Ignachinio Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Rozmawiasz na maksymalnym zasięgu. Wtedy jest duża szansa, że pierwszy strzał Cię nie załatwi. Swego czasu działał też bug z rogiem ale nie wiem jak jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Łatka od boberm na szczurzą zarazę u mnie na razie działa. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 (edytowane) Witam W którym momencie otrzymam zadanie od Woronina na pda Frajera w misji na '' Pda żołnierza , poszukiwanie zaginionej ekspedycji ''. W poradnikach nie mogę znaleźć takiej informacji. Bo na razie nie ma takiej opcji dialogowej. Edytowane 13 Lipca 2023 przez zbych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 W dniu 12.07.2023 o 20:58, zbych napisał(a): Witam W którym momencie otrzymam zadanie od Woronina na pda Frajera w misji na '' Pda żołnierza , poszukiwanie zaginionej ekspedycji ''. W poradnikach nie mogę znaleźć takiej informacji. Bo na razie nie ma takiej opcji dialogowej. PDA Farjera znajdujesz "mimowolnie" podczas wypełniania jednej z misji w podziemiach Agro . Jest przy zwłokach jednego z bandytów w egzie . Woronin nie ma z tym nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 12.07.2023 o 20:58, zbych napisał(a): Witam W którym momencie otrzymam zadanie od Woronina na pda Frajera w misji na '' Pda żołnierza , poszukiwanie zaginionej ekspedycji ''. W poradnikach nie mogę znaleźć takiej informacji. Bo na razie nie ma takiej opcji dialogowej. Frajer, był i jest problematycznym "NPC'etem" do tego zadania, nawet jesli go szukasz, czytając dialogi i wskazówki to go nie znajdziesz w 70% Dlaczego? bo ciągle porusza sie z doliny mroku do wysypiska i na agroprom, prawdopodobnie został dobity przez NPC'ów lub przez mutanty, a przez to jego ciało znikneło na zawsze, tak samo jak i jego PDA do tego zadania Jeśli nie znalazłeś go ani na bazie bandytów jak najwczesniej lub obszukales wysypiska/agropromu to możesz załozyć że zginął i nigdy go nie znajdziesz, to co kolega napisał powyżej to też prawda, ale do tego zadania doradziłbym tylko jedno. Musiałbyś dodać sobie PDA FRAJERA jako nagroda do zadania łancuszkowego, najłatwiej jest to zrobic patrząc na "Osiągniecia" które zdobywamy kończąc "Unikalne zadania łancuszkowe" (Chomika) w tym przypadku byłby to "Wolontariusz" -> tutaj lista wszystkich łancuszków chomika i itemy które NPC prosi do "Finalnej Nagrody" : https://op-2.fandom.com/wiki/OP-2.2_chain_quests#Nimble , samo pda jako nazwa w grze to prawdopodobnie Frayer_Pda lub Pda_Frayer. Ukończyłem moda dawno więc w pełni wglądu do plikach gry nie mam. Edytowane 14 Lipca 2023 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Spoko już mam, znalazłem go w podziemiach Agropromu. Nie potrzebnie sugerowałem się starszym poradnikiem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Witam Jaki artefakt jest potrzebny do teleportu żeby można było przemieścić się na dowolna lokację. Do staje widomość że brakuje artefaktu koniecznego do teleportacji. Teleport dodałem ze spawnera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Artefakt teleport, ma go np doktor w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 38 minut temu, zbych napisał(a): Witam Jaki artefakt jest potrzebny do teleportu żeby można było przemieścić się na dowolna lokację. Do staje widomość że brakuje artefaktu koniecznego do teleportacji. Teleport dodałem ze spawnera. Do zwykłego teleportu - takiego jednorazowego - na Kordon , Jantar lub Bar - wystarczy Blask Księżyca :-))) BTW; nie musisz go "importować " via spawner - po zakończeniu nitki teleportera zrobi Ci takie jednorazowe teleporty Sacharow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 (edytowane) Teleport artefakt jest potrzebny do korzystania z urządzenia teleportującego. Jest cennym nabytkiem i dostaje się go za zadania cykliczne i zbierackie oraz jako wartościowe nagrody w schowkach i za zadania. Można go też kupić. W późniejszym etapie gry dostajemy na niego .... Jak szybkie podróżowanie jest cenne nie należy nikogo przekonywać, dlatego zbierajmy Teleporty! Jest to fajniejsze rozwiązanie w stosunku do OP 2.1, gdzie trzeba było gotówkę płacić i to nie małą. Edytowane 21 Lipca 2023 przez ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 A czy w spawnerze znajduje się ten artefakt?, bo ja jakoś nie mogę go odszukać. Ja wole do teleportu dodać przejścia, wystarczy w niego kliknąć i wybrać mapę. Jest wszystko w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 (edytowane) Gdzie jest ten pendrive w barze co ktoś go kupił i trzeba znaleźć schowany? Zadanie od siaka Już znalazłem Edytowane 22 Lipca 2023 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 (edytowane) Zna ktoś pełna listę nazw utworów z gry? Chodzi o kawałek z mapy ''Plac budowy'', po pojawieniu się na nim Ducha. Edytowane 26 Lipca 2023 przez zbych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 (edytowane) Witam W rozmowie z Sidorowiczem na otrzymanie sygnetu monolitu, brakuje jednego dialogu do zatwierdzenie misji. Ostatnio wrzuciłem patch 15.03.2023, bo wcześniej miałem wyloty chyba przez spawnera luba coś innego ( tak chyba wynikało z loga błędu ) , przy próbie podniesienia mydła dla Fimy koks. Pomogło wrzucenie tego patcha. Grałem na 12.05.2022. Na jakimś filmiki z gry widzę że są trzy odpowiedzi, a zaczynająca misje to pierwsza której u mnie brakuje. U mnie do wyboru są tylko dwie. Muszę wykonać dla niego jakieś misje? Dziękuje i pozdrawiam Edytowane 30 Lipca 2023 przez zbych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 W dniu 29.07.2023 o 22:18, zbych napisał(a): Witam W rozmowie z Sidorowiczem na otrzymanie sygnetu monolitu, brakuje jednego dialogu do zatwierdzenie misji. Ostatnio wrzuciłem patch 15.03.2023, bo wcześniej miałem wyloty chyba przez spawnera luba coś innego ( tak chyba wynikało z loga błędu ) , przy próbie podniesienia mydła dla Fimy koks. Pomogło wrzucenie tego patcha. Grałem na 12.05.2022. Na jakimś filmiki z gry widzę że są trzy odpowiedzi, a zaczynająca misje to pierwsza której u mnie brakuje. U mnie do wyboru są tylko dwie. Muszę wykonać dla niego jakieś misje? Dziękuje i pozdrawiam Egzę Monolitu masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 (edytowane) Nie miałem. Ale nawet z tym kombinezonem ( zakładałem i trzymam w ekwipunku ), wciąż są dwa dialogi. Edytowane 31 Lipca 2023 przez zbych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Po zadaniu na mózgi kontrolera łukasz powiedział że w sarkofagu powinny być teleportery na cea2 ale u mnie nie ma ich, jakieś inne zadanie trzeba zrobić żeby się pojawiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 W dniu 22.07.2023 o 08:20, zbych napisał(a): A czy w spawnerze znajduje się ten artefakt?, bo ja jakoś nie mogę go odszukać. Ja wole do teleportu dodać przejścia, wystarczy w niego kliknąć i wybrać mapę. Jest wszystko w jednym miejscu. Błotny Doktor w Prypeci ma go na sprzedaż (zwykle 5 sztuk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelaQxi Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Witajcie, nie chce zakładać specjalnie tematu, to już moje chyba 5 podejście do modów z serii NS i OP 😁 szybkie pytanko, zmiana biegów w aucie w trakcie jazdy? Próbowałem wszystkie możliwe klawisze, przeglądałem ustawienia i nie mogę znaleźć nic co naprowadziloby mnie na tą opcję, a jestem pewien że biegi się zmieniało.. Miłego dzionka życzę 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 shift i ctrl albo alt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Ktoś może wie dlaczego Astronom nie chce ze mną rozmawiać na Kordonie po tym jak Kieł mnie wysłał żebym z nim pogadał? Mam kopie mapy Kła w ekwipunku. Jest to misja która się pojawia zaraz po uratowaniu Denisa z opuszczonej kopalni w Czerwonym Lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Ten quest od brata cienia monolitu to mnie do wylewu doprowadzi, jak mam pozbierać te pda po lokacjach jak się nie da dostać na bagna bo w kordonie mnie atakują i przejście jest nieaktywne , egzoszkielet maskujący? Hahah chyba oszalałeś, on nawet nie działa gdy go zakładam XDD i nadal do mnie strzelają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @Zwinny Musisz kombinować z tym zadaniem, sprawdź czy masz jakieś teleporty które ci pomogą. Egzy maskującej i tak chyba nie można używać do tego zadania bo musisz nosić egze Monolitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty099 Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Cześć, przeszedłem etap z Jantarem i porobiłem trochę zadań dla Sacharowa, ale okazuje się że nie mogę wyjść z obszaru Dziczy i Jantaru z powodu braku przejść Dzicz-Bar i Jantar-Agroprom. Można temu jakoś zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 @Skryty099 Dzicz >Bar - jak widać na Twoim zrzucie masz . A przejście Agro>Jantar i z powrotem dostaniesz w zadaniu na dokumenty ( są w baraku Dezertera) z Agro dla Sacharowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi