Wędrowiec Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Witam wszystkich serdecznie ! Mam pewien problem bowiem gram sobie na Collectorze w starą wersję SS wykonuje quest na zaginioną ekspedycję wyeliminuję Ash'a próbóję dobić resztkę najemników iiiiiiiiiiiii Stalker zdechł . Le log :FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\news_manager.script:202: attempt to index local 'actor' (a nil value) stack trace: Czy da się to naprawić ??? Przepraszam w razie gdybym o czymś zapomniał ale dawno nie byłem na forum więc proszę nie bijcie za bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Coś ze skryptami w "poddziale" dynamicznych wiadomości. Daj w załączniku plik "news_manager.script" ze skryptów. Może coś uda się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Proszę :D news_manager.script Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stieczkin Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Czy jest spolszczenie do ostatniej wersji? Barbarzyński język jest mi obcy i gram intuicyjnie, a wolał bym jednak wiedzieć o czym oni do mnie mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stieczkin Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Muzhiki jak aktywować teleport do kryjówki Striloka w Agropromie? Wytłukłem wszystko pod ziemią i nie mogę go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Wyłącznik teleportu jest w środku. Musisz szukać teleportu który cię przeniesie do środka i znaleźć wyłącznik. Teleporty są trzy, jeden na schodach, jak idziesz do wyjścia na bazę wojskową, drugi w tym pierwszym pomieszczeniu do którego wchodzisz po zejściu kręconymi schodami, tam gdzie cię atakuje pijawka, i trzeci, właściwy, w korytarzu z elektrami. Wyłącznik leży na ziemi, tam gdzie drewniane skrzynki, przy wyjściu z kryjówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stieczkin Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 @kobal dzięki. W końcu się do tego dorwałem. Z wcześniejszego grania pamiętałem że schody którymi idzie się do wyjścia do bazy wojskowej w pewnym momęcie kończą się, są zerwane przed tamtym wyjściem i tam nie szedłem wcześniej. Kręciłem się po podziemiach jak qr.a po Oleszkach i pewnie łaził bym tam do teraz tylko coś mnie poniosło na sam szczyt. Doszedłem do krawędzi tych zerwanych schodów i nagle wyskoczył komunikat o teleportach. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Jest może gdzieś spolszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Nie, ten mod nie jest spolszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Cholerka, czyli raczej się nie doczekamy spolszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Na ale w sumie co tu spolszczać, to jest Solianka tylko, że po angielsku (może tam trochę dołożyli jakichś teksturek innych czy podmienili i dodali jakieś giwery nie chce mi się changelogu czytać), a tu na forum masz już od dawna różne wersje Solianki po polsku to sobie wybierz jakąś, najlepiej tą ostatnią najbardziej dopracowaną czyli OP-2. Po tylu spolszczonych wersjach Soli nie wiem czy znalazłby się tu jakiś chętny, żeby robić, testować kolejną polonizację do tej wersji, no i tutaj bardziej tłumaczenia idą z rosyjskiego na polski a takiej wersji SOUP chyba nie ma. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 To nie tylko nowe tekstury i giwery, znajdziemy tu też schowki kolekcjonera jak w OP-2 a także chyba inne nowe zadania i lokacje (aczkolwiek stara Soljanka jest odzielona od Kolekcjonera więc albo gramy w niego, albo w starą solę). Bardzo lubię tą wersję, jednak ma potężną wadę, o ile OP-2 jest bardzo trudne, to StalkerSoup ma wręcz banalny poziom trudności. No i nie jest do końca skończony, lecz śledzę postęp na facebook-u i wygląda na to że autor wciąż wydaje nowe aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Muszę obejrzeć na jutibach czym to się różni dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mogę spróbować tłumaczenia. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Najpierw spróbuj polskich liter. - Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strielon Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Czy ten model jest większy od OP-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Rozmiar plików 7.21 GB czyli większy niż OP2. https://mega.nz/#F!5AFTlKiC!Bpw0wuP4Kbr4kAoyxUiZfQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Widzę że TecnoBacon wydał jakiś czas temu StalkerSoup. Grałem w to http://www.moddb.com/mods/stalkersoup/downloads/stalkersoup-installer i jak dla mnie - grało się lepiej niż w OP-2. Poziom trudności nie był chory, Jaskinię na początku ukończyłem za pierwszym razem, byłem tak zaskoczony że przez minute nie poruszyłem się w fotelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Zasysam zainstaluje zobaczę czy pasuje nasza polonozacja.Mod nie widzi naszej polonizacji ale wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 14.05.2017 Stalkersoup: http://stalker-mods.clan.su/load/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/stalkersoup/5-1-0-2263 Cienie 10006, język - angielski, 56 lokacji, 7.19 GB w 7 zipie. Tutaj pobieranie bez rejestracji: https://yadi.sk/d/I3dBHGmh3J8Crf Wszystkie lokacje: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Wyszła nowa wersja (04.06.2017). Jest to wersja Standlone, posiada opcję automatycznej aktualizacji oraz wyboru różnych opcji podczas instalacji (SweetFX, direct itd.). Linki: Launcher - https://mega.nz/#F!B9hFwZLK!0HC5Q8f9KROE11UzccnazA Oraz wersja ISO - https://mega.nz/#F!YsQXzCBY!HuZCmmAKW-JBkpfVxofRpw 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Świeża wersja: 1. INSTALATOR: http://www.moddb.com/mods/stalkersoup/downloads/stalkersoup-installer 2. PATCH 1.10012: http://www.moddb.com/mods/stalkersoup/downloads/stalkersoup-patch-v110012 3. PATCH 1.10015: http://www.moddb.com/mods/stalkersoup/downloads/stalkersoup-patch-v110015 Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Witam. Zainstalowałem grę i od razu jak uruchomię z launchera grę, dostaje crasha. Tym razem już jest łatwiej bo mam log: XR_3DA.exe caused ACCESS_VIOLATION in module "D:\Pliki Programów\STALKERSOUP\bin\xrCore.dll" at 0023:00B0000E nie wiem do czego to się odnosi ale może ktoś jest bardziej obeznany w takich tematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 @Dr_Sztychowka wytnij folder STALKERSOUP i wklej na D, tak aby ścieżka instalacji wyglądała D:\STALKERSOUP\... Jeśli gra się nie uruchomi, to spróbuj zainstalować ponownie w D:\STALKERSOUP\..., (oczywiście odinstalowując poprzednią wersję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 @Anton Gorodecki 1 porada nie zadziałała jednak z 2 mam pewien problem. Odinstalowałem grę przez instalator i usunąłem skróty ale jak już chcę z powrotem zainstalować to dalej pokazuje mi się menu jak miałem zainstalowaną grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 @Dr_Sztychowka jest sens się męczyć z tym modem? To kolejna wariacja solanki tylko, że niedorobiona, nieukończona, niepotestowana. Nie lepiej usiąść do OP 2.0 albo 2.1 czy też NS 2016 masz po polsku i na pewno da się je ukończyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi