StalA68 Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Win Rar, wyskakuje mi takie samo ostrzeżenie jakie pokazał Kondotier. Wypakowałem tez Twoje Win Zip i jest ok. Dzięki. A co z gorzałą i zawrotami głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 @StalA68 gorzałę musisz spożywać bo GB jest alkoholikiem. Jeżeli nie łykniesz, przestajesz normalnie funkcjonować. Na Jupiterze dostaniesz art zmniejszający pragnienie, ale do tego momentu gorzała jest najważniejsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Najlepiej nie dopuszczać do kaca. Może komuś się przyda Wyczytałem (nie pamiętam gdzie), że przyczyną wylotów w Prypeci jest jakieś źródło światła. Mnie pomogło przywrócenie shaderów z ZP, natomiast @mkk7zastosował ustawienie zgodności z Windows XP lub 7, jedynie przy zapisach przymulało grę na chwile, takie zamrażanie na kilka sekund, ale grać się dało bezproblemowo i ukończyć główną fabułę i wątki poboczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalA68 Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 A co z gorzałą i zawrotami głowy? Domyśliłem się, że musi pić. Tylko ciągle mu się kręci w głowie a mi także przed kompem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 38 minut temu, StalA68 napisał(a): A co z gorzałą i zawrotami głowy? Trudno powiedzieć, bo jeśli gra Ci się zafiksowała, to ratunkiem może być jedynie zapis ze stanu, gdy wszystko było w porządku. Wrzuć ostatni zapis, jeśli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalA68 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 na jupiter.scop na jupiter b.scop Cześć. nie wiem czy dobrze wstawiłem zapis z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 @StalA68. U mnie Inżynierowi przeszły zawroty głowy. Na wszelki wypadek zmień nazwę swojego folderu savedgames, zrób nowy, wrzuć do niego poniższy zapis i sprawdź, czy pomogło. 1 chimera is dead.scop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalA68 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Jak ręką odjął - trzeżwy. Nie kręci się w głowie, nie rzuca na boki, pomogło. Co było przyczyną ? Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 (edytowane) Zaczynają się krzaczki. Można coś zaradzić ? Spoiler Spoiler Edytowane 27 Marca 2023 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 22 minuty temu, DaarMoo napisał(a): Zaczynają się krzaczki. Można coś zaradzić ? Wspomnienia nie są całkiem przetłumaczone, jest to zaznaczone w memu. Spoiler Godzinę temu, StalA68 napisał(a): Co było przyczyną ? Do końca to nie wiem, zrobiłem szybki zapis i go wczytałem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalA68 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 teraz jestem na Zatonie, musiałem znowu wypić flaszkę i znowu się kręci w głowie. tak ma być? Zrzuty. zaton wodka.scop zaton wodka wypita.scop Może w mojej grze kolo pije spirytus a nie wódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Jedno i drugie ryje banię. Coś Ci się zafiksowało w grze, u mnie na twoich zapisach Inżynier pobierze flaszkę, przegryzie i wszystko wraca do normy. Wrzuć items.ltx do configs\misc (pamiętając o kopii bezpieczeństwa). Wczytaj poniższy zapis, walnij ze trzy Kozaki i jeśli świat będzie stał w miejscu, to graj dalej. po zabiegu.scop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalA68 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 OK. Jutro sprawdzę i dam znać. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalA68 Opublikowano 28 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Problem rozwiązany. Miałem zmienione parametry sytości ( prze chlanie inżyniera ). Wróciłem do ustawień fabrycznych i jest ok. Przepraszam za zamieszanie, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Gdzie na drugiej lokacji w bazie jest kanister na benzynę? Widziałem na filmiku, że niby jest na wieży ale u mnie go nie ma. Są inne miejsca spawnu? Czy coś się zrypało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 37 minut temu, tom3kb napisał(a): Gdzie na drugiej lokacji w bazie jest kanister na benzynę? Widziałem na filmiku, że niby jest na wieży ale u mnie go nie ma. Są inne miejsca spawnu? Kanister może też być tutaj: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zapalony Opublikowano 31 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Mam jeden problem na Zatonie, jak najemnicy atakują Szewczenkę nie daje rady uratować naukowca a jak mam pogadać z Szubinem to nie chcą mnie wpuścić przez wirusa. Jakieś porady jak to rozegrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 11 godzin temu, Zapalony napisał(a): nie daje rady uratować naukowca a jak mam pogadać z Szubinem to nie chcą mnie wpuścić przez wirusa Da się wejść do Szubina, wystarczy trochę gimnastyki na niskim przysiadzie. Jednak ma to sens tylko wtedy gdy Kapitan nie jest zarażony. Gdy jest chory, nie będzie z nim rozmowy i fabuła utknie w martwym punkcie. W takim przypadku Arbuzow musi przeżyć. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zapalony Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 7 godzin temu, gawron napisał(a): Da się wejść do Szubina, wystarczy trochę gimnastyki na niskim przysiadzie. Jednak ma to sens tylko wtedy gdy Kapitan nie jest zarażony. Gdy jest chory, nie będzie z nim rozmowy i fabuła utknie w martwym punkcie. W takim przypadku Arbuzow musi przeżyć. Pokaż ukrytą zawartość A miałbyś jakąś poradę jak tego szybko dokonać? Wczoraj z 30 razy próbowałem doktorka uratować ale najemników jest za dużo żebym ich odstrzelił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Możesz na chwilę zrobić nieśmiertelnego GG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Orientuje się ktoś z Was, co trzeba zrobić w zadaniu "Znajdź własność handlarza"? Przy obozowisku znalazłem tylko uciekającego... Hm, stalkera i ciało. Przy zwłokach nie ma nic, ogólnie w obozowisku pusto, a stalker zwiał na wieżę, do której nie mogę się dostać ze względu na promieniowanie PSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 @Agrael a to handlarz inwalida później karze ci w pobliżu wieży ugotować obiadek (da potrzebne przedmioty), który skusi zombiaczka i zejdzie z wieży i tak zdobędziesz z niego dwie skrzynki z fantami dla handlarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 @tom3kb To widzę, że robi się coraz to ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 @Agrael. Możesz też sprawę skrzynek załatwić zupełnie inaczej, wtedy wejdziesz na wieżę. U Naboja są dwie opcje dialogowe, najlepiej sprawdzić obie. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 To przyznam, że najpierw wybrałem drugą opcję z dostaniem się na wieżę, ale ciągle chodziła mi po głowie zabawa z gotowaniem i... Tak, ten wybór okazał się ciekawszy. Dlaczego? Reszta w spoilerze, bo nie chcę komuś popsuć zabawy. Spoiler Okazało się, że z tym nieszczęśnikiem można porozmawiać. Tzn.. Porozmawiać, hah. Rozmową tego nazwać nie można, ale Nabój miał rację - zombie są praktycznie bezmyślne. Chociaż, czy do końca? Sprawdzałem każdy możliwy "dialog" do wyboru i okazało się, że biedak poszedł za nami do wioski. Teraz najlepsze, bo jak jest już na miejscu, to możemy poczęstować go jedzeniem, a w zamian wręczył nam.. Fotografię przedstawiającą jakąś dziewczynkę. Kim dla niego jest? Tego już się raczej nie dowiemy, ale na odwrocie zdjęcia widnieje namiar na schowek. Nie zdradzę jego zawartości Druga sprawa. Pamiętacie szabrowników z początku gry? Mogliśmy ich zatłuc, albo spróbować się dogadać. Ja wybrałem tę drugą opcję i.. Spoiler później ich spotkałem. "Starzy znajomi" poprosili protagonistę o pomoc. Też interesująca historia, bo naszym złodziejaszkom dokuczają okoliczne pijawki. Jeżeli im pomożemy, to dostaniemy całkiem niezły prezent + Słoń nas poleci swoim, jak mniemam szemranym towarzyszom. Fajna sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi