korn06 Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Najemnicy z tych 2 lokacji nie są potrzebni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 @LordDino Masz tu zapis po uratowaniu Mielnika. http://wyslijto.pl/plik/losimrg0jr Stoisz przed Garikiem gotowy do rozliczenia zadania.Itemów w podziemiach nie zbierałem. Zaraz po rozmowie z Mielnikiem przenosimy się pod Pralnię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Aha ! Mam pierwszego buga . AK74 ma taką celność że głowa boli . W dodatku strzela max 220m . Tu macie fixa ( http://www.sendspace...2b1f08a82daec88 ) . Jak będzie coś nie w teges to pisać na PW . Biorę się za przeróbkę tego żelastwa EDIT: Config Ak74 wklejamy do folderu weapons . Całość powinna wyglądać tak x/STALKER Zew Prypeci/Gamedata/Configs/weapons Podmieniamy stary config Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 FATAL ERROR [error]Expression : data [error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreFS.cpp [error]Line : 545 [error]Description : d:program filesgsc world publishings.t.a.l.k.e.r. - zew prypecigamedataspawnsall.spawn [error]Arguments : Not enough storage is available to process this command. stack trace: Kolejny bug przy próbie wczytania jakiegokolwiek zapisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 kronikarz, posty 222 i 224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Wybacz, myślałem że inny zapis oznacza co innego. Dziwne są te wyloty wydajnościowe bo gra na wysokich chodzi bardzo płynnie, tylko te nieszczęsne zapisy. No nic, pobawięsię dalej suwakami, dzięki wielkie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarod2677 Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Aha ! Mam pierwszego buga . AK74 ma taką celność że głowa boli . W dodatku strzela max 220m . Tu macie fixa ( http://www.sendspace...2b1f08a82daec88 ) . Jak będzie coś nie w teges to pisać na PW . Biorę się za przeróbkę tego żelastwa EDIT: Config Ak74 wklejamy do folderu weapons . Całość powinna wyglądać tak x/STALKER Zew Prypeci/Gamedata/Configs/weapons Podmieniamy stary configTeż, to zauważyłem. Łatwo zobaczyć przy straelaniu z zainstalowanym PSO1 duży(koszmarnie przesadzony) opad pocisku. Na 50 metrach strzelam do bandyty mierząc w głowę, a pocisk opada w okolice kolan. Miałem tak też w jakimś innym modzie. Rozwiązanie jest banalne, należy zwiększać prędkość pocisku w configu danej broni aż uzyskamy bardziej realistyczny opad pocisku. Mam pytanie. Czy jeśli w optymalizacji SGM wyłącze anomalie SGM, to nie popsuje mi brak tych anomali respwanu jakiegoś rzadkiego artefaktu i ewentualnie questu na taki art? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 (edytowane) Kobal to moja gra? Czy twój sejw? Chyba mój jak to możliwe, że Tobie wyszło, a mi nie? Edytowane 7 Lutego 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 @LD - Twój zapis :yes: Po prostu nie znasz odpowiednich zaklęć. @Kronikarz - Przewodniki GPS możesz śmiało wykorzystywać. Po wykorzystaniu bodajże piętnastu dostaniesz nowe osiągnięcie i jeden uniwersalny super GPS Przewodnik, który starczy ci do końca gry. Odnośnie twoich problemów z wydajnością, dokup sobie ramu. Na 2gb to ty w niewiele modów pograsz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 No tak z czarami mi nie pod drodze :D. Panowie jedna propozycja chyba do Yurka, biorąc pod uwagę fakt, że zaczynamy grę z pistoletem Gaussa i potem też drugi zdobywamy w queście mamy dwa takie same bronie co jest wg mnie bez sensu. Może by tak zmienić na coś innego ten gun co dostajemy na początku, albo ten co dostajemy za quest jakoś zmienić nie wiem ale łazimy po zonie 2 dni żeby zdobyć części do pistoletu, a dostajemy to samo co na początku tylko, że wtedy mamy go za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 A ja jeszcze takie pytanie mam . Czy zgłaszanie błędów polonizacyjnych jest dalej aktualne ? BTW: Jak zmienić to okienko co jak się w inwentarzu jedzie kursorem to pokazuje statystyki broń atm gdzie jest szybkostrzelność itp . Chodzi mi o cyfry żeby pozmieniać szybkostrzelność i obrażenia . EDIT: I kolejny poważny błąd już samego moda . Tekstura Grozy jest w tej wersji BEZ granatnika ( http://pl.wikipedia....=20080512180918 ) a animacja dalej dopasowana do wersji z granatnikiem . Dalej można też walić z granatnika którego tam niema :D Tak samo z celownikiem do PK -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Osobiście i tak nie rozumiem po co dostajemy na starcie taki "wykoksany" sprzęt. Po dojściu do skadowska od razu przesiadłem się na AKM i pancerz świtu i na weteranie całkiem pozytywnie się gra. Mam kolejne pytania odnośnie wyeliminowanych postaci które "luźno" chodziły. Mianowicie żywy monolitowiec na moście w zatonie potrzebny? Zaatakował mnie SWD to gada ubiłem. Oraz bandyta przy kontenerach niedaleko zakładu utylizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Na moście spotykamy rannego monolitowca, warto przyjąć zlecenie na teczkę od niego, po czym wyzionie ducha. Kolejny monolitowiec na moście jest od razu wrogiem więc można go zastrzelic, tak jak tego bandytę obok kontenerów. Generalnie, warto likwidować tylko tych którzy od razu są wrogami i do nas strzelają, w innych przypadkach ja zawsze próbowałem pokojowo grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Cóż, u mnie ranny monolitowiec leży przy anomalii "szrama" dlatego zastanawiałem się czy ten żywy, nagle nie stwierdził, że znudziło mu się wylegiwanie na moście i trzeba trochę dup odstrzelić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Może ktoś dodać te fixy z serwerów narod . ru albo chociaż powiedzieć jak przebrnąć przez rosyjski xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Hrothgar, polonizacja zawiera wszystkie potrzebne fixy. Czytaj pierwszy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 To czemu w instalacji piszą fiksy a potem dopiero polonizacja EDIT (Yurek): Bo co innego fixy do SGM 1.7, a co innego fixy do Geonezis. Czytaj dokładnie co jest napisane w instrukcji instalacji: INSTALACJA... 1. Stalker CoP PL 2. patch 1.6.0.2 PL 3. SGM 1.7 4. SGM 1.7 fix 31.08 5. Geonezis 1.7 Addon 6. POLONIZACJA moda z linku poniżej i co poniżej: UWAGA !! Polonizacja zawiera wszystkie niezbędne do gry fixy wydane przez twórców moda (Global Fix + Optimization Fix + Detektor Fenix Fix) !! Polonizacja zawiera poprawkę na błąd 256 artefaktów i błąd nieśmiertelnego Anubisa w finale gry - by Yurek !! INSTALOWAĆ KONIECZNIE W PODANEJ WYŻEJ KOLEJNOŚCI !! NIE INSTALOWAĆ NIC DODATKOWO (z wyjątkiem pliku poniżej) - bo będą wyloty !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Jak był opis robiony to polonizacji nie było. Przy edycji posta ktoś zapomniał to usunąć i tyle. UWAGA !! Polonizacja zawiera wszystkie niezbędne do gry fixy wydane przez twórców moda (Global Fix + Optimization Fix + Detektor Fenix Fix) !! Polonizacja zawiera poprawkę na błąd 256 artefaktów i błąd nieśmiertelnego Anubisa w finale gry - by Yurek !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Kolejne pytanka. Czy papiery, PDA i inne tak jak w podstawce warto sprzedawać Sowie? Warto pozbyć się u niego radiostacji martwego monolitowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 W sumie to nie wiem. Ja jej nie sprzedałem, ale leżała do końca gry w schowku na Skadowsku i nikt o nią nie zapytał, więc pewnie można sprzedać. Z dokumentów zostaw sobie korespondencję Strieloka, oddasz mu ją w Prypeci. No i PDA Morgana zostaw dla Wolności lub Powinności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Czy da się odejść z frakcji bandytów? Zrobiłem zadanie Czapajewa dla pieniędzy, lecz bandziorem być nie chcę. Jest jakiś sposób na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Sposób jest, musisz zabić Czapajewa z pomocą grupy stalkerów, zadanie na to daje stalker stojący przy kanciapie Sowy-handlarza na Skadowsku, ale przedtem powinieneś wykonać WSZYSTKIE zadania Czapajewa, po których on da namiar na schowek z informacją o jednym z labów. Jeśli zabijesz Czapajewa teraz nie ukończysz głównej nitki fabularnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 A mógłby ktoś opisać wszystkie papiery z laboratoriów i jak je zdobywamy ? Pewnie na rosjskich forach to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Tu to masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Ale to jest napisane gdzie jest co, ja bym chciał jaki dokument jest gdzie, wtedy bym porównał którego nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi