DaarMoo Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @Agrael idę teraz na Kordon do Przewodnika więc wracając wstąpię do DM i poszperam. Mam 6 Ognistych Kul, ale nie 3 takie same. Szukam dalej. Kilka było w schowkach (skrzynie, plecaki, mogiły). Trzeba rozwalać i sprawdzać wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @kondotier instalacja łatki nie przyniosła żadnych zmian. W związku z tym w X16 miałem hardcore. Przy każdym wyłączeniu przełącznika (są 4) znikał mi HUD i grafika wracała do ustawień fabrycznych. Do tego czerwony ekran związany z działalnością burera podnosiły poziom trudności zdecydowanie, ale do przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @DaarMoo Łatka działać powinna tylko na powierzchni. Trochę wyżej podawałem informację dla @cez137 , że podziemia rządzą się swoim prawem i tam zgodnie z wolą autora moda, są te egipskie ciemności. Tak sobie wymydlił i mimo wielu monitów nie odpuścił. Nic na to nie poradzimy. @Fagot został powiadomiony e-mailem o spolszczeniu, ale jest brak reakcji z jego strony. Chyba, że jest na forum ktoś zarejestrowany na bar-reaktor i jeszcze tam go znowu poprosi o pojawienie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Jeśli chcecie się skontaktować z @Fagotem, to proponuję wysłać mu wiadomość na jego profil https://www.amk-team.ru/forum/profile/32458-fagot/ Ostatni raz na forum amk był w poniedziałek, więc prawdopodobnie dość szybko odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @Anton Gorodecki W tym problem, że tak na Bar Reaktor jak i jego profil, trzeba się zarejestrować. Nie widzę sensu dla jednego powiadomienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Jak ktoś napisze treść powiadomienia to ja wyśle wiadomość na profil AMK tam jestem zarejestrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @kondotier, @Anton Gorodecki, @Anatolij. Właśnie wysłałem wiadomość do @Fagot na AMK TEAM. Posiadam konto na tym forum, bo kiedyś rozmawiałem z autorem Outfater'a. Jeżeli chodzi o moją przygodę z R-2 to muszę przyznać, że robi się ciekawie. Liocha Pop w końcu przemówił, ale wcześniej trzeba oddać artefakty Iwancowi i porozmawiać z Przewodnikiem. @DaarMoo Kule ogniste znalazłem w Dziczy. Dwa schowki: Spoiler Drugi schowek z artefaktem był w domu z dziurą w dachu. W sejfie. ---- Czy ktoś z was się orientuje, gdzie w wiosce pijawek jest Bulldog-6 ? W podstawce był w piwnicy jednego z domków. Przeszukałem całą wioskę, ale granatnika niestety nie znalazłem. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Mam banalny problem. Nie mogę znaleźć bulldoga we wsi pijawek. W tradycyjnym miejscu nie ma go. Są tylko naboje do niego i apteczka. Posprawdzałem całe sioło i nic. Autor coś zmienił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Godzinę temu, DaarMoo napisał: Nie mogę znaleźć bulldoga we wsi pijawek. Na bazie Wolności zaczekaj do emisji (żeby nie tracić czasu, najlepiej się prześpij). Emisję wolnościowcy przeczekują na piętrze, parter wtedy jest czysty. W magazynie broni w jednej ze skrzynek znajdziesz granatnik. Kłódka da się rozwalić nożem. Nie wiem, czy zostało to zamierzone przez autora, czy broń wpadła w tekstury, ale przeczesałem całą lokację i nie znalazłem Bulldoga. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @DaarMoo Patrz 12:00 https://www.youtube.com/watch?v=OGI1rZMpL0w Ale warunkiem, że on tam się pojawi jest wcześniejsza rozmowa z kucharzem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 13 minut temu, kondotier napisał: Ale warunkiem, że on tam się pojawi jest wcześniejsza rozmowa z kucharzem. Pewnie z dziesięć razy wchodziłem na lokację i rozmawiałem z kucharzem, a granatnika ni chu-chu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Tu jeszcze jeden wideoporadnik. Zadanie na znalezienie RG6 wykonywane razem z zadaniem na likwidację pijawek. Rozmowa z kucharzem 4.00, znalezienie granatnika >10:30 https://www.youtube.com/watch?v=tOq8DX2jB34&list=PLQazZ5fwvjbkMgYuTTKfROLoI-rSd7TUU&index=9 Dziwne to milczenie @Fagot . A nawet @LENA_D go dodatkowo powiadomiła. Co ja mogę podpowiedzieć, to spróbować demo_recordem sprawdzić, czy nie wpadł w tekstury. Jak wpadł, to wtedy użyć tego czita do zabierania przedmiotów demo_recordem, po wcześniejszym równoczesnym wykorzystaniu klawiszy Użyj i Przerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zakładam, że @Fagot się nie odezwał? Bo już szlag mnie trafia od tych ustawień, które ciągle się resetują 😡 Przejrzałem dziś tą łatkę, która niby naprawia ten problem i w zasadzie jest w niej jedna tekstura + kilka plików z folderu configs i kilka skryptów - obstawiam, że te z configs problemu nie naprawiają i to będzie, któryś ze skryptów więc w wolnej chwili może spróbuję po kolei podmieniać pliki i sprawdzać, który z nich naprawia problem to może nie będzie trzeba autora moda specjalnie ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @Szczepan9205 Ten problem wywołuje skrypt, zaciemniający podziemia. Wprowadził go @Fagot swoim patchem do Równowagi i tak powstała Równowaga 2. Zobacz jego wpisy podczas rozmów ze mną, tam ten patch jest wstawiony do dodania. Po tym terminie, już był w modzie do pobrania. Musisz więc szukać w opcjach ustawień w skryptach, wchodzenia do podziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @kondotier Na ciekawy trop mnie naprowadziłeś, przejrzałem skrypty i właśnie w pliku nazwanym Fagot.script są linijki odnoszące się do ustawień jasności w konkretnych lokacjach więc możliwe, że wystarczy albo usunąć ten skrypt, żeby naprawić problem, albo zastąpić tym z patcha o którym wspomniałeś - przejrzę temat i jak uda mi się znaleźć ten patch to zobaczymy czy podmiana pliku załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @Szczepan9205 To właśnie ten patch dodawał to zróżnicowanie jasności na lokacjach, tak więc w nim będzie ten plik Fagot.script. A co Fagot próbował zmienić, aby na powierzchni było dobrze, znajdziesz w tej drugiej łatce którą podpowiadałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 U mnie Bulldoga w wiosce nie ma. Wcześniej rozmawiałem z Kucharzem, ale to nie pomogło. Na szczęście mamy też zbrojownię Wolności. Dostać się do niej możemy na 3 sposoby: Sposób @gawrona z emisją. Przy pomocy krzesła. Wykorzystać atak Powinności na Wolność. Czacha poprosi nas o dostarczenie dynamitu, a po pewnym czasie jego oddział zaatakuje wolnościowców ( pojawią się w głównym budynku ). Wartownik będzie zajęty walką, a my w tym czasie weźmiemy fanty. Trzeba tylko uważać, żeby nie zginął Łukasz, Kutwa, Śruba lub Maks. Spoiler Taka '' ciekawostka ". Na Wysypisku i na Agropromie można spotkać stalkerów, którzy należą do Równowagi. Oboje zlecają po jednym ( prostym ) zadaniu, ale najważniejsze jest to, że jeden z nich sprzedaje śpiwór. Sidor ma zbyt wysokie ceny, a więc lepiej kupić go u stalkera: Spoiler Mieliście może problem z zadaniem na dokumenty w X-16 ? U mnie Barman dokumenty zabrał i zadanie zostało zaliczone, ale wciąż '' wisi " w bieżących: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 (edytowane) @Agrael miałem również napisać o zadaniu na dokumenty z X16. U mnie też wiszą w PDA mimo dostarczenia. Nie zawracam sobie tym głowy. Pomysł z dostarczeniem Czasze dynamitu testowałem. Podczas ataku Powinności opcja - porozmawiaj z kucharzem - robi się na czerwono i wyskakuje napis - znajdź bulldoga. Więc poszedłem i nie znalazłem. W związku z tym nie nawiązałem współpracy z Czachą i miałem nadzieję, że to pomoże. Nie pomogło. Więc zastosuje wymyk @gawrona, albo krzesło. Może się przeczołgam ?Dzięki ! Z bulldogiem zastosowałem czwarte rozwiązanie. Niskie przykucnięcie przy wartowniku i skok. Bez problemu. Co prawda był lekko skonfundowany, ale jakoś to przełknął. Edytowane 27 Sierpnia 2021 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) I mam fatal error. Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : e_entity [error]Function : xrServer::Process_event_reject [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\xrServer_process_event_reject.cpp [error]Line : 12 [error]Description : entity not found. id_parent=0 id_entity=35855 frame=5574 Wykonałem zdanie dla Sida - obrona posterunku Powinności w DM. Chcę rozliczyć i jw. Gram z łatką. Więc ją usunąłem. Niestety dalej to samo. Rozpakowałem moda jeszcze raz (w oddzielnym - testowym folderze), bez łatki, wrzuciłem save'a i dalej error. I jeszcze o niedoróbkach. Po śnie i emisji znika HUD. Trzeba wczytywać aby przywrócić. Mało tego. Po wyjęciu broni pojawia się cyfra całej amunicji jaką mamy do niej, a nie tylko tę na pasie. Zwiastuje to błąd w skrypcie. Zapisanie gry w tym momencie skutkuje wylotem. Należy wczytać przedostatni save. I tak w kółko. Yeee. Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @DaarMoo Jeśli znika HUD, to trzeba wcisnąć plus ( + ). Chyba na numerycznej. Czy miałem takie Fatal jak są powyżej przedstawione, nie pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 @kondotier wpisywałem w Yandexie, ale też nie ma. Wspominają tam coś o patchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) 22 godziny temu, DaarMoo napisał: I mam fatal error. Dareczku, mogę ci powiedzieć co Wielka Księga Wylotów mówi o tym błędzie, ale nie zaradzi mu ani ponowne wczytanie zapisu, ani łatka 1.0004, którą już zapewne posiadasz. Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez Anton Gorodecki *łatka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Doszedłem do takiego samego wniosku Przemku i dałem sobie spokój. Wielkie dzięki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Przytrafiło mi się parę wylotów, ale po wczytaniu gry problem znikał. Aktualnie jestem w X-10, a wcześniej zbierałem kasę dla chciwego informatora. BTW. Gdyby ktoś szukał Pogrzebacza w DM: Spoiler Bandyta pojawia się tylko nocą. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Pomocy przy probie uruchomienia pisze ze nie moze znalezc fsgame.ltx xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi