pacjent1972 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 09.11.2016 r. Autor: CreZy_exe Autor spolszczenia: @yellow, @smox, @kondotier, @gawron, @metek58 Śr. długość rozgrywki: (ok. 10 godzin) OPIS: Spoiler Another Zone Mod przedstawia historię Artioma, który dowiaduje się o chorobie swojej siostry. Winowajcą okazuje się rzadki wirus, jednak lekarze tylko wzruszają ramionami i przypisują kolejne leki, po czym odsyłają dziewczynę do domu. W poszukiwaniu informacji Artion natrafia na pewien trop - rzekomo w podobnym przypadku do leczenia użyto rzadkiego artefaktu, który został znaleziony w Strefie Wykluczenia. Bez chwili namysłu chłopak postanawia działać i wraz ze swoim najlepszym przyjacielem wkrótce przekracza granice Zony. Nowa fabuła z nieoczekiwanymi zwrotami akcji, 6 nowych lokacji - Kordon, Agroprom, Podziemia Agropromu, Dolina Mroku, Laboratorium X-18, Magazyny Wojskowe, Spora ilość zadań pobocznych, Ulepszona grafika, Pakiet broni z STCoP Weapon Pack 2.5, Około 100 nowych schowków, Poprawiony balans rozgrywki, Nowe artefakty i kombinezony, Wstęp do produkcji stanowi Another Zone Mod - Prolog. SCREENY: Spoiler VIDEO: Spoiler Recenzja od AP-PRO INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02. Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem należy umieścić w głównym katalogu gry. By grafika moda odpowiadała screenshotom należy rozpakować zawartość archiwum Users_CREZYEXE.rar do folderu users ze zgodą na zamianę plików (archiwum znajduje się w pliku users) Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z patchem, fixami oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Playground - [KLIK] Patch 01: Mediafire - [KLIK] Fix nr 1: Mediafire - [KLIK] (skopiować do folderu scripts ze zgodą na zamianę plików) Fix nr 2: Yandex - [KLIK] Mediafire - [KLIK] (skopiować do folderu scripts ze zgodą na zamianę plików. Należy stosować tylko w przypadku wylotów po zabiciu NPC) Fix nr 3: Mediafire - [KLIK] Fix związany z nieznikającymi ciałami mutantów autorstwa @Ranger801: Yandex - [KLIK] Wszystko razem z naszego serwera Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl Testerzy spolszczenia: @jurek48, @mkk7, @Anatolij, @SEB2E, @portals Dodatek autorstwa MayLay: Mediafire - [KLIK] Możliwość zmiany kąta widzenia. W konsoli należy wpisać: cam_fov (wartość) - zmienia kąt widzenia (oddala\przybliża kamerę w stosunku do HUD-a). hud_fov (wartość) - zmienia kąt HUD-a (oddala\przybliża HUD). Dla monitorów panoramicznych proponowane wartości to: cam_fov 70, hud_fov 0.5. Instalacja: Kopia xrGame.dll ze zgodą na zamianę plików do głównego katalogu gry. Źródła: 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Czekam i czekam i doczekać się nie mogę, prolog jak na takie wprowadzenie niczym nie zaskakiwał ale jak na historię o zwykłych stalkerach był ok. +/-65% To pewnie przed przyszłymi wakacjami jest szansa, że wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 19 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Jak autor wskazał to jego pierwszy poważny projekt, ważne że coś robi, bo samymi tylko dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Ostatnio wstawił nowe screeny w temacie projektu więc działa, a to ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Klimatyczne cudeńko się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Myślałem, że już po projekcie, autor nie dawał znaku życia od grudnia ubiegłego roku. Miła niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Nowy screen: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Na stronie z modem pojawiła się zmiana terminu wydania moda która jest bardziej optymistyczna, październik - listopad br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Informacja od autora moda z dzisiaj: Pozostały ostatnie poprawki i będę zaczynał testowanie. Jeśli zdążę dzisiaj to wszystko zrobić, to wieczorem poinformuję o tym kiedy warto czekać na premierę. I screen: Autor: Crezy_exe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Sorrki za post pod postem i postem pogania ale na bieżąco wrzucam info o pracach nad modem. Kolejne świeże info o modzie. Autor moda: Wracam z dobrymi wieściami. Mod w pełni przetestowany. Żadnych poważnych problemów nie napotkałem. Ogólnie mod jest gotowy. Teraz będę uploadować na Yandex. Jeśli internet nie nawali, to premiera odbędzie się jutro wieczorem. Nie mogę dać gwarancji, że mod będzie na 100% stabilny i jest idealny, ale jeśli coś się znajdzie, będziemy poprawiać. Więc do jutra !!! Crezy_exe 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Fenomenalna wiadomość dla mnie - rozpoczynam urlop . Mod bardzo obiecujący, można dojść do wniosku czytając opinie na Rus stronach, że będzie to hit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Mod gotowy do pobrania, temat zaktualizowany o link do pobrania, instalację oraz uwagi od autora moda. Temat przeniesiony do ~Nowych modów~. Edit: Mod uruchomiony na polskiej podstawce, bez podmiany localization.ltx wszystko działa jak należy, skorzystałem z opcji poprawy grafiki, ale to tylko wtedy gdy sprzęt na to pozwala (od autora). Jak widać na moich screenach sam ekran menu to 4GB, w grze to już ponad 6GB RAM-u. U Sidora zamknięte 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Już "walczę".... Faktycznie z tymi dodatkowymi ustawieniami Users_CREZYEXE wygląda ślicznie. Mam stary, ponad sześcioletni komputer a walę na FULL.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Link do czystego moda na MEGA: https://mega.nz/#!I4ZkhITJ!wVuyiIWFnHYBWHAAP-APzNAwoeonXmpLjTyfhBiGVws Dodany do #1 postu tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Prolog mi się podobał, chociaż nie było rewelacji, taki solidny średniak ale to może być coś fajnego naprawdę. Z pierwszego postu Cytuj Przybliżona liczba zadań pobocznych (w okolicach 50~100) No niezłą ma rozbieżność autor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Dnia 19.09.2016 o 16:58, pacjent1972 napisał: Główny bohater Artiom ze swoim najlepszym przyjacielem Saszką Metro 2033 jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 @cichy mógłbyś całkiem śmiało te screeny wrzucić do klimatycznych, wygląda to bardzo ładnie. W miarę postępów w rozgrywce napisz coś więcej na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Nowy link do strony moda: http://ap-pro.ru/forum/36-89080-1 Tam też mod otrzymał ocenę 5/5. Dawno takiej oceny nie widziałem! Pobieram 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A ja w takim razie czekam na spolszczenie (jeżeli takie wyjdzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Modzik wciąga i jest bardzo stabilny. Jak dotąd grając kilka godzin nie miałem ani jednego wylot - dodam, że gram na najwyższych ustawieniach, a mój komp ma już swoje lata. Sidora nie ma, ale drzwi otworzyłem. Trudność moda nie jest wygórowana, nawet w porównaniu z "Call Of Chernobyl". Dotarłem po kilku zadaniach do handlarza - ma niezły inwentarz... . Zadania są sensowne i tak skonstruowane by "gołodupiec" jakim jerst GG na początku podołał im nie demolując peryferii komputera ( jak przy OP-2 momentami... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 @cichy Przeszedłeś już całego moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 No nie przesadzaj... Troszkę pograłem tylko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Czy Users_CREZYEXE.rar jest konieczny? I co on robi czy daje? Bo wyjaśnienie w #1 nie wiele mi mówi. No i czy koniecznie trzeba dla zrozumienia moda, zagrać AZM Prolog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Wyjaśnienie w #1 poście jest czyste i klarowne a nawet kolorowe, jest to dodatek graficzny dla "mocniejszych" komputerów. Instalacja dla lepszych wrażeń graficznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mestrux Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Teraz zauważyłem pewien problem gdy wyłączę grę to nie zapisuje ustawień oraz zapisów z gry o co tutaj chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 "Prolog" nie jest niezbędny, aczkolwiek wskazany - to słowa od autora. Dodatek graficzny dla mocnych komputerów daje naprawdę świetne odczucia podczas rozgrywki. Wracając do gameply: w modzie używamy miernika napromieniowania (dozymetru) - ubywa nam zdrowia i za jego pomocą sprawdzamy jaką dawkę dostaliśmy ( ja oberwałem podczas zadania na artefakty i zdrowie mi spadało). Dokonujemy również selekcji artefaktów za pomocą modułu do tego służącego (dostajemy go podczas wykonywania serii zadań). W grze można również piec na ognisku zdobyte części mutantów - takowe wycinamy ze zwłok upolowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi