malakas Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Według mnie takie pliki powinny być jako opcjonalny dodatek. Jeżeli autor moda wyciął części to tak powinno pozostać. Kto chce wrzuci sobie dodatek, a kto nie chce nie będzie ich miał.//Ponieważ dziś po kilku problemach postawiłem moda na angielskiej wersji gry i zacząłem trochę pykać. Pytanie...co powinno się zrobić po zabiciu Najemników w wiosce rybaków.Poszedłem tam zgodnie z radą kolesia który mówił żeby na razie nie iść do Lebiediewa. Najemnicy nie żyją i co dalej ?Podpowiedzcie, tylko nie mówcie o poradnikach...nie korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Mam identyczne pytanie co malakas. Załatwiłem tego najemnika i jego dwóch przydupasów ale co dalej ? Niby od Rzeźnika dostałem kwesta aby spotkać się z jakimś stalkerem w południowym gospodarstwie, poszukam też detektora w wolnej chwili dla handlarza. A swoją drogą to u mnie też niema części mutantów, ale mi to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Radziłbym jednak skorzystać z poradnika. Nawet z jego pomocą trzeba się sporo na główkować. Radzę robić zapisy przed rozmowami, bo wybierając niewłaściwy dialog można pozbawić się ciekawego zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) A u mnie detektor był z prawej strony baraku, z boku, za stolikiem z radiostacją, blisko skrzyni.http://www.sendspace.pl/file/pic/e77cb40ac266acb6e61729c/1Czyli spawn losowy.A na dodatek bronił go prawie niewidoczny, przeźroczysty i bezgłośny duch zombiego.Na screenie można się dopatrzeć jego zarysu. Kiedy się poruszał, był ledwo, ledwo widoczny.http://www.sendspace.pl/file/pic/47ddae4b3618e8b82680822/1Dopiero kiedy mnie zadrapał, wyodrębniłem go z powietrza. Czy te pliki na części mutantów można dodać tak sobie i nie uszkodzą polonizacji? Po zabiciu Beka i kolesiów, nie warto się pchać od razu na bagna. Za mało mamy amunicji, jedzenia i środków medycznych aby coś zrobić. A na bagnach w początkowej fazie tego nie znajdziemy i nie kupimy. Ja wróciłem do bazy, sprzedałem broń zabójców za wyjątkiem Wintoreza, kupiłem ile się dało i dopiero wróciłem na Bagna. Spotkałem po przejściu gostka, który wynajął mnie na ochroniarza i zarobiłem trochę kasy. A dalej to wg zadań w nowym PDA. Edytowane 10 Września 2013 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Radziłbym jednak skorzystać z poradnika. Nawet z jego pomocą trzeba się sporo na główkować. W mojej opinii poradniki prowadzące za rękę są dla dzieci i psują grę, właśnie dlatego z nich nie korzystam.Jeżeli granie w mody ma wyglądać w schemacie pobierz spolszczenie i poradnik, a potem graj według niego to taka zabawa mija się z celem. Temat moda na forum jest po to by zadawać pytania i rozwiązywać problemy. Jeżeli odeślemy wszystkich do poradników to forum nie będzie potrzebne... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ja detektor znalazłem tam gdzie kolega kondotier :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Czy te pliki na części mutantów można dodać tak sobie i nie uszkodzą polonizacji? Można je dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) W pierwszym poście podany jest link do moda w jednym pliku. Moje pytanie dotyczy polonizacji, ponieważ moda pobrałem wcześniej oraz paczkę tekstur to czy polonizacja będzie działała z tamtą wersja ponieważ jest zasadnicza różnica wielkości archiwów:archiwum moda - 2307 MBarchiwum tekstur - 1035 MBarchiwum moda full - 1795 MB/jednym plikiem/Wersję full również mam pobraną.Chciałbym odświeżyć sobie fabułę podstawowej wersji gry jak i poznać moda. Proszę o odpowiedź. Edytowane 10 Września 2013 przez czernobyl10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 @cz10 mod jednym plikiem jest jako wersja Full. By nie było problemów korzystaj z pełnej wersji. Fakt rozbieżności są duże. //Linki w pierwszym poście konsultowałem ze @smox pod kątem spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 To usuwam stare archiwum. Malakas popieram Cię forum jest od zadawania pytań, też jestem przeciwnikiem czytania poradników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Jeśli, @malakas, jeszcze nie wiesz, co po załatwieniu Beka i innych zrobić, to wejdź do jednego z domów w tej wiosce i zagadaj gościa (tego bardziej z prawej strony), po daniu mu butelki wódki (to za każdym razem taki ala bilecik), zaprowadzi Cię do bazy, a tam idź do Rzeźnika po dalsze instrukcje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 W CS grałem raz i to po premierze, bardzo dobrze że jest mod łączący starą fabułę z nową. Świetne rozwiązanie stworzone przez moderów. Oby więcej było takich produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dzięki @metek58 właśnie takiej podpowiedzi potrzebowałem. Wczoraj przypadkowo wpadłem na tego gościa bo przewodnik w wiosce nigdzie nie chciał prowadzić. Gorzałę można kupić u renegatów obok wieży, którzy dziwnym trafem są neutralni.. . Napędziłem na nich dzika który grasuje koło kładki by zaoszczędzić amunicji, ale niestety nie zdążył zjeść żadnego bo kolesie szybko go załatwili.Ponieważ @agrael pytał o to samo podpowiem ogólnie by nie psuć zabawy...następny krok to Plac Maszynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ale mamy jeszcze inne zadania, znalezienie detektora, śmigłowca, Prowodyra, no i możemy na Bagnach ( z lewej strony miejsca teleportacji ) wziąć zadanie na ochroniarza. Kolejność tych zadań jest dowolna i nie miesza fabuły. Pójście od razu do PM nie daje możliwości wzięcia zadania od Pragmatyka i zarobienia, tak przecież koniecznej kasy. Mod na tym etapie pozwala nam na samodzielny wybór kolejności wykonania zadań.A mieć detektor podczas wykonywania zadań jest korzystne. Np. idąc z Pragmatykiem, tuż przed wioską południową wpadamy w śmiertelną anomalię radiacyjną. Szukanie obejścia bez detektora jest trudne, choć możliwe. A pola radiacyjne są tak rozmieszczone, że nie mają nic wspólnego z podstawką, ą są na najkorzystniejszych drogach przejścia. Dlatego po Pragmatyku, szybko pognałem po detektor, choć był na drugim końcu lokacji. Gdybym będąc tam, zajrzał do poradnika, poszedłbym następnie do śmigłowca. Ale chociaż w z wieży przez lornetkę sprawdziłem teren, śmigłowca w lornetce nie widziałem, choć powinienem.Zrobienie tych zadań, daje nam możliwość ich rozliczenia za jednym powrotem do bazy. Bez zbędnego kilkukrotnego, niebezpiecznego ganiania po całych Bagnach.Ale taka swoboda w kolejności wykonywania zadań, daje możliwość indywidualnego rozwiązania rozgrywki.Ja np. miałem farta i idąc od wieży do PM, natrafiłem na wojnę ugrupowań, i uzyskałem bezcenną teraz strzelbę i kilka innych egzemplarzy broni na sprzedaż, oraz inny sprzęt.Czytajmy - już o tym pisałem - opisy zadań w nowym PDA. Ja w tych opisach znalazłem wiele podpowiedzi, co robić dalej i sam mogłem decydować o kolejności. Zadanie z fabuły czy poboczne.A obojętność Renegatów jest uzasadniona. Jeśli mamy wykonywać zadania z podstawki, będziemy musieli zajmować bagna czyszcząc je z Renegatów. Będą więc wtedy potrzebni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 ...taka swoboda w kolejności wykonywania zadań, daje możliwość indywidualnego rozwiązania rozgrywki.Właśnie o to mi chodzi w tej grze...nie trzymać się ślepo poradników i nie naśladować innych. Dzięki @kondotier za tą wypowiedź. Takich odpowiedzi jak Wasze właśnie potrzeba na forum tego moda...ogólny zarys bez wgłębiania się w szczegóły gry. A obojętność Renegatów jest uzasadniona...Na mojej mapie tylko posterunek obok wieży jest neutralny reszta jest na czerwono. A mieć detektor podczas wykonywania zadań jest korzystne...kto daje zadanie na ten sławny detektor ? //Dla jasności nie jestem wrogiem poradników i chwała tym którzy je tworzą...jednak tak jak napisał @cz10....forum jest od zadawania pytań, też jestem przeciwnikiem czytania poradników.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk38832 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Zadanie na detektor dostajesz w bazie CN. od handlarza bronią i nie tylko.Obozy Renegatów oznaczone na czerwono? - błąd lub urok moda, Sam się przekonasz.Ja do tej pory jestem na Bagnach i ma co robić. Sporo zadań wykonałem, mam już trzy meduzy, kotlet i dostałem detektor. Mam zadanie na Agropromie, ale jeszcze zostało mi kilka zadań na Bagnach, więc mam co robić.Na Placu Maszynowym jest handlarz który skupuje broń i amunicje.Szczegółów rozgrywki na Bagnach nie podaje bo to psuje zabawe, ogólny zarys wystarczy.Plik z częściami mutantów nie w klejałem bo można je kupic lub znaleśc u zabitych i w schowkach też się trafiają, nawet w dużych ilościach. Wreszcie noc jest nocą, ciemną,ponurą i niebezpieczną, ostrzeżenia innych stalkerów by nie chodzić nocą nabierają sensu. Edytowane 10 Września 2013 przez malakas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Na początku gry chociaż renegaci na mapie są na czerwono,gdy podejdziesz bliżej stają się neutralni.Zadanie na detektor daje Susłow na bazie CN. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Fajno więc nie jest to błąd nam nadzieję. Jest jeszcze jedna dziwna sprawa która mnie niepokoi, a mianowicie...Po powrocie do bazy CN rozmawiamy z Rzeźnikiem i on odsyła do dwóch postaci itd. ale nie o tym. Po rozmowie z nim obojętnie czy to obok niego, czy na placu moja postać zaczyna tracić zdrowie, a ekran robi się czerwony. Jeżeli w tym czasie trafi na mnie jeszcze ten latający duszek rodem z Radaru to zgon murowany. Napromieniowanie nie pokazuje nic bo nawet nie było gdzie łyknąć rentgenów... :) Miał ktoś z Was coś podobnego, czy to jest normalne ?Pytam bo wczoraj miałem taki problem i dałem sobie spokój z grą. Dziś po pracy spróbuję na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Jeśli lekko się napromieniujesz ikonka się nie wyświetla ,a na pasku zdrowia ubywa.Antyrad lub gorzała powinny pomóc.Na duchy mutantów noszę pistolet ,aby nie marnować amunicji do automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ciężki mod, chyba najtrudniejszy w jakiego grałem jeżeli chodzi o Czyste Niebo, początek gry to istna mordęga. Znalazłem ten detektor, był za barakiem obok wieży, za zwrócenie go handlarzowi dostałem marne trzy apteczki, ale lepsze to niż nic. W każdym razie dopadł mnie problem o którym pisał malakas, mianowicie nie byłem napromieniowany, wszystko niby okej a zdrowie samo uchodziło. Łyknąłem antyrad który znalazłem bodajże gdzieś obok wieży i pomogło. Teraz robię za ochroniarza jakiegoś stalkera, na którego napatoczyłem się niedaleko bazy CN. Chyba zainstaluję tą poprawkę na części mutantów, może dzięki temu zarobię parę groszy, bo jak na razie u mnie z kasą tak krucho że nawet na wódkę nie wystarczy. Sprzedałem broń najemników i kupiłem dwururkę, marny interes.. no ale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Trudne gry to zawsze wyzwanie, czytam i zapowiada się świetnie tylko czasu nie ma aktualnie zagrywam się Wieśkiem I. Narobiliście mi apetytu na CS. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk38832 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Agrael niepotrzebnie od razu odnosiłeś detektor, dzięki niemu mogłeś znaleśc kilka artów. Edytowane 10 Września 2013 przez patryk38832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ja za to mam cholernego pecha, bo ni hu hu nigdzie tego detektora nie ma. A złaziłem cały obszar dookoła tej wieży. Cóż, najwyżej zadanie zostanie niewykonane. Za to PDA Kazbeka miałem w innym miejscu, niż Cichy podawał w poradniku. Oj, trzeba się nagłówkować i nałazić ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 A ja bym powiedział, że w/w przedmioty się spawnują losowo, bo skoro nie ma tam gdzie u innych to wychodzi na to, że się pojawiają w losowych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Agrael warto przespacerować się do Pn gospodarstwa . Trafiłem tam na wojnę frakcji,po wykończeniu reszty bandytów można się dozbroić i zaopatrzyć w amunicję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi