Gatzek Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @Szczepan9205 wejdź do pliku gameplay\dialogs_escape.xml Interesujący nas dialog zaczyna się w linii 7796 a kończy 7820. Pisałeś, że wylot następuje zaraz po kliknięciu czy li w tekst "Jak się masz?" Z tego co widzę to żeby ten dialog wogóle się uruchomił to Żekan powinien mieć przy sobie jakiś Anomalny album. Masz ten album jak rozmawiasz z Banitą? Rozwiązania są dwa: pierwsze pójść na łatwiznę i całkowicie wyłączyć ten dialog czyli w pliku character_desc_escape.xml zakomentować linię 2051. Drugie bawić się w szukanie i poprawianie błędu co "na sucho" bez zainstalowanego moda jest trochę działaniem po omacku. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Dobra ludki - @Gatzek udało się znaleźć winowajcę wylotu przy rozmowie z Banitą w Wiosce Nowicjuszy. Zaktualizowałem link do spolszczenia z poprawionymi plikami w poście #1 więc kto pobrał spolszczenie przed godziną 14 to niech pobierze od nowa i podmieni pliki 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Wiadomo może o co chodzi, błąd ten wyskakuje dosłownie sekunde po rozpoczęciu instalacji, i pokazuje plik read.me. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @hadam Hmm a powiedz mi taką rzecz - w nazwie folderu w którym jest instalka do moda masz rosyjskie litery? Jak tak to nazwij ten folder np Zlota Kula + Autumn Aurora 2.1 i wtedy spróbuj zainstalować. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @Szczepan9205 Magicznym sposobem działa, dzięki bardzo 👌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 😎😎 To jest częsty problem z modami pobieranymi od ruskich Warto sobie zmienić nazwę w razie czego żeby potem uniknąć właśnie takich "cyrków". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Coś czuję, że z tym repackiem mogę mieć problemy, po zażyciu ibuprofenu wyskakuje mi taki błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @hadam A daj Fatal Error z loga. Chyba wiesz gdzie go szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) @kondotier Mam nadzieję, że chodziło o to. [08.04.21 19:39:00.480] [08.04.21 19:39:00.489] [08.04.21 19:39:00.489] FATAL ERROR [08.04.21 19:39:00.489] [08.04.21 19:39:00.489] [error]Expression : fatal error [08.04.21 19:39:00.489] [error]Function : CScriptEngine::lua_error [08.04.21 19:39:00.489] [error]File : script_engine.cpp [08.04.21 19:39:00.489] [error]Line : 90 [08.04.21 19:39:00.489] [error]Description : <no expression> [08.04.21 19:39:00.489] [error]Arguments : LUA error: ...lota kula + aa\gamedata\scripts\bind_stalker.script:615: attempt to index global '_tracking_of_mobile_all' (a nil value) Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez hadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @hadam Zwróć się z tym pytaniem do @Szczepan9205 . Ale LUA w błędzie mówi o braku pamięci. Mod miał z tym i we wcześniejszej wersji problemy, a po dodaniu AA, może być jeszcze gorzej. W którym momencie scenariusza już jesteś? Bo może wlazłeś nie tam, gdzie on na razie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @kondotier Własnie niedaleko, jestem na posterunku wojskowym przed rozmową z wojskowym który ma uwolnić GG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @kondotier @hadam Jeśli o stronę techniczną chodzi to ja tu nie pomogę bo się na tym nie znam. Może @Gatzek coś zaradzi prędzej, fakt ja ten plik _tracking_of_mobile_all modyfikowałem tj. tam gdzie miał rosyjski tekst to zmieniłem na polski, ale nic poza tym i u mnie ten zmodyfikowany działa bez wylotów, a jeszcze często mi się zdarza korzystać z Ibuprofenu bo zamiast sobie powoli przechodzić to, że tak powiem - trochę się śpieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @hadam Tak przypuszczałem. Nie ma więc problemu, abyś zaczął nową grę. Czasem po restarcie komputera ( a od wczoraj taki miałeś ) , takie problemy znikają. I nie baw się w odbieganie, dla wyrzucenia swojego sprzętu. Przy ucieczce możesz mieć problem z zabraniem, a nowego szybko się dorobisz. Jeśli nie grałeś w poprzednią wersję, to nie lekceważ tego samopału. Jak zrobisz ciężką amunicję do niego, to i w późniejszej części gry będzie przydatny. To zabójcza broń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Niestety ale wylot z takim logiem to nie na moje umiejętności i wiedzę. Tu nic nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @kondotier Właśnie jeszcze raz sobie sprawdziłem i tym razem energetyka spróbowałem wypić, to znowu dostałem crasha z logiem tym samym, z tego co sobie przypominam to wczoraj po instalacji miałem same problemy, pierwszy raz od kiedy w mody gram musiałem sobie wszystkie klawisze od nowa bindować, spróbuje jeszcze raz zainstalować moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @hadam Dobry pomysł. A jak będziesz robił klawiszologię, to najpierw kliknij w Domyślne, a dopiero po tym wstaw swoją. I jak zapiszesz, wyjdź z moda i zrób restart. Skoro @Szczepan9205 uruchomił i gra, tzn. że można. I ważne. Nie ustawiaj zapisów "w bezpiecznych miejscach". To zbędne utrudnienie, a szczególnie na początku moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) @kondotier Zainstalowałem ponownie, tym razem brak problemu z klawiszami, ale Log ten sam po wzięciu ibuprofenu. W googlu ciężko znaleźć jakąkolwiek informacje na ten temat. 09.04.21 19:26:41.126] FATAL ERROR [09.04.21 19:26:41.126] [09.04.21 19:26:41.126] [error]Expression : fatal error [09.04.21 19:26:41.126] [error]Function : CScriptEngine::lua_error [09.04.21 19:26:41.126] [error]File : script_engine.cpp [09.04.21 19:26:41.126] [error]Line : 90 [09.04.21 19:26:41.126] [error]Description : <no expression> [09.04.21 19:26:41.126] [error]Arguments : LUA error: ....e.r.zlota kula\gamedata\scripts\bind_stalker.script:615: attempt to index global '_tracking_of_mobile_all' (a nil value) Edit. Ogólnie zauważyłem coś bardzo dziwnego, po wywaleniu mnie do pulpitu z tym logiem Kliknąłem ponów próbę, i udało mi się powrócić do gry z paska zadań. Problem w tym, że żołnierz tak jakbym mi skryptu nie czytał, że zażyłem ibuprofen i mam zapętloną rozmowę z nim, dzieje się tak po zażyciu, także morfiny i energetyka. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez hadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @hadam Ja w tę wersję nie grałem, więc nic Ci doradzić nie mogę. Mogę tylko zaproponować, abyś zagrał w tę podstawową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) Mam identyczny error co @hadam. Postawiłem moda drugi raz i to samo. Oj chyba też nie pogram. A chciałem. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @hadam @DaarMoo A czy mod bez spolszczenia, też ma tę przypadłość? Ten początkowy fragment, nawet bez znajomości języka możecie zagrać na pamięć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) @kondotier można tak kombinować, ale nie oto chodzi. Obawiam się też, że problem może się powtórzyć. Ale pomysł jest dobry. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) U mnie pojawia się problem braku dźwięki zarówno ze spolszczeniem czy bez niego. W menu suwaki na 50%, w configach wartość 0.5 - słychać całe nic. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez PainChiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @DaarMoo i @kondotier pomysł niezbyt dobry, jeśli początek zagrają w wersję oryginalną, a dopiero później nałożą polonizację to wszystkie Imiona i ksywki NPC będą w robaczkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @Gatzek Zagranie po rosyjsku nie miało być wstępem do gry po polsku, lecz tylko sprawdzeniem czy na czystym modzie też jest ten wylot. Jak go nie będzie, to winowajcą jest spolszczenie i w nim trzeba szukać przyczyny wylotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Pozostaje tylko podkręcić wysokość skoku i uciec przez sufit. Oczywiście wcześniej trzeba rozpakować pliki .db. Choć obawiam się, że ten błąd skryptu może mieć dalsze konsekwencje. Mówiłem, że pomysł @kondotiera jest dobry Odpaliłem moda bez tłumaczenia i przeszedłem feralny fragment bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi