Wędrowiec Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Mam nadzieje że wrócą pojazdy w The Eternal Suffering, i pojawi się sporo freeplayowego contentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Powiem ci szczerze, że nawet jeśli pojazdy powrócą w TES (nie, nie chodzi o Elder Scrolls ), to o ile nikt nie ogarnie spawnu anomalii żeby drogi były nimi usrane, to i tak szkoda tym będzie jeździć. Sam dzisiaj jak grałem w LADC to przejeżdżałem przez Północne Wzgórze dwa razy jadąc po narzędzia do kalibracji. Nie zliczę ile razy wpadłem w anomalie, których nie mogłem ominąć bo jadąc samochodem nie miałem czasu na reakcję. W drodze powrotnej w końcu moje auto eksplodowało po raz n-ty, to zamiast wczytywać zapis po prostu powiedziałem "je*ać to" i resztę lokacji przeleciałem z buta. Także o ile nie poprawią rozlokowania anomalii albo nie dadzą nowego detektora do samochodu, który będzie wykrywał anomalie z dystansu 500 metrów to sram na auta w LA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Przeglądając FB natknąłem się na informację, że LA Extended przetłumaczyli również na hiszpański. Źródło - KLIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 @Agrael biorąc pod uwagę trudność moda to po hiszpańsku to będzie Lost Alpha DC Puta version. Ale menu ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 No! już słyszę teksty w modzie, zamiast idi na h.. czu chreń c taboj będzie el stalkero, puta madre, cabron czy tez o wrogu: hijo de puta!. Jakby szwedzi przetłumaczyli to by było co chwilę helvete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Widocznie chcą przybliżyć Hiszpanom wiedzę o tym, o co idzie wojna w Ukrainie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vizor Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Hej, jak wygląda stabilność najnowszej wersji? Zastanawiam się czy ogrywać to czy wersję 1.40007 LA DC. Nie grałem wcześniej z modami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 @vizor Jak mam rozumieć to: cyt. " Nie grałem wcześniej z modami. " Bo jeśli to faktycznie Twój pierwszy mod do Stalkera, To raczej wybierz coś innego. Jakiś mod np. do Cienia Czarnobyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 @vizor bierz zwykłą wersję LADC 1.4007 bo ta wersja Extended to dla masochistów, brak zapisów gry w dowolnym momencie itp uprzykrzacze życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vizor Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 52 minutes ago, kondotier said: @vizor Jak mam rozumieć to: cyt. " Nie grałem wcześniej z modami. " Bo jeśli to faktycznie Twój pierwszy mod do Stalkera, To raczej wybierz coś innego. Jakiś mod np. do Cienia Czarnobyla. No tak, ogrywałem stalkera po premierze i to tyle mojego doświadczenia Dlaczego coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Godzinę temu, vizor napisał(a): Dlaczego coś innego? Może dlatego, że różne nowe mechaniki, zmiany w gameplayu itp ale w sumie co za różnica, w grach też są różne rzeczy to i tu ogarniesz. A jak coś to doczytasz o zmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Spałner: https://stalkermod.ru/Treneryi-STALKER/spavner-dlya-lost-alpha-dc-1-4007.html F3 - odpalasz spałner F2 - teleporter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 @vizor Bo Lost Alfy mimo że mają być bildowskim odpowiednikiem Cienia Czernobyla, wcale nim nie są. Wymagają pewnego obycia i doświadczenia z modami.. Grałeś we wszystkie trzy podstawki? Bo z Twojego wpisu można wnioskować że tylko w Cień Czarnobyla. Jeśli tak jest, zalicz najpierw Czyste Niebo i Zew Prypeci. Wiedza z nich wyciągnięta jest niezbędna do gry w mody. Aby nie zaśmiecać tego tematu proponuję, abyś wszedł do tego wpisu https://stalkerteam.pl/topic/8600-jakiego-lub-jakie-mody-wybrać/ I na jego końcu się dopisał z pytaniem o propozycje jakiego moda wybrać. Tylko nie zapomnij napisać w co już z gier Stalker masz zaliczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yascarr Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Takie małe odkrycie (może już było). Jakby ktoś chciał aktywować g_god i g_unlimited_ammo to wystarczy do skrótu do XR_3DA.exe dodać "-game_developer 1". Ja ostatecznie zakończyłem przygodę z modem nie będąc go w stanie ani razu ukończyć - z powodu problemów technicznych. Poddałem się po podejściu 1500 100 900... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eoksfr21343 Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 FATAL ERROR [error]Expression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid() [error]Function : CALifeSpawnRegistry::load [error]File : alife_spawn_registry.cpp [error]Line : 169 [error]Description : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN! Wywala grę przy rozpoczęciu nowej gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 7 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Dzień dobry, małe pytanko. FATAL ERROR [error]Expression : FS.exist(file_name, "$game_spawn$", *m_spawn_name, ".spawn") [error]Function : CALifeSpawnRegistry::load [error]File : alife_spawn_registry.cpp [error]Line : 97 [error]Description : Can't find spawn file: [error]Arguments : all Wylot do Windowsa w trakcie odpalania gry. Rozumiem, że brakuje pliku ze spawn'em, ale w przewodniku do instalacji jest napisane, żeby usunąć owy plik i to zrobiłem łącznie z resztą plików/folderów które były wymienione w sekcji instalacja. Dodatkowo przy aktualizacji do wersji 1.4008 pokazuje mi się tylko sam launcher do pobrania i obok launcher spakowany do zipa. Więc po rozpakowaniu gry, robię podane czynności i wklejam z nadpisaniem launcher. Czy ja robię coś nie tak? Z góry przepraszam za potencjalnie głupie pytanie, ale dawno nie grałem w Stalkera , a jak juz chce wrócić do lost alphy, to zawsze mi wywala jakiś błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 @bober322 a może zainteresuj się tą wersją co ostatnio spolszczył @Szczepan9205 Ma sporo zmian i poprawek i usunięte największe bolączki poprzedniej wersji Extended, mod w wersji repack, pobierasz, instalujesz i grasz. Zainstalowałem parę dni temu, nie było problemów i kombinacji. Zerknij dla pewności do instalacji jeśli chcesz wywalić kilka upierdliwych rozwiązań, spawn potworków i hardkorowy handel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 @tom3kb o, dobry pomysł, już zasysam tego moda. Dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 @bober322 To tak jak pisał @tom3kb - przed rozpoczęciem gry wejdź w folder mods i wywal ultra hardcore economy i mutant spawn range czy coś w ten deseń - to są archiwa .xdb i wystarczy je albo usunąć, albo wyciąć i wrzucić gdzieś. Jak nie wywalisz to wierz mi - będziesz się mocno męczył, żeby na amunicję i naprawy zarobić 😛 I w zasadzie miałbym prośbę - jeżeli zdecydujesz się grać bez tych modów to zrób mi proszę zrzut ekranu asortymentu u Sidora, a konkretniej ceny detektora Echo bo z modem na tą ekonomię kosztuje 24k, a Niedźwiedź ponad 80k rubli, ciekaw jestem czy po wywaleniu moda na hardkorową ekonomię ceny wrócą do oryginalnych z LA. No i koniecznie przeczytaj Porady bo jest tam wypisane co robić w razie jednego konkretnego wylotu na Wsi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 @Szczepan9205 detektor echo w załączeniu, niedźwiedzia jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 @bober322 Hmm, cena, albo ta sama, albo niewiele niższa niż z tym ultra_hardcore_economy... Ciekawe 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Pany taki problem mam. Pozbierałem dokumenty na Agropromie i przejsciu jakichś 50m wywala do pulpitu. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : xrServer::Process_update [error]File : xrServer_process_update.cpp [error]Line : 37 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Beer from the creator of 'O_ACTOR '; initiator: 0x00000001, r_tell() = 66, pos = 5, objectID = 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi