speediee Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 On 08/08/2017 at 2:18 PM, Artiem Diegtiariow said: Słuchajcie.Jak zrobić aby w Call Of Chernobyl nie trzeba było chodzić co chwilę do technika aby nie naprawiać broni?Bo 150 strzałów z karabinu psuje się Mnie też to denerwuje. Trzeba edytować pliki odpowiedzialne za broń np za SVD odpowiada plik w_svd.ltx ( gamedata\configs\weapons ) Szukasz linijek: condition_queue_shot_dec = condition_shot_dec = Masz tak wartości - im mniejsza / bliższa zeru tym broń się wolniej psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1kz. Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Jakie mody polecacie na stream ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) 23 minuty temu, NyXx1337 napisał: Jakie mody polecacie na stream ? CoCh by stason174, New Merge 1.0, Lost to the Zone, Warfare i pochodzne ze zwiększonym spawnem NPCów co by był większy młyn. No i Call of Misery które posiada swoje dodatki (Echo of Misery, Last Day, A.R.E.A. etc.) przeszujaj innych streamerów i zobacz co przerabiają Edytowane 10 Października 2017 przez ZapomnialemLoginu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 A ja mam pytanko odnośnie reputacji w różnych ugrupowaniach w trybie freeplay. Bo jestem już w zonie jakieś 18 dni, natłukłem tałatajstwa, wykonałem zadań a zadań a reputacja na zero ( nie licząc monolitowców, bandytki i wojaków bo tam mocno na minusie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 @speediee Musisz wykonywać zadania od innych NPC dawać im apteczki taki mój sposób na reputacje ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 On 20/10/2017 at 12:47 PM, PolskiGROM said: @speediee Musisz wykonywać zadania od innych NPC dawać im apteczki taki mój sposób na reputacje ;P Oj, daje i zadania wykonuje a reputacja stoi na zero :| Nie to, że jakoś mi to bardzo przeszkadza , tylko z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 @speediee - weź pod uwagę, że CC nie jest modem w dosłownym tego słowa znaczeniu, a tylko bazą dla innych modów. To na razie półprodukt. Wiele z opcji w nim zawartych na razie nie działa. Ruszy, jak autor moda zrobionego na CC je uruchomi. Teraz działają wybiórczo, w zależności od tego jaki tryb gry wybierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Dzięki, to rozwiało moje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ma ktoś jakiś normalny link do pobrania coca? Bo ten z downloadu to jakieś nieporozumienie, zrywa połączenie albo idzie jak krew z nosa 7kb/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Tu masz torrent do 1.4.12: https://yadi.sk/d/qi8p6JxYxasbQ i do 1.4.22: https://yadi.sk/d/wTkYncj-3FGWKX, na MEGA do 1.4.22: https://mega.nz/#!C9FnXDLK!nsKNhDbpSZKWH6L78m-LS16bAJ9-XT--kJbqqOKH-zE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Wolkow Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 @pacjent1972 o ziom (nwm czy mogę tak mówić, bo jesteś w wieku mojego ojca xD) z nieba mi spadłeś. Od rana próbuję pobrać z Moddb ale tam na każdym mirrorze zipy popsute. Wywala błąd przy wypakowywaniu lokacji albo textures.db2 ale tu torrent działa. Bóg zapłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zmiany w formie screenów w wersji R7 (TBA) - http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/downloads/misc-guide-image-pack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Borovos (jeden z twórców Call of Chernobyl) kontynuuje pracę nad nowym "połączonym Barem". Obejmie on obszar lokacji: Bar, Rostok, stary (buildowy) Rostok i część terenu Doliny Mroku. Poniżej kilka zrzutów ekranu z edytora: Spoiler ŹRÓDŁO - przegląd modów do Stalkera 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banmin Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/videos/call-of-chernobyl-15-teaser 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bociek139 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) Call of chernobyl Spolszczenie jest kompatybilne z OA i AO ? jak nie to czy kiedys bedzie? Edytowane 18 Lutego 2018 przez Bociek139 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Witamy serdecznie na Forum Polonizacja CoC 1.4.22 jest kompatybilna z Outfit Addonem oraz z szeregiem poniższych "paczek broni": Spoiler Proszę tylko o przestrzeganie instrukcji instalacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrKOWAL5000 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Witam , już długo gram na jednym savie w CoC no i stasznie mi klatkuje i częściej przez to kraszuje XRay 1.6 , jest jakiś sposób na zredukowanie tego klatkowania ? Tak btw nie istalowałem wogóle modów Edytowane 25 Lutego 2018 przez MrKOWAL5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Zmniejszyć opcje graficzne albo zmienić oświetlenie. Ewentualnie grać na tych samych ustawieniach ale z rozdziałką zejść w dół albo kupić mocniejsze podzespoły do kompa No i radzę robić jeszcze parę saveów żeby za chwile nie było "grałem tylko na quicksave i mi się zrypał, jak żyć panie premierze" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrKOWAL5000 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Bardziej mi chodzi o to że to dzieje się w obrębie tylke tej rogrywki [bo do 5 quik savów i jeden twardy który nadpisuję], jak inne wczytuje to mi chodzi gładziutko Ważniejsze parametry : Intel core i3 AMD Radeon HD 6700 series W grze zauważyłem w konsoli że sporo pamięci zajmuje o ilości obiektów :/ Jakieś ewentułalne komendy na ograniczenie tych klatek ? Bo jednak trohę szkoda mi tego seva bo dużo zrobiłem Ma jakieś znaczenie że mam parę skrytek z dużą ilością itów w środku ? Edytowane 25 Lutego 2018 przez MrKOWAL5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Poproszę o zapis gry i wtedy odpowiem na wszelkie pytania. Czysty CoC 1.4.22? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrKOWAL5000 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Tak czysty + bez spolszczenia Zapis z twardego seva 5000.dds 5000.scoc 5000.scop Edytowane 25 Lutego 2018 przez MrKOWAL5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Pograłem trochę i nie zauważyłem klatkowania. W schowkach też nie masz zbyt wiele (nawet w OP-2 miałem więcej). Spróbuj dostosować (zmniejszyć) ustawienia. Próbowałeś przeinstalować CoCa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrKOWAL5000 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Ok , dzięki chociaż ze chęci , najwyraźniej procesor nie wyrabia tego ile tam odwaliłem Na pewno nie ma komendy by odświeżyło trochę ? Edytowane 25 Lutego 2018 przez MrKOWAL5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Spróbuj przeczyścić system np. CCleanerem. Zdefragmentuj dysk lub chociaż partycję z tą grą Defragglerem. Z pewnością nie zaszkodzi, a być może pomoże. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrKOWAL5000 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Okej , odrobinę pomogło , ale nadal są klatki ale mniej natężone , najbardziej klatki mnie dobijały w martwym mieście , so Smox zwracam honor Tak btw. wymiana części w kompie nie wchodzi w grę bo jest dla mnie nieopłacalne za bardzo w obecnej sytułacji Edytowane 25 Lutego 2018 przez MrKOWAL5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi