Sean Connor Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Jest zdrowy,to coś ze spaniem,śpiworów nie może używać a stałe posłania też nie dają żadnych rezultatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Twórcy moda pracują nad rozszerzeniem silnika żeby można łatwo mieszać animacje, chodzenia, biegania, celowania, czy obsługi broni. Dzięki temu chcą uzyskać wiekszą dynamikę i bardziej realistyczny obraz ruchu. Wersja W.I.P więc wygląd końcowy może się zmienić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
User_Name Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) Wie ktoś jak temu zaradzić? FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : ..\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 191 [error]Description : fatal error [error]Arguments : LUA error: ...pulpit/anomaly 3.0\gamedata\scripts\death_manager.script:360: attempt to index field 'itms_npc_pda' (a nil value) stack trace: Edytowane 2 Marca 2020 przez User_Name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 @User_Name Jak grasz z jakimiś dodatkowymi addonami to je wywal, jak dzieje się w czystym Anomaly to chyba na razie nie ma fixa, przynajmniej nie widzę. Dzieje się podczas lootowania jak chce się pda podnieść (ty lub NPC), ktoś pisał, że z frakcji Monolit ale nie wiem czy w innych też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
User_Name Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) @tom3kb Addonów żadnych nie mam, a działo się tak po chwili gry, biegam po mapie minutę czasem dwie i nagle do pulpitu, bez żadnego komunikatu. Wypakowałem .db programem z folderu tools i dodałem do gamedaty, oraz zmieniłem na dx10. Póki co działa dobrze, tylko nie wiem która z czynności to sprawiła. EDIT: Działo się zarówno na kordonie jak i w rostoku kolejno jako samotnik i powinność. Edytowane 2 Marca 2020 przez User_Name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 @User_Name nie grałem w Anomaly ale ludzie pisali, że to może się dziać nawet jak npce lootują jakiegoś trupka i trafią pda i chcą sobie podnieść. Żadnego sensownego rozwiązania na razie nie widziałem. Chyba, że to wina np jakiegoś ostatniego fixa to można by go nie wrzucać tylko grać na starszej wersji jakiejś. Takie coś mi przychodzi do głowy np. Bo widzę na moddb, że masz oddzielnie moda, update-y i hotfixy. https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 To jest normalny crash, poprawiony w nadchodzącym update. Jak tak bardzo Ci zależy na kontynuowaiu gry teraz... https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/forum/thread/fix-update-4-addressing-death-managernpc-pda-crash 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Witam, czy to normalne że ten mod na DX8 jest taki "ciemny" ? Godzina 13, trochę pochmurno ale nawet jak jest czyste niebo i świeci słońce to jest bardzo słaby widok, ciężko tak grać bo przeciwników nie widać. Gamma, kontrast itp są domyślnie na 1, kombinowałem też coś z tym i nic nie pomagało, a tylko pogarszało graficzny efekt wizualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 @Monolithalian niektórym pomaga w rozjaśnianiu grania na DX8 użycie RsShade, poczytaj komenty i ewentualnie spróbuj jak chcesz. https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/reshade-anomaly-150-beta-30-enhanced Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 1 godzinę temu, tom3kb napisał: @Monolithalian niektórym pomaga w rozjaśnianiu grania na DX8 użycie RsShade, poczytaj komenty i ewentualnie spróbuj jak chcesz. https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/reshade-anomaly-150-beta-30-enhanced Nie działa na DX8, próbowałem a w komach nie ma rozwiązań, jest tylko jakiś gość który mówi że na DX8 mu poszło, ale napisał że nic szczególnego nie zrobił, tylko odpalił na DX8 i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 @Monolithalian no to lipa bo w innych tematach nic nie widziałem, DX8 raczej paskudne w porównaniu do wyższych no ale to normalne chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 1 minutę temu, tom3kb napisał: @Monolithalian no to lipa bo w innych tematach nic nie widziałem, DX8 raczej paskudne w porównaniu do wyższych no ale to normalne chyba No tak, ale to pierwsza modyfikacja w jaką grałem w której panuje taka ciemnica..Mogli by to rozjaśnić. Dziękuje za próbę pomocy. P.S Na tym SS w tym obozie jest jeden wojskowy który mnie zabił, znajdź go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 5 minut temu, Monolithalian napisał: Na tym SS w tym obozie jest jeden wojskowy który mnie zabił, znajdź go To zaraz Monty Python mi się przypomniał z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) Mam misje fabularną aby poznać sekrety z lab X8 i przekazać je Striełokowi. Zebrałem dokumenty ( był tylko jeden, chyba że coś pominąłem, ale kilka razy sprawdzałem każde miejsce ) i nie mogę ich zwrócić, a misja jakby dalej trwała, znacznik z lab X8 nie znika. To jakiś bug, czy w tej misji chodzi o coś innego niż o dokumenty ? Edytowane 22 Marca 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 @Monolithalian A tutaj sprawdzałeś? Chyba powinny być tutaj. Może burer gdzieś rzucił i leżą niewidoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldi Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Poczytałem ten temat i choć nostalgicznie jestem bardziej przywiązany do "konkurencyjnego" forum, tak w kwestii jakiegokolwiek zaangażowania nie mają z wami raczej większych szans. Wiem, że data dzisiaj jest jaka jest, ale nie żartuję. Zacząłem szperać, na razie przeklejając co się da z tłumaczenia Misery i waszego tłumaczenia CoCa. Jakby ktoś chciał coś pomóc, to zapraszam na anomaly.polonizacja@gmail.com, tak będzie póki co najłatwiej. Na tę chwilę mam przetłumaczone praktycznie całe UI przeznaczone do korekty. Walczę z rozbudowaną Encyklopedią. Z plikami pomaga mi Gizbarus z forum.stalker.pl. Spoiler Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez Voldi Dodałem spoiler do screenów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @Voldi Sądzę, że teraz zagościsz u nas na dłużej. Nasze forum żyje aktywnie, ciągle przybywa na nim nowych uczestników, nowych modów, ale też tłumaczeń do nich. Doceniam Cię za podjęcie decyzji tłumaczenia, bo wiekowi tłumacze pomału się wykruszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldi Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Dzięki za powitanie. Raczej nie sądzę, żebym wrócił do aktywności - od lat już raczej tylko przeglądam fora zamiast brać czynny udział w dyskusjach. Cóż, po prostu ktoś musiał to zrobić. Pomyślałem, że czemu nie - i tak siedzę (jeszcze) na zwolnieniu lekarskim. Tłumaczyłem pierwsze wydanie Misery 2.0 i pomagałem przy pracach nad spolszczeniem LA, także wiem, z której strony to ugryźć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuropies515 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Witamy serdecznie! Cóż, ja byłem zagubionym wędrowcem który po wielu latach błądzenia po forach stalkera i próbach osiedlenia się na stalker.pl ostatecznie znalazłem się tutaj. Mimo, że na początku stalker.pl było przeogromnym forum gdzie stalkerteam nie mógł się nawet równać to dzięki takim weteranom i ojcom założycielom jak Kondotier i wielu innym te forum wciąż żyje i ostatecznie, według mnie, stało się teraz największym, wciąż aktywnym fanbasem Stalkera. Ja po wielu próbach starć z niezakładaniem konta w końcu uległem i mimo że nie jestem tak aktywny jak reszta to staram się, by dołożyć coś od siebie. Kocham to miejsce i ludzi takich jak Wy, którzy starają się zbudować coś tak wielkiego. Życzę powodzenia i wiem że Ci się uda, dzięki za starania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @Voldi Nie miałem styczności z Anomaly, tak że nie deklaruję się z pomocą. A skoro masz spore doświadczenie w tłumaczeniach, a więc i chyba grałeś w wiele modów, to nic nie stoi na przeszkodzie abyś swoim doświadczeniem wspierał mniej doświadczonych, tych świeżo zarejestrowanych. Wystarczy na forum bywać. @DuzySiuraq Małe sprostowanie. Jestem na forum od lat, ale aby być zaliczonym do "ojców założycieli " , też mi parę lat brakuje. Tak, że te honory nie dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KashanTEM Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Witajcie! Trochę późno piszę, ale co z tego. Chcąc dzisiaj odpalić Anomaly, gra wykopała mnie z takim błędem. Spoiler Wcześniej nie było takich problemów, a mój komputer jest wyposażony w GTX 770. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @KashanTEM a wcześniej Anomaly chodziło? Jak tak to może przenieś gdzieś user.ltx spróbuj odpalić grę, niech sobie zrobi nowy i wtedy zmieniaj opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KashanTEM Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @tom3kb zmieniłem directx na 10-tkę i teraz mnie wywala z takim logiem. FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CInifile::r_section [error]File : Xr_ini.cpp [error]Line : 530 [error]Description : fatal error [error]Arguments : Can't open section 'string_table'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 8 godzin temu, KashanTEM napisał: Witajcie! Trochę późno piszę, ale co z tego. Chcąc dzisiaj odpalić Anomaly, gra wykopała mnie z takim błędem. Ukryj zawartość Wcześniej nie było takich problemów, a mój komputer jest wyposażony w GTX 770. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź :-) Jakich shadow map używasz? W jakiej rozdzielczości grasz? Możliwe, że mogłeś przesadzić z ustawieniami graficznymi. I nie graj na direct 10 tylko na 9 albo 11. U mnie tez sie czasem gra potykała na 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KashanTEM Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, bloodrise napisał: Jakich shadow map używasz? W jakiej rozdzielczości grasz? Cóż, shadow map mam na 2048, a rozdzielczość taką jak na monitorze (czyli 1920x1080) 1 godzinę temu, bloodrise napisał: I nie graj na direct 10 tylko na 9 albo 11. Na początku z 9-tką miałem problem (z tym komunikatem). A z jedenastką to tak samo, jak w drugim poście. Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez KashanTEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi