gawron Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 @Starika... Pojęcia nie mam, dlaczego tak się dzieje. Nie potrafię doradzić Ci nic sensownego poza ponowną instalacją, oczywiście o ile masz ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 @gawron Wybacz, ale instalacja moda zajmuje u mnie od dzisiaj miejsce 1 pośród najgorszych i najbardziej wadliwych kiedykolwiek. Nagle bez powodu po reinstallu plik x ray się nie instaluje w ogóle pomimo tego, że wcześniejsze dwa razy instalował się normalnie. Poprosiłbym żebyś napisał w przedstawieniu moda, aby nie podmieniać pliku x ray podczas instalacji spolszczenia, bo napisane to było dopiero daleko daleko niżej i naraża to na takie ekscesy przy instalacji jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Starika.. napisał: Wrzuciłem plik do binu, odpalam i tabuję się na sekudnkę do pulpitu aby przyciszyć system, z Bóg wie jakiego powodu gra znika mi z paska narzędzi wyłacza się samoczynnie a plik znika z folderu bin. Pliki z rozszerzeniem .exe mają to do siebie, że mogą (choć nie muszą) być blokowane przez wszelkiej maści programy antywirusowe. Być może to jest przyczyna twojego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 @Anton Gorodecki Ale dwa razy wszystko było w porządku przy instalacji, nagle za trzecim razem przy odpalonym antywirusie skasowałoby mi plik? Nie mówię, że niemożliwe aczkolwiek bardzo nielogiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 @Starika.. rozumiem cię, ale dla mnie jest to jedynym wytłumaczeniem faktu, że nagle i samoczynnie 2 godziny temu, Starika.. napisał: plik znika z folderu bin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Witam , mam problem przy zdaniu zadania dla Klauna i wyświetla się okno z nagrodą i sms ,żebym poszedł do baru pogadać chyba ze Swatem taki wylot. Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : xrServer::Process_update [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\xrServer_process_update.cpp [error]Line : 37 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Beer from the creator of 'O_ACTOR ' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 @kanon1022 masz jakąś crackowaną, piracką wersję gry? Bo tu znalazłem stare posty z przed 10 lat, że niby na rosyjskich stronach pisali, że taki wylot to wina pirata. Ale nie mam pojęcia. Kilka razy widziałem już ten rzadki wylot. Z drugiej strony https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/forum/thread/beer-from-the-creator-of-s-actor Wylot możliwy przez: trainery, spawnery itp. Jest też na tej liście wylotów, Line 37: Leczenie, wczytywanie ostatniego zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) @tom3kb torrenta pobrałem z tej strony od @gawron , z piątej strony. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 @kanon1022 no ta też się głupio pytam, przecież zalecane jest granie na repacku Weź może popróbuj z jakiegoś wcześniejszego zapisu? Ty już w kilku modach miałeś te błędy typu "Beer from the creator..." i już wszystkie typy O_Actor, s_actor i ten trzeci ze strzelbą. Jakiegoś pecha masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) @tom3kb tylko paczka broni i na zmienione okno dialogowe , były takie zalecane. Może chodzić o nagrodę od Klauna jakaś strzelba. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 @kanon1022Nie wiem co radzić, o tym praktycznie nic nie ma w googlach. Jeśli to quest poboczny to może go olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 3 godziny temu, Starika.. napisał: Wybacz, ale instalacja moda zajmuje u mnie od dzisiaj miejsce 1 pośród najgorszych i najbardziej wadliwych kiedykolwiek. Wcale się nie gniewam, każdy jakiś tam swój ranking ma A na poważnie, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby każdy spróbował zrobić to po swojemu, ja tylko opisuję sposób własnej instalacji i staram się to robić jak najprościej. 3 godziny temu, Starika.. napisał: Poprosiłbym żebyś napisał w przedstawieniu moda, aby nie podmieniać pliku x ray podczas instalacji spolszczenia, bo napisane to było dopiero daleko daleko niżej i naraża to na takie ekscesy przy instalacji jak u mnie. Sam napisz jak ty to widzisz, jeśli będzie OK, chętnie dodam lub zamienię z podaniem autora. ============================================================ @kanon1022. Najpierw posłuchaj ostatniej rady @tom3kb. Wylot jest losowy i przeważnie wczytanie ostatniego zapisu powinno pomóc. Jeśli wylot nie ustąpi, możesz (pamiętając o kopii zapasowej) spróbować w pliku actor.ltx, linia 11 class = O_ACTOR wpis O_ACTOR zmienić na jeden z podanych: S_ACTOR, AI_CROW, WP_ASHTG lub WP_SHOTG 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Cytat Sam napisz jak ty to widzisz, jeśli będzie OK, chętnie dodam lub zamienię z podaniem autora. @gawron Podczas instalacji spolszczenia kopiujemy do głównego folderu gamedata, jedynie GAMEDATĘ, która ukazana jest w folderze spolszczenia, nie kopiujemy folderu bin jak i jego zawartości z folderu ze spolszczeniem. Plik X.Ray musi pozostać ten sam po zakończeniu instalacji, nic z nim nie robimy!!! Autorem pomysłu nie jestem ja, jest nim @prozmus84 on przedstawił ten pomysł wcześniej w dyskusji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Super Zaraz się tym zajmę. Konstruktywna krytyka zawsze mile widziana Gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 @gawron Próbowałem wszystkie twoje porady i lipa, a co do ostatniej rady @tom3kb to chyba nie jest quest poboczny bo jest niezła nagroda ( dobra broń). Wczytywałem wcześniejszy zapis kilka razy i jak przyszło do zdania zadania u Klauna ekran gry zaciął się i twardy reset trzeba robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 @Starika.. @gawron moim zdaniem instrukcja z 1 posta jest jasno napisana i nie trzeba nic zmieniać. Jest podział na instalowanie moda na pp i informacja o skorzystaniu z wersji repack w której jest info aby zostawić folder bin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 @prozmus84. W instalacji spolszczenia na repacka wcześniej nie było tam nic o bin, ponieważ sądziłem, że to wystarczy. Instalacja została zmieniona, myślę, że teraz jest zrozumiała dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 @gawron o. Ja pobrałem moda 30.12.2020 i wydawało mi się że wtedy była już taka informacja w opisie. Grunt że jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Witam mam problem ze znalezieniem artefaktu (zapewne w plecaku) przy pogłębiarce - ale tej na Jupiterze. Wziąłem poboczne zadanie na Stacji Janów (przed wejściem na peron). Wydaje mi się, że nie ma tego zadania opisanego w poradniku, również nie udało mi się tego znaleźć na "filmikach". Może ktoś ma lepszy kanał filmowy, albo pamięta co i jak. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że jestem ślepy jak kret -8 dpi. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 @najdrok. Trzeba wskoczyć na dach pogłębiarki (jest to wykonalne) i tam dokładnie się rozejrzeć. Dodano. Schowek: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 DZIĘKUJĘ "Gawron" zasugerowałem się środkiem obszaru poszukiwań, który wskazywał bagno i brodziłem w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptak1997 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Świetna modyfikacja dziękuje panowie za taką robotę przy spolszczeniach !! Należy się krata kozaków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilxx2 Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Skończyłem moda , ale wędruje to najbardziej wkurzających modów , wkurza......., nie dziwie się że autor napisał żeby nie strugać krytyka , przeszedłem moda prawie na 100%, wszystkie zadania oprócz ostatniego na końcu gry żeby szukać schowka gospodarza , i wiem że najlepiej dla mojej psychiki będzie omijać mody od tego twórcy. Ile można nawalać potworów na mapie , jeszcze z innych gier które są gąbkami na pociski, i respawny grupy wrogów koło ciebie(zona mnie lubi). Oraz szukanie schówków , dziękuję panie za ruskie poradniki, w mojej opinii jest też zepsuta ekonomia, jest to tylko moja skromna opinia ze mod jest dziwny , przy którym kląłem na autora w połowie gry jak wiedziałem czym się je tego stalkera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 @kamilxx2 po części cię rozumiem. Jednak zastanawia mnie pewna kwestia. Napisałeś, że "przeszedłeś moda prawie na 100%" i wymieniłeś same jego wady. Nie było w nim nic ciekawego? Nie było w nim czegoś, co zmotywowało cię do jego ukończenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilxx2 Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) @Anton Gorodecki Na plus fabuła , spodobał mi się fajnie wykreowany bohater , rozmowy z postaciami których dialogi fajnie się czytało, nowe arty były fajne , nie uważam moda za niewartego zagrania tylko są pewne elementy które mnie strasznie wpieniały , które powodowały ze dostawałem kurwicy. Edytowane 26 Lutego 2021 przez kamilxx2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi