Agrael Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 @kondotierA kojarzysz może to zadanie ? Artefakt znalazłem, ale te dokumenty.. Szukam, ale niczego nie znalazłem. --- W końcu znalazłem. Dokumenty są pod barakiem: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Podbicie tematu. Mamy tu fanów serii Fallout ? Taki oto pistolecik możemy znaleźć podczas gry: Nie jest być może jakiś bardzo dobry, ale krzywdę zrobić może. Warto zagrać w moda chociażby dla takich ciekawostek. A tutaj pistolet z Fallout 3 : Spoiler Szkoda, że tak mało osób gra u nas w Outfater. Dla przykładu przejście moda Syrrius zajęło 102 odcinki. To pokazuje, że jest co robić w modzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Dla tych, co będą szukać rysunków dla Wkręta i posługiwać się dostępnymi filmikami, informacja. Zostały one przeniesione. Do spojlera zagląda oczywiście, tylko kto chce. Spoiler https://www.youtube.com/watch?v=jtPw5Jhc2kc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 @kondotier Dzięki. Nie spodziewałem się teleportu. A orientujesz się może gdzie jest druga część rysunku ? Według Wkręta znajduje się ona na Wysypisku w hangarze, ale szukałem i nie znalazłem. I jeszcze jedno pytanie. Czy Bioradar i elitarny detektor dostaniemy jako nagrodę za któreś zadanie ? Można te dwie rzeczy kupić u Sacharowa, ale są dość drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 @Agrael W tej niecce za wersalką. Od 33 sek. https://www.youtube.com/watch?v=gSLbfnC3wjU Z tymi przedmiotami to nie pamiętam. Ale chyba nie, bo ogólna koncepcja w modzie jest taka, że masz tylko po zrobieniu jakichś zadań informację, u kogo coś wypasionego można kupić. Np. egzoszkielety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Ten detektor i bioradar to kosztowne zabawki. Łącznie Sacharow chce za nie 60 tysięcy. Nie wiem, czy warto wydawać pieniądze na kupno kombinezonów. W X-16 można znaleźć kombinezon Ekologa, dzięki któremu zbieramy artefakty z ziemi bez utraty zdrowia. Później będzie możliwość kupna egzy u handlarza na Bagnach. W zasadzie to najlepsza egza w grze. W czystym Deja Vu dostawaliśmy ją za zadanie tak więc widać, że w Outfater jest o wszytko trudniej. Ja tej egzy się jeszcze nie mam, bo kasy tyle nie uzbierałem. Mam jednak radę. Warto sprzedawać Meduzy. Handlarze skupiają ten małowartościowy artefakt za naprawdę niezłą sumkę. A tym czasem.. Wkręt mnie wkręcił: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 @Agrael Zanim się wybierzesz na CEA, pozbieraj wszystkie wcześniejsze nieśmiertelniki. I dałem zrzuty ekranu, w których BTRach na CEA są te ostatnie. Chyba, że wolisz ileś tam razy chodzić na CEA i zaglądać po omacku do wszystkich BTRów. Jest też rada od autora moda, aby przy pierwszym wejściu do Prypeci zlikwidować wszystko co się tam porusza. Wolność i Powinność same się załatwią. Ich się nie likwiduje. A szczególnie to, co jest na stadionie. Ja się dowiedziałem za późno i miałem problem z kolejnym wejściem. A w Prypeci jest co robić. Ale trzeba mieć wyznaczone spotkanie z NPCem. A przy okazji mam prośbę. Tak dla zaspokojenia mojej ciekawości. Miałem SMSa, że jak wyjdę z podziemnego garażu na plac, to po prawej stronie będzie schowek warty zachodu. Długo się go naszukałem i nie znalazłem. Może Tobie się powiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 @kondotier W Prypeci już byłem i rozmawiałem z Mnichem, ale na CEA się jeszcze nie wybrałem. W zasadzie to wyczyściłem całą Prypeć, ale stadionu jeszcze nie ruszałem. Postaram się znaleźć ten schowek jak przyjdzie mi SMS. A nóż się uda. Teraz próbuję znaleźć trzy schowki Łukasza. Na 4 stronie w temacie moda mamy podpowiedź od @smox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 @Agrael Ale zanim się za nie weźmiesz, nie zapomnij wziąć zadania na schowki Knuta. Do jednego z nich się dostajemy bezproblemowo przy braniu schowka Woronina. Dałem zrzuty ekranu jak postąpić. Pamiętaj, jak będziesz na dachu, najpierw schowek Knuta, a dopiero po nim Woronina. W innym przypadku będziesz musiał zabawić się w akrobatę-cyrkowca, aby tam się dostać. Niżej masz filmik schowków Woronina. Spoiler 2:35 masz moment gdy teleportnęło Cię na dach. Nie idziesz od razu w lewo jak na filmiku, ale za te trzy silosy widoczne z prawej strony. Tam schowek Knuta. Od niego można się wrócić, a od schowka Woronina już nie. Po czaszki dla Mnicha nie byłeś. No to mogą Ci się zadania na CEA spiętrzyć. Jak będziesz znów zadaniem w Prypeci i będziesz szukał lekarstwa dla gościa pokoju hotelowego nr 26, to pamiętaj, że ono jest w dwu częściach. I naprowadzenie dostajesz na drugą część, która się pojawi dopiero po znalezieniu pierwszej. Będziesz miał życzenie, wcześniej podpowiem gdzie jest pierwsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 @kondotier Schowki Woronina znalazłem, a potem wziąłem się za Knuta. Czytałem na #1 stronie twój post z poradą. Bez poradnika to ani rusz lub porad tych,co grali. W końcu udało mi się. Z Borysem się mocno pośpieszyłem. Zapamiętałem to zadanie z podstawki Deja Vu, że schowek był po prostu w Domu Kultury. Naszukałem się pierwszej części. Koniec końców uciekłem opancerzonym Monolitowcom zaraz po przeszukaniu drugiego schowka z lekarstwem. Nie dałem rady ich ubić. Aktualnie jestem w Pieczarze, bo trochę zaniedbałem wątek Farciarza i rozrzuconych kartek. Powoli, ale do przodu. Zrobiłem zadanie na karty dla Czarnego. Znasz może sposób na zdobycie kasy ? Sprzedaż meduz jest niezłym rozwiązaniem, ale nie zawsze da się znaleźć ten art. Próbuję uzbierać na egzę u handlarza na Bagnach. Grając w Outfater trzeba bardzo uważnie szukać schowków. Oto przykład.. A jednak coś tutaj jest schowane : Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 @Agrael Ale o Woroninie i Knucie było trochę dalej, kiedy sam wypraktykowałem, że tym informacjom o cyrkowcach z filmików, nie zawsze warto wierzyć. Sam się chyba teraz przekonałeś, że gdybyś po schowek Knuta poszedł jak Cię teleportnęło, to zrobił byś to z łatwością. Tobie to już niepotrzebne, ale może kolejni skorzystają. Jak wziąć za jednym zamachem schowek Knuta i Woronina, pokazuję tutaj, na trzech przedostatnich zrzutach. Ja w modach rzadko porywam się na egzy, tak że grając kasy na nią nie zbierałem. Tylko tyle, aby mieć na remonty i czasem zakup kulek. Remonty egzy słono kosztują. Jakoś najbardziej pasuje mi SEVA. Trochę się trzeba pilnować, aby nie oberwać za mocno, ale jak się uszkodzi, nie trzeba brać kredytu. A za zawartość schowków Farciarza, dostaniesz niezła kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Jeżeli chodzi o schowki Farciarza to mam pierwszy problem ze znalezieniem 12 notatki. Z ich opisów średnio można się zorientować gdzie jest następnych schowek. @kondotierOrientujesz się może na jakiej lokacji i w jakim miejscu jest 12 część ? 11 była w X-18: Przypuszczam, że może chodzić o Magazyny Wojskowe, ale obszukałem dwa gospodarstwa i nic. --- Znalazłem. Nie sądziłem, że schowek będzie tak prosto ukryty. Magazyny Wojskowe. Gospodarstwo w którym przesiaduje Dzik z ekipą. A dokładniej.. Komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 @Agrael A z Ojcem Didorem o utraconej notatce pogadałeś? Masz ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) @kondotier Witam, nie mam schowka u sidora, może być gdzieś w innym miejscu , jeden w piwnicy znalazłem. Drugie to zadanie od Wilka koło lokomotywy ,znalazłem plecak w kamieniach ,ale zadanie nie kieruje mnie do Wilka ,trzeba coś jeszcze poszukać. Edytowane 3 Lutego 2020 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 @kondotier Tak. Była obok krzyża. Drugą kupiłem u Czapy na barierze. @kanon1022 U Sidora w bunkrze jest jeden schowek. Rozpoczyna on wątek z notatkami Farciarza. Każda notatka Farciarza jest na innej lokacji. Schowek w bunkrze Sidorowicza: Spoiler Pierwszy schowek Farciarza na Kordonie: Spoiler Jeżeli chodzi o schowek w piwnicy który znalazłeś ( Ten obok Timochy ) to jest to notatka nieznajomego. Wspominał o tym też @kondotier. Na 6 stornie opisałem schowki Nieznajomego. 1. Za materacem w piwnicy gdzie przesiaduje Timocha - Ten już znalazłeś. 2. Notatka nieznanego jest za wersalką. W domu gdzie przesiaduje Pocięty. Nieznajomy w drugiej notatce pisze o dwóch schowkach. Oba są w samochodach transportowych. 1. W autobusie. Przy wejściu do wioski. 2. W cysternie. Obok gospodarstwa. Wilk zleca nam dwa zadania. 1. " Śmierć Weterana " - Musimy zbadać okolicę obok starej lokomotywy spalinowej. Znalazłeś plecak, ale trzeba też zabrać PDA. Jest ono pod lokomotywą. 2. " Znajdź Artefakt " - Dajemy chleb i konserwy dla Kuzniecowa. Pozwoli nam to swobodnie przejść przez ich posterunek pod mostem. Wchodzimy na most i do lokomotywy. Artefakt jest w jej kabinie. Filmik jak tam wskoczyć: Spoiler Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 @AgraelZa nic nie mogę namierzyć tego schowka u sidora nic nie widać nawet milimetra tego schowka . Na filmie widać kawałek u mnie tego nie widać , męczę się już bardzo długo i nic. Miał też być rusznikarz koło Wilka i też go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 @kanon1022 Mechanik pojawia się po czasie. A czy może pobierałeś plik z pierwszej strony " Zanim Zaczniesz " ? Znajdują się tam porady ogólne. Odnośnie Korony Farciarza: P. Jak rozpocząć cykl " Korona Farciarza""? О. Podczas rozmowy z Sidorowiczem o schowkach, obowiązkowo wybrać odpowiedź "Hm.. interesująca informacja, popatrzę...", wtedy pojawia się pierwszy schowek Farciarza. Ukończ aktualnie zadania dla pobocznych NPC. Z niczym się nie należy śpieszyć, bo każde zadanie pojawi się w swoim czasie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 @Agrael prawie wszystkie wykonałem , chyba a mechanik się nie pojawił . A odnośnie Korony Farciarza to nie pamiętam jaką opcję wybrałem , czy to zależy od pojawienia się schowka u sidora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 @kanon1022 Trzeba wykonać prawie wszystkie zadania Sidorowicza, a przy okazji Kułaka. Wtedy Sidorowicz mówi o Fiedce. To taki kolorowo ubrany gostek w drugiej piwniczce. A zaczyna naprawiać, jak mu się przyniesie kilka rzeczy. A Kułak na koniec jego zadań da śpiwór, rzecz niezwykle przydatną. Bo z kupnem jest wielki problem. Patrz 3 min https://www.youtube.com/watch?v=R48yD6JGy_Q Szukanie jest w następnym odcinku. Spoiler Śrubokręt ma losowy spawn. Albo ma go jeden z bandytów, albo jest pod dachem tej bramy na ATP. Wtedy jest trochę gimnastyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Gdzie jest schowek majora na Wysypisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 @kanon1022 Na jednej z hałd. Obok pchlego targu. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 @kanon1022 Zobacz w moich wcześniejszych wpisach, gdzie na tej hałdzie jest kartka Utraconej Twórczości. Jak taką kupowałeś u Kuzniecowa, miał dialog informacyjny o innych. Ale najważniejszym jest to, że jak najpierw pójdziesz po notatkę od strony doliny z psami, to dopiero po jej zabraniu i ruszeniu do schowka Kuzniecowa, natrafisz na radiację. Te kilkanaście sekund bez niej, jest bezcenne przy szukaniu schowka Kuzniecowa w rurze. https://stalkerteam.pl/topic/13275-człowieczy-los-krok-w-nieznane-deja-vu-outfater-addon/?do=findComment&comment=155005 Schowek Kuzniecowa. Spoiler Z rozwijanej listy ( trzy kreseczki z trójkącikiem, prawy górny róg ) wybierz filmik nr 17. Ale nie wchodź jak on, lecz od strony dolinki. Dlaczego, pisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @kanon1022 I jak ci się gra w Outfater ? Mam nadzieję, że się nie zniechęciłeś. Wątek Farciarza, rozrzuconych kartek lub nieśmiertelników może na początku gry trochę namieszać, ale z czasem to wszystko da się ogarnąć, a do trudnych schowków przyzwyczaić. Ja osobiście mam jeszcze małą ściągę. Prócz PDA zawsze jest pod ręką przydatna kartka. Zapisane znalezione schowki Farciarza, nieoznaczone przejścia czy nawet artefakty do zebrania. Spoiler Zachęcam do odwiedzenia Legowiska. Lokacja ciekawa i nie taka pusta jak się może wydawać. Pozostaje mi do zwiedzenia Czerwony Las i Limańsk. Dalej to już tylko CEA i Sarkofag. @kondotier Kupiłem jednak ten egzoszkielet. Trochę żal zebranych pieniędzy, ale już trudno. W zasadzie to wart swojej ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @Agrael ściąga jak w szkole ja idę z duchem czasu, notatnik w telefonie i robię to samo Bo te karteczki to mi zawsze gdzieś w śmieciach ladowaly. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 @kondotier Wiesz może gdzie znajduje się schowek z pancerzem dla Mangusty w Limańsku ? Jego lokalizacja została zmieniona w Outfater. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi