Włóczykij Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 CoM instaluję do folderu CoC, czy tworzę nowy folder obok, jak w przypadku CoC pod CoP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urdur Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 czy do call of misery jest spolszczenie ?? Czy podejdzie ten od misery 2.2 Nie było pytania znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Dobra, poprzedniego mojego pytania nie było. :) Ale, czy jest mod na full upgrade do Call of Misery 1.0c? Jak nie, to jak samemu go zrobić? (które linijki zmieniamy, w których plikach?) Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urdur Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Po co psuć grę ?? Możesz sobie w skrócie do COM dopisać -dbg ("D:\steam\steamapps\common\Stalker Call of Pripyat\Call of Misery.exe" -dbg) i zrespawnic bron i grac na takiej z czasem zdobędziesz narzędzia i kasę na ulepszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Chyba nie zrozumiałeś.. Chodzi o zwykły mod full upgrades. Czyli taki, który pozwala zainstalować wszystkie ulepszenia, a nie tylko jedno. Np. zainstaluję szybkostrzelność, to nie mogę już zainstalować celności. Rozumiesz? Instalujesz wszystko, jak leci. To, że muszę ogarnąć mamonę i narzędzia, to jest oczywiste. Zresztą.. Mówisz, że full upgrades, to psucie gry, a linijkę niżej piszesz o spawnerze.. Właśnie on psuje grę, bo nie trzeba szukać żadnej broni. A jak chcę trochę rubli, to respię kilka PKM i sprzedaję. Z modem na full upgrades muszę więcej kasy zdobyć, by to wszystko poinstalować. Wnioskuję, że myślałeś, iż full upgrades eliminuje potrzebę znalezienia narzędzi. xD Tak to ja odebrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Włóczykij i Urdur - mam dla was propozycje tzw. ruskim targiem - mod połączony do którego można różne inne małe mody dodawać: strona moda: http://stalkermod.ru/MODYI-Zov-Pripyati/mod-kataklizm-sgm-22-misery.html Mod kataklizm (SGM 2.1/2.2 + Misery), zew 1602. Mod: https://yadi.sk/d/NxDCCnC53PXfMK http://www.unibytes.com/IWbtf.2np9kLqw-Us4P3UgBB Fiksy: 1/ (grafika) https://yadi.sk/d/5waUWEZ73PXe4y 2/ https://yadi.sk/d/7eT_D-bx3PXe6T Sporo zmian, nowy scenariusz, dodano nowe lokacje, postacie, złom etc. Język Rosyjski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Spasiba, bratan. Rosyjskiego będę się dopiero uczył, więc pobiorę, ale zagram dopiero, gdy ogarnę przynajmniej podstawy. Przyjemne z pożytecznym. Wiesz może, czy jest full upgrades do CoM 1.0c, albo które linijki pozmieniać w plikach? Znalazłem coś takiego: https://www.moddb.com/mods/stalker-com/addons/com-unlocked-gear-upgrades-stcom-10d Będzie dobre? Niby pod 1.0d, ale w opisie jest napisane, że działa z innymi wersjami. Na prawdę dobrze mi się gra w CoM 1.0c mimo braku pełnego spolszczenia, ale polski lektor też robi swoje. Brakuje mi tylko full upgrade'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Pobierz i zobacz: https://www.moddb.com/mods/stalker-com/addons/outfit-addon-for-com-10d Tylko 74,61 MB w 7 zipie, spójrz w pliki po rozpakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 O proszę, nawet OA się znalazł do CoM. Dzięki wielkie. AO też już mam, więc i to się przyda. Spasiba druch, ja Twoj dłożnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Powodzenia w grze Junak ((здраво Јунак, срећно) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Jeżeli ma ktoś na dysku Call 0f Mysery to prosiłbym o podrzucenie folderu text/eng. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 20 godzin temu, anatol napisał: Jeżeli ma ktoś na dysku Call 0f Mysery to prosiłbym o podrzucenie folderu text/eng. Z tego co widzę zangielszczenie jest oddzielnym archiwum do ściągnięca https://www.moddb.com/mods/stalker-com/addons/call-of-misery-english-translation 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 (edytowane) Pomagijcie! o co chodzi? Dane loga: FATAL ERROR [error]Expression : dx10BufferUtils::CreateVertexBuffer (&V.p_rm_Vertices, dstOriginal, V.vCount*vStride) [error]Function : CSkeletonX_ext::_Load_hw [error]File : ..\xrRender\FSkinned.cpp [error]Line : 583 [error]Description : Ran out of memory stack trace: 0023:02656AA1 xrCore.dll, xrDebug::error() 0023:064FF628 xrRender_R4.dll 0023:06506FD1 xrRender_R4.dll Czasami jeszcze wyskakuje coś innego, przykłady w załącznikach, ale bywają też problemy ze wstawką "memory handler", czy jakoś tak.. Nagle przestały działać dodatki, jak full upgrade i outfit addon. Edytowane 27 Lipca 2019 przez Włóczykij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Zabrakło pamięci, grafika w dół rozdziałka w dół i próbować. Te wyjątki "unknown software" to też bardzo ciężko zdiagnozować, skopiuj jego treść z tym numerkiem, wrzuć w googla, możesz odnieść do stalkera. No i sprawdzanie tematów jeśli coś podobnego wyskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwolf_Starlight Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Jak wygląda centrum Zony w Call of Misery w porównaniu do podstawki? Tam samo jak w podstawowym Call of Chernobyl, z hordą top-levelowych mutantów, zombie i monoliciarzy biegających po całym Zatonie? Czy jednak pół na pół: że zdarzają się chwile, kiedy monolit coś próbuje (jakaś mała dywersja. A on sam nie jest tą samą potęgą [w aspekcie strategicznym, bo taktycznie nadal są bardzo dobrze wyposażeni i wyszkoleni] co w Cieniu - po akcji Striełoka monolit osłabł, inaczej stalkerzy nie założyliby stabilnych obozów na Skadowsku i Janowie w ZP), kiedy mutanty są aktywniejsze i natarczywe do tego stopnia że trzeba pomocy myśliwych (zarówno pospolite, jak i te które budzą strach na samą myśl o nich [ale nibyolbrzymy/chimery/kontrolerzy/poltergeisty/pijawki nie biegają w tę i wewtę jak smród po gaciach w stadach tak liczebnych jak watahy ślepych psów]), ale ogólnie Zaton/Jupiter jakoś żyje (jak w vanilli) i nie jest tak wyludniony jak w podstawowym CoC? Trochę głupio że jedyna populacja Zatonu to zombie i monolit. Mając wspomnienia z Zewu Prypeci (gdzie Zaton/Jupiter całkiem tętni swoim życiem, stalkerzy szukają artefaktów w anomaliach - czyli robią to po co przyszli do centrum), jak wejdziemy do Zatonu w CoC, to człowiek ma wrażenie że nie ma po co ani do kogo tu przychodzić, że już lepiej dalej bawić się z kotami w Kordonie. Stalkerzy (nawet samotnicy) to nie dzieci, żeby nie umiały oczyścić i wybronić Skadowska i okolicznych terenów przed zombie i mutantami. A centrum Zony w Cieniu wygląda jak wygląda, bo Mózgozwęglacz bronił przejścia, a nie dlatego że Stalkerzy sobie nie radzili. Po prostu ich tam nie było. Jak czytam dyskusje o zwykłym Misery i o, na przykład, niespodziance jaka czeka w fabryce Jupiter, albo tamtejszej ekonomii, albo "użyteczności" artefaktów i całego wymaganego osprzętu do nich, albo o sztucznie przesadzonym poziomie trudności (my w egzoszkielecie giniemy od oddechu bandyty, on ubrany w skórzaną kurtkę przyjmuje tuzin magazynków w różne części ciała [sami twórcy chyba przyznali że ten mod jest nastawiony na survival, i ma wyglądać realistycznie ale nie ma być realistyczny - zamiast tego ma być nierealistycznie trudny, żeby był ciężkim wyzwaniem]), to aż odechciewa się myśleć o tym modzie. Ale przynajmniej Zaton/Jupiter wyglądały jak w podstawce, to znaczy widać że rzeczywiście stalkerom udało się dotrzeć i utrzymać w centrum Zony. W CoC to wygląda jakby jedni zginęli a drudzy wrócili na południe bo się im odechciało. Prawie w ogóle nigdzie w Misery nie zaszedłem, ale bardzo podobał mi się tak system statystyk: radiacja w siwertach, odżywienie w kaloriach, życie w mililitrach krwi, klasy pancerza, itd. Przyjemnie było popatrzeć i poczytać jak to działa. Z tego co widziałem na gameplay'ach CoM, te rodzaje statystyk są pomieszane - fajki zbijają ileś siwertów radiacji i dają parę kalorii, ale już apteczki dają już jakiś procent życia zamiast regeneracji w mililitrach krwi, a pancerze mają zwykłe paski w statystykach zamiast określonej klasy pancerza. Nie wiem co o tym myśleć, zwłaszcza że gameplaye'rzy nie zatrzymują myszki nad przedmiotem żeby pokazać widzom staty; brakuje takich screenów pokazujących możliwości mechaniki moda i czym on się różni od pozostałych modów tego typu. Zwłaszcza że lubię te elementy Misery które są realistyczne, ale nie lubię tego sztucznego podkręcania trudności kosztem realizmu; jak realistycznie to realistycznie, bez sztucznych udziwnień dla masochistów, bo oni lubią żeby było trudno. No i trochę też jestem ciekaw amunicji do broni, bo o ile kałach i SKS rzeczywiście chodzą na amunicję pośrednią 7,62x39, to ponoć bez moda TAZ to tetetka i pepesza chodzą na 9x18 Makarowa zamiast na 7,62x25 TT, a StG44 też na kałachowego 7,62x39 zamiast na 7,92x33. Jeszcze jedna kwestia jaka mnie ciekawi, to tryb fabularny. Jeśli go WYŁĄCZĘ, nieśli nie chcę "story mode'a" tylko czysty freeplay, to Mózglzwęglacz jest wyłączony, co nie? W sumie powinien, bo inaczej nie poszedłbym z Kordonu do Zatonu przez Czerwony Las kiedy ostatnim razem grałem w CoC. A poszedłem w tę i nazad dwa razy, żeby poprzenosić niemal całą zawartość mojej skrytki do Zatonu, bo chciałem się tam się "osiedlić" i grać trochę jak czysty ZP z elementami Misery i rozszerzony o lokacje z Cienia. Ale wymarły Zaton niemile mnie zaskoczył. Edytowane 7 Grudnia 2019 przez Nightwolf_Starlight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sidorovicz Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Dobry Wieczór wszystkim mam jedno zasadnicze pytanie czy istnieje jakieś pełne spolszczenie Call of Missery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 @sidorovicz Dobry wieczór. Mam nadzieję, że nie założysz trzeciego tematu z tym samym pytaniem ? Spolszczenie do Call of Misery znajdziesz w TYM temacie. Miej na uwadze fakt, że samo spolszczenie pozostało w wersji Beta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Witam. Ma ktoś jeszcze link do TAZ 2.0 dla COM? Zwykły taz nie chce wejść na obroty bo wywala grę i pisze duplicate section "steel_wool" a grzebanie za tym to zapewne syzyfowe prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 2 minuty temu, Dr_Sztychowka napisał: Witam. Ma ktoś jeszcze link do TAZ 2.0 dla COM? Zwykły taz nie chce wejść na obroty bo wywala grę i pisze duplicate section "steel_wool" a grzebanie za tym to zapewne syzyfowe prace. Nie lepiej jak pograsz w Anomaly? Jest bardziej rozbudowane, więcej broni, strojów, misji, mechanik itp no i też dużo dużo większa ilość addonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 2 godziny temu, Dr_Sztychowka napisał: Witam. Ma ktoś jeszcze link do TAZ 2.0 dla COM? Zwykły taz nie chce wejść na obroty bo wywala grę i pisze duplicate section "steel_wool" a grzebanie za tym to zapewne syzyfowe prace. Niestety będziesz musiał grzebać w tym sam bo TAZ 2.0 wyszedł w czasie, gdy CoM ustąpił miejsca nowszym projektom. To albo instalacja Drogi na Północ, który jest na bazie CoM i posiada paczkę TAZ. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia On 12.07.2018 at 04:18, Włóczykij said: Gdzie znajdę Złotą Rybkę dla Sacharowa? Może ktoś podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi