Voldi Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Spawner włącza się klawiszem F7 po zaznaczeniu debug mode w launcherze. W kwestii polonizacji postaram się w ciągu tygodnia wrzucić update z przetłumaczonymi plikami odnoszącymi się do questów, po angielsku zostanie w zasadzie tylko większość (bo część jest już przetłumaczona) dialogów w jakiś sposób powiązanych z fabułą. Wersja 0.7 tłumaczenia będzie po polsku mniej więcej w 85%-90%. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit_raf@o2.pl Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Drodzy stalkerzy! Zainstalowałem anomaly tak jak pokazano, świetna gra naprawdę super gram sobie i się cieszę tym mocno Jednak zaznaczyłem opcję patrole helikopterów bo myślałem że będzie klimat jak tam sobie latają NIestety strzelają! I ja obrywam i ciężko naprawdę cokolwiek zrobić, spokojnie questa czy coś Jak to wyłączyć? W jakie pliki muszę wejść? Co zmienić? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 4 godziny temu, wit_raf@o2.pl napisał: Jak to wyłączyć? W jakie pliki muszę wejść? Co zmienić? Nie wybieraj tej opcji jak zaczynasz grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit_raf@o2.pl Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Ok będę pamiętać A da radę teraz to jakoś wyłączyć? Mam neta, mam dużo giga, mogę ściągnąć programy jakie tylko chcę aby tylko tą opcję zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 7 godzin temu, wit_raf@o2.pl napisał: Mogę ściągnąć programy jakie tylko chcę aby tylko tą opcję zmienić. Chyba się naoglądałeś za dużo filmów o hakerach Nie grałem jeszcze w Anomaly ale jeśli te helikoptery wybiera się na starcie rozgrywki no to chyba jasne jak się ich pozbyć. Chyba, że jest jeszcze jakaś opcja w menu? Ale internety mówią, że tylko nowa gra na bank pomaga, więc nie wiem czy w opcjach to coś dasje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam , może mi ktoś poradzić jaki tryb gry wybrać na ekranie konfiguracyjnym i inne ustawienia na tym menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) 7 godzin temu, wit_raf@o2.pl napisał: Ok będę pamiętać A da radę teraz to jakoś wyłączyć? Mam neta, mam dużo giga, mogę ściągnąć programy jakie tylko chcę aby tylko tą opcję zmienić. Nie strzelaj w helikoptery, a jak one strzelają w ciebie to się schowaj, albo uciekaj. Helikoptery się wyłącza w taki sam sposób jak je włączyłeś, czyli w opcjach odznacz tą opcje Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit_raf@o2.pl Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Nie strzelam, chowam się i uciekam ale jednak w kordonie utrudniają i na bagnach jak chcę sobie popolować.. Teraz się włóczę po jantarze, rostoku i łące - ale jednak chciałbym się ich pozbyć. Opcję oczywiście odznaczyłem jednak to nie pomogło. Proszę bardzo o pomoc. Czy jeśli zacząłbym nową grę to sejwy mógłbym sobie wstawić i zacząć od ostatniego sejwa i nie byłoby helikopterów? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuropies515 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 No, jeśli zaczniesz nową grę i wczytasz sobie sejwa to sam sobie odpowiedz co się stanie. Helikoptery wyłącza się w opcjach gry (po angielsku generał options) i trzeba niestety zacząć nową grę. Ludzie na reddicie mieli ten sam problem i tylko wyłączenie tej opcji i nowa gra załatwiała spawn helikopterów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit_raf@o2.pl Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Rozumiem Jednak wierzę że jest jakiś program lub jakaś opcja która pozwoli na zrobienie tego bez zaczynania nowej gry- poprostu wyłączy. Oczekuję na pozytywną wiadomość :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Godzinę temu, wit_raf@o2.pl napisał: Jednak wierzę że jest jakiś program lub jakaś opcja która pozwoli na zrobienie tego bez zaczynania nowej gry Wierzysz w garbate aniołki? No to cię rozczaruję pozytywnej odpowiedzi raczej nie bedzie. Już ci napisaliśmy wyżej, że musisz zacząć nową grę bo wyłączenie opcji patroli helikopterów w menu nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Miałem też taki problem z tym helikopterem (tylko że) na Kordonie i pomogło rozpoczęcie nowej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) 17 godzin temu, wit_raf@o2.pl napisał: Rozumiem Jednak wierzę że jest jakiś program lub jakaś opcja która pozwoli na zrobienie tego bez zaczynania nowej gry- poprostu wyłączy. Oczekuję na pozytywną wiadomość Pozdrawiam Zauważyłem że po wyłączeniu tej opcji helikoptery które były, będą nadal ale jak je zestrzelisz to nie będą się spawnować. Rozpocznij gre (nie nową) wyjdz do menu, nakliknij f7, wejdź w spawn items, poszukaj karabinu gaussa w kategorii snajperki i zestrzel je. Pamiętaj tylko żeby później gaussa wywalić, nie psuj sobie rozgrywki poprzez oszustwa. Mi te helikoptery nie przeszkadzają, a zawsze jest to jakiś smaczek, który utrudnia rozgrywke lub nawet i pomaga bo helikoptery atakują również mutanty jak i wrogie frakcje, zależnie do kogo helikopter należy. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit_raf@o2.pl Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 SUPER! Dzięki za świetne logiczne bardzo i konstruktywne rozwiązanie! :) Tak też zrobię - jak narazie sie przyzwyczaiłem do heli ale czasem są sytuacje kiedy chciałbym żeby zniknęły. Dziękuję bardzo i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit_raf@o2.pl Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Pomogło! Wiedziałem że istnieje jakieś rozwiązanie- jeszcze raz wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldi Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Cześć! Aktualizacja spolszczenia do wersji 0.7: https://easyupload.io/z3fhxm [v.0.7] https://files.fm/u/yeybrx6n [v.0.7] Wszystko w readme. W tej chwili do przetłumaczenia i korekty zostały pliki dialogowe, około 10 plików. Myślę, że pełne spolszczenie przy pomyślnych wiatrach pojawi się jeszcze w czerwcu. Proszę moderatorów o podklejenie linków w pierwszym poście. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 15 minut temu, Voldi napisał: Proszę moderatorów o podklejenie linków w pierwszym poście. Zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 pytania mam, jak zwykle z resztą 1. w 1 poście piszecie o 4 archiwach a są tylko 3 2. czy z dysku google pobieramy wszystko czy tylko jakiś określony plik? 3. kiedyś pobrałem tego moda z myślą że będzie na zaś i takie mam pliki po rozpakowaniu, czy to jest wszystko czy coś jeszcze jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 cez137 - wersja na 4 pliki: https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/news/stalker-anomaly-150-beta-30-is-here Link to Anomaly 1.5 b3 (Part 1) Link to Anomaly 1.5 b3 (Part 2) Link to Anomaly 1.5 b3 (Part 3) Link to Update 4 wersja na 3 i inna wersja z google: https://ap-pro.ru/forum/54-91667-1 Ссылки на скачивание Anomaly 1.5.0 [BETA 3.0] https://www.moddb.com/mods....-part-1 https://www.moddb.com/mods....-part-2 https://www.moddb.com/mods....-part-3 Альтернативные ссылки на скачивание Anomaly 1.5.0 [BETA 3.0] https://drive.google.com/drive....Hgx8uXX Торрент файл для загрузки беты 3.0 https://drive.google.com/open?id=12Fc5J-v5ZV9JlB9oBc0-iDZwvKG5YY1R Установка: Извлечь все 4 архива в одну папку Pobierz i graj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 @cez137 No bo część 4 to właśnie tak jak na screenie "Opcjonalne Rosyjskie Tekstury", podejrzewam że chodzi o plakaty z rosyjskimi literami, ewentualnie jakieś propagandowe. Żeby wszystko działało musisz mieć pliki -Anomaly-150-1-Data -Anomaly-150-2-Textures - i Anomaly-150-3-Core Rozpakowujesz wszystkie 3, łączysz w jeden folder z modem, na to wrzucasz Update 4 i hotfix 8.1, potem spolszczenie i gotowe, masz działające Anomaly. Więc ze zrzutów, które wstawiłeś wynika, że brakuje ci 3 części - Core, pobierz ją i tyle. Jak mnie pamięć nie myli to jeśli ściągasz z moddb to ta część jest w 3cim parcie razem z tymi opcjonalnymi teksturami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) @vidkunsen @Szczepan9205 aha czyli 4 part to właśnie te tekstury? to mnie zmyliło bo jest oddzielnie, no dobra w takim razie działam dzięki hmm? pobrałem ten 3 part z moddb i jak rozpakowuje to takie coś sie pokazuje, dałem pomiń, no bo skoro jest to po co drugi raz? nie wiem czy dobrze zrobiłem Edytowane 10 Czerwca 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) @cez137 Nie nie nadpisuj wszystko jest ok Po prostu na Twoim zrzucie nie było folderu Anomaly-150-3-Core i wprowadziłem się sam w błąd bo nie zauważyłem, że to co zawiera ta paczka zanim się ją wypakuje już masz w folderze. W ten sposób musi wyglądać folder z Anomaly po wypakowaniu wszystkiego(u Ciebie jest wszystko ok, ale przyda się może komuś na przyszłość zrzut): Spoiler Z tym, że nie zwracamy uwagi na folder MODS i apkę JSGME na moim zrzucie bo ja mam trochę addonów wrzuconych stąd te foldery i apka, żeby wygodnie nimi zarządzać. Po twoim zrzucie ekranu wygląda, że masz wszystko bo Part3-Core zawiera foldery appdata,bin,db,docs, anomalylauncher.cfg i exe, do tego commandline.txt, oba pliki default, plik DO_NOT_INSTALL_OLD_ADDONS, fsgame.ltx i updates-changelog.txt. Więc możesz wywalić te 3 foldery na samej górze w sensie Anomaly-150-1,2 i 3 jeśli wszystko z nich wrzuciłeś w jeden folder, na to jak pisałem wrzucasz update 4, hotfix, spolszczenie i możesz grać. Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Szczepan9205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 O co się rozchodzi z tym AVX ? Co daje zaznaczenie i odznaczenie tej opcji ? Co rowniez daje opcja wyboru "shadown map" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 @Monolithalian AVX to instrukcje: https://pl.wikipedia.org/wiki/Advanced_Vector_Extensions. Te instrukcje obsługują procesory Intela z lat 2012-13, AMD wszystkie FX. Shadow map (mapa cieni z ang.) - to jakość cieni w grze. Im mniejsza liczba, tym większa wydajność, FPS i gorsza jakość cieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipek290 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Rozumiem że mam to zainstalować do Folderu z Zewem Czarnobyla? Bo to jest można by powiedzieć "dodatek" do tejże modyfikacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi