smox Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Zacząłem grać w tą wersję moda i podoba mi się Grałem co prawda w OGSE 0.6.9.3, ale z moją sklerozą mogę śmiało powiedzieć, że gram po raz pierwszy Ten truposz z ogryzionymi kończynami jest extra. @Szczepan9205 mam pytanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 A u mnie to i to samo co u @smox. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 @smox i @Anatolij To są właśnie 2 rzeczy, których nie dałem rady wyeliminować, w pliku niby jest wpisane poprawnie tak jak @smox napisał, ale gra twardo wyświetla nie tak jak powinna, z kolei ta kwestia, której zrzut wstawiłeś @Anatolij raz działa raz nie, u mnie się wyświetlała jak zadziałała jako "Mam coś takiego/Mam takie coś" ale mimo, że w plikach tekstowych jest przetłumaczone na polski i gra powinna czytać z pliku z gamedata to i tak nie czyta - nie mam pojęcia dlaczego, a kwestią skryptu to nie jest bo przejrzałem wszystkie pliki skryptów w poszukiwaniu tej linijki tekstu i znalazłem ją jedynie w pliku tekstowym, gdzie była przetłumaczona na polski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Dzięki @Szczepan9205 za wyjaśnienie sytuacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Mała aktualizacja w temacie - do posta nr.1 w linkach do pobrania dodany został mały mini-patch stworzony przez @smox. Naprawia on poniższe błędy wskazane przez @smox i @Anatolij jeśli kogoś denerwują Oraz Ściągnięte archiwum wystarczy wypakować i podmienić pliki mini-patcha z tymi znajdującymi się w katalogu gry i to wszystko. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Witam, wie ktoś dlaczego po podniesieniu Baterii do BTR, wkręt nie ma żadnego dialogu, nie mogę pchnąć questa do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Witam , mam mały problem nie mogę wykonać zadania sidora na najemników na kordonie ponieważ nie mam w inwentarzu mikrofonu kierunkowego. Nie wiem czy nie było go już po wzięciu zadania czy go gdzieś straciłem , można go sobie jakoś dodać do inwentarza czy trzeba wczytywać wcześniejszy zapis , posunąłem się w fabule już dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Jak weźmiemy to zadanie, to Sidorowicz daje nam mikrofon. Zadanie to polega na podsłuchaniu najemników na Wysypisku. Kiedy podchodzimy do ich grupy podświetla nam się zadanie, by wyciągnąć mikrofon kierunkowy itd. Nie wiem czy do tego moda jest spawner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @smox ale jak pisałem nie mam tego mikrofonu w inwentarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Teraz, kanon1022 napisał: @smox ale jak pisałem nie mam tego mikrofonu w inwentarzu. To co z nim zrobiłeś? Może wsadziłeś do jakiegoś schowka, albo sprzedałeś? Poszukaj. Najlepszą opcją byłby spawner, albo dopisanie tego mikrofonu jako nagrody za wykonanie jakiegoś zadania. Ja niestety nie potrafię tego zrobić. Może ktoś kumaty w tych sprawach dałby radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @smox Szukałem wszędzie gdzie założyłem jakiś schowek i nie znalazłem go , może sprzedałem albo wyrzuciłem nie mogę znaleźć , wgrałem spawner i tam go terz nie ma do ze spawnowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 3 minuty temu, kanon1022 napisał: wgrałem spawner i tam go terz nie ma do ze spawnowania. No bo spawner spawnerowi nie równy By było wszystko, to musi być konkretny spawner do tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @smox Spawner był w tym temacie na którejś stronie niby może być do tego moda. Cofnąłem się w zapisach do miejsca z przed wzięcia zadania i też sidor nie dał mi tego mikrofonu jako przedmiotu do inwentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @kanon1022, wstaw tu zapis sprzed wzięcia tego zadania. Sprawdzę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Spawner(spałner) z 10.11.2019 - ss. 1: http://synthira.ru/load/s_t_a_l_k_e_r/ten_chernobylja_mody/spawner_dlja_ogsr_and_ogse_0_6_9_3_final_v_1_7/19-1-0-6941 https://modsbase.com/ef4luxonia9i/spawner_for_ogsr_and_ogse_0.6.9.3_2.12_by_pahan7722_v1.7.rar.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) @vidkunsen Właśnie ten spawner mam i nie ma tam tego mikrofonu. Jest tam kilka ,szukać w Old versions. Edytowane 30 Września 2020 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @kanon1022 To jest akurat bardzo dziwne - w sensie ta akcja z mikrofonem, mnie Sidor go normalnie dał przy wzięciu zadania, poszedłem, podsłuchałem najmoli i oddałem zadanie. No chyba, że finalny fix coś popsuł bo ja to zadanie robiłem na modzie bez fixa, ale mam jeszcze na dysku OGSR z fixem właśnie na podobne przypadki jak Twój - by coś przetestować itd. to mogę sprawdzić czy u mnie wszystko pójdzie normalnie czy autorzy coś popsuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @Szczepan9205, ja gram z fixem i problemu z tym zadaniem nie miałem. @kanon1022, coś kiepsko szukałeś tego mikrofonu w Spawnerze. Ja go znalazłem Spawner wersja OGSR i szukaj - antena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @smox Aaa czyli nie muszę No tak bo według dialogów itd to jest mikrofon/antena kierunkowa. Choć dziwne, że w spawnerze jest nazwany "antena", w wersji bez fixa gdzie jeszcze wbudowany spawner działał to nazywał się chyba "mikrofon" kierunkowy. No ale mniejsza, problem solved 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) Witam też szukałem jako mikrofon kierunkowy , a nie antena zaraz sprawdzę. Dzięki wszystkim za pomoc znalazłem jako antena. Jeszcze jedna sprawa chodzi o broń kopacza Jury ,jak bym nie kombinował to zadanie się nie zalicza byłem w barze u tego gościa co miał naprawić , mam targać tę giwerę . Edytowane 30 Września 2020 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @kanon1022, zerknij może do Poradnika - https://stalkerteam.pl/topic/8518-ogse-old-good-stalker-evolution-0693-poradnik/ Zaoszczędzi Ci to czekania na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @smox Zerkałem , latać trzeba cztery razy, ale bez rozmowy z kopaczem , ja rozmawiałem i zadanie się nie zaliczyło w PDA , poleciałem drugi raz do baru aby naprawił gdy wróciłem bandyta zabił kopacza i to może koniec zadania. W poradniku pisze cztery razy i nić więcej , jak poleciałem trzeci raz to gość nie miał dialogów. Jak ty wykonałeś to zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Jeszcze tam nie doszedłem, ale jeżeli Kopacz nie żyje, to niestety koniec zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @kanon1022 Bo tak jest fabularnie, że bandyta zabija Jurę jak masz mu dostarczyć ten karabin - w momencie jak Siniak czy jak mu tam było stwierdza, że nie chce mu się naprawiać tego i postanawia podmienić karabiny, wracasz na Kordon i wtedy Jura ginie dzięki czemu z braku właściciela karabin ląduje w rękach GG. Ono jest tak skonstruowane, że ma się wyświetlić jako niezaliczone, w poradniku nawet jest wspomniane, że Jura ginie, a GG z jego PDA pozyskuje informację o schowku( bardziej zdjęcie, ale to też nie jest zwykły schowek - trzeba go aktywować, ale w jaki sposób to nie będę spoilerował ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @smox @Szczepan9205 Dzięki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi