kondotier Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @tom3kb Dowiesz się, jak zadanie zaliczy. Bedzie jeszcze jedno zadanie w DM z wojowaniem ( przeniknąć na budowę), albo jak będziesz zabierał statuetkę stalkera z labu. Te zaliczenia zadań wariantowych, są mocno niedopracowane. Może ta nowa wersja będzie kompletna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Tom3kb - jak zaliczysz misję w podziemiach Rudego lasu to na koniec kmiotek z Powinności ci nawinie, że już jest kwit na ciebie od najmusów i czekają na ciebie na Swałce/Śmietnisku zaraz po wyjściu z piwnicy. Znak rozpoznawczy: widzę Stalkera i strzelają do ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Witam, mam takiego loga po wejściu na Kordon. * MEMORY USAGE: 490218 K ! Unable to find Software\GSC Game World\STALKER-SHOC\ in registry FATAL ERROR [error]Expression : I != levels().end() [error]Function : GameGraph::CHeader::level [error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h [error]Line : 171 [error]Description : there is no specified level in the game graph : 220 stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @bonio78 Było parę razy w temacie. Zerknij czy, któreś rozwiązania ci pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Tak dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @kondotier Oddałem ikony ojcom ,kto daje zadanie z Grabarzem i gdzie , a książki ze schowka Grabarza nie mam w ekwipunku. Coś znowu poszło nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @kanon1022 - Jak "zabiłeś" Grabaża - cudzysłów nieprzypadkowy - to miałeś przerwę w życiorysie kilka godzin, a po niej książki nie było. Wyciągnij z tego wnioski. Graj spokojnie, wszystko jest w porządku. Zadanie nie tyle na Grabarza, co na odzyskanie książki, dostaniesz po pierwszej wizycie w X18 od Synoptyka. Obojętnie które z 4 możliwych rozwiązań wejścia do X18 wybierzesz. A szczegółowe informacje od Gieny Hakera w SMSie. Ale do tego masz daaaallleeeekoooo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @kondotier Komu jest lepiej oddać ikony ,czy sprzedać ,która wersja będzie ciekawsza do gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @kanon1022 Przecież już ci wczoraj @kondotier odpowiedział na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @kanon1022 Nie wiem, bo wszyscy grający i na logikę, oddawali mnichom. Inaczej nie masz kluczy i do świata mroku nie wejdziesz. Ten napis brzmi: Otwórz bramę Wędrowcze i idź tam gdzie światła słonecznego nie było. Tylko że brama, to nie ta co widać. To brama do ciemnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @kondotier Ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @kondotier Ciekawiło mnie co to jest na tym napisie i fajny był efekt jak się wchodziło do tej bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @tom3kb A od strony wewnętrznej ATP, albo na tych drugich drzwiach od środka jest jeszcze napis "Zanim wejdziesz, zadbaj o powrót". Nie mam kompletu tekstur, to bym zobaczył, czy się tego nie da napisać po naszemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @kondotier "Zanim wejdziesz, zadbaj o powrót" akurat to sobie dałem radę przetłumaczyć ale tego dłuższego już nie, w tym modzie sporo jest takich różnych napisów na teksturach ścian, kamieni itp Szkoda, że nie po polskiemu ale znaleźć te wszystkie napisy na teksturach moda to pewnie w ciul roboty. No i przerobić na nasze dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Kanon1022 - na każdym rus forum jest tekst/ty od graczy w klimacie świętego oburzenia: jakże to tak ! żeby ikonę sprzedać!!!, nikt jej nie sprzedaje! Swałka/śmietnisko - diabeł i szkatułka w środowidku naturalnym czyli na stercie radioaktywnych śmieci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 @tom3kb Z istotnych dla gry napisów, to tylko te dwa. Nie takie napisy się poprawiało. Był taki mod, gdzie napisy robił laser i też się dało. Tak że jak ktoś ma wypakowanego moda i ten plik z teksturami ( ten co jest w gamedata to tylko nikły fragment z poprawek ), to może go udostępni. Bedzie wiadomo czy tłumacze będą mieli dodatkową robotę. Bo tak samo będzie konieczne zrobienie napisów do dialogów głosowych. be z tego ani rusz, w niektórych momentach, choćby sytuacja na Agro po przeszukaniu śmigłowca. Nie znający rosyjskiego nie będzie wiedział gdzie iść, bo filmik przenosi w nieodpowiednie miejsce. Wg dialogu powinien spowrotem pod bunkier, a nie na skarpę. A może w tej nowej wersji @zaurus sam to zrobi, tak jak jest z innymi dialogami mówionymi o mniejszym znaczeniu. A co dotyczy sprzedaży ikon. Może ktoś się pokusi na sprzedaż i dowiemy się jak to zadanie z Synoptykiem wtedy się rozwiązuje. Jak wtedy mod prowadzi nas do "krainy wiecznego mroku". Chyba nie zostaje wyeliminowane. Jest więc pole do popisu przed @kanon102 być pierwszym który to sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Ostatni Stalker: Dla tych co nie wiedzą jak przejść, z obrazkami: https://stalkerportaal.ru/blog/poslednij_stalker_gid_po_prokhozhdeniju/2018-09-04-683 Dla tych co to im się nie chce męczyć - od Shkrek,a - 20 MB po rozłożeniu 131 MB: https://yadi.sk/d/ysnYNdtD_AuZXA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Tak na początek. Paczka zapisów od Shkreka jest możliwa do wykorzystania tylko gdy grać będziemy bez spolszczenia. A teraz kilka screenów na których są napisy. Jedne istotne, inne tylko są dekoracyjną ciekawostką. Reklama Sidorowicza. " Całodobowo, codziennie, najlepsze ceny u Sidorowicza". Informacja od naukowców. Będzie miała c.d. w zadaniach scenariuszowych. Należy się do niej zastosować. Jest też na Sortowni przy cafe Rock. " Panowie stalkerzy i bandyci! Stanowcza prośba! Nie strzelajcie do "żelaznego ptaka"! To nie jest szpiegowski dron, lecz latające laboratorium" Podziemia Agropromu. 1. Wychodząc gasicie WSZYSTKICH. 2. Z lewej: "Pijawka cipa". Z prawej: Dima - WPD i Półprzewodnik byli tutaj". Wyłącznik działa. Podziemia Wysypiska. " Włączanie awaryjnego zasilania". Trzeba skorzystać. Podziemia DM - X18. Treść napisu nieistotna " Pancer sukisyn", ale istnienie scenariuszowe. Jeśli ktoś znajdzie napis i nie poradzi sobie z jego zrozumieniem, niech wstawi screena. A jest sporo takich "ozdobników" typu no exit, pisanych grażdanką ozdobną ( podobną do tej z ATP na Kordonie ) i powykręcanych, sugerujących coś ważnego. A tu coś dla zwolenników "krwawego nieba". Te widoki są zależne od szczęścia gracza. Mnie się przytrafiły, to się nimi dzielę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Ma ktoś może save z Początku Czerwonego Lasu zaraz po wzięciu questa od Leo? Mam ciągle wyloty z tym logiem i żadna podmiana plików czy dodawanie nie pomaga. Zastanawiam się po prostu czy reinstall nie pomoże. FATAL ERROR [error]Expression : I != levels().end() [error]Function : GameGraph::CHeader::level [error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h [error]Line : 171 [error]Description : there is no specified level in the game graph : 220 Edytowane 9 Listopada 2018 przez hadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 @hadam Proszę. Masz dwa. Przed Rudym i już na nim. 139 przed rudym.dds 139 przed rudym.sav 140 rudy wyciagowa.dds 140 rudy wyciagowa.sav Z MW do Rudego można też się dostać teleportem, tak jak się chodziło na Radar. Lądujemy koło czołgu na uroczysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 @kondotier dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 (edytowane) @kondotier Możesz jeszcze powiedzieć, gdzie znajdują się savy? E: Dobra znalazłem Aktualnie gra hula bez żadnego problemu. Edytowane 10 Listopada 2018 przez hadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 @hadam Mod pozwala na robienie również savów bezpieczeństwa, które można użyć jak się przytrafi takie coś jak miałeś. Jak je robić i gdzie ich szukać, masz w #1 . Radzę je robić conajmniej na początku i końcu pobytu na lokacji. A i po znalezieniu ważnego itemu nie zaszkodzi. A teraz jeszcze screeny z sytuacji gdzie pojawiają się napisy. To może się przydać. Przy przechodzeniu przez bramę na ATP, pojawia się jeszcze napis zadbaniu o powrót. jak ktoś ma takiego screena, proszę o przesłanie na PW, zrobię też tłumaczenie. DODANO @tom3kb Wiesz już co z najmami z labu X18? Postanowiłem to sprawdzić i wiem. Końca dialogu nie dałem, aby nie psuć zabawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 @kondotier Muszę Cię znowu o pomoc poprosić >_< Wyskakuje mi taki sam log i nie masz może save w x18, kiedy idziemy po te figurki dla żwawego, bo ostatni bezpieczny save mam jakieś 3h do tyłu myślałem, że już obejdzie się bez większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 @hadam Skoro autor moda robi takie coś jak savy bezpieczeństwa, to nie bez powodu. Widocznie testerzy mieli problemy, albo i on sam, skoro taki "wentyl bezpieczeństwa " zamontował. Pisałem przecież, że menu F6 chociaż na początku i końcu lokacji, i po każdym ważnym zadaniu czy itemie. Masz dwa. Jeden przy zakładzie, możesz sobie wybrać którędy będziesz wchodził. 375 przy zakladzie.dds 375 przy zakladzie.sav I już w labie po wejściu przez zakład. Dlatego, że mam otwarte wejście, po robieniu zadania poprzedniego idąc tam z najemnikiem. 376 w labie.dds 376 w labie.sav Jeśli wchodziłeś inaczej, bez najemnika albo z opcją Synoptyka, to gra wyglądać będzie inaczej niż miałbyś na swoim zapisie. Wyjść z labu możesz obydwoma drogami. Ale powrót przez zakład jest ciekawszy i trudniejszy. Jak poprzednio nie wchodziłeś z najemnikiem który zginął w labie, to sobie zobacz to co pisałem wyżej o najemnikach do tom3kb. Również i ich będziesz mógł wykorzystać do szturmu koszar. Uzbrojenia i amunicji masz wystarczająco, a także zapas udźwigu na zabranie tego co znajdziesz w labie. I chyba luźne atry w plecaku, na podwyższenie udźwigu. I teraz trochę klimatów z moda. Nic, tylko grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi