bolo Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Postawiłem, bardzo długo się wgrywał ale odpalił, zachciało mi się zmienić kilka przypisanych liter w sterowaniu na takie jak mi pasują i gra już nie odpala, czy w tym modzie nie można zmieniać przypisanych liter i cyfr?. A może trzeba to zrobić w jakiś specjalistyczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 @bolo Niektóre czynności w modzie mają przypisane litery na stałe w skryptach moda. Więc jeśli taką literę wstawisz do sterowania, mod głupieje. Nie pamiętam, czy dawałem poradę jakie to litery i w jakich plikach ich szukać. Jeśli te litery wolisz mieć w sterowaniu, to musisz odnaleźć te pliki i podmienić litery na takie, które pozostają wolne. Tyle pamiętam, że były to T i X , bo ja je używam we własnej klawiszologii i musiałem zmieniać je w plikach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Bardzo dziękuję, w plikach nie będę zmieniał bo nie umiem, umiem zmienić udźwig, skok i bieg a i to musi być standardowa gamedata, trudno będę się męczył, a jak mnie nerwa sieknie to zakończę przygodę z tym modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty099 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Cześć, mam szybkie pytanie do ВШ2. Dopiero zacząłem 😀 Nie zrozumiałem Kostii i nie rzuciłem czarnej dziury przed bazą Lebiediewa. Wyjść się da, bo przerzuciłem przez płot, a następny płot przeskoczyłem, natomiast nie da się wejść z powrotem. Będzie potrzeba wracać później do bazy? Bo zapis przed wejściem mam jeszcze na Kordonie 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 @Skryty099 tu masz posty o tej czarnej dziurze to sobie zerknij czy możesz grać dalej: Klik Interesują cię te z Powrotu Szramy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oi691562164334 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Proszę o pomoc , takie coś pokazuje się przy próbie uruchomienia gry. Najpierw jedno a po naciśnięci OK drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 @oi691562164334 zmień sobie nazwę folderu gdzie zainstalowałeś moda na jakąś krótką, plus może bez polskich znaków. Podobne błędy były w Strefa Klęski 2, przynajmniej ten drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oi691562164334 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 14 godzin temu, tom3kb napisał: @oi691562164334 zmień sobie nazwę folderu gdzie zainstalowałeś moda na jakąś krótką, plus może bez polskich znaków. Podobne błędy były w Strefa Klęski 2, przynajmniej ten drugi. Niestety ciągle to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 @oi691562164334 A wstaw zdjęcie zrzutu tego jak wygląda Twój folder z modem i folder bin_x64 bo ten pierwszy błąd wskazuje na to, że mod nie może wczytać rendera R2 więc, albo nie masz pliku xRender_R2.dll w bin_x64 lub ten, który masz jest uszkodzony lub może też być tak, że Szrama 2 nie działa na renderach niższych niż DX 10(R3) i 11(R4). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 @oi691562164334 Mod jest na ulepszonym silniku. Masz zainstalowane na kompie, te rzeczy które są dla takiego silnika niezbędne? To jest problem przy pierwszym uruchomieniu moda, czy już po zrobieniu ustawień? I czy mod zdołał zrobić loga? Jeśli tak, to daj Fatal Error. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oi691562164334 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 foldert z modem i bin_x64 5 godzin temu, kondotier napisał: @oi691562164334 Mod jest na ulepszonym silniku. Masz zainstalowane na kompie, te rzeczy które są dla takiego silnika niezbędne? To jest problem przy pierwszym uruchomieniu moda, czy już po zrobieniu ustawień? I czy mod zdołał zrobić loga? Jeśli tak, to daj Fatal Error. Niestety fatal error niema , nie ma nic w folderze "logs" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oi691562164334 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Po kolejnym restarcie komputera gra działa, dziękuję za pomoc !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @oi691562164334 No to powodzenia w grze i samych przyjemności. Jeśli grałeś w poprzedniego Szramę, to już wiesz, że nie jest to jakby bezpośrednia kontynuacja. Bo nie zaczynamy w Leśnictwie na Zatonie, tam gdzie poprzedni się kończył. I cała reszta też trochę inna w rozgrywce. Czytaj bardzo dokładnie dialogi i informacje. I jak w nich jest jakiś imperatyw, to go bezwzględnie wykonuj, a nie graj po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Witam, w jakim pliku szukać ustawień, tzn. przypisanych liter i cyfr do sterowania, przypisane przez moda nie za bardzo mi pasują, jak zmienię w ustawieniach moda to od razu wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @bolo Robiąc tę zmianę u siebie, nie przyszło mi do głowy zapamiętać w których to plikach. Ale możesz sam poszukać. Tyle pamiętam, że była to duża litera T w cudzysłowie - "T" i chyba plik był w katalogu configs. Przy pomocy edytora NP++ otwórz jakiś plik w modzie. Następnie opcją Szukaj we wszystkich plikach ( trzeba zaznaczyć ścieżkę dostępu do katalogu configs ), każ programowi wyszukać to "T" . Chyba w tym pliku były też pozostałe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Ok postaram się poszukać, dzięki. Znalazłem, ale nie jestem pewny czy właściwy i nie wiem co z tym zrobić. ui_st_keybinding.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duriel Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Cześć wszystkim. Małe pytanie, co może powodować problem że nie mogę zapisywać gry oraz ustawienia resetują się za każdym razem gdy wyłączę i odpalę grę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @duriel np zainstalowanie moda na dysku systemowym w ProgramFiles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 (edytowane) @durielSpróbuj odpalić jako administrator. Prawym myszy na ikonie gry i opcja uruchom jako. Edytowane 13 Stycznia 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @bolo To nie to. Ten plik jest chyba z kat pol i dotyczy menu klawiszologii. Musi to być plik z tą pojedynczą literą "T". Reszta pliku to takie mądrości skryptowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 No nie umiem znaleźć takiego pliku z literą T, dzięki za fatygę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Szanowni koledzy, gorąca prośba, problem z przypisanymi przez moda literami i cyframi rozwiązałem. Ale mam nowy, mój antywirus nie pozwala mi pobrać :plecaka dla chomika :, już nie mam siły z nim walczyć, wyłączyłem wszystkie opcje i dalej nie mogę pobrać, proszę o wstawienie przez dobrą duszę owego pliku za co z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Rzeczywiście trochę trzeba się naklikać Plecak chomika dla monitorów 16x9: Рюкзак Хомяка 16х9.7z 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 @bolo Jeśli znalazłeś te pliki z klawiszologią, to podaj które to. Innym też może się przydać, o ile nie zrobiłeś tego metodą prób i błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Nie znalazłem, zacząłem grę i zmieniłem ustawienia w ustawieniach moda i poszło. Anton, mój antywir blokował mi rosyjskie strony, bardzo dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi