Anton Gorodecki Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Godzinę temu, wariat napisał: 1. to buggy dla Sidora w op-2 2. Takie pojazdy, jeżeli się nie mylę, były w Duplikatach 7.63 Zgadza się Okej, po punkcie za każdą dobrą odpowiedź czyli razem dwa. Teraz pytanie do Administracji: @portals przydzielamy punkty za zagadki czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Kiedyś były. Niech @Junx i @Agrael decydują :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 1. Buggy dla Sidora w Op-2 2. Duplikaty 7.63 3. Wygląda jak NLC 4. Misery? 5. Alternatywa Daj boże dobre odpowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 6 minut temu, MaklerR napisał: 1. Buggy dla Sidora w Op-2 2. Duplikaty 7.63 Zostały już odgadnięte Zaraz edytuję post z zagadką żeby nie było nieporozumień. Wybacz @MaklerR 8 minut temu, MaklerR napisał: 3. Wygląda jak NLC Niestety nie. Bardzo zimno. 8 minut temu, MaklerR napisał: 4. Misery? Nie. Zimno... 9 minut temu, MaklerR napisał: 5. Alternatywa Tak jest! Zaliczam jedną odgadniętą zagadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Nr 4 - Demosfen ( Wielka Wojna która jest na bazie lokacji Demosfena) - po schodkach, drabinka na daszek i bambetle dla mechanika oraz lepszy złom można dostać. A jak masz oczy z korka to dasz do worka bo w 21 się w karty patrzy a nie w jej dekolt Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 18 minut temu, vidkunsen napisał: Nr 4 - Demosfen - po schodkach, drabinka na daszek i bambetle dla mechanika oraz lepszy złom można dostać. @vidkunsen zaskoczyłeś mnie! Zgadza się. Jeśli będziemy przydzielać punkty to zarobiłeś jeden. Dodano: z tą trzecią zagadką to chyba trochę przegiąłem, ale jeśli ktoś odgadnie to dostanie 2 pkt i 500 v-rubelków ode mnie. Może być? Mam jeszcze kilka pomysłów na zagadki, ale oczywiście jeśli ktoś chciałby opublikować swoje, to zapraszam do wspólnej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ostatni strzał, trójeczka to В Аду... "ПСЫ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 8 minut temu, MaklerR napisał: Ostatni strzał, czwóreczka to В Аду... "ПСЫ" Przyznam szczerze, że nie grałem w tego moda, więc jeśli rzeczywiście była tam ta prądnica, to zaliczam. Jednak chodziło mi o inny mod. @MaklerR była tam ta prądnica, czy jest to strzał w ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Grałem dawno, ale na 50% pewny jestem, że była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 50% to trochę mało... Czy ktoś mógłby to potwierdzić? Chcę być po prostu sprawiedliwy w stosunku do wszystkich. Wybaczcie, że w ten sposób @kondotier @gawron @mkk7 czy w modzie jest prądnica z mojej zagadki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 3. Call of Misery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 19 minut temu, kamil190 napisał: 3. Call of Misery Szacun, Kamil! Jeden punkt Oczywiście 2 pkt. i 500 v-rubli z mojego konta za odgadnięcie zagadki. Jeśli odpowiedź @MaklerR się potwierdzi to również dostanie + 2 pkt. i 500 v-rubli z mojego konta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @Anton Gorodecki dawno grałem w tego moda i w kilka innych po nim, raczej nie przypominam sobie takiej prądnicy. Przejrzałem z ciekawości gameplay-a z tego moda i tam też się nie przewinęła. Jednakże mogę się mylić i w rzeczywistości występowała w tym modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Równie dobrze to ja się po prostu mogłem pomylić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Kto złamie to proste hasło do PDA? Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Coś podejrzanie łatwe, ale spróbuję... "stalker" ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Sprawdźmy @A6AKAH w nagrodę otrzymujesz namiar na schowek na MW i jeden punkt za zagadki. Spoiler BTW - zbędny ukośnik z tekstu występującego w PDA usunąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 A ja też mam zagadkę, złożoną z dwóch pytań: 1. Co przedstawia poniższy obrazek ? 2. Gdzie można go znaleźć (wyłączając różne strony internetowe poświęcone S.T.A.L.K.E.R.owi) ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 @A6AKAH Fabryka Jupiter i np: https://stalker.fandom.com/pl/wiki/Fabryka_Jupiter Jeden z obrazków w galerii. Ps. Można szybko znaleźć ja się kliknie na obrazek i Ps2. Przeczytałem włączając, a miało być wyłączając 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Głowy nie dam, ale z tego co pamiętam to tą wersję fabryki Jupiter można było znaleźć gdzieś w plikach Czystego Nieba, co wiąże się z założeniem, że Jupiter miał się pojawić w Czystym Niebie. Też ta mapa mogła być w dokumencie Anarchy Cell, ale mało co pamiętam co tam było a też nie sprawdzę, bo nie mam obecnie dokumentu u siebie na dysku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 @tom3kb - no, niech będzie, że dobrze , @Arni - bardzo dobrze . 1. Jest to mapa pierwszej wersji Okolic Jupitera. 2. Zasoby Czystego Nieba (po rozpakowaniu): gamedata/textures/map - map_jupiter.dds I jeszcze mała uwaga: 4 godziny temu, Arni napisał: co wiąże się z założeniem, że Jupiter miał się pojawić w Czystym Niebie. No właśnie jednak nie. Lokacja od początku była planowana dla ZP, jej projektowanie rozpoczęto jeszcze w trakcie ostatnich prac nad CzN, a do zasobów tego ostatniego trafiła jakoby przypadkowo (?). Nie ma jej też w Anarchy Cell design document v.0.8, który jest datowany na marzec 2007 - prace nad Jupiterem rozpoczęto w kwietniu 2008 (po wizycie ekipy GSC w Prypeci). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Chciałbym nieco odświeżyć ten temat. Zdaję sobie sprawę, że nigdy nie cieszył się szczególnym zainteresowaniem. Jak będzie przy kolejnej próbie jego reanimacji ? Zobaczymy. Chwilowo nie bawimy się w system punktacji i ewentualnego nagradzania w przypadku pozytywnego odgadnięcia zagadki. Najpierw trzeba będzie zobaczyć, ile osób weźmie udział w zabawie. Dodatkowo wprowadziłem trzy proste zasady ( są także w #1 poście ). - Każdy może zadać jedynie jedną zagadkę. - Zagadki mogą być w formie pytania, screena, a nawet nagrania muzycznego czy filmiku. - W przypadku gdy nikt nie udzieli poprawnej odpowiedzi, zadający zagadkę po 5 dniach sam odpowiada i ma prawo zadać nową. A więc zaczynam. Zagadka bardzo prosta. W jakiej modyfikacji pojawiła się ta oto broń ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Zaurus - Poszukiwacze - to jest stunner do strącania szturmowików nad Jantarem - misja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Zgadza się. To teraz zadaj swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) Jaki to mod: p.s. - jest u nas na forum. Edytowane 4 Września 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi