Skocz do zawartości

Spectrum Project: Droga we mgle + Gunslinger Addon

Rekomendowane odpowiedzi

SP_gunslinger_cover_by_meta.jpg

Tytuł oryginalny: Spectrum Project: Путь во мгле + Gunslinger Addon
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: ?.?.2022 r. 
Autor: Spectrum Project Team / Adaptacja Gunslingera - ?
Autorzy spolszczenia: @qwert, @smox | poprawki i adaptacja do wersji Gunslinger - @Szczepan9205

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: AP-PRO_LOGO.png

• Dodatnia 4

• Agrael promował(a) i podpiął/eła ten temat

Uwaga, niektórzy mogą mieć problem z uruchomieniem moda gdyż zobaczą wylot już przy próbie jego uruchomienia. Może być tego taka przyczyną jaką wystąpiła u mnie. A mianowicie aby to rozwiązać trzeba iść do folderu gamedata/textures/Item i tam znajdują się dwa pliki podwojone o nazwach itemc4 oraz itemc4.thm. Pozornie tylko mają te same nazwy jednak jedna para tych plików jest pisana rosyjską cyrylicą i może powodować wylot. Należy tylko ustalić która jest dobra i usunąć nieprawidłowe pliki itemc4 i itemc4.thm, zostawiając te dobre i gra uruchomi się bez problemów 

• Dodatnia 1
  • Za szczególną pomoc 2

@jurki Dokładnie choć myślałem, że dodanie tych właściwych do spolszczenia załatwi sprawę. W każdym razie - przed uruchomieniem wchodzimy w gamedata/textures/items i usuwamy item_c4.dds i item_c4.thm, ale te, które są ostatnie na liście plików (polecam kliknięcie PPM i wybranie Widok - Szczegóły lub Lista). C4 pisane naszymi literami na liście będzie gdzieś na górze bo pliki układają się alfabetycznie.

• Za szczególną pomoc 1

FATAL ERROR

[error]Expression    : data
[error]Function      : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 545
[error]Description   : e:\mod do stalkera\stalker call of pripyat\gamedata\sounds\music\levels_music\escape_day.ogg
[error]Arguments     : Not enough storage is available to process this command.

ktoś coś? pomocy xd

W dniu 2.05.2022 o 18:54, JanuszBiznesmen napisał(a):

[error]Arguments     : Not enough storage is available to process this command.

Rozwiń  

W takich przypadkach każdorazowo należy zmniejszyć ustawienia grafiki, zwłaszcza szczegółowość tekstur i gęstość trawy.

@JanuszBiznesmen Nie znam moda to nie pomogę. Chyba jesteś drugim grającym, to na wielką pomoc na razie liczyć nie możesz.

Ale do tego fatal, dodaj jeszcze opisowo, w jakiej sytuacji wylot Ci się przytrafił.

Log podpowiada, że masz zbyt mało pamięci. Pozmniejszaj i to mocno w rozszerzonych ustawieniach grafiki, trawę, cienie, odległość widzenia i jakość tekstur.

I pamiętaj, że "ilość pamięci" to nie Twój RAM, ale ta, jaką jest w stanie obsłużyć silnik moda.

Witam mam wylot z takim logiem jakieś porady.

Pokaż ukrytą zawartość

@tom3kb Ten wylot z tym logiem występuje przy rozmowie z dowódcą wolnych stalkerów Szamanem jak daje mi jakieś wyposażenie.Czytałem to co podałeś ale nic nie mogę sam z tym zrobić , jest jakieś konkretne rozwiązanie tej sprawy.

Pokaż ukrytą zawartość

@kanon1022 nie ma na ten temat praktycznie nic, oprócz tych porad np gawrona. Pisali też, że wylot możliwy przy stosowaniu jakich treinerów itp ulatwiaczy.

Tu sobie jakieś fixy wysyłali ale to było odnośnie the Armed Zone 

https://www.moddb.com/mods/misery-the-armed-zone/forum/thread/crash-only-near-jupiter-plant

Komuś niby obniżenie switch distane pomogło, musisz sobie poczytać.

@kanon1022 A nie grzebałeś w plikach zwiększając udźwig lub pojemność magazynków w broni? Nie żeby coś, ale dość często w przeszłości pytałeś w tematach różnych modów jak zmieniać te rzeczy, a Spectrum jest dość delikatne na wszelkie zmiany więc jeżeli modyfikowałeś jakieś pliki to wróć do oryginalnych i sprawdź wtedy, a jeżeli nie ruszałeś niczego no to nie wiem o co może chodzić - ja przy rozmowach z Szamanem nie miałem takich problemów.

• Dodatnia 1

W dniu 6.05.2022 o 08:09, Szczepan9205 napisał(a):

@kanon1022 A nie grzebałeś w plikach zwiększając udźwig lub pojemność magazynków w broni? Nie żeby coś, ale dość często w przeszłości pytałeś w tematach różnych modów jak zmieniać te rzeczy, a Spectrum jest dość delikatne na wszelkie zmiany więc jeżeli modyfikowałeś jakieś pliki to wróć do oryginalnych i sprawdź wtedy, a jeżeli nie ruszałeś niczego no to nie wiem o co może chodzić - ja przy rozmowach z Szamanem nie miałem takich problemów.

Rozwiń  

Zmieniałem pojemność magazynków i uddźwig , ale z innymi oprucz Szamana nie miałem takich problemów. Może jest jakiś plik który usówa antyczita jeśli jest w tym modzie.

ss_daniel_05-16-22_14-43-47_(lab_x14).jpg

Kolejna adaptacja Gunslingera, która sprawiła, że starszy mod nieco ''odżył". Wydaje mi się, że nie przesadzam, twierdząc, że Spectrum to stary mod, bo zadebiutował w 2014 roku, ale najlepsze jest to, że pomimo upływu lat produkcja trzyma poziom. Pomijając nawet niezłą fabułę, to autorzy dodatkowo przerobili stare lokacje + dodali nowe - czego chcieć więcej ? :) 

Jeżeli ktoś lubi Gunslingera, a nigdy nie grał w Spectrum, to jak najbardziej polecam. 

• Dodatnia 1

@DaarMoo bo widocznie tak to zostało zrobione w tym modzie. A coś mi się kojarzy czy czasem w czystym Gunslingerze to nie było tak, że hud był albo nie w zależności na jakim poziomie trudności się grało, czy to było tylko w jakiejś jego wersji? 

Jak chcesz to możesz zrobić test i odpalić nową grę na jakimś easy potem znowu np na hard i będziesz wiedział czy pitolę czy nie :) Możliwe, że nawet na aktualnej rozgrywce jak zmienisz poziom to też hud się zmieni, musisz sprawdzić.

• Dodatnia 1

• 4 tygodnie później...

@Qwertyl Mówisz o tych schowkach i skrzyniach po najechaniu, na które kamerą lub celownikiem wyświetla się napis przeszukaj schowek, a mimo to nie możesz ich przeszukać? 

Ten mod korzysta z lokacji z Cienia Czarnobyla (choć przebudowanych) i Czystego Nieba więc niektóre plecaki i skrzynie robią po prostu za ozdobę i nie da się do nich zajrzeć. Z kolei jeżeli po najechaniu celownikiem na skrzynię/plecak masz napis "Przeszukaj schowek", a mimo to nic się nie dzieje to może za daleko stoisz lub musisz to robić w przykucu lub niskim przykucu bo Gunslinger trochę ingeruje w to z jakiej odległości możesz do schowka zajrzeć, tak samo ingeruje w zasięg zbierania przedmiotów z ziemi czy półek itd.

@Szczepan9205 Dostaje namiar na schowek np: na kordonie dostałem namiar na schowek który jest na dachu w wiosce kotów(sejf) ale jak podchodzę to nie wyświetla się nawet napis żeby go przeszukać. Przeszukałem cały dom w poszukiwaniu innego schowka ale jednak to musi chodzić o ten bo innego tam nie ma.

@QwertylHmm w takim razie to mocno dziwne... Chyba, że nie chodzi o sejf bo Kordon w Spectrum Project nie jest standardowym Kordonem z Cienia czy Czystego Nieba jak już pewnie zauważyłeś (lub jeśli nie to lekko Ci zaspojieruję) - pod Wioską Kotów biegnie sieć tuneli, więc istnieje możliwość, że schowek zaznaczony na mapie wcale nie znajduje się na dachu tylko w tunelach, ale jeżeli nie to w takim razie nie wiem o co może chodzić.

Od czasu ogrywania Spectrum z Gunslingerem ograłem w międzyczasie jeszcze 3 inne mody, więc nie pamiętam za bardzo tego schowka :P W najgorszym razie jeśli okaże się, że w tunelach nie ma w tym miejscu żadnego schowka to przejrzyj sobie ten materiał, ale z tego co widzę to dużo schowków w tym modzie nie jest "fizycznymi" schowkami jak sejf czy skrzynia tylko zazwyczaj przedmioty leżą luzem i po takim pobieżnym obejrzeniu tego filmu nie widzę, żeby autor nagrania zaglądał do jakiegoś sejfu:

• Agrael przestał(a) promować temat
  • 2 tygodnie później...

Pobrałem tą Modyfikacje przez yandexa, pliki moda wolno sie kopiowały do folderu z zewem Prypeci, po próbie odpalenia gry, nic wogóle sie nie dzieje, gra wogóle nie chce nawet dać Ekranu tytułowego ( i nie, nie ma żadnych plików z "cyrilicą" z tym C4 )

Edytowane przez Samotnik67