Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 18 godzin temu, cez137 napisał: Na ilu lokacjach toczy się akcja tego moda? Kordon, Wysypisko, Agroprom, Podziemia Agropromu, Dolina Mroku, Jantar, Bar, Dzicz, X-18, X-16, Magazyny Wojskowe. Edyta: @bolo wrzuć zapis (nie autozapis) z X-18. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Jestem w Dolinie Mroku, po wyjściu z X18 mam odnaleźć pustelnika i mam co chwilę wylot z takim logiem: FATAL ERROR [error]Expression : I != levels().end() [error]Function : GameGraph::CHeader::level [error]File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h [error]Line : 171 [error]Description : there is no specified level in the game graph : 156 Czy jest na to jakaś rada?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 @bolo Możliwość spotkania pustelnika jest mocno powiązana z działaniami w labie. Jeśli ich nie wykonamy, to tak się kończy poszukiwanie. A że te działania w labie są możliwe do wykonania na kilka sposobów, trudno określić przyczynę. Może moja dyskusja z vidkunsenem na początku tematu o tych działaniach, coś ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Dziękuję, okazuje się, że znowu pokićkałem kolejność, zacząłem wybijać bandytów przed spotkaniem z pustelnikiem, idę zgodnie ze scenariuszem i gra śmiga, dziękuję raz jeszcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dregunov Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Siemka, mam taki mały problem, wie ktoś może w którym pliku lub w inny sposób mogę zmienić fov broni (czy jak to tam się nazywa :P), w sensie żeby nie była tak na środku ekranu, trochę przysłania widok. Może taka pierdoła, ale uprzyjemniło by trochę gierkę Edytowane 3 Stycznia 2021 przez Dregunov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 6 minut temu, Dregunov napisał: w którym pliku lub w inny sposób mogę zmienić fov broni Proszę zapoznać się z poniższymi informacjami zawartymi w #1: W dniu 12.03.2020 o 07:04, tom3kb napisał: Opcjonalnie dostosowujemy wartość FOV: Przed rozpoczęciem gry uruchamiamy polecenie fov_switch.cmd (plik znajduje się w folderze z grą); Wybieramy wartość FOV dla SHOC 1.0004 czyli 6 = FOV67.50, 7 = FOV75, 8 = FOV83, 9 = FOV85, 10 = FOV90 Wpisujemy daną wartość np. 6 i naciskamy ENTER. Gramy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dregunov Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 17 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Proszę zapoznać się z poniższymi informacjami zawartymi w #1: Zapoznałem się jak najbardziej Chodziło mi czy da się jakoś zmienić ręcznie fov i hud fov, tak jak np. załączonym obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 @Dregunov teraz dopiero zrozumiałem o co ci chodzi Niestety nie można w w/w przez ciebie (t.j. suwakami w menu) sposób zmienić wartość FOV. I nie ma też opcji zmiany HUD FOV. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dregunov Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 @Anton Gorodecki Szkoda, mówi się trudno, dzięki za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Właśnie skończyłem tego moda, nie myślałem, że mi się tak spodoba. Pierwsze zaskoczenie, jest całkiem długi, zajął mi kilka świątecznych dni, początkowo zadania są raczej proste i standardowe, później widać, że autor miał trochę różnych pomysłów. Fabuła ciekawa, z niewyjaśnionymi zagadkami, jest trochę, prostych cutscenek (fajnie, że z napisami), w ogóle na plus sporo różnych wiadomości radiowych w czasie wykonywania zadań. W paru miejscach kilka nowych kawałków muzycznych dla klimatu, czy żeby zagrzać do boju Grafika bardzo ładna, fajna paczka broni, chyba nie widziałem ich w innych modach, podobały mi się te wszystkie wolno przeładowywane strzelby pompki, ładne modele NPCów (oryginalne trochę odstawałyby od reszty grafiki więc dobrze, że @Anton Gorodecki podmienił modele). W ogóle estetycznie wykonany ten mod, ładne menu, ekrany ładowania. Fajnie zrobione okna craftingu i przechodzenia między lokacjami. Właśnie, to był fajny patent, że przy przechodzeniu na lokacje mogliśmy sobie wybrać, na którą chcemy iść, nie trzeba dymać przez kilka. Crafting też całkiem przyjemny, choć trochę niewykorzystany, liczyłem, że tylko przez niego będzie można stworzyć jakieś wyjątkowe pancerze albo zrobić jakieś unikatowe giwery. Tego mi brakowało. Można też było zwiększyć różnorodność tych zadań pobocznych, zamiast standardowych "przynieś mi dwa Kamienne Kwiaty" to przynieś mi jakieś "lufy, sprężyny itp". Minusy, trochę jest, w sumie wymienione były w pierwszym poście, najbardziej w oczy rzucały się nieznikające markery zadań na mapie, i niekasujące się z PDA niektóre zadania po ich wykonaniu. Czasem trafił się jakiś crash gry, ogólnie nic wielkiego. Moja ocena 8/10. A no i jeszcze spolszczenie, jak zwykle trudno coś znaleźć na minus, wydaje mi się, że w kilku zadaniach w PDA zamiast "Wrzosu" powinno być "Wrzosa"? Jak ktoś ma ksywkę Wrzos, to raczej bym mówił "Idź do Wrzosa po fajki", "wróć do Wrzosa", a nie do Wrzosu. Teraz chciałoby się zobaczyć jakie są dalsze losy Nemo ale to trzeba poczekać, aż któryś z tłumaczy skusi się na przetłumaczenie drugiej części moda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 5 godzin temu, tom3kb napisał: wydaje mi się, że w kilku zadaniach w PDA zamiast "Wrzosu" powinno być "Wrzosa"? Znajdź schowek (kogo? czego?) Wrzosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) @Anton Gorodecki czy byłbyś tak dobry i podrzucił spawnera. Strona https://stalker-mods.clan.su/ jest dla mnie zamknięta. Rozpakowałem pliki .db unpackerem i spawner nie działa. ps. I jeszcze moze spolszczenie. Niektóre napisy mam w krzaczkach. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Spolszczenie + pliki spawnera: gamedata.7z Od razu dodam, że jest ono dostosowane wyłącznie do instalki z #1. Pliki spawnera to: Spoiler ...config/ui/ui_cheat_soc_16 ...config/spawn_list gamedata/scripts/spawn_list gamedata/scripts/ui_cheat_main gamedata/scripts/ui_cheat_soc niektóre linijki w gamedata/scripts/ui_main_menu oraz tekstury z instalki z #1 Tak z ciekawości - co chciałeś zmienić w plikach, @DaarMoo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Wielkie dzięki @Anton Gorodecki ! Jak można to grzebię trochę w actor, item, outfit, weapons (ale w przypadku tego moda, weapons ma mocnego antyczita). Takie tam - zabawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desolate Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Da radę ktoś wrzucić repacka na inny serwer? Tutaj prędkość pobierania jest strasznie niska i po chwili wywala błąd sieci Edytowane 25 Stycznia 2021 przez Nuclear Messiah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 @Nuclear Messiah E tam, moment się pobiera, kilka minut mi to zajęło Fajny modzik, już mi się podoba, będzie kolejna przerwa od OPka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Nie każdy ma światłowód. A że wywala błąd sieci to fakt. Ja nie mogę pobrać moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 @leszek ale ja nie mam światłowodu, mam normalny net z kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 @leszek Moda można pobrać z naszego serwera. Jeśli masz połączenie z forum, to z pobraniem nie powinieneś mieć problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Myślę, że wszystko zależy od prędkości pobierania. U mnie jest kiepsko ( jest szansa że się polepszy). Próbowałem pobrać z naszego serwera kilka razy, nieudało się .Będę próbował do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Leszek: Mod: https://drive.google.com/uc?id=1H_IsE_Bs0fQum-SwROfTTR6_1Gvt9jYw&export=download https://yadi.sk/d/7hax8_ZAnY1yJQ Fiks: https://yadi.sk/d/q9LrF4bkhFMaIA https://drive.google.com/file/d/1J7_X-kKQz80UNw6MbaYL6vXkYVwtwJWv/edit Nakładka (pacz): https://drive.google.com/file/d/1vNq3d386Lw03yHDJpPVFdQRZVTucQ4DE/edit https://yadi.sk/d/Qt1oI0aMItd7MQ Spoiler https://ap-pro.ru/forums/topic/940-igra-dush-novoe-nachalo/ Mod + 3 fiksy, także wersja w tzw. repaku: https://gk-stalker.xyz/mod/mods-soc/3357-igra-dush-novoe-nachalo-repack-by-polskavodka.html Jak wyżej ale z innej strony: https://synthira.ru/load/s_t_a_l_k_e_r/ten_chernobylja_mody/igra_dush_novoe_nachalo/19-1-0-8021 https://yadi.sk/d/7hax8_ZAnY1yJQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 @vidkunsen Dziękuję za namiary na moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 @leszek Tylko, że pobierając moda z innych źródeł niż nasza pobieralnia, nie będziesz miał spolszczenia. Nie ma oddzielnego spolszczenia przystosowanego na dodatek, do wersji rosyjskiej moda. Trzeba będzie grać w języku oryginalnym. Znasz go na tyle? Powiadomiłem administrację o problemie pobrania z naszej pobieralni. Może to być związane ze zmianami na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 @kondotierDo tej pory nie miałem problemów z pobieraniem moda. Wolno, ale się pobierało. Co do języka rosyjskiego, to dawno, dawno temu to go się uczyłem, ale grać na pewno nie dam rady. Bez spolszczenia to lipa. Poczekam, może sytuacja się poprawi to, to go pobiorę, Będę próbował, na pewno kiedyś się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 3 godziny temu, kondotier napisał: Nie ma oddzielnego spolszczenia przystosowanego na dodatek, do wersji rosyjskiej moda. Dlaczego nie ma osobnego spolszczenia + wszystkie dodatki potrzebne do grania na rus. podstawce + mod? Jedno źródło pobierania, to błąd. Na AP-PRO można pobrać wszystko z Google Disk albo Jandeksa. U nas powinno być spolszczenie, by na to nałożyć i grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi