Agrael Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Wypadałoby zapełnić pustą lukę na profilu użytkownika ( pomiędzy nazwą grupy a ilością postów ). W tym celu można wykorzystać grafiki grup. Ustawiłem Sekretarzowi na próbę apteczkę naukowców: Spoiler Oczywiście rozmiar grafiki można dostosować. Mamy na forum: Turysta, Stalker, Weteran, Zasłużony, Mechanik, Redaktor, Tłumacz, D. Tłumacz, Elitarni, Moderator, Administrator, Sekretarz. Sporo tego i szczerze mówiąc, nie mam na nie pomysłu. W każdym razie muszą trzymać poziom i najlepiej, aby były w klimatach stalkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Turysta - konserwa Turystyczna Stalker - strzelba Weteran - kałasznikow Zasłużony - Gauss Mechanik - któryś z zestawów narzędzi Tlumacz - jakaś kartka z dokumentów/notatka Doświadczony Tłumacz - teczka z dokumentami Elitarni - Egzoszkielet? Moderator - brakło mi pomysłu na razie 😞 Administrator - znaczek radioaktywności Sekretarz - Pda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @tom3kb dla moderatora może jakiś detektor? 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @tom3kb Ja bym proponował, aby wszystkim tłumaczom i elitarnym, wstawiać tam wszystkie "medale" za ilość przetłumaczonych modów. A elitarnym którzy nie byli tłumaczami, ten artefakt jaki trzyma Striełok mówiąc "nie wiesz gdzie byłem i co widziałem" . Oczywiście , że i elitarnym tłumaczom ten artefakt można przypisywać łącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 @kondotier Tak, ale wtedy pozostali użytkownicy ( czyli jakieś 90% zarejestrowanych ) będzie miało pustą przestrzeń między nazwą grupy a liczbą postów. Według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie zastosowanie grafik w klimatach stalkera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Na prośbę @Agraela przygotowałem grafiki dla poszczególnych grup użytkowników. Ikony nie nawiązują może bezpośrednio do "przeznaczenia" poszczególnych grup, ale na pewno są rozpoznawalne i kojarzą się ewidentnie z uniwersum S.T.A.L.K.E.R.A. Dla Administratorów chciałem dodać powszechnie znaną ikonę zielonego żuczka, ale niestety nie znalazłem takowej w sieci (być może zbyt słabo szukałem). Podziękowania dla prawowitych autorów grafik. Sekretarz Administrator Moderator Elitarni Dośw. Tłumacz Tłumacz Redaktor Mechanik Zasłużony Weteran S.T.A.L.K.E.R. Turysta 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Dziękuję @Anton Gorodecki. Jeżeli nikt nie ma nic przeciwko, to możemy je dodać. A przy okazji.. Może zmienić nazwę grupy stalker na S.T.A.L.K.E.R. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Stalker powinien być bez kropek. Taki typ nazwy powinien być zarezerwowany dla gier i modów ogółem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Grafiki dodane. Zostajemy przy aktualnej nazwie grupy stalker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 No to teraz ze mną ostrożnie. Dostałem broń do ręki i nie zawaham się jej użyć. Sorry, takie mamy forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Postanowiliśmy z @Pancerniak77 zmienić grafikę Redaktora na walizkę z dokumentami ( ). Również pasuje, a @Pancerniak77 będzie mógł w niej trzymać swoje drogocenne informacje z nowości ze świata modów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Jeśli chodzi o @Pancerniak77a, żeby wszystko się zmieściło, to proponowałbym raczej ZIŁ-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @Agrael Pomyślcie jeszcze nad Zasłużonym. Apteczka mi się kojarzy z kimś, kto raczej daje pomoc, lub sam jej potrzebuje. Nie chcę nic sugerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 To Zasłużonemu artefakt jakiś, za zasługi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 To może: Lub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @kondotier Zasłużony wyróżnił się na forum tym, że w dużej mierze pomaga pozostałym. Swego rodzaju wsparcie, a więc apteczka pasuje. Broń już niekoniecznie. Przesyłajcie grafiki i będziemy kombinować. Chociaż uważam, że, te które mamy obecnie po prostu pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @Agrael no i do Zasłużonych przechodzą też ci co pełnili jakieś funkcje na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Też uważam, że apteczka do Zasłużonych to tak średnio pasuje.... a już tym bardziej do mnie Proponowałbym zamienić apteczkę na jakiś artefakt, albo detektor artefaktów. Taka moja propozycja. Ale tu już też muszą się wypowiedzieć pozostali Zasłużeni co o tym sądzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 22 minuty temu, wariat napisał: Też uważam, że apteczka do Zasłużonych to tak średnio pasuje.... a już tym bardziej do mnie Ja tam sie nie chcę wtrącać za bardzo do dyskusji na temat estetyki Forum . Ale ciut mnie to ruszyło - szcególnie jak zobaczyłem propozycję( @Pancerniak77 -no offence-) z tym garłaczem ppanc to mnie lekki smiech zaczął dusić. Ale ad rem.... jako tzw Zasłużony ( dalibóg nie wiem czym sie tak zasłużyłem - wpyełniałem tylko obowiązki forumowicza ) uważam że wystarczy sam podpis/ wpis informacyjny . Ikonki niekonieczne. A jak już - to ja chcę samolocik !!. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Jest i samolocik... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @Anton Gorodecki - Przyjacielu - Thank You. You made my day!!! Spit V z 64 SQ RAF . A na powaznie - w przypadku takim jak mój - standartowy uczestnik/ użytkownik Forum - wystarczy sama nazwa wynikająca z aktywności. Nie pełnię żadnych istotnych funkcji , nie generuję "istotnych wartosci dodanych"- ergo - dodatkowe "fidrygałki" sa zbędne. Aczkolwiek powinno sie podkreslic osoby dzięki którym to Forum jest Żywym Tworem. Ale samolocik dla Mnie może jak najbardziej być :-)))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 26 minut temu, boberm napisał: wystarczy sama nazwa wynikająca z aktywności. Nie pełnię żadnych istotnych funkcji , nie generuję "istotnych wartosci dodanych"- ergo - dodatkowe "fidrygałki" sa zbędne. W sumie to mi też to niepotrzebne, żadne ikonki itp i by mi to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Ale z drugiej strony.... 28 minut temu, boberm napisał: Aczkolwiek powinno sie podkreslic osoby dzięki którym to Forum jest Żywym Tworem. Turyści, Stalkerzy, Weterani też żadnych znaczących funkcji na forum nie pełnią, ale swoje ikonki mają, to dlaczego Zasłużeni mają nie mieć? Proponuję zamiast apteczki jakiś art albo detektor, jak pisałem wyżej. ( @boberm w moim przypadku samolocik raczej odpada, ale do Ciebie bardziej pasuje). Jak już wspomniałem wcześniej, trzeba by się na ten temat wypowiedziało więcej userów z tej grupy. Na pewno da się wypracować jakiś kompromis z którego wszyscy będą zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @wariat - Godzinę temu, wariat napisał: W sumie to mi też to niepotrzebne, żadne ikonki itp i by mi to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Ale z drugiej strony.... Turyści, Stalkerzy, Weterani Dodam- Zasłuzeni : ikony sa całkowicie zbedne . Aczkolwiek niezbedne dla Redaktorów , Tłumaczy , Mechaników etc.... Informacje o aktywności w/w członków community i tak widzisz pod avatarem. Podepre się przykładem. Jest takie Forum - niestety niewiele tej jakości pozostało w dobie Fb ,Twitterów i takich innych "pierdół" -o nazwie "DWS.Org"- w którym rangi dostajesz nie za ilośc postów lecz za ich merytoryczność. Sugeruję przyjrzeć sie takiej formule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 A co jakby ktoś mógłby wybierać sobie np. 3 różne obrazki związane z jego tytułem? Jakby taka opcja w ustawieniach konta? I każdy inny tytuł po 3 obrazki i sobie wybrać można jeden z nich. Np. Turysta: Chleb - Konserwa - Kiełbaska Stalker: Obrzyn - PM - Detektor "Echo" Weteran: Ak74u - Apteczka - Śrubka Zasłużony: Detektor "Niedźwiedź" - Detektor anomalii - Ak74 Mechanik: 3 różne zestawy dla mechanika I tak dalej. Jak co to mogę pomóc z ikonkami bo nudzi mi się ostatnio Oczywiście to jest tylko moja propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Skoro tyle tu się pisze, to i ja wtrącę swoje trzy grosze. Jak dla mnie, wszystko jest fajne, ale przy randze Elitarni, Gauss słabo wyszedł, bo z powodu "mroku", nie jest zbyt widoczny. Jakby go można było bardziej uwidocznić, byłoby wtedy ekstra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi