Szczepan9205 Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Od czasu jak zrobiłem ostatnią aktualizacje to ciągle przy czymś innym dłubałem, więc nie miałem kiedy tego ogarnąć także takie róznice mogą być normalne. Ale ostatnia dostępna łatka jest zdaje się z 8 stycznia lub marca tego roku, więc chyba nie powinno być kolejnych. Jak znajdę czas to kiedyś to zaktualizuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 @smox Poprawione, dzięki za czujność. Dużo mamy wstawek, czasami łatwo w nich o pomyłkę, moja wina. Na przykład w przypadku OGSR zostało wszystko wyjaśnione, rozpisane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Gdyby ktoś potrzebował, to uzupełniony o polski tekst spawner od @scigacz1975 - spawnerOGSRGA_PL.7z Mod w dalszym ciągu robi robotę. Stara fabuła, ale znacznie rozbudowana o nowe zadania jest świetną odskocznią od nowych modów w większości z nową fabułą. Mnie gra się świetnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Mi również ! Jedyne co zmieniłem to przywróciłem jesienne textury i zmieniłem nieco parametry ammo obniżając 9x39 o 25% i zwiększając 5.45 i 5.56 o 33%; także możliwe jest ukończenie gry z AK47 czy M4. Gunslinger też robi mega robotę! Czy wie ktoś z jakiego moda pochodzi model M4A1? Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Mayer99 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutter Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Po latach postanowiłem wrócić do Stalkera zaczynając właśnie od tego moda. Drobny problem przy instalacji z jakim się napotkałem to rozbieżność omówienia opcji (i screen) konfiguratora ze spolszczenia w porównaniu z faktycznym konfiguratorem OGSR+G, który zdaje się być nieco okrojony - stąd mam pytanie, czy tak ma być, czy coś nakaszaniłem? Sprawdziłem też "czystą" wersją OGSR+G bez patchy i spolszczeń i także ma okrojoną wersję konfiguratora w porównaniu ze "standardowym" OGSR. On 8/3/2023 at 6:29 PM, Mayer99 said: Mi również ! Jedyne co zmieniłem to przywróciłem jesienne textury i zmieniłem nieco parametry ammo obniżając 9x39 o 25% i zwiększając 5.45 i 5.56 o 33%; także możliwe jest ukończenie gry z AK47 czy M4. Gunslinger też robi mega robotę! Czy wie ktoś z jakiego moda pochodzi model M4A1? Aż jestem ciekawy - mógłbyś się podzielić jak wygląda edytowanie tych wartości w OGSR? Pamiętam że dawniej w zwykłym stalkerze było trochę zabawy z wypakowywaniem plików, tutaj jest podobnie, czy są jakieś pliki konfiguracyjne stosunkowo łatwe do modyfikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Jak podnieść w tym modzie wagę ponad 100? W ustawieniach OGSR nie da się tego zmienić. @tom3kb @Agrael @smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 @Starika.. a jest sens, w ogse były egzoszkielety co się zakładało na dowolny kombinezon i już dygałeś więcej to tutaj też pewnie są. A może też arty podnoszące udźwig? Nie pamiętam już. W ogse udźwig zwiększało się w: zwiększenie udżwigu w- gamedataconfigtuningogse_config to tu pewnie też. A no i w konfiguratorze moda było można chyba do 100 na stacie ustawić. @edit W swoich starych postach w ogsr widzę, że z artów przynajmniej 150kg miałem udźwigu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 @tom3kb Przetestuję i dam znać, dzięki za podpowiedź 😄 Generalnie czy miałbyś jakiś protip na spadki FPS? Gierka i tak chodzi płynniej niż mój monitor może nadążyć, ale czasami użycie karty staje na 80-90% i klatki lecą (i tak 60+) ale wkurza to strasznie. Strasznie swoją drogą są zasobożerne te mody do Stalkera i utrzymanie na nich stałej wydajności graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 @Starika..Ja fpsów nie liczę 😁 no ale co ci mogę poradzić baw się opcjami graficznymi, jak nie chcesz za bardzo pogarszać grafiki to w pierwszej kolejności pobaw się gęstością trawy i odległością jej rysowania bo te opcje dużo żarły zawsze w modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 @tom3kb A to co u Ciebie siedzi jak mogę spytać? (komputer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 @Starika.. bebechy kompa z 2011 roku 🤣 tylko ramu trochę dołożone, że teraz jest 12gb. A grafika to stary geforce gts 450 amp z 1gb pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panawit Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Witam, mam następujący problem zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami ale wyskakuje mi taki error [error]Expression : FS.exist(fn, "$game_textures$", buf, ".ini") [error]Function : CGameFont::Initialize [error]File : F:\Repos\OGSR-Engine\ogsr_engine\xr_3da\GameFont.cpp [error]Line : 74 [error]Description : e:\games\ogsr\ogsr gunslinger addon\gamedata\textures\ui\ui_font_11_cent.ini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mongaroth33 Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Hej odnośnie mam problem z instalacją moda lektor polski działa lecz w grze mam nadal rosyjskie napisy pobrałem grę usunąłem bin wrzuciłem patch i następnie pobrałem na to spolszczenie zapomniałem dodać oba pliki spolszczenia pierw v1.0 i następnie łatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabre3PL Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego W dniu 23.01.2024 o 19:29, panawit napisał(a): Witam, mam następujący problem zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami ale wyskakuje mi taki error [error]Expression : FS.exist(fn, "$game_textures$", buf, ".ini") [error]Function : CGameFont::Initialize [error]File : F:\Repos\OGSR-Engine\ogsr_engine\xr_3da\GameFont.cpp [error]Line : 74 [error]Description : e:\games\ogsr\ogsr gunslinger addon\gamedata\textures\ui\ui_font_11_cent.ini Napotkałem ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego @panawit, @Sabre3PL Macie problemy ponieważ ten mod dostał 2 lub 3 duże łatki od czasu jak ostatni raz robiłem aktualizację spolszczenia, więc ze spolszczeniem nie będzie wam działać - jedyne wyjście to zagranie po angielsku + np. lektor, żeby uszy nie krwawiły od angielskiego dubbingu. Dostosuję spolszczenie do najnowszej wersji, ale nie jestem w stanie powiedzieć kiedy. Na razie mam na głowie True Stalkera i może po premierze spolszczenia się przyjrzę OGSR+GA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabre3PL Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 3 minuty temu, Szczepan9205 napisał(a): @panawit, @Sabre3PL Macie problemy ponieważ ten mod dostał 2 lub 3 duże łatki od czasu jak ostatni raz robiłem aktualizację spolszczenia, więc ze spolszczeniem nie będzie wam działać - jedyne wyjście to zagranie po angielsku + np. lektor, żeby uszy nie krwawiły od angielskiego dubbingu. Dostosuję spolszczenie do najnowszej wersji, ale nie jestem w stanie powiedzieć kiedy. Na razie mam na głowie True Stalkera i może po premierze spolszczenia się przyjrzę OGSR+GA. Ah czyli w tym tkwi problem, ja osobiście nie mam problemu z Angielskim, gorzej z Rosyjskim czy Ukraińskim, dzięki wielkie za informację, mam nadzieję że dobrze się bawisz przy TS, ja go wczoraj skończyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego @Sabre3PL Gdyby autorzy OGSR+GA sobie nie wymyślili, że w najnowszej aktualizacji dodadzą customową czcionkę to by pewnie działało choć pewnie braki w tekście by były, ale że dodali nową to wywala błąd. Hmm, średnio bo już drugi raz przechodzę, żeby ostatnie poprawki wprowadzić, więc jeszcze trochę i premiera spolszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Zdzichajev Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Wylot przy uruchamianiu gry: FATAL ERROR [error]Expression : FS.exist(fn, "$game_textures$", buf, ".ini") [error]Function : CGameFont::Initialize [error]File : F:\Repos\OGSR-Engine\ogsr_engine\xr_3da\GameFont.cpp [error]Line : 74 [error]Description : c:\games\ogsr gunslinger addon\gamedata\textures\ui\ui_font_11_cent.ini Zainstalowane według instrukcji tutaj z patchem z 1 strony wątku. Ktoś potrafi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego @_Zdzichajev weź ty sobie zerknij dwa posty nad swoim 🥴 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Zdzichajev Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2 minuty temu, tom3kb napisał(a): @_Zdzichajev weź ty sobie zerknij dwa posty nad swoim 🥴 szukałem i szukałem, a i tak przeoczyłem 😛 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 11 minut temu, _Zdzichajev napisał(a): Zainstalowane według instrukcji tutaj z patchem z 1 strony wątku. Ktoś potrafi pomóc? Nie żebym dosłownie kilka postów do tyłu pisał, że spolszczenie do którego link był na 1 stronie tematu są do wersji tego moda z 2022 roku i przy próbie wrzucenia go na najnowszą wersję będzie wylatywać bo autorzy zmienili czcionkę 🙈 Na wasze szczęście @_Zdzichajev, @Sabre3PL i @panawit zmian nie było wiele względem starej wersji spolszczenia i właśnie wrzuciłem zaktualizowane spolszczenie, a link do niego jest w poście #1. Jak je wrzucicie to wszystko będzie chodzić na najnowszej wersji tego moda z najnowszą łatką z tym, że czcionka będzie inna niż w rosyjskim oryginale bo musiałem użyć innej, a nie chciałem tej z oryginalnych Stalkerów, ale nie powinno być wylotów - pograłem godzinkę i śmigało jak należy. 1 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Zdzichajev Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Cześć, pytanie dot. Grozy od barmana za uratowanie jego ziomeczka. Niby ma granatnik, a nie jestem w stanie go używać. Ktoś wie o co może chodzić? Klawisze zbindowane i inne granatniki działają normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca _Zdzichajev - wejdź w opcje po esc, na podlufowy zamiast V daj B, zatwierdź i używaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Zdzichajev Opublikowano 20 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 23 godziny temu, vidkunsen napisał(a): _Zdzichajev - wejdź w opcje po esc, na podlufowy zamiast V daj B, zatwierdź i używaj. Niestety to nie pomogło... ale dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofobew Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Ten spawner coś nie chce działać po wciskaniu F1 czy F2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi