Skocz do zawartości

Problemy ze schowkami i kwestami

Rekomendowane odpowiedzi

Teleport Sacharowa.

Info o tym przejściu do x-16 przez łopatę śmigłowca na bagnie za bunkrem daje Sacharow za zdjęcie swojej Żony ( schowek na drzewie - Agroprom baza wojska). Dostajemy się do X-16, postępujemy zgodnie z notatką znalezioną przy trupie.

Proponuję zrobić TWARDY SAVE przed oddaniem Sacharowowi zdjęcia- jest to lekarstwo na problem o którym poniżej.

Jeśli postąpiliśmy zgodnie z zaleceniami w notatce znalezionej w x-16, po transmutacji izomorfów  plastelin, przenosi nas na dach- tu mogą wystąpić problemy:

- Striełok nie wymienia sms-ów z Czarnomorem i Błyskawicą (a tak powinno być).

-Nagle możemy w grawikombinezonie wyciągać broń i strzelać ( to nie jest cudowna właściwość artefaktu Plastelin)

-drzwi w bunkrze Sacharowa są zamknięte.

-podczas naciśnięcia ESC pojawia się ekran "Zona czeka na ciebie....." z wirującym znaczkiem radioaktywności-gra uruchamia się od razu bez naciśnięcia dowolnego klawisza.

Próba wczytania zapisu lub przejścia na inne lokacje i wczytania autosave, jeśli wystąpiły te problemy,jest niemożliwa.

Rozwiązaniem jest wczytanie twardego save o którym pisałem wcześniej,lub jakiegokolwiek przed oddaniem zdjęcia,powtórzenie zadania aż do momentu wyjścia z x-16 i pojawienia się na dachu hali.

Edytowane przez walec
  • Dodatnia 1

Tak Kobal zgadza się- Anomalny Walther. Ale on jest na dachu nad wejściem do X-16. Zabrałem go zresztą już wcześniej, gdy schodziłem do x-16 zrobić pistoletem zdjęcie kontrolera i mózgu. Z plastelinami po wyjściu z x-16 pojawiamy się na półokrągłym dachu hali z którego w podstawce czyścimy zombie.

Edytowane przez walec
  • Dodatnia 1

Do ognistej pieczary wchodzi się przez dziurę w jeziorku opodal i to dopiero po usunięciu zabezpieczeń na wejściu założonych przez ludzi Kła. Te zabezpieczenie ściągnie Hologram z tokiem gry. Jak pamiętam to da namiar na specjalny klucz. Co do leków to gdzie ich szukasz? Powinny być na pięterku prawej wieży strażniczej. U mnie Cyklop odbierał maszynę bez gadania. Może warunkiem jest wybicie wszystkich kontrolerów, którzy pojawiają się po zabraniu maszyny. Albo wysłuchanie jego pijackich zwierzeń. 

W dniu 6.07.2016 o 19:15, Ignachinio napisał(a):

Maszyna do pisania Cyklopa. Mam pytanie, maszyna zabrana, teleport na MW i droga do Cyklopa zrobiona a on nie chce o niej gadać. Ktoś wie co źle robię
? Na Kordonie na posterunku leków brak, a i do pieczary ognistej wejść się nie da. Co pokręciłem?

Rozwiń  

Przed wejściem do Ognistej Pieczary zaopatrz się w kombinezon strażaka lub Egzę Don Kichot jeśli już go masz (gorąco jest), oraz granat iskierka lub wysysacz, bo za którymś razem gdy wchodzisz pełno tam zombie.

Edit: No to się wkopałem. Brakuje mi SWT i Mosina do zadania Kuźniecowa.Te otrzymane od Jakuta i ze schowka w x- 18 przehandlowałem chyba  u Worona za arty. Da się je jeszcze znaleźć w toku gry?

Edytowane przez walec

Nie wiem o jakie zadanie chodzi ale.. kojarzę że może chodzić o schowek w kabinie ciężarówki która stoi przed tunelem z elektrami.
Schowek tam jest na pewno tylko czy do tego zadania to nie wiem...

A teraz moja sprawa:
Robię zadania z nitki "Kruchy sojusz" i mam problem z walizkami dla Łukasza.
W głównej sali (ostatniej) podziemi Prypeci tam gdzie są suwnice powinny być cztery walizki tymczasem są tylko trzy:

1. Na pace samochodu
2. W pomieszczeniu za kontenerami
3. Na kabinie sterowania suwnicami

Brakuje tej która powinna być przy lokomotywie lub za nią (zaraz po wejściu pod tą metalową przegroda do sali głównej w lewo).
Wczytywałem sajwa, robiłem zadanie od nowa już kilka godzin jej szukam i nic :(

Na tym filmie jest podobna sytuacja ale Shrek znajduje brakującą walizkę parę metrów dalej..

Myślę że tylko można kupić ten przedmiot ale jak się nazywa ?

Edytowane przez kazik