vidkunsen Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) MrocznyStalker - spokojnie, bez nerwacji, napisz tytuł moda i czekaj/obserwuj, nic na tym nie stracisz. Edytowane 18 Listopada 2019 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 A tak w ogóle może ktoś coś tłumaczy? To mógłby się pochwalić to by ludzie chociaż wiedzieli na co mogą czekać w przyszłosci. @MrocznyStalker W sumie oprócz prac nad polonizacją NLC 7 ja o niczym innym nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanler Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) vidkunsen wiesz nigdy nie pisałem do kogoś aby zrobił specjalne tłumaczenie do moda który prawdopodobnie jeszcze nie wyszedł. Albo wyszedł i moje źródła informacyjne są tak małe. No ale ok Mod się nazywa GKD (Grupa krwawej drogi) jak coś. Edytowane 18 Listopada 2019 przez MrocznyStalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 MrocznyStalker - spokojnie, napisz a co do moda to grałem w obie wersje i spoko, fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 26 minut temu, tom3kb napisał: A tak w ogóle może ktoś coś tłumaczy? To mógłby się pochwalić to by ludzie chociaż wiedzieli na co mogą czekać w przyszłosci. Zastanawiamy nad tłumaczeniem moda - "CZŁOWIECZY LOS - KROK W NIEZNANE - DEJA VU + Outfater add-on" - https://stalkerteam.pl/topic/13275-modyfikacja-moda-człowieczy-los-krok-w-nieznane-deja-vu/?tab=comments#comment-153822 Co o tym sądzicie? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 1 godzinę temu, smox napisał: Co o tym sądzicie? Grałem w pierwowzór i był fajny choć trudny, jeśli chodzi o szukanie schowków ale po znalezieniu kilku człowiek nabierał takiego nawyku na co zwracać uwagę i gdzie szukać, więc szło to calkiem zgrabnie. Moim zdaniem schowki sensowniej poukrywane niż rozwiązania z Soljanek. Z opisów wygląda, że mod mocno zmieniony: dialogi, zadania, położenie schowków, nowe zadania. Więc wygląda na to, że warto tłumaczyć. A po wprawce w OP 2.1 graczom powinno łatwiej iść szukanie tych znajdziek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 3 godziny temu, tom3kb napisał: A tak w ogóle może ktoś coś tłumaczy? Gra Dusz już właściwie zrobiona, ale ciągle nieprzetestowana i jeszcze jedna pozycja w nieco bardziej luźnym wydaniu, ale... poczekają jeszcze na premierę Chcę się wyrobić ze wszystkim do końca roku, ale to absolutnie nie jest wiążący termin. @smox Pomysł jest bardzo dobry, ale jeśli schowki są poukrywane jeszcze bardziej pieczołowicie niż w pierwowzorze, to wielkiej kariery modowi nie wróżę. "В Аду... ПСЫ" / "W piekle... Psy" bym za to chętnie zobaczył po naszemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 @smox Uważam, że zdecydowanie warto przetłumaczyć ten mod. Zawsze to pewien powiew świeżości na naszym forum + poszerzy kolekcję spolonizowanych modyfikacji. A schowki ? Cóż.. Nieważne jak bardzo dobrze byłyby ukryte - niektórzy mają dużą satysfakcję z ich odnalezienia i na tyle w sobie determinacji, że i tak dopną swego i znajdą wszystkie. Wracając do spolszczenia NLC7 - prace trwają. A przynajmniej tyle mi wiadomo. @Sierioża Też świetna wiadomość. Być może powinieneś rozejrzeć się za testerami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 @Agrael Wiadomość jest znana od bardzo dawna, ale może długie milczenie stworzyło wrażenie, że dałem sobie spokój. A tak nie jest. Testerzy by sprawę oczywiście przyspieszyli, ale wolę zrobić to sam na spokojnie - jeszcze okaże się, że będę musiał pokazywać efekty, zanim zgłosi się chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 12 godzin temu, Sierioża napisał: Gra Dusz Chodzi o część 1 moda czy może drugą, a może obie? O trzecią nie pytam bo dopiero ją robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Pierwszą, druga jest trochę rozczarowująca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 9 minut temu, Sierioża napisał: Pierwszą A kończy się w miarę normalnie czy dziadowskim cliffhangerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Właściwie to się urywa, bo od początku było planowane na więcej niż jedną część. Cliffhanger nie jest tak dziadowski jak czasami bywają w filmach, ale i tak miałem niedosyt. Dwójki nie skończyłem, bo obiecałem sobie nie grać, dopóki nie udostępnię spolszczenia jedynki - bo miałbym trzecią pozycję do tłumaczenia naraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 @tom3kb Grałem w obie części. Poniżej masz odsyłacze do mojej subiektywnej oceny obu części. Część 1. Część 2. Druga część, jest faktycznie przedłużeniem scenariusza z pierwszej i jej zakończenie jest przygotowane jako początek tej co ma być. Ale mając tego świadomość, nie będziesz się na koniec gry zalewał łzami, ani wściekał. Eliminacja w 2.części pewnych NPCów, sugeruje o dużych odmiennościach cz. 3. @Sierioża A co z tym modem ( zapomniałem tytułu ) w którym tak beznadziejnie akcja kończy się w zakładzie Jupiter? Byłeś bliski finalizacji spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 @kondotier Ciiii... Krąg wtajemniczonych jest wąski aż do ukazania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 he, he he. Ale mleko już się wylało. Będą więc czekać na śmietankę, co w konewce została. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 W dniu 18.11.2019 o 23:04, Sierioża napisał: "В Аду... ПСЫ" / "W piekle... Psy" bym za to chętnie zobaczył po naszemu Jest nadzieja, ale z pewnych względów na 100% niczego nie mogę obiecać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 2 minuty temu, gawron napisał: niczego nie mogę obiecać. Zatem nie obiecuj Nadzieja matką głupich, ale podobno każda matka kocha swoje dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 6 minut temu, Sierioża napisał: ale podobno każda matka kocha swoje dzieci... I tego się trzymajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Jakiś czas temu ukazała się nowa wersja moda Droga na Północ (Road to the North), gdzie zadania są nieco bardziej rozbudowane niż „przynieś, zanieś, pozamiataj" z klasycznego Zewu Mizerii (Call of Misery) ale też nie tak przekombinowane jak w Anomaly 1.5 gdzie jedno z pierwszych zadań to przeprawa przez ognisty tunel ze snorkami. Jako że Anomaly 1.5 jest nadal w fazie testów i to raczej z tych wiecznych to myślę że na niego przyjdzie czas później, o ile w ogóle... Główna zmiana w nowej wersji to dodanie części sporego arsenału z pakietu TAZ (The Armed Zone) do Misery 2.2.1. Na razie udało mi się zmusić moda do wyświetlania ogonków w czcionce, przetłumaczyłem osiągnięcia i część dialogów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Moje propozycje do tłumaczenia :Nowa wersja NS2016 ,Demosfen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Proponuję SFZ Project: Episode Zero wygląda naprawdę świetnie lub Zimową Drogę, bo mało jest modów w zimowych klimatach z nową fabułą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 W dniu 20.06.2020 o 02:18, Anatolij napisał: Demosfen. Właśnie negocjuję z Demosfenem na moddb odnośnie plików tekstowych ponieważ zabezpieczył configs i scripts przed otwarciem 17 godzin temu, Protean napisał: Proponuję SFZ Project: Episode Zero Proponuje poczekać na pełną wersję. Na PL podstawce mod wylatuje, więc trzeba będzie ściągnąć repack i uzupełnić od razu 2 brakujące czcionki. Poza tym przydałoby się stworzyć polskie litery w tych czcionkach 17 godzin temu, Protean napisał: Zimową Drogę Zabugowaną Zimową Drogę czy jeszcze bardziej zabugowaną Alternatywę Zimowej Drogi? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Godzinę temu, Anton Gorodecki napisał: Właśnie negocjuję z Demosfenem na moddb odnośnie plików tekstowych ponieważ zabezpieczył configs i scripts przed otwarciem Gdyby to był ktoś inny to bym się zdziwił, ale jako, że to demosfen.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Czy mógłby się podjąć dostosowania polonizacji NS2016 do wersji NS2016 OGSR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi