kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @kubastalker123 Siedzi pod tymi zbiornikami z tyłu Areny. Pisałem, że warto przy nim ustawić własny schowek z GPS ( jak i przy każdym NPCu który proponuje broń). Miałbyś go zaznaczonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Cichy jest w Barze. Ja kudłaty durnowaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Szukam dla Kiepa kryształowca wokół wagonika trupów brak . Nie mam anie jednego. Potrzebuję jeszcze jakaś wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @kubastalker123 A jesteś przy tunelu na bocznej drodze? Tej w prawo za barykadą i barakowozem w elektrach? Patrz od 1:25:00 . https://www.youtube.com/watch?v=nYFoMNp4iw8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 W okolicy nie ma żądnego trupa niestety. Sprawdzam bio radarem też nic. Wydaje się ze przeczesałem to miejsce dokładnie. Chyba że jakiegoś piksela przeoczyłem. To zadanie wyjątkowo mi nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @kubastalker123 Na filmik patrzyłeś? Jeśli masz wzięte zadanie, to akcja musi przebiegać jak na nim. Obejrzyj filmik nawet od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Najlepsze jest to ze kryształowie znalazłem w Prypeci w przedszkolu. Oddałem Czapie na Barierze i zaliczone zadanie. J Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez kubastalker123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @kubastalker123 Bo gdybyś znalazł tę notatkę, to w niej byłoby naprowadzenie na przedszkole w Prypeci. A czasem nie byłeś przy tym tunelu wcześniej niż wziąłeś zadanie i nie wybiłeś przeciwników? Ale skoro znalazłeś, to już nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 przejście z Ca1 do Prypeci do Mahona po zrobieniu sarkofagu wylot do pulpitu czy da się to obejść cofnąłem się na lokację wcześniej i nic nie pomaga FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CIni_IdToIndex<1,struct COMMUNITY_DATA,class shared_str,int,class CHARACTER_COMMUNITY>::GetByIndex [error]File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\ini_id_loader.h [error]Line : 147 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : item by index not found in section game_relations, line communities takie coś znalazłem ale nadal nie wiem jak naprawić - reinstalacja? Linia 147 Powód : Wystąpił błąd w pliku game_relations.ltx . Parametr społeczności najprawdopodobniej ma niewłaściwe wartości. Leczenie : Sprawdź ten plik pod kątem błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @kubastalker123 Chyba ciężko będzie to przeskoczyć. Tak się dzieje w wielu modach, gdy przed przejściem z Prypeci na CEA1, Prypeć nie została dokładnie wyczyszczona z wrogich NPCów i mutantów. Teraz któryś n z nich się modowi nie podoba.Czasem pomaga zmniejszenie wartości switch_distance, ale nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) switch_distance gdzie ten parametr się ustawia i na jaką wartość Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez kubastalker123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @kubastalker123 w alife.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @kubastalker123 Nie ma reguły na wielkość parametru. Patrzysz jaki jest w pliku wskazanym przez @tom3kb i doświadczalnie zmniejszasz prawie do zera. Na początek można zmniejszyć o połowę, jak nie pomoże znów o połowę nowej wartości. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 4 godziny temu, kubastalker123 napisał: gdzie ten parametr się ustawia i na jaką wartość Plik znajduje się w ...gamedata/config/alife.ltx Ustaw wartość switch_distance ze 130 na 10 lub nawet 5. Zapisz plik (notatnik lub N++) i uruchom grę. Spróbuj wejść do Prypeci. Po ewentualnym udanym wejściu tam zabij wszystkie mutanty i wrogów. Po tym zapisz grę, wyjdź z niej i przywróć oryginalną wartość parametru switch_distance. 15 godzin temu, kubastalker123 napisał: takie coś znalazłem ale nadal nie wiem jak naprawić - reinstalacja? Daj znać czy zmiany w pliku alife przyniosły spodziewany rezultat. Zawsze możesz powtórzyć grę od momentu wejścia do Prypeci. 12 godzin temu, kondotier napisał: Tak się dzieje w wielu modach, gdy przed przejściem z Prypeci na CEA1 Tak nie dzieje się w WIELU modach. Ograłem już "kilka" większych i mniejszych modyfikacji i jak dotąd nie napotkałem tego błędu. Szukając informacji na jego temat "znalazłem" bardzo ważną poradę autora tej modyfikacji umieszczoną w pliku (w języku rosyjskim) "Wykaz zmian" znajdującym się w sekcji ZANIM ZAGRASZ, PRZECZYTAJ pierwszego posta: Cytat Советы по прохождению: # Очень важно проходить все квесты, игнорирование одного квеста, может привести к недоступности другого. Также не игнорируйте сообщения от "ИИ аддона". # Hе сохраняйтесь квиком в каморке Сидора (когда сзади открытые двери), иначе может слететь логика этих самых дверей. Не смертельно, но все же... # Прикупите психоделин у Сидора в начале игры - очень может потом пригодиться, и не забудьте ответить на вопрос Толика после принесенного обреза. # Перед тем как идти на Агропром первый раз за кейсом, можно на Дикой заглянуть в гости к наймам у сбитого верта - там всегда в наличии "РПГ-7" у одного из них. # При обмене энергетиков на патроны, игра считает это как употребление энергетика. Поэтому воздержитесь от обмена, если собрались поспать. # Перед тем как идти на ЧАЭС за "Гауссом", пробежитесь по всем неписям с которыми у вас были квесты - возможно, у кого-то из них есть для вас мини-игра, а патроны как известно, лишними не бывают. # Не меняйте локацию, если начался выброс. # "Эффективная дальность стрельбы" увеличивается с дротиком в 2,5 раза, с жаканом - в 1,5 раза от указанной. Дробь и картечь немного снижают этот параметр. # Забирайте из тайников все записки, даже если они с нулевой стоимостью, иначе это может привести к невыполнению квеста. # Не ломайте забор на базе "Свободы" чтобы бегать напрямую. Выиграете 20 сек., а потеряете квесты. # Если написано: "первый тайник там-то, второй там-то" - то нужно начинать поиски с первого тайника. Если написано: "думаю, лучше начать с...", то нужно начинать с указанного. Ну а при наличии фразы: "один из тайников..." поиск можно начинать с любого. # Необходимо зачистить полностью ЧАЭС-1 перед перед переходом в Саркофаг в квесте на Черных химер. Также необходимо зачистить полностью Припять перед первым переходом на ЧАЭС-1 (будет сообщение от ИИ). # Обязательно обыскивайте все трупы монстров и неписей, внимательно читайте (и забирайте) все найденные записи. Не игнорируйте приходящие сообщения с розовым текстом отправителя, т.к. всё вышеописанное может быть единственной ниточкой в квесте. # Рекомендуется не выходить сразу из игры после какого-нибудь значимого действия (закрытие квеста, конец диалога, поднятие квестового предмета и т.п.), а подождать секунд 25-30 ввиду возможного важного сообщения. # Некоторые квиксейвы в Припяти могут не работать, или работать неккоректно при заходе на данную локацию с Генераторов, учитывайте это. Cytat Także koniecznie trzeba zniszczyć całkowicie (wrogów czyli NPC + mutanty) w Prypeci przed pierwszym przejściem na CEA-1 (przyjdzie wiadomość od II). Znajdują się w nim bardzo przydatne porady odnośnie przechodzenia gry nie ujęte w treści #1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @Anton Gorodecki Jeśli w Prypeci nie miałeś problemów, to jesteś farciarz. Mnie się to przytrafiło w iluś tam. A szczególnie w takich, w których robiono w niej mutantowe lęgowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Musiałem się cofnąć i wystrzelać wszystkie psy q Prypeci - pomogło. Myślałem że zaoszczędzę ammo... Gdzie znajd dwa czasopisma dla Kreta. Mają być na terenie instytutu. Zadanie Agropromowe czytadła. ok znalazłem. Edytowane 9 Sierpnia 2020 przez kubastalker123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Coś jest nie tak ze Świstem i jego wypasioną bronią. / Rebus / Mam wszystko dla niego. Arty oraz pistolety/ /15 beret 15 USP/ i tu kłopot ma być 15 sztuk AKS-74 a jak mam AKS- 74U i chyba to nie puszcza. Ale nie nie mam AKS-74 mam jeszcze AKC-74. Może ktoś mnie oświecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 @kubastalker123 To AKC to jest błąd tłumaczenia. Pozostawiono rosyjskie liternictwo. Rosyjskie AKC, to nasze AKS. C -> S . Z AKS - 74U zadania nie zaliczysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 1 mam problem z częścią fotografii na Agropromie /koło bagna/ porostu nie mogę tego znaleźć a wydaje mi się że dialog był o czymś zapomniałem ? 2 nie mam rozrzuconych kart twórczych na Bagnach - też się pogubiłem w tym zadaniu proszę o jakąś podpórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 @kubastalker123 Pomogłeś wcześniej dezerterowi w barakowozie na bagienku? Jeśli nie, to plecaka ze zdjęciem nie będzie. Dezerter po przyniesieniu mu wdzianka, po jakimś czasie pojawia się barze, w tej takiej przejściowej przybudówce do hangaru. Wygląda inaczej niż na bagnach. Rozmowa i daje informację. Dopiero wtedy następuje spawn plecaka, pod płotem od strony Jantaru. A kartki z twórczością pojawiają się dopiero po wykonaniu iluś tam zadań na Bagnach. Opisał to @smox , poszukaj jego wpisu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 gadalem z Dezerterem w Barze i plecaka brak - trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 @kubastalker123 A w dialogu to on na pewno powiedział Ci, gdzie jest plecak? Bo z nim chyba jest taka podwójna rozmowa. A jak powiedział, to plecak musi być. Leży tak pół, na pół pod drutem kolczastym. I na dodatek przesłonięty kępą trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 będę szukał jeszcze narazie idę na Generatory nie poszedlem na Genaratory wróciłem, zobaczyłem i znalazłem na Agro plecaczek z 8 zdjęciem i co dalej tym będzie się działo ? Wskazówka do trawy się przydała. Dzieki Kondotier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 mam wreszcie foto Szarego Fotografa - ale nic mi to nie mówi, co jest na tym zdjęciu ? a na generatorach error - ma ktoś jakiś pomysł ? FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'aaz\actor\act_toliń' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 @kubastalker123 Było w poprzedniej wersji moda np: Leczenie: Zmienić na act_toliń Przed zmianami zrób sobie kopie oryginalnego pliku gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi