Skocz do zawartości

Anomaly 1.5.2 - Dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.02.2021 o 10:00, kamil190 napisał(a):

Anomaly_1.5.1_logo.png

Nazwa: S.T.A.L.K.E.R. Anomaly 1.5.1
Platforma: Call of Chernobyl + Last Day 1.3
Twórcy: Anomaly Developers
Data premiery: 02.02.2021r.
Autor spolszczenia: 

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

SCREENY:

Pokaż ukrytą zawartość

WIDEO:

Pokaż ukrytą zawartość

LINK DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTRUKCJA INSTALACJI:

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Może ktoś podać linka do prawidłowego i aktualnego spolszczenia anomaly 1.5.0?

W dniu 5.02.2021 o 20:07, boberm napisał(a):

No @vidkunsen - lekki szacunek . Ja jeszcze kręcę się w okolicach Kordonu i Wysypu coby uciułać kilka groszy.:-)).....

Rozwiń  

Przecież on pewnie z konsoli debug mode to sobie wszystko zapewnił, nie możliwe aby w tak krotkim czasie, dorobić się takich rzeczy 

A co do FOV i HUD @vidkunsen to ustaw sobie jedno na 45 a drugie na 75, tylko nie pamiętam która wartość do FOV a która do HUD

Edytowane przez Monolithalian

Zanim trafiłem na jantar sporo zwiedzałem, handlowałem i  oszczędzałem a pancerz i dodatki można kupić dopiero na Jantarze.

Sporo się nachodziłem, schowki są nie oznaczone więc odwiedzam każdy "podejrzany" zakątek, napuszczam mutanty na wrogie mi ekipy i daję radę.

Teraz jestem tu:

p.s. a jak się uruchamia konsole, co wpisać? i co mi to da? mod jest prosty i nie trzeba kombinować tylko spokojnie jak człowiek pierwotny - zbierać i handlować.

ss_tomahawk_02-06-21_09-30-18_(zaton).jpg

p.s. 2 - mini mapę wziąłem z jakiejś starej wersji Anomaly i daje radę, dużo kasy można dostać za dodatki dla rusznikarzy.

p.s. 3 dużo można zarobić na różnicy kursu - części są droższe jak sprzedajesz komu trzeba - n.p. resztki mutantów naukowcom a w/w mechaniczne do broni rusznikarzom, wadliwe lub uszkodzone napotkanym stalkerom .

Powodzenia w zbieractwie! 😄

ss_tomahawk_02-06-21_10-42-50_(zaton).jpg

• Dodatnia 1

W dniu 6.02.2021 o 02:21, Monolithalian napisał(a):

Przecież on pewnie z konsoli debug mode to sobie wszystko zapewnił, nie możliwe aby w tak krotkim czasie, dorobić się takich rzeczy

Rozwiń  

Wstyd przyznać, ale początkowo też tak samo pomyślałem:blush: Wiem jednak, że V jest już dużym chłopcem i raczej nie ma podstaw aby kłamać. Dorobił się tego szpeju to fajnie, a jak sobie go zespałnował to też dobrze. Gra ma sprawiać przyjemność, a nie być udręką do której siadasz z przymusu.

Edytowane przez Anton Gorodecki
literówki
  • Dodatnia 3

Prypeć wschodnia - lokacja z mieszkaniem jest trochę rozbudowana i są schody na dół!

Więcej zabawy mam ze zwiedzania niż z zadań.

Bambetle/szmelc itd/itp leżą wszędzie, trzeba się uzbroić w cierpliwość i zbierać a potem sprzedawać - pralnia.

W szpitalu spotkałem wesołą ekipę - IIG - fajne chłopaki, dali się zabić i mieli sporo bambetli przy sobie.

Pokaż ukrytą zawartość

Mod może być, nie ma w nim debilnych  zagrywek z krainy wróżek i czarnej magii, jak w/w zbieractwo, zwiedzanie, bez nerwów, zadania można wykonać na spokojnie i bez pośpiechu.

p.s. Monolithalian - to jest tylko gra, nie zamierzam się denerwować, że mi coś tam nie wyszło, najpierw spokojnie, metodycznie zwiedzam, zbieram informacje a dopiero potem jak już mam plan wykonuję dane zadanie - stare powiedzonko - ciszej jedziesz, dalej zajedziesz.

Wykorzystuję wady i zalety danej lokacji do zdobycia tego co potrzebuję, do gładkolufowej tez jest tłumik! 😄

Pokaż ukrytą zawartość

• Dodatnia 1

Zrobiło się dziwnie, mod niby wolna gra ale daje jakieś tam zadania w ciągu od "Ajdara do Wardara", przynieś, wynieś, pozamiataj, st sierżant Gromow z Baru - rusznikarz itd/itp.

Są przewodnicy, kasa leży dosłownie co metr na ziemi, podnieść, sprzedać i dalej by wykonać kolejne zadanie z w/w.

Można u sprzedawców zblatować trepów, część najmusów czy rozbójników, na dłuższą metę jak już masz kasę te zadania są nudne.

Pojawiła się druga linia fabularna w stylu - odszukać Striełoka, ciągnę te dwa wątki, kasę mam bo jak sidor skierował mnie do Baru do gromowa to sobie pozwiedzałem lokację i diengi są w kiermanie.

W podziemiach Agropromu jest nowy/stary mutant - psi pijawka:

p.s. ciekawi mnie tylko gdzie mnie zaprowadzi linia fabularna dotycząca Striełoka?

ss_tomahawk_02-06-21_18-15-55_(l03u_agr_underground).jpg

ss_tomahawk_02-06-21_20-21-01_(l07_military).jpg

W dniu 6.02.2021 o 19:32, vidkunsen napisał(a):

Zrobiło się dziwnie, mod niby wolna gra ale daje jakieś tam zadania w ciągu od "Ajdara do Wardara", przynieś, wynieś, pozamiataj, st sierżant Gromow z Baru - rusznikarz itd/itp.

Są przewodnicy, kasa leży dosłownie co metr na ziemi, podnieść, sprzedać i dalej by wykonać kolejne zadanie z w/w.

Można u sprzedawców zblatować trepów, część najmusów czy rozbójników, na dłuższą metę jak już masz kasę te zadania są nudne.

Pojawiła się druga linia fabularna w stylu - odszukać Striełoka, ciągnę te dwa wątki, kasę mam bo jak sidor skierował mnie do Baru do gromowa to sobie pozwiedzałem lokację i diengi są w kiermanie.

W podziemiach Agropromu jest nowy/stary mutant - psi pijawka, oprócz pijawki pojawia się jej zjawa i atakują cie razem:

p.s. ciekawi mnie tylko gdzie mnie zaprowadzi linia fabularna dotycząca Striełoka?

Rozwiń  

W dniu 6.02.2021 o 19:32, vidkunsen napisał(a):

W podziemiach Agropromu jest nowy/stary mutant - psi pijawka:

Rozwiń  

W mordę, ale jazda - kwest na poszukiwanie Striełoka.

Sidor - Kordon - Bar - Barman - Skadowsk - Barman i mój przyboczny (naparnik) Brodiaga (uwaga, ważne - Brodiaga naprawia sprzęt i pancerz cały czas)- Jupiter - podziemny tunel - cały czas Brodiaga przy tobie - Prypeć wschodnia - Pralnia i !on ci w całej krasie!.

p.s. co brak kobiety, rodziny, wódka robi z ludzi:

ss_tomahawk_02-07-21_12-27-21_(pripyat).jpg

• Super 1
  • Dodatnia 2

Akurat pierwsza fabuła jest najdłuższa, jak się przejdzie ją to można spokojnie powiedzieć że jest się w połowie drogi, każda kolejna fabuła jest krótsza od poprzedniej z Operation Afterglow już w ogóle będącą żartem która się dzieje tylko na dwóch czy trzech lokacjach.

Dla tych co grają w czystego Anomaly bardzo polecam zainstalować sobie addony, np. Boomsticks & Sharpsticks który dodaje dużo nowego uzbrojenia, ja osobiście polecam dość nowy mod na animacje używania przedmiotów, bardzo dodaje imersji. Z innych jeszcze poleciłbym nowy HUD broni od ЦЕМЕНТ ale nie wiem czy ten ostatni jest zaktualizowany.

• Dodatnia 4
  • Dzięki! 1

@vidkunsen Chodzi mi o ten dodatek.

Sprawia on że pozycja broni w rękach jest bardziej realistyczna i podobna do tego co można zaobserwować w dzisiejszych strzelankach.

Dwa filmy pokazowe:

Pokaż ukrytą zawartość

Autor nigdzie nie dał znać że działa pod najnowszą wersję, chociaż biorąc pod uwagę że to tylko zmiana położenia broni na ekranie to możliwe że nie będzie żadnych konfliktów.

• Dodatnia 1
  • Dzięki! 1

Widzę, że nie tylko ja miałem pretensje do nieprawidłowej animacji broni w stosunku do celownika ekranowego. Animacji, gdzie broń bez celowania patrzyła nie tam gdzie należało. Przez to nie raz zdarzyło mi się zginąć, bo celując "po lufie", strzelałem obok celu.

@Ziomkowsky  Nie wgrywaj dodatku " w ciemno". Otwórz jego katalogi, zobacz jakie w nich są pliki. Następnie odszukaj te pliki w modzie, zrób ich kopie, ale pojedynczo. Wklej odpowiednik z dodatku i uruchom grę. I tak po kolei z wszystkimi. Jeśli jednak dodatek jest spakowany tak, że nie widać plików, bo są w .db, to kopia tego .db, wklejenie .db dodatku. A jak wyskoczy problem, przywrócenie oryginałów i po sprawie.

Ale sądzę, że te zmiany teksturowe nie powinny wywalić moda.