Anton Gorodecki Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Nie rozumiem pytania, @kondotier. Spolszczenie nie jest do podstawki, tylko do moda. Co mam uściślić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Jaką podstawkę miałeś przy stawianiu moda. W #1 jest opis instalacji, taki jak na rus forum, czyli dla rus podstawki. Jednak wymiana katalogu bin, może być wystarczająca, aby moda można było postawić na polską podstawkę. Ale już pobrałem moda i spolszczenie, to bez problemu sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 22 minuty temu, kondotier napisał: Jaką podstawkę miałeś przy stawianiu moda. Spolszczenie było testowane na rosyjskiej podstawce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilxx2 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Przyjemny krótki mod , na pochwale zasługują animacje ,cutscenki ,czy nowe bronie z celownikami , lokacje są klimatyczne szczególnie lab X7 ,ale , wyloty bez loga w laboratorium bo pijawka , kontroler, burer , zabił mnie , i zaczynaj lokacje od nowa , bo save oczywiście nie działa, albo końcówka moda i co się dzieje ? , walka z przeciwnikami którzy kolejny raz respią się na twoich oczach i kolejny błąd, po zabici ostatniego wojaka, moja postać jest połączona umysłem z wrogiem, umiera,i tak kilka razy, pełne hp, przeciwnik umiera , i GG pada na ziemie, szkoda tylko ze nie ma pokazanej przemiany kota (mam na myśli charakter) (epilog postacji ). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Przez całą grę nie miałem żadnego wylotu (DX11, grafika na maxa + modele HD NPC-ów). W labie wskazane jest często zapisywać grę (info od autora moda). 54 minuty temu, kamilxx2 napisał: walka z przeciwnikami którzy kolejny raz respią się na twoich oczach Niestety, tak to wygląda. Mnie też to kuło w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Jak usunąć efekt maski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 17 minut temu, Monolithalian napisał: Jak usunąć efekt maski ? W gamedata/textures/dinamic_hud znajdź pliki z widokiem z maski, otwórz jakimś programem do obróbki grafiki na przykład Paint NET i wyczyść do zera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilxx2 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) 8 godzin temu, Anton Gorodecki napisał: Przez całą grę nie miałem żadnego wylotu (DX11, grafika na maxa + modele HD NPC-ów). W labie wskazane jest często zapisywać grę (info od autora moda). Niestety, tak to wygląda. Mnie też to kuło w oczy Tak samo grałem na DX11 + plus twoje dodatki które podałeś mi do moda Dead City Breakthrough v2.3 , I nie było wylotów na lokacji szpital i Lokator. tylko jak na lokacji laboratorium chciałem wczytać save bo zostałem zabity, okazywało się ze gra przy wczytywaniu save dawała crash , przypomnij sobie, gdzie była pijawka, burer i kontroler , a jedyny save który działa jest z początku lokacji.(dla mnie tak działało) Mam tez pytanie nie związane z modem, ale odnośnie samodzielnego modowania modów , podałeś mi takie pliki -Grass Draw distances (tutaj muszę zastosować 3GB RAM) bo jest crash memory bez fixa -Console Controlled FOV -NPC из Remake 2.0 I teraz mam pytanie czy mógłbyś mi powiedzieć czy mogę jeszcze jakieś sam instalować addony graficzne do modów ,lub jest forum z pomocom jak instalować adaptacje np absolute nature lub atmosfer bo samodzielne instalacje do call of pripyat ( na modzie) daje crasha. Nie znam się na tym kompletnie, najpierw było po prostu instalacja całego moda i granie . potem instalacje addony ( addona ) ? (graficzne) , a jak nie ma mod żadnych fajerwerków graficznych, chciałbym się nauczyć co mogę sam zrobić dalej. Edytowane 20 Czerwca 2020 przez kamilxx2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 2 minuty temu, kamilxx2 napisał: plus twoje dodatki które podałeś mi do moda Dead City Breakthrough v2.3 Jak sam trafnie zauważyłeś te dodatki działały stabilnie z DC:B 2.3. Nie będą działać (lub będą powodować wyloty) z "Historią Kota". 9 minut temu, kamilxx2 napisał: -Grass Draw distances (tutaj muszę zastosować 3GB RAM) bo jest crash memory bez fixa Jeśli dodatek powoduje wylot nie będzie działał stabilnie z tym modem. Słaby sprzęt również może je powodować. 10 minut temu, kamilxx2 napisał: I teraz mam pytanie czy mógłbyś mi powiedzieć czy mogę jeszcze jakieś sam instalować addony graficzne do modów ,lub jest forum z pomocom jak instalować adaptacje np absolute nature lub atmosfer bo samodzielne instalacje do call of pripyat ( na modzie) daje crasha. W opisie każdego moda (weźmy np. AtmosFear) jest precyzyjnie wyszczególniona instalacja i ewentualnie dostosowanie do poszczególnych modów. Jeśli dodatek powoduje wylot nie będzie działał stabilnie z danym modem. 12 minut temu, kamilxx2 napisał: najpierw było po prostu instalacja całego moda i granie . potem instalacje addony (graficzne) , a jak nie ma mod żadnych bajerów graficznych, chciałbym się nauczyć co mogę sam zrobić dalej. Najlepiej szukać gotowych (oficjalnych) dodatków przeznaczonych do moda. Jeśli nie ma takowych pozostaje albo (łatwiejsza) metoda prób samodzielnej instalacji poszczególnych modów albo (trudniejsza) ich samodzielne dostosowywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilxx2 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 8 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Jak sam trafnie zauważyłeś te dodatki działały stabilnie z DC:B 2.3. Nie będą działać (lub będą powodować wyloty) z "Historią Kota". Sama gra czysta bez żadnych dodatków , niszczy save na lokacji Laboratorium , Co sam autor napisał, po zakończeniu gry zainstalowałem addony i przeszedłem moda jeszcze raz bez wylotów na lokacji szpital i Lokator. 8 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Jeśli dodatek powoduje wylot nie będzie działał stabilnie z tym modem. Słaby sprzęt również może je powodować. Czysta gra call of pripay , daje mi crash, log memory, w internecie przeczytałem ze gra nie obsługuje więcej ram, mam 8 gb ram , dopiero fixa na Stalker-COP 3GB RAM for all versions , dodatek idealnie działał (czysta wersja call of pripay) Własnie o to chodzi ze np dany dodatek nie ma żadnych oficjalnych gotowych bajerów graficznych , i teraz mi chodzi czy jest więcej dodatków jakie ty podałeś , i czy można znałeś obszerny poradnik jak samodzielnie dostosować (odpada ruski) , daje przykład absolute nature.(bo tylko go znam) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Widział ktoś gdzieś jakieś linki z yandeksa bez rejestracji albo z googledrive? Bo autor swoje z googla skasował :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 @tom3kb Mogę wrzucić całego moda na MEGA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 @Protean jak możesz to wrzucaj zassę, patcha 1.0 też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 @tom3kb Wrzuciłem. Niby to tylko 2 GB, ale trochę to trwało. Niestety internet mi coś dzisiaj na dużo nie pozwala. https://mega.nz/file/2y5xUQqS#mbd8iuYSvOxtEOD6nJ8BEpj7eG6ITyxTcrK2FBEb-Lc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 @Protean Dzięki. Jeszcze dopytam> to jest czysty mod, czy już z dorzuconym tym patchem 1.0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 @tom3kb Patcha też wrzuciłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naznaczony09 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 No takie mody to ja lubię. Krótko i na temat. Nie ma tu żadnego zbędnego rozciągania do rozmiarów tasiemca jak w Soliance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Bardzo fajny modzik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 W dniu 8.01.2020 o 17:09, kamil190 napisał: Od autora: P.S.To mój pierwszy projekt w sferze moddingu S.T.A.L.K.E.R. Jak na pierwszy mod, to dobra robota. Widać, że autor ma potencjał i czekam na kolejne jego mody. @Anton Gorodecki, dzięki za spolszczenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Kiedy zacząłem grać, przypomniało mi się, że sporo czasu temu ( o wiele wcześniej niż wstawka moda na forum, ale po rosyjsku ) już w moda grałem. Ale tak dla odprężenia zrobiłem sobie powtórkę z rozrywki. Rozwalałem transportery Spotykałem się z duchami Likwidowałem kontrolerów Pseudogigany Snorkom też nie popuściłem. Aż w końcu zbłąkanego fanatyka przyjęli stalkerzy. Przespałem się z trupkiem na jednej kanapie Zrobiłem kilka zadań w podzięce. Taką antenka wezwałem pomoc A na koniec odleciałem. Śmigłowcem. Bo mod tak na kilka godzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Modzik weekendowy - akurat po uśpieniu maluchów do pogrania Ładne lokacje - co prawda ubogo w zadania ale jak to początek autora to trzeba mu kibicować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Kurcze, a u mnie granie w tego moda to masakra, wyloty, freezy gry, których czasem nawet "trzech króli" nie usunie i muszę restartować kompa. Problemy z zapisami, ich wczytaniem, psuciem się. Nawet zejście z ustawień na średnie za bardzo nie pomaga :( Pomysły w modzie i niektóre rozwiązania eleganckie ale dawno nie miałem takich problemów technicznych z modem. Mod krótki na kilka godzinek, a ja się z nim męczę i męczę Aż się boję go włączać od paru dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 @tom3kb Jakiś wyjątkowy pech cię dopadł. U mnie szedł gładziuteńko. Może dlatego, że postawiłem na rus podstawce. Ja bym na Twoim miejscu go na nowo zainstalował i zrobił nową grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 A już go jakoś zmęczę we wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Nie mogę porównywać parametrów broni. Po skasowaniu folderu textures w gamedata porównanie jest, ale nie widzę zdjęć broni oraz innego sprzętu. Co mogę zrobić aby można było porównywać parametry broni oraz pancerza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi