Suseł Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 @kondotier W wcześniejszych próbach ukończenia części 1 to ja tych mózgów miałem ponad 10 (o ile mnie pamięć nie myli to 15 albo 16). Jest jeszcze jedna sprawa - Wchodząc na CEA-2 dostałem od razu zadanie żeby odnaleźć wejście do Elektrowni, wejście znalazłem i wszedłem. Trafiłem do lokacji "Zarządzanie Tunelem", znalazłem tam dokumenty o podziemiach i artefakt "Śmierć Wróżki". Nie wiem co z tymi dokumentami mam zrobić, komu dać itp. więc będę przy sobie nosił, ale mnie zastanawia ten artefakt "Śmierć wróżki", wygląda tak samo jak ten od Śmierci Ducha i Kła. Wróżkę też będę wskrzeszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 No i muszę się pochwalić że znalazłem już 10 mózgów, zarobiłem ponad 3 miliony i teraz jestem na Topielach. Jak wyjdę z Topieli to będę te trupy przenosił bo wypadałoby w końcu. Zrobię kiedyś poradnik jak szybko dorobić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @Suseł Ten art Śmierć Wróżki i jego losy, były wyjaśniane w autorskim temacie moda. Miała być i wróżka, ale się nie pojawi, i ożywiać nie będzie trzeba. Chyba już wtedy zaczynały się zgrzyty w zespole i tego wątku nie dorobiono. A możliwe też, że to miało być przygotowanie do cz2. Mając za sobą obie części moda, wiem o wielu niespójnościach. Będąc w cz1 na Starym Wysypisku w hangarze, znajdujemy fleszkę z info, że w cz2 będzie tu Kreślarz. A w cz2, zamiast Kreślarza mam dziewuchę, a we fleszcze znalezionej po jej śmierci informację, że Kreślarz nas sam znajdzie w Barze. I nic z tego, bo to my będziemy go musieli znaleźć daleko od Baru. A dokumenty chyba ktoś będzie chciał dostać. Targaj trupy, bo potrzebujesz wezwania od Doktora na Bagna, a nie mam zielonego pojęcia ( tak to w Duplikatach bywa ), czy to wezwanie nie zależy od ich ożywienia. W Odmienne Światy też grałem bez efektu kilka razy, aż w kolejnej grze to wezwanie się wyświetliło. Mogę teraz tylko żałować, że nie pomyślałem wtedy zapisać sytuację w jakiej się to wydarzyło. A z Topielami to jest tak, że nie ma potrzeby na nie wchodzić. Wystarczy podejść do teleportu na Przedzoniu, dostać grzmot i info od moda o znalezieniu go. Pozwala to zaliczyć zadanie jakie dał Fejk. Ale jak się już wlazło, to jak się tam zachować, co zrobić aby przeprowadzić turystów, opisał @Anton Gorodecki . Jest to czekanie aż się rozmieszczą po okręgu i podchodzenie do każdego po kolei aby ruszył. Natomiast ja opisałem jak się zachować dla przeprowadzenia Elizy i przybycia Doktora. Na Doktora trzeba przeczekać trzy doby. Robi się to przesypiając czas do grzmotów i zaliczenia czasu o odpowiednich porach doby w domku Doktora. Poczytaj. Ale dobrze jest przemęczyć te Topiele, aby w cz2. Źródle nie być zaskoczonym, skąd nagle pojawia się przy teleporcie na Przedzoniu Elżbieta ( Eliza, Liz ) . Ilość jej ksywek spowodowana zdrobnieniami imienia w modzie. Dobrze, że mod idzie Ci poprawnie, ale nie chwal dnia przed zachodem słońca. Przewrotność, a czasem nawet złośliwość pomysłów ERa może się zemścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @kondotier Aa rozumiem, dobrze wiedzieć dzięki. Ja na razie te trupy zostawiłem tam gdzie są, samemu poszedłem na Bagna i tam dostałem zadanie żeby poczekać na Doktora. Potem jak go odprowadziłem to dostałem zadanie żeby odnaleźć przejście na Topiele. Na szczęście przez teleportem zrobiłem sobie zapis, to sobie go wczytam i nie będzie tam wchodzić jeżeli nie ma takiej potrzeby. To w takim razie tak - Ja z Przedzonia wracam do trupów i zanoszę je do Otchłani pod Zoną. To teraz tylko pytanie, bo na razie mam tylko 2 trupy. Łowcy artefaktów i Ducha. Kogo jeszcze trzeba mieć? I jeżeli jest jakiś, to gdzie go mogę znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @Suseł Ale też nic się nie stanie, jak wejdziesz i szybko wrócisz. A jednak zrobienie zadań na Topielach po rozgryzieniu złośliwości ERa, da Ci wielką satysfakcję. Wiem to po sobie, to i Tobie radzę tak postąpić. Nie odpuszczaj, bądź upartym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @kondotier To potem tam pójdę, bo ja już w Lesie Zapomnienia jestem z pierwszym trupem. Swoją drogą ciekawy trik na przenoszenie go znalazłem. Wrzucamy do auta przy teleporcie i jazda Edit: Bo przeprowadzeniu ciała Łowcy Artefaktów, poszedłem do labu na Jantarze gdzie jest ciało ducha. Gdy tam poszedłem dostałem zadanie żeby go wskrzesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @Suseł No to targaj Ducha do Lasu Zapomnienia i zostaw z innymi w tej pieczarze przy chatce. Do podziemi wrzucisz wszystkich na raz i dopiero za nimi wskoczysz. Tyle pamiętam, że trzeba w ich pierwszej części zrobić trochę porządku z mutkami, tylko nie pamiętam czy przed wrzuceniem, czy dopiero po. A jest co robić. A zabłądzić łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @kondotier No właśnie już za późno, bo Łowca Artefaktów jak i duch już są w tych podziemiach wrzuceni, ale do samych podziemi ja nie wchodziłem. Kogoś jeszcze trzeba przytargać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @Suseł powinno ich być 3: Luka, Kieł i Duch. Ty piszesz jeszcze o jakimś Łowcy Artefaktów. Mam nadzieję, że ci co ich już wrzuciłeś nie przepadną. Ale ja chyba wcześniej, jak znalazłeś Lukę pisałem, że by tego nie robić. Tu masz filmik z ożywiania wszystkich trzech. https://www.youtube.com/watch?v=cOh2RqvtK18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @kondotier Luka to ten Łowca Artefaktów. A skąd ja mam Kła wziąć? Gdzie on jest? Nie spotkałem go nigdzie. Dzięki za filmik, przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 19 minut temu, Suseł napisał: A skąd ja mam Kła wziąć? A nie miałeś zadania na odnalezienie Kła, najpierw na schowek na ATP a potem do Wschodniej Prypeci, gdzie znajdujesz dwóch Kłów? Ten koło pralni to fałszywy, prawdziwy leży w budynku szkoły. A tam w piwnicy teleport do Lasu Zapomnienia, więc daleko taszczyć nie trzeba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @wariat Rzeczywiście masz rację, zapomniałem że tam w Prypeci taki zadanie miałem, nawet na mapie mam znacznik jego zwłok.... Dzięki za pomoc. Jak już też piszę, to mam również pytanie skąd zdobyć artefakt "Śmierć Kła"? Będąc w Labie X-18 znalazłem ten artefakt w jakiejś dziurze z kratami, obok tej dziury też był pseudogigant. Nie znalazłem żadnego teleportu ani nic którym mógłbym się do tej dziur dostać, jedynie tylko na demo_record przeleciałem zobaczyć co tam jest i tam był ten art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @Suseł W lab x18 pod zawalonymi schodami jest do znalezienia skoczek. Po jego użyciu wylądujesz obok tego artu. Tylko uważaj, bo ten art Śmierć Kła leży praktycznie w niewidzialnym teleporcie i może Cię "złapać" zanim zabierzesz art. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @wariat No to się muszę wracać do Labu. Dziękuje jeszcze raz za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @Suseł Wyprzedził mnie @wariat Masz w nim lepszego pomocnika ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @kondotier Jeżeli chodzi o to "kto jest lepszy w pomaganiu" to dla mnie nikt nie jest lepszy ani gorszy. W tej kwestii jednak wolę na równo traktować innych. I tak się cieszę, że ktokolwiek mi pomaga przy Rebornie. Dlatego dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @kondotier @wariat No to jeszcze kolejny problem mam, Ducha, Luka i Kieł są już wrzuceni do Otchłani pod Zoną, tylko znowu mi brakuję artefaktu. Gdzie mogę znaleźć "Śmierć luka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Rozmawiałeś o tym z Leśnikiem? Pamiętam, że on wspominał aby szukać w Podziemiach Agropromu. Trzeba wejść przez dziurę skąd odprowadzałeś naukowców i tam w tych bocznych wywierconych korytarzach jest ten art. Drogę do niego blokuje anomalia grawitacyjna. Tylko nie pamiętam już jak się dostać w te wywiercone tunele, czy od razu po wejściu tam lądujemy czy tez na końcu jest gdzieś teleport który tam przenosi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @wariat Dobra już ogarniam. Dzięki DODANO: Mam teraz kolejny problem. No bo są te trupy już w tej Otchłani tak jak pisałem wcześniej, ale nie ma tych stalkerów którzy mi otwierają drzwi. Co ja mam teraz zrobić : P ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @Suseł To idź na górę i sprawdź czy otworzysz drzwi do pomieszczenia w którym się ich wskrzesza. Jeśli otworzysz, to musisz trupy przenieść naokoło. Bo stalkerzy otwierają drzwi chyba tylko po to, by można było szybko ich przeciągnąć na górę. A jak ich nie ma.... no to trudno. Popatrz jeszcze w tematach na forum, może znajdziesz gdzieś kody by samemu otworzyć drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @wariat W porządku, pójdę i zobaczę. DODANO: Nie da rady, są zamknięte i żaden kod nie działa. Więc, otworzyłem te drzwi karabinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @Suseł Brak tych stalkerów to efekt wrzucenia trupów przed wskoczeniem samemu. Aby ich mieć, powinieneś się wrócić aż do końca tych najniższych podziemi, wybijając wszelkie dziadostwo, tam się z nimi spotkasz i tu ich przyprowadzisz. Na filmiku który wstawiłem, masz to od 3:12 Bo nie wiem, czy przy takim otwarciu drzwi, skrypt znów przeniesie trupy na samą górę, do pomieszczenia ożywiania. U mnie gdy grałem, chyba drugi raz skrypt przeniósł truposzy na górę i nie musiałem ich targać po schodach. I wszystkich trzech od razu wsadziłem do pomieszczenia i dopiero zamknąłem drzwi. Ożywili mi się wszyscy od razu. Tu masz jeszcze jeden filmik pokazujący prawidłowe postępowanie. Najpierw wszedł, zrobił porządek, a dopiero po tym zrzucił trupy. https://www.youtube.com/watch?v=pzAg9iFP5EI Na nim możesz zobaczyć sekwencje liczb, do otwarcia kolejnych drzwi. Jednak w Twoim przypadku, gdy otwarcie drzwi karabinem nie da efektu, w grę wchodzi tylko powrót po stalków. Ale sposobów dostarczenia trupów na górę jest sporo, więc może Ci się powiedzie, czego Ci życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @kondotier No to kurczę zepsułem trochę, najwyżej się nabiegam. Nienawidzę tej lokacji. Nie pamiętam w jakim modzie to było, ale już w niej byłem chyba w NS. Te tunele to makabra. Wiem jak się dostać na górę więc to mam z głowy. Poszukam tych stalkerów i ich przyprowadzę. W razie czego się odezwę. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @Suseł Te dwie lokacje występują w wielu modach, ale najczęściej oddzielnie. Też uważam, że one do stalkera pasują jak pięść do nosa, ale co zrobić. Są wpychane na siłę do modów, choć widać powiązanie z fabułą moda szyte grubymi nićmi. Miłego biegania, byle skutecznego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @kondotier W Rebornie jest sporo lokacji z innych modów, że im się chciało. Mam wrażenie że niektóre są wrzucone bez powodu, ale jeszcze nie wiem bo moda dalej nie skończyłem. Dzięki. Oby dało radę, bo chcę wyjść z tamtego miejsca, totalnie puste miejsce i duże. Tylko mutanty są no i tamci stalkerzy. Bezsens trochę, mogliby na tych lokacjach jakieś fanty pochować, jakieś małe schowki zrobić czy coś w tym stylu, bo prawie każda lokacja jest pusta. Poza widokami to nie ma co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi