pacjent1972 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 "Jak pokochałam gangstera" sequel polskiego filmu sensacyjnego "Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa." Nie trzeba reklamować tego filmu ani obsady, mistrzostwo świata tak jak w przypadku poprzednika. Ale, jak zawsze są gusta i "guściki". Tym razem to historia Nikosia, a tego pana nie trzeba przedstawiać. Do zalukania na Netflix. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Mi się nie podobał jako całość, za długi, za dużo powtarzalnego "przefajnienia" niektórymi scenami. Nudnawy jak dla mnie. Może i ok kostiumy trochę humoru i niezła muzyka ale już bardziej podobał mi się pierwszy film z tej serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Tu się zgadzam z Tom3kb - jak dla mnie to nieudana podróbka filmu o facecie o którym swojego czasu czytałem w robotniczej i widziałem fotkę w 997. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Wielkimi krokami zbliża się Premiera filmu Michała Węgrzyna "Gierek". Dla starszych userów forum jest to postać na tyle znana że nie muszę przytaczać jej osoby, młodszych odsyłam do historii Polski lat 70-tych. Zwiatun: Film oparty na mało znanych faktach dzięki współpracy twórców filmu z wnuczką Edwarda Gierka. To kawał naszej Polskiej historii, tej najlepszej kiedy jeszcze istniała Polska Niepodległa pomimo wpływów ZSRR. Zapraszam od 21 stycznia do kin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Granit (2021) - wojna, biografia, akcja, historia - Mozambik 2019. Jest wersja PL. https://www.csfd.cz/film/1128962-granit/galerie/ https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/151058/annot/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Lotnik - Лотчик (2021) - Rosja 12.2021, biografia, wojenny, akcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Lotnik. Oglądałem. Nie polecam. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 W dniu 7.11.2021 o 14:19, vidkunsen napisał: Турист (2021) (Turysta) Rosja RŚĄ - Rep. Śr. Ąfryki - najemnicy, "wieczna wojna" po śmierci Bokassy, wojenny, akcja, warto obejrzeć, polecam. 12.2020 - historia grupy instruktorów wojennych. https://www.kinopoisk.ru/film/4446084/ https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/146760/annot/ Aktorzy: https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/146760/titr/ errata - RŚA Oglądałem dzisiaj. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 @pacjent1972 to teraz musisz ten Granit obejrzeć bo to ci sami "wagnerowcy" kręcili A w produkcji jest jeszcze kilka filmów z tej stajni podobnie wykonanych np: Spoiler Masówkę zaczynają robić. Ja jeszcze Granitu nie widziałem ale pewnie będzie poziom ten sam co Turysta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 10 minut temu, tom3kb napisał: @pacjent1972 to teraz musisz ten Granit obejrzeć bo to ci sami "wagnerowcy" kręcili A w produkcji jest jeszcze kilka filmów z tej stajni podobnie wykonanych np: Pokaż ukrytą zawartość Masówkę zaczynają robić. Ja jeszcze Granitu nie widziałem ale pewnie będzie poziom ten sam co Turysta. He he... Może obejrzę. Czasami z nudy zaglądam na ekino i szukam ciekawostek. Ogólnie teraz na topie Behawiorysta, ale trzeba czekać na odcinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Niebo (2021) - Rosja - Небо (2021) Biografia, historia, wojna. (jest wersja PL) 24.11.2015 - Syria, przebywające legalnie i na zaproszenie - kontyngent - władz Syrii wojska m.in. Rosji i Chin kontra tzw. talibowie, i nielegalnie okupujący teren Syrii wojska Turcji, USA, izraela, film daje częściową odpowiedź na pytanie kto w Syrii jest terrorystą i ich sprzymierzeńcem a kto walczy z nimi, kto jest legalnie i walczy zgodnie z zasadami pola walki a kto jest terrorystą, szpiegiem, skrytobójcą itd. itp. - kto jest za destabilizacją tego rejonu. (dla przypomnienia polecam film turecki "Dolina wilków). https://www.kinopoisk.ru/film/1421591/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 No, no @vidkunsen - ty wierzysz w te opisy przedstawiające rosjan, którzy przyjechali do Syrii , aby - jak to niegdyś bywało- i w Afganistanie , i Angoli -nieść rózgę oliwną . Nie po, to aby w warynkach ponadpoligonowych szkolić się w użyciu bojowych grup batalionowych i systemów świadomości sytuacyjnej . A przy okazji postawić systemy antydostępowe do Bosforu w bazie Tartus . Bo oni naród miłujący pokój są🤪 . Buhahahaha. Wstawki filmowe - generalnie - OK. Kazdy ma swoje gusta . Nasz pewien kolega z Forum npisałby pewnie coś o serze i skarpetach. Ja w załozeniach jestem nowocześnie tolerancyjny . Obejrzałem nawet proponowanego przez Ciebie gniota o pilocie Iła . Lubię samoloty . Nawet jakoś zniosłem scenę - jak juz wstałem z podłogi obśmiany -w której tenże bohater walnął tym swoim żelazkiem "kobrę Pugaczowa" .Ale - na Boga - odpuśc sobie nachalną propagandę ! Zmien bańke informacyjną. Dla swojego i Forum dobra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 16 minut temu, boberm napisał: No, no @vidkunsen - ty wierzysz w te opisy przedstawiające rosjan, którzy przyjechali do Syrii , aby - jak to niegdyś bywało- i w Afganistanie , i Angoli -nieść rózgę oliwną . Nie po, to aby w warynkach ponadpoligonowych szkolić się w użyciu bojowych grup batalionowych i systemów świadomości sytuacyjnej . A przy okazji postawić systemy antydostępowe do Bosforu w bazie Tartus . Bo oni naród miłujący pokój są🤪 . Buhahahaha. Wstawki filmowe - generalnie - OK. Kazdy ma swoje gusta . Nasz pewien kolega z Forum npisałby pewnie coś o serze i skarpetach. Ja w załozeniach jestem nowocześnie tolerancyjny . Obejrzałem nawet proponowanego przez Ciebie gniota o pilocie Iła . Lubię samoloty . Nawet jakoś zniosłem scenę - jak juz wstałem z podłogi obśmiany -w której tenże bohater walnął tym swoim żelazkiem "kobrę Pugaczowa" .Ale - na Boga - odpuśc sobie nachalną propagandę ! Zmien bańke informacyjną. Dla swojego i Forum dobra. Dodajcie do reakcji na post buźkę ze śmiechem i łzami w oczach !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Boberm - faktem poswiadczonym miedzynarodowymi umowami jest fakt, że legalnie to tam z obcych wojsk przebywaja jedynie Rosjaniei chinczycy a reszta to okupanci. Film fajny i nie ma tam bredni o he he he jak to ci z USA i ich kolesie nawijają: obrońcy demokracji na swiecie. Obejrzyj film i nawiń o tym co ci sie widzi a co nie. p.s. a kufajki i uszanki są modne także w USA - Alaska, Kanada, Chiny. Za dżemem mało kto przepada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Ale w sumie tyle lat oglądamy taką propagandówkę z USA to i od czasu do czasu dla odmiany można i z drugiej strony Jeszcze jak są jakieś mniej znane i ograne w filmach konflikty albo używany fajny sprzęt. Ja tam lubię nieraz takie "z drugiej strony barykady". Tylko żeby wykonanie było chociaż średnie No i przeważnie po takim filmie sprawdzam co jak i gdzie żeby zobaczyć jak to było "na prawdę". Ostatnio z tych co obejrzałem to wspomnę. Początkowo taki jakiś dziwny film ale potem nawet ok horrorek. Trochę nie podobało mi się parę rzeczy pod koniec ale ogólnie jestem zadowolony. Dużo ludzi ostro też po nim jedzie więc opinie mocno podzielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 @tom3kb - to nie o sam film chodzi. Film może jest i całkiem sprawnym opowiadaniem i , dobrze zagranym. Ponizej opis filmu z kinoru: Podpułkownik Sosznikov i kapitan Murawiew to dwie różne postacie, dwa różne losy, które zbiegły się w bazie wojskowej Humaimim. Podczas lotu bojowego samolot Sosznikowa został zestrzelony przez turecki myśliwiec. Wydarzenie to relacjonowały wszystkie światowe media, a akcję ratunkową śledziła cała Rosja. Porównaj z tymi kocopałami od Kolegi. Abstrahując juz od prymitywnej manipulacji pokroju wtrętu o prawie międzynarodowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 W filmie interesował mnie tylko pierwiastek ludzki, samo wydarzenie traktuje jak scenę do koleknej odsłony dramatu jakim jest wojna jako taka. p.s. ktoś obejrzał tak jak ja film czy tez tylko opinie zasłyszane od kogos? - rózne fora, różne opinie ale nie ma to jak własne zdanie po obejrzeniu. p.s. z filmami jak z modami - nie widziałeś, nie grałeś to po co dalsza dyskusja. Film trwa ponad 2 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Ja to tego Lotnika teraz planuje bo mi się IŁy 2 podobały zawsze, tylko tam pewnie więcej będzie surwiwalu po zestrzeleniu samolotu niż samej akcji z samolotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 @tom3kb - film mozna streścić jednym zdaniem -"człowiek radziecki jest najwyższą formą rozwoju". Da sie obejrzeć spokojnie . Ja mam "skrzywienie hobbystyczne" - przeciętny widz nie wyłapie wielu pierdół. Np tego że dwumiejscowe wersje "zement bombera" pojaiwły sie dopiero jakies kilka m-cy pózniej - jako inwencja twórcza kadry technicznej poszczegolnych aviapułków , a wersja pokazana na filmie co najmniej rok pózniej. A rzecz sie dzieje podczas moskiewskiej kontrofensywy. Jako ciekawostkę historyczną mozna uznac informacje o tym że piloci iłów drugich - po wykonaniu 10 lotów bojowych podczas tej Operacji dostawali z automatu Bohatera Zw. Radzieckiego( o ile do tego czasu przeżyli ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Boberm - więc nie oglądałeś. Od 1991 roku odznaczenem o którym w/w to Bohater Federacji Rosyjskiej : A najwyższym jest Order - tzw. Św. Andrzej. Pokazana jest na filmie masa nowoczesnej broni i jej zastosowanie "w praktyce". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 @vidkunsen - my o f-mie "Lotnik" z @tom3kb piszemy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Lotnik - moja ulubiona scena - gdy Ił-2 razem z Pe-2 bombardują kolumnę pancerną. Slawetny rozkaz gruzina sprawiał cuda, z przestrzelonymi nogami wolał doczołgać sie do swoich niz choć na chwile być w niewoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 ŻEBY NIE BYŁO ŚLADÓW reżyseria: Jan P. Matuszyński scenariusz: Kaja Krawczyk-Wnuk gatunek: Dramat produkcja: Czechy / Francja / Polska premiera: 8 września 2021 (świat) nagrody: Film dostał 3 nagrody i 2 nominacje Doskonały film, szczerze polecam, do zalukania na playerach i "z innych źródeł". Obraz tamtej Milicji zaczyna przypominać obecną! Historia kołem się toczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Jak ktoś lubi czarne komedie to całkiem fajna jest Złe dni. Małżeństwo, które ma już siebie dosyć jedzie do domku nad jeziorem, każde z nich ma plan na skończenie sprawy oczywiście jak to w takich filmach sprawy się komplikują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Hiro Onoda, Porucznik Cesarskiej Armii Japonii - 19.03.1922 - 16.01.2014 W 1974 roku Student Suzuki wraz z bezpośrednim dowódcą Onody - Yoshima Taniguchi - naklania go do poddania się. https://www.filmweb.pl/film/Onoda+-+10+000+nocy+w+dżungli-2021-875791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi