Skocz do zawartości

Anomaly 1.5.0 (Beta 3) - dyskusja ogólna

Junx

Rekomendowane odpowiedzi

@Gh0sTp Aaa :P myślałem, że ten współczynnik można ustawić wyżej niż 1 :D Ale skoro jest addon, który to zmienia na wyższą wartość no to problem rozwiązany. No to nie pozostaje mi nic innego nic życzyć Ci dobrej Zony stalkerze :D 

Pamiętajcie, jeśli znajdziecie jakieś błędy w tłumaczeniu to zamieszczajcie tutaj screeny z ów błędami, ułatwi to mi i @Voldi wprowadzenie korekt :) 

@Gh0sTp No niestety, niektóre addony do Anomaly potrafią przysporzyć problemów i bólu głowy :P Ale większość na prawdę robi robotę i jest przydatna. Fakt, nie jestem na bieżąco bo ostatnio zajmowałem się tłumaczeniem hybrydy Misery i Gunslingera, a aktualnie grzebię przy SGM 2.2 do Zewu Prypeci+Gunslinger więc Anomaly trochę odłożyłem na bok, ale jak przetestuję tą nową wersję SGM to planuje sobie wrócić do Anomaly i przejść je od początku do końca:041:

@Gh0sTp No bo aktualna wersja Gunslingera nie współpracuje z ostatnią wersją spolszczenia stworzonego przez @DaimeneX.

Najnowsza wersja Gunslingera ma dodane takie pukawki jak APB, Bizon, Fort i Fort-17, SR1M, Stechkin,TT33 i Walther, zmienioną strukturę plików: nazwy i opisy tabletek, consumabli i napojów zostały przeniesione do jednego pliku, tak samo z pozostałymi pukawkami i nazwami i opisami amunicji( tak samo jest w przypadku tej najnowszej wersji SGM z Gunslingerem) no i różne pomniejsze rzeczy były przeniesione do nowych plików przez co spolszczenie dostępne na naszym forum częściowo pasuje i częściowo nie pasuje do najnowszej wersji, a że autor Gunslingera często coś zmienia to @DaimeneX stwierdził, że lepiej zabrać się za polonizację dopiero jak wyjdzie jakaś wersja 1.0, która będzie mieć wszystko co autor/autorzy założyli zabierając się za tą modyfikacje zamiast poprawiania plików co każdą pomniejszą aktualizację, która obejmuje dodanie jednej lub 2-3 broni.

• Super 1

W dniu 30.07.2020 o 18:53, tom3kb napisał(a):

@kanon1022 ja wczoraj instalowałem i wszystko ok. Pobieralem z moddb.

A uruchamiałeś bez wrzucania spolszczenia czy wszystko dobrze się pobrało? Niektóre party są spore, no i czy update 4 i hotfix 8 na niego też wrzuciłeś?

Rozwiń  

@tom3kbBez spolszczenia działa. Trzeba instalować moda od nowa , bo już trochę gram.

Edytowane przez kanon1022

@kanon1022 Jeżeli w logu masz "string_table" to w którymś pliku tekstowym brakuje ów linijki z takim takim tekstem. Póki co nie instaluj Anomaly od nowa, sprawdzę nową wersję spolszczenia i może uda mi się znaleźć plik, który powoduje błąd i podeślę Ci poprawiony to będziesz mógł grać bez ponownej instalacji ;) 

Edytowane przez Szczepan9205

@kanon1022 Hmm tyle, że problem polega na tym, że przejrzałem wszystkie pliki sprawdzane ostatnio przez @Voldi i wychodzi na to, że wszystkie mają zakończenie </string_table> więc zasadniczo nie wiem skąd ten błąd. Możesz wstawić tu cały plik loga?

I tak jak napisał @Gerdhard, jeżeli używasz jakiś dodatków do Anomaly z moddb to spolszczenie najlepiej wrzucić na sam koniec jak wrzucisz już wszystkie dodatki/ addony to jakaś część z nich  zastępuje pliki tekstowe bo niektóre ingerują w opisy i nazwy broni/consumabli/amunicji i przedmiotów i jeśli autor przeoczył zakończenie pliku linijka </string_table> to potem przez to może wywalać cały mod - cały X-Ray Engine.

Edytowane przez Szczepan9205

@Szczepan9205 Nic dodatkowego nie instalowałem . Postawiłem moda od nowa , bez spolszczenia działa , a z spolszczeniem wylot. Mam pusty plik localization. Dodawałem spolszczenie v0.9. Na razie sprawa załatwiona , po prostu wypakowało mi się źle spolszczenie wypakowałem i wrzuciłem na nowo i ruszyło.   DZIĘKI ZA CHĘĆ POMOCY.

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez kanon1022

Ave Kamraci ..powiedzcie mi jak zwolnić towarzyszy. bo miałem zadanie ich zaprowadzić na zwiedzanie , i tak zrobiłem ale teraz łażą ze mną a chciałbym sobie samu zwiedzać :)

Dodam jeszcze 2 pytanie czy Hełmy można rozkładać , jeśli tak to jak ?

Edytowane przez Gerdhard

@Gerdhard jeśli miałeś questa gdzieś ich zaprowadzić, to musisz z nimi na miejscu pogadać (czytaj opisy zadań, bo jest ich kilka rodzajów), odprowadzić z powrotem do obozu i znów pogadać, jak dobrze pamiętam. Chyba, że to zadania na przeprowadzenie kogoś gdzieś przez Zonę, to musisz pogadać z nim będąc na miejscu. Hełmów, jak dobrze pamiętam, rozkładać się nie da.

W dniu 2.08.2020 o 14:34, Gerdhard napisał(a):

@Gh0sTp zainteresowałeś mnie podasz link do niego ... a i masz może Addona na PDA?

Rozwiń  

https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/eft-full-medic-item-overhaul

https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/body-health-system