pacjent1972 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 2 godziny temu, metek58 napisał: Wydaje mi się, że jest do tego moda patch 2.07 i jest tu:https://yadi.sk/d/qX9K320pqXb7K Został już dodany pięć postów wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 2 godziny temu, metek58 napisał: I jeszcze mam pytanie: to mod związany z fabułą Cień Czarnobyla? Tak, w modzie są zarówno stare, jak i nowe zadania. Np. zadanie na fleszkę Żwawego można teraz wykonać w inny sposób. Przebieramy się za bandytę i wyciągamy Żwawego bez jednego strzału. W wiosce nowicjuszy jest wiele nowych postaci, dających nowe zadania. Jest wiele ciekawych rozwiązań nie spotykanych w innych modach np. znalazłem PKM stacjonarny na podstawce na posterunku Powinności na Wysypisku. Można z niego nie tylko strzelać, ale też złożyć, zabrać ze sobą i ustawić w innym miejscu. Jest wiele zdawałoby się drobnych rzeczy np. AI NPC, które sprawiają, że w tego moda gra się naprawdę przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Tak, moje niedopatrzenie. Czy ten mod całkowicie zmienia wersję moda na angielski język? Jakoś nie znalazłem przełączenia na rus wersję. Jeśli tak jest, to dla nie znających angielskiego, jest niewskazany. Edit//Przy instalacji patcha 2.07 (jak z resztą w innych też), należy zwrócić uwagę na wybór języka w grze, wtedy otrzymamy menu i grę w żądanym języku. Jeśli coś przeoczymy, ponowna instalacja patcha i wybór odpowiedniego nam języka, choć dużego wyboru nie ma (francuski, angielski i rosyjski), ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Jest w wersji Angielskiej, Francuskiej i Rosyjskiej. Patrz post #1 tematu. Język do ustawienia w instalatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Jakoś chyba nie doczytałeś mego postu. Instalując ten patch 2.07 (bo jest w formie instalki), grę mam po angielsku, a przy instalacji surówki, dawałem rus i miałem rus. Czy coś przeoczyłem przy instalacji patcha 2.07? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Wszystko gra, napisałeś czy ten mod zmienia moda stąd moje niezrozumienie. Czy patch zmienia moda na j.ang. to nie wiem bo nie gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Już się wszystko wyjaśniło. To chyba moje niedopatrzenie. Ponownie wrzuciłem tego patcha i przypilnowalem (choć wtedy też niby pilnowałem), aby był po rus i jest teraz w made in haraszo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Walczę od wczoraj żeby coś drgnęło z wyświetlanym tekstem, już nie chodzi mi o pol tekst, niechby chociaż krzaki, a tu nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 A o jakim tekście piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Cokolwiek, nawet menu startowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Czyli co, zainstalowałeś moda i nie masz menu i gry po rus? Czy stawiasz to na pl podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Przypominam że to jest Repack i nie wymaga podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Zainstalowałem Repacka i podmieniając pliki staram się, aby cokolwiek zaczęło wyświetlać się w pol. Oczywiście zmiany w localization. Ten mod ma pliki podstawki w dwóch katalogach, w katalogu glównym gry - localization/ru-RU/gamedata.db_xlocale, a także standardowo - gamedata/config/text. Wszędzie robiłem zmiany i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Tak, wiem, że to repack, bo czytałem wcześniej, tylko nie wiem jeszcze, z czym kolega @gawron się męczy. Więc pytanie do niego: Z czym masz trudność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Co powinienem zrobić, aby np. menu startowe było w pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Myślę, że jeśli jest np. po francusku, to jest do zrobienia i po polsku. Masz wypakowane gamedaty z tego moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Rzuć, jak możesz, na jakiś darmowy hosting, to jak wrócę z wyjazdu, to obejrzę to i popróbuję jakieś czary mary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 No właśnie, myślałem, że to będzie prostsze, niestety mod nie reaguje na żadne zmiany. Oczywiście wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 YYY bo się zakręciłem, Ten repack to jest Cień Czarnobyla z OGSE czy Czyste Niebo z tym modem Bo już nie pamietam do czego ten cały OGSE był I drugie pytanie w linkach jest ten mod w wersji 2.0 i potem patch 2.07, czy w tej wersji 2.07 gra jest też po angielsku? Bo jak przeglądałem wcześniejsze posty to coś tam pisaliście, że po którymś patchu "gra" nie miała już wersji english do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Mod jest do SoC, w wersji 2.07 są trzy wersje językowe rus, eng i fra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 W sumie dla nieznających tematu nigdzie nie ma napisane jaka to podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Tak, ale na ekranie startowym jest napisane - STALKER v 1.0006 więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Pytałem zanim pobrałem chciałem wiedzieć na jaką fabułę mam się nastawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Uff, udało się. Plik localization w tym modzie można sobie o kant potłuc. Chłopaki trochę ukryli zapis w jakim kodzie ma się wyświetlać tekst. Spać dzisiaj przez to cholerstwo nie mogłem. Ps. Zapomniałem dopisać, zapis jest w pliku - config/tuning/ogse_config 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi