agro. @OldMan, @tom3kb- dzieki za odzew. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 21 minut temu, boberm napisał: Co ciekawsze - mod nie przyjmował save-ów - żadnych Nie bardzo rozumiem co to znaczy, ale utwierdza mnie to w przekonaniu, że sknocona instalacja, albo źle się pobrało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) @smox- Nie jestem informatykiem , może niewłaściwych słów użyłem . Podczas wczytywania sejwów , i quicksejwów - gra zawieszała sie na etapie synchornizacji. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 @boberm, tu nie ma co się obrażać. Jeżeli w Repacku byłby błąd, to mieli by go Wszyscy grający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 @smox - alez nie jestem obrazony . Wyloty w modach - nawet stabilnych - to normalna sprawa . Domyslam się - chocby poprzez fakt rozpoczecia rozgrywki na tej samej instalce - że wina lezy po stronie mojego "pudła". W chwili obecnej jestem w drodze do Baru- i jak na razie wszystko OK. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Powrót Szramy ukończony. Warto było zagrać, bo mod zacny i można go z czystym sumieniem polecić (wcześniej w niego raczej nie grałem, więc dla mnie był nowością). Fabuła bardzo dobra, balans w porządku, spora ilość ciekawej broni i pancerzy do zdobycia na kolejnych etapach gry, dowcipne teksty z humorem i co jest rzadkością w modach możliwość polatania nad lokacjami śmigłowcem. Widoki z powietrza. Miotacz to bardzo ciekawa i zabójcza broń w tym modzie (posiada granatnik podwieszany). Lebiediew pozbawiony artów ochronnych nie miał wyboru i palnął sobie w łeb. Po dotarciu do Wilczego Legowiska i grupy Olega Tango, dostajemy info od autora, że pozostał nam już ostatni krok do ukończenia tej części Powrotu Szramy, czyli rozmowa z Woroninem w Barze (dotarcie tam najkrótszą drogą), lub próba sprawdzenia się we freeplayu i dotarcie do Baru przez kilka lokacji postępując zgodnie ze wskazówkami autora, rozprawiając się z grupami mutantów i wiedźmami (lekki hardcor i łatwo nie jest), wymagany jest pozycjoner. Grupa Olega Tango w komplecie i komunikat o otwarciu przejścia do frreplaya. Mod w obu przypadkach kończy rozmowa z Woroninem. Kilka screenów z filmiku końcowego (niestety słaba jakość). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Czy mógłby ktoś wrzucić do 1 postu aktywne linki? bo część jest martwa i nie wiem co mam pobierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Użyj linków z tego tematu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker1234554321 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 witam mam kłopot z odpaleniem moda wszystko zrobione jak trzeba według instrukcji a błąd nadal jest fsgame edytowany jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 @Stalker1234554321 A w skrócie pulpitowym usunąłeś bin? Zobacz drugi wpis tego tematu. Tam jest zrzut pokazujący jak to ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker1234554321 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 problem rozwiązany, przeniosłem gamedate do originalnego stalkera i wszystko smiga jak zloto @kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 "Lekki" odkop, ale cóż... Poradnik do moda kończy się słowami: "Oglądamy filmik z Woroninem -to koniec pierwszej części." Czy jest jakieś info o części drugiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 I to cała masa. Dla kogoś zarejestrowanego od 8 (sic!) lat takie operacje jak używanie wyszukiwarki to powinna być kaszka z mleczkiem... albo z miodem w Twoim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 12 minut temu, Sierioża napisał: I to cała masa. Dla kogoś zarejestrowanego od 8 (sic!) lat takie operacje jak używanie wyszukiwarki to powinna być kaszka z mleczkiem... albo z miodem w Twoim przypadku Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Najpierw napisałem posta później pomyślałem o googlach. Szkoda,że nie zanosi się na razie na dwójkę. BTW, jestem pod wrażeniem szybkości odpowiedzi,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Czy się nie zanosi... to nie wiem. Raz się zanosi, raz się nie zanosi - jak wiatr zawieje, tak autor zmienia zdanie. Ja też czekam na dwójkę, ale szczerze mówiąc to przestałem śledzić sprawę, bo szkoda nerwów. Będzie, to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naznaczony09 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Co za szajs. Zdecydowanie najgorszy mod do Stalkera. Jak można schrzanić tak ciekawą fabułę? Myślałem, że Szrama dostanie jakieś zlecenie, a zamiast tego dostałem jakieś bieganie i szukanie przedmiotów. No bo jak wytłumaczyć taki idiotyzm? Chora córka potrzebuje jak najszybciej operacji, trzeba szybko zebrać pieniądze, a my szukamy sztucznej głowy Sidora, bo stary pryk nam nie da strzelby, a Szrama się na to zgadza. Przecież gość wygląda na kawał twardego sukin****. Powinien powiedzieć coś w stylu: "Sidorowicz, daj mi tą piep***** strzelbę, albo upier**** twoją głowę". Całkowicie spieprzyli tę postać. W oryginalnej grze to był taki oschły, mało mówiący kozak, a nie walił żartami na prawo i lewo. Później zadanie szukania jakiejś anteny na Wysypisku. Chore jakieś. Tak w ogóle, jak to możliwe, że mod wygląda gorzej od Cienia z 2007? Przecież to ta sama wersja silnika. A tu jakieś to brzydkie wszystko i ta para od której bohater krwawi, bezsens. Screeny chyba były jakoś koloryzowane, bo w rzeczywistości gra wygląda okropnie. Do tego błędy, masakra jakaś. Nie mam pojęcia, jakim cudem udało mi się dolecieć tym helikopterem, bo bohater spawnował się nad śmigłami, a podczas jego biegu helikopter leciał. Prawie je**** ze śmiechu. Doszedłem do likwidacji Dzika z kuszy i się poddałem. Widać, że mod na podstawie Solianki, tak więc nie wiem, czego się spodziewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 @naznaczony09 Każdy ma prawo mieć własny pogląd i ocenę moda. Ale idąc Twoim tokiem myślenia, bez tych "chorych" zadań, skończył byś moda za pół godziny. Grałem w niego ( cz I i cz II ) kilka razy i nie mam takich odczuć. Ma kilka wkurzających rozwiązań, choćby ten pękający plecak, ale na wszystkie bolączki znaleziono rozwiązanie. A na jakość zrzutów ekranu ma wpływ wiele czynników. Twoja karta graficzna, ustawienie grafiki w ustawieniach moda, no i trochę szczęścia do pogody. Komu by się chciało "kolorować" zrzuty ekranu, skoro są zwolennicy szaro-buro-sepiowatych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Pamięta ktoś czy zabicie Bura(bandyta w egzoszkielecie z wysypiska) skutkuje zablokowaniem fabuły? Jest to zadanie na dogadanie się z bandytami na wysypisku właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 kojarzy ktoś może wylot bugtrapa który występuje podczas oddawania questa na specjalny pancerz do Naboja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 wie ktoś oco może chodzić..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @Starika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi