qqprim Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 @kazik a czy korzystałeś z teleportu, czy przechodziłeś "na nogach"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) To nie ma znaczenia. I tak i tak wywala :( U Ciebie tak nie musi być. Ja mam już tak pokopaną NS2016 ale jeszcze chodzi Edytowane 4 Stycznia 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) @kazik dla mnie ma znaczenie, bo mogę spróbować na nogach, jak to pomaga. ps. mogło cię wywalać z powodu "przeciążenia" artefaktami, bo nie zredukowałem ich liczby z pasa w MW, a pas mam "rozszerzony". Edytowane 4 Stycznia 2018 przez qqprim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Spróbowałem teraz przejść "na nogach" z MW na Bar i ten sam wylot log pusty ale autosejw się robi i można go wczytać. Rzeczywiście chyba chodzi o zmiany na pasie które zrobiłeś ale chociaż kwestia zdjęć się wyjaśniła: MW->RADAR->WARLAB->X16->JANTAR powierzchnia przy garażach i masz dwa zdjęcia Edytowane 4 Stycznia 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 dzięki @kazik jesteś wielki - jutro spróbuję, bo dziś już muszę do łóżeczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, małe pytanie..czy Wasili na bagnach wzmacnia egzoszkielety czystego nieba..??.., nie widać u niego takiej opcji..tylko pnw. Znaczy opcja wzmocnienia jest..ale bez efektu Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 5 minut temu, Hans napisał: Witam, małe pytanie..czy Wasili na bagnach wzmacnia egzoszkielety czystego nieba..??.., nie widać u niego takiej opcji..tylko pnw. Znaczy opcja wzmocnienia jest..ale bez efektu Z tego co pamiętam opcje wzmacniania egzo ma tylko Docent w Barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 to zależnie od frakcji to wzmocnienie, Wkret na magazynach może wzmacniać egzy np monolitu, ale cs juz nie widze tej opcji, Chudy w Barze też opcji czystego nieba nie ma, wzmocnił mi tylko bandycki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Pomyliłem Docenta z Chudym.. Przejrzałem PDA i tam niby jest opcja wzmacniania egzo CN tylko u Wasilija na Bagnach ale oficjalnie jej nie ma. Trzeba by sprawdzić w pliku od egzo CN czy nie ma po prostu tej opcji wyłączonej. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 dzięki, ano własnie w pda jest, że Wasili to robi , ale ja za bardzo pod wzgledem edycji i nadpisywania ..nie jestem kumaty. Co więcej nie ma opcji u wasilija wzmocnienia naukowego cs..tylko pnw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) @kazik wczoraj nie miałem netu, więc nie mogłem napisać: niestety nadal nie mam czerwonego celownika; poszedłem taką drogą jak ty do x16, ponieważ jak zwykle celownik cały czas biały, więc wyszedłem i zrobiłem zdjęcie kontrolera, zszedłem do x16 i nadal nic się nie zmienia (czarnomora nie spotkałem nawet). Chyba muszę poczytać, jak zainstalować spawner i jak spawnować przedmioty:( próbowałem poszukać w skryptach, gdzie jest wyznaczany ten punkt oddania strzału i jego tolerancja, ale nie byłem w stanie odnaleźć tego w gąszczu. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez qqprim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Moim zdaniem spawner u Ciebie nie zadziała ale.... Moja propozycja. Postaw moda jeszcze raz ale bez dodatków bo wtedy trudno pomagać. Sprawdź swoje sejwy lub wstaw aktualny sejw i zrobię te zdjęcia u siebie. Najlepiej jednak jak będą to sejwy z niekombinowanej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 @kazik dzięki, tylko to trochę potrwa, bo w najbliższych dniach mogę nie mieć w ogóle wolnego czasu. A dlaczego uważasz, że nie zadziała i czy spawnowanie jest tak straszne jak w tym poradniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Tak uważam bo na Twoim sejwie spawnowałem zdjęcia i nic to nie dawało ale to był Twój sejw X16. Na drugim sejwie nie próbowałem. Tak czy tak daj znać p.s. Pamiętaj, że do NS2016 jest dostępny spawner który trochę spolszczyłem: Edytowane 6 Stycznia 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 wiedziony tropem spawnowania znalazłem coś takiego: Cytuj Identyfikator jest dobry, tylko czy spawner został zainstalowany właściwie? Próbowałeś spawnować inne przedmioty? - jeśli tak to napisz czy były problemy. Tymczasem możesz zastosować inną metodę spawnowania, która sprawdza się dość dobrze i jest szybka w wykonaniu. 1. w katalogu gamedatascripts znajdujesz plik bind_stalker.script - tworząc jego kopię bezpieczeństwa. 2 w pliku tym poniżej wiersza: object_binder.update(self, delta) dodajesz funkcję następującą: if not db.actor:object("af_night_star") then alife():create("af_night_star", db.actor:position(), db.actor:level_vertex_id(), db.actor:game_vertex_id(), db.actor:id())end 3. zapisujesz plik i wczytujesz grę ze zmodyfikowanym plikiem. Powinien nastąpić spawn przedmiotu w ekwipunku. af_night_star - to identyfikator tego artefaktu. Po dodaniu przedmiotu - przywracasz oryginalny plik bind_stalker.script. wywaliło błąd przy próbie wczytania sejwu (oczywiście podmieniłem artefakt na fotkę); ale wiedziony przygodą grzebania po skryptach znalazłem taki, w którym funkcja tworzy zdjęcie kontrolera, dopisałem w niej dodanie do ekwipunku również fotki mózgu i... g... - fotki dostaję faktycznie dwie różne, ale zadanie się nie zalicza, bo "coś" co woła funkcję fotka_mozga_have jeszcze gdzieś sobie coś zaznacza/woła, a nie jestem w stanie znaleźć "co" woła tę funkcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Proszę o wrzucenie kilku skrinów z miejscem gdzie znajduje się w Pieczarze skarb dla Łysego. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez mirzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Proszę @mirzal Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Może kiedyś się jeszcze przyda: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) Dzięki Anton Gorodecki często przechodziłem koło tego miejsca ale zawsze szybko aby nie wpaść w anomalię, a tu proszę - skarb Edytowane 22 Stycznia 2018 przez mirzal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Ma ktoś dokładną mapkę pieczary wraz ze skarbami i labiryntami, teleportami monolitowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 @Zwinny - Kłania się szukajka. https://stalkerteam.pl/topic/10108-dyskusja-ogólna/?do=findComment&comment=109878 Jest jeszcze druga mapka z labiryntem, ale jej już sobie sam poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, jestem po zleceniu Freemana na fleszkę Blendy z której się dowiedziałem kto jest zabójcą Kła, ale po rozmowie z Freemanem nie pojawia się żadne nowe zadanie . Dodam że jestem po wyłączeniu Zwęglacza i przed wyruszeniem do Prypeci. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez TheSoldy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Witam. Pomóżcie doświadczeni stalkerzy bo zapętliłem się w fabule. Po otrzymaniu zadania od Klonowa na przyniesienie Serca Poltergaista i 10 brukowców znalazłem PDA Strieloka aby iść z tym do Doktora a potem do Górnika zanieść medalion (jak w poradniku). Niestety ani Doktor ani Górnik nie chcą ze mną rozmawiać. Także Kieł nie daje zadania do Czerwonego Lasu (a wcześniej przejścia do Limańska) więc czego nie zrobiłem że mnie przystopowali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 @mirzal - Mod ma tak ustawiony algorytm, że wszystkie wątki muszą być mniej więcej na jednym poziomie wykonania. Widocznie w którymś Ci coś zalega i wtedy występuje taka sytuacja. Nie masz w PDA innych wiszących zadań? Na podstawie Twojego opisu nikt nie zgadnie co dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Mam w PDA jeszcze kilka niewykonanych zadań więc chyba za nie muszę się najpierw zabrać Dzięki za szybka odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi