tom3kb Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Jest w opcjach na pewno bo widziałem ale się nim nie bawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @tom3kb @Szczepan9205 w ustawieniach maksymalny jest współczynnik 1. Znalazłem już addona z moddb, który trochę ten wynnik poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @Gh0sTp Aaa myślałem, że ten współczynnik można ustawić wyżej niż 1 Ale skoro jest addon, który to zmienia na wyższą wartość no to problem rozwiązany. No to nie pozostaje mi nic innego nic życzyć Ci dobrej Zony stalkerze Pamiętajcie, jeśli znajdziecie jakieś błędy w tłumaczeniu to zamieszczajcie tutaj screeny z ów błędami, ułatwi to mi i @Voldi wprowadzenie korekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @Szczepan9205 Okazuje się że addony są bardzo ciekawe, ale jeden narobił mi takich problemów Do teraz nie mogę rozgryźć jak działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @Gh0sTp No niestety, niektóre addony do Anomaly potrafią przysporzyć problemów i bólu głowy Ale większość na prawdę robi robotę i jest przydatna. Fakt, nie jestem na bieżąco bo ostatnio zajmowałem się tłumaczeniem hybrydy Misery i Gunslingera, a aktualnie grzebię przy SGM 2.2 do Zewu Prypeci+Gunslinger więc Anomaly trochę odłożyłem na bok, ale jak przetestuję tą nową wersję SGM to planuje sobie wrócić do Anomaly i przejść je od początku do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @Szczepan9205 też chciałem zabrać się za Gunslingera, ale w moim przypadku spolszczenie jakoś nie gra jak powinno. Wygląda jak coś wciśnięte na siłę, krzaczki, dziwne tłumaczenia na PL itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @Gh0sTp No bo aktualna wersja Gunslingera nie współpracuje z ostatnią wersją spolszczenia stworzonego przez @DaimeneX. Najnowsza wersja Gunslingera ma dodane takie pukawki jak APB, Bizon, Fort i Fort-17, SR1M, Stechkin,TT33 i Walther, zmienioną strukturę plików: nazwy i opisy tabletek, consumabli i napojów zostały przeniesione do jednego pliku, tak samo z pozostałymi pukawkami i nazwami i opisami amunicji( tak samo jest w przypadku tej najnowszej wersji SGM z Gunslingerem) no i różne pomniejsze rzeczy były przeniesione do nowych plików przez co spolszczenie dostępne na naszym forum częściowo pasuje i częściowo nie pasuje do najnowszej wersji, a że autor Gunslingera często coś zmienia to @DaimeneX stwierdził, że lepiej zabrać się za polonizację dopiero jak wyjdzie jakaś wersja 1.0, która będzie mieć wszystko co autor/autorzy założyli zabierając się za tą modyfikacje zamiast poprawiania plików co każdą pomniejszą aktualizację, która obejmuje dodanie jednej lub 2-3 broni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) 20 godzin temu, tom3kb napisał: @kanon1022 ja wczoraj instalowałem i wszystko ok. Pobieralem z moddb. A uruchamiałeś bez wrzucania spolszczenia czy wszystko dobrze się pobrało? Niektóre party są spore, no i czy update 4 i hotfix 8 na niego też wrzuciłeś? @tom3kbBez spolszczenia działa. Trzeba instalować moda od nowa , bo już trochę gram. Edytowane 31 Lipca 2020 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) @kanon1022 Jeżeli w logu masz "string_table" to w którymś pliku tekstowym brakuje ów linijki z takim takim tekstem. Póki co nie instaluj Anomaly od nowa, sprawdzę nową wersję spolszczenia i może uda mi się znaleźć plik, który powoduje błąd i podeślę Ci poprawiony to będziesz mógł grać bez ponownej instalacji Edytowane 31 Lipca 2020 przez Szczepan9205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) @Szczepan9205 Dzięki , bez spolszczenia działa jak wrzucę najnowsze spolszczenie wywala. Sprawdź , popraw i napisz co i jak. Edytowane 31 Lipca 2020 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @kanon1022 druhu że dołączę się do dyskusji , ostatnio zainstalowałem Anomaly i mi działa bez żadnych problemów pamiętaj żeby spolszczenie wrzucić na sam koniec nawet jeśli dodasz jakieś addony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) @kanon1022 Hmm tyle, że problem polega na tym, że przejrzałem wszystkie pliki sprawdzane ostatnio przez @Voldi i wychodzi na to, że wszystkie mają zakończenie </string_table> więc zasadniczo nie wiem skąd ten błąd. Możesz wstawić tu cały plik loga? I tak jak napisał @Gerdhard, jeżeli używasz jakiś dodatków do Anomaly z moddb to spolszczenie najlepiej wrzucić na sam koniec jak wrzucisz już wszystkie dodatki/ addony to jakaś część z nich zastępuje pliki tekstowe bo niektóre ingerują w opisy i nazwy broni/consumabli/amunicji i przedmiotów i jeśli autor przeoczył zakończenie pliku linijka </string_table> to potem przez to może wywalać cały mod - cały X-Ray Engine. Edytowane 31 Lipca 2020 przez Szczepan9205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) @Szczepan9205 Nic dodatkowego nie instalowałem . Postawiłem moda od nowa , bez spolszczenia działa , a z spolszczeniem wylot. Mam pusty plik localization. Dodawałem spolszczenie v0.9. Na razie sprawa załatwiona , po prostu wypakowało mi się źle spolszczenie wypakowałem i wrzuciłem na nowo i ruszyło. DZIĘKI ZA CHĘĆ POMOCY. Spoiler * Detected CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4710HQ CPU @ 2.50GHz [GenuineIntel], F6/M12/S3, 2495.00 mhz, 19-clk 'rdtsc' * CPU features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, HTT * CPU cores/threads: 4/8 Found commandline file! Initializing File System... using fs-ltx fsgame.ltx File System Ready... FS: 53242 files cached 54 archives, 10727Kb memory used. Init FileSystem 0.748283 sec 'xrCore' build 7608, Dec 5 2019 EH: 3CAABCFCFF6F3A810019C6A72180F166 -----loading c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\gamedata\configs\system.ltx -----loading c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\gamedata\configs\system.ltx Initializing Engine... Starting INPUT device... Available render modes[1]: [renderer_r1] command line "c:\users\asus\desktop\anomaly 1.5.0\bin\anomalydx8.exe" -smap2048 -dbg Executing config-script "user.ltx"... [c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\appdata\user.ltx] successfully loaded. Loading DLL: xrRender_R1.dll Loading DLL: xrGame.dll * [x-ray]: Full Memory Stats * [win32]: free[137434555144 K], reserved[4275688 K], committed[122576 K] * [ D3D ]: textures[0 K] * [x-ray]: process heap[41223 K] * [x-ray]: economy: strings[27035 K], smem[0 K] SOUND: OpenAL: enumerate devices... SOUND: OpenAL: EnumerationExtension Present dir[0]= dir[1]=C:\Users\Asus\Desktop\ANOMALY 1.5.0\ dir[2]=C:\Users\Asus\Desktop\ANOMALY 1.5.0\bin\ dir[3]=C:\WINDOWS\system32\ CleanDeviceSpecifierList CleanDeviceSpecifierList OpenAL Soft devices OpenAL Soft SOUND: OpenAL: system default SndDevice name is SOUND: OpenAL: All available devices: 1. OpenAL Soft, Spec Version 1.1 eax[0] efx[no] xram[no] Executing config-script "c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\gamedata\configs\default_controls.ltx"... ! Unknown command: r2_lut ! Unknown command: r2_tf_mipbias ~ Invalid syntax in call to 'r3_dynamic_wet_surfaces_sm_res' ~ Valid arguments: integer value in range [64,2048] [c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\gamedata\configs\default_controls.ltx] successfully loaded. Executing config-script "user.ltx"... Executing config-script "c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\gamedata\configs\rspec_default.ltx"... ! Unknown command: r2_dof_kernel ! Unknown command: r2_lut ! Unknown command: r2_sun_far ! Unknown command: r2_tf_mipbias ~ Invalid syntax in call to 'r3_msaa' ~ Valid arguments: st_opt_off/2x/4x/8x [c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\gamedata\configs\rspec_default.ltx] successfully loaded. Executing config-script "c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\gamedata\configs\default_controls.ltx"... ! Unknown command: r2_lut ! Unknown command: r2_tf_mipbias ~ Invalid syntax in call to 'r3_dynamic_wet_surfaces_sm_res' ~ Valid arguments: integer value in range [64,2048] [c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\gamedata\configs\default_controls.ltx] successfully loaded. [c:/users/asus/desktop/anomaly 1.5.0\appdata\user.ltx] successfully loaded. SOUND: Selected device is OpenAL Soft * sound: EAX 2.0 extension: absent * sound: EAX 2.0 deferred: absent * sound : cache: 65537 kb, 4856 lines, 13820 bpl Starting RENDER device... * GPU [vendor:10DE]-[device:1392]: NVIDIA GeForce GTX 860M * GPU driver: 26.21.14.4614 * CREATE: DeviceREF: 1 * Vertex Processor: PURE HARDWARE * Texture memory: 4064 M * DDI-level: 9.0 * GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30) * GPU vertex cache: unrecognized, 16 * NVidia MGPU: Logical(1), Physical(1) * Starting rendering as 2-GPU. * DVB created: 4096K * DIB created: 512K ! Version conflict in shader 'models\lfo_black_soft_lens_weapons' ! Version conflict in shader 'models\lfo_glass_lens_weapons' * distortion: used, dev(30),need(14) * color_mapping: used, dev(30),need(14) * SSample: 1920x1080 compiling shader postprocess compiling shader postprocess_d compiling shader postprocess_cm_pre * SSample: enabled compiling shader particle_distort compiling shader particle compiling shader particle compiling shader simple_color compiling shader portal FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CInifile::r_section [error]File : Xr_ini.cpp [error]Line : 530 [error]Description : fatal error [error]Arguments : Can't open section 'string_table'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report stack trace: Edytowane 31 Lipca 2020 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @Szczepan9205 Wiesz gdzie jest schowek z zadania chyba Fanatyka w wiosce kotów , strasznie długo szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 3 minuty temu, kanon1022 napisał: @Szczepan9205 Wiesz gdzie jest schowek z zadania chyba Fanatyka w wiosce kotów , strasznie długo szukam. Ten pierwszy, który szukasz w ramach treningu ? Jest w domku do którego drabinka prowadzi na "strych" tuż za nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @Gh0sTp Przekopałem całą chałupę i nie znalazłem , żadnego schowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldi Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Trzymajcie, jeśli ktoś ma problem z odnalezieniem tego schowka Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) Ave Kamraci ..powiedzcie mi jak zwolnić towarzyszy. bo miałem zadanie ich zaprowadzić na zwiedzanie , i tak zrobiłem ale teraz łażą ze mną a chciałbym sobie samu zwiedzać Dodam jeszcze 2 pytanie czy Hełmy można rozkładać , jeśli tak to jak ? Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez Gerdhard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldi Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @Gerdhard jeśli miałeś questa gdzieś ich zaprowadzić, to musisz z nimi na miejscu pogadać (czytaj opisy zadań, bo jest ich kilka rodzajów), odprowadzić z powrotem do obozu i znów pogadać, jak dobrze pamiętam. Chyba, że to zadania na przeprowadzenie kogoś gdzieś przez Zonę, to musisz pogadać z nim będąc na miejscu. Hełmów, jak dobrze pamiętam, rozkładać się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Czy ktoś z obecnie grających, który ma zainstalowane jakieś addony do Anomaly, spotkał się z problemem wyrzucania przedmiotów z ekwipunku samoczynnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Voldi Bracie Stalkerze dziękuje już teraz wiem co i jak @Gh0sTp ja mam cały zestaw i bez problemu działa nic mi nie wyrzuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Gerdhard tak znalazłem problem, jest to addon związany z nowym systemem obrażeń. Instrukcja tłumaczy opisy, ale jakoś nie działa to w grze, i co chwilę trzeba iść spać aby się zregenerować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Gh0sTp zainteresowałeś mnie podasz link do niego ... a i masz może Addona na PDA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Gerdhard napisał: @Gh0sTp zainteresowałeś mnie podasz link do niego ... a i masz może Addona na PDA? https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/eft-full-medic-item-overhaul https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/body-health-system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Gh0sTp rozumiem że te dwa addoy są ze sobą połączone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi