bolo Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Witam, udźwig zwiększony, skoku nie umiem zwiększyć, mam następną prośbę, jak wstawić mini mapę jakoś dziwnie mi się bez niej gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Włączyć minimape możesz w ustawieciach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Monolithalian - w 4 części także masz 2 linie fabularne. Anatolij: https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/minimap-fix Lub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Godzinę temu, bolo napisał: Witam, udźwig zwiększony, skoku nie umiem zwiększyć, mam następną prośbę, jak wstawić mini mapę jakoś dziwnie mi się bez niej gra. @bolo - actor.ltx który Ci wrzuciłem jest juz ze zwiekszonym skokiem... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Gdzie konkretnie mam go wkleić?. Zwiększyć skok w tym pliku też potrafię ale w sytuacji jak są wszystkie foldery a ten mod ma inaczej i dlatego mam z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 @bolo Nie znam struktury tego moda, ale skoro miałeś możliwość zwiększenia udźwigu, to chyba jest gamedata, a w niej katalogi config\creatures i w nim plik actor.ltx Zabezpiecz sobie ( kopia, zmiana nazwy ) oryginalny plik z moda i wklej ten co dostałeś. A jak nie ma gamedaty, to zrób jej katalog, a w nim config\creatures i wklej actor.ltx. Tylko aby udźwig zadziałał, musisz mieć jeszcze plik system.ltx i to nie pierwszy lepszy, a z tego moda i w nim też dokonać zmian zgodnych z tymi w actor.ltx. O ile mod nie ma antyczita. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Godzinę temu, bolo napisał: Gdzie konkretnie mam go wkleić?. Zwiększyć skok w tym pliku też potrafię ale w sytuacji jak są wszystkie foldery a ten mod ma inaczej i dlatego mam z tym problem. Ma byc tak : gamedata/configs/creatures . W katalog ostatni wrzucasz plik actor.ltx . Katalog gamedata juz masz ( gdyz zwiększyłeś ładownośc postaci) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GigaKox Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Siema, jak wybiorę frakcje samotnik to później będę mógł dołączyć do którejś z frakcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 @GigaKox O ile masz z nią neutralne/przyjacielskie stosunki. Żeby móc dołączyć do Wolności trzeba wnieść opłatę w wysokości ( chyba ) 15 tysięcy rubli. Co do reszty ugrupowań nie jestem pewien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 GigaKox - handlarze za kasę oferują możliwość zmiany frakcji, blatowanie wrogich ekip a szefowie frakcji dają ci możliwość zmiany frakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Powoli, ale do przodu. Bardzo dużo czasu poświęciłem na wykonywanie zadań pobocznych dla Wolności, Bandytów i Najemników. Na razie milionów się nie dorobiłem, ale wystarczyło na lepszy sprzęt i detektor Wołos. Szkoda tylko, że nie mam szczęścia do znajdowania artefaktów i póki co zainwestowane pieniądze do mnie nie wróciły - trudno. Mam już dosyć kręcenia się po Magazynach Wojskowych, Martwym Mieście czy Dolinie Mroku i pomyślałem, że w końcu wypada zainteresować się głównym wątkiem fabularnym. Dotarłem na Kordon, trochę się tam pokręcę i wyruszam na Bagna do Doktora. Nie jestem fanem broni z okresu IIWŚ, a przynajmniej nie w Zonie. W każdym razie kupiłem ciekawy karabin wyborowy - Karabiner 43, produkowany przez III Rzeszę i jednocześnie wzorowany na radzieckim SWT. Nawet skutecznie zastępuje snajperkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Ponownie wracam do kwestii podwyższenia skoku oraz biegu, zmiany w actor.ltx nic nie dają, proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Cóż Bolo, zostało ci tylko jedno - prywatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 @bolo - masz moją actor.ltx - i u mnie działa. Czy na pewno masz właściwą ścieżkę dostępu do pliku? Czy zmieniłeś fsgame? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Niestety u mnie czwarty rozdział ( UNISG ) nie zaskoczył. Zrobiłem wszystko, tak jak w wersji poprzedniej ( 1.5.0 ), a nawet więcej - Hip zostawiłem u Brodacza, eskortując ją z Kordonu na Zaton - lecz to nie pomogło. Pozostało zastosować rozwiązanie @Szczepan9205, które zadziałało. Chwała mu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 DarMoo - dwutorowy - 2 linie scenariusza - w 4 rozdziale gdy grałem jako zawodnik z ekipy IIG (którą ty chyba nazwałeś UNISG - ja stosowałem nazewnictwo z głagolicy) zrobilem ścieżke i po ostatnim dla tej ekipy zadaniu major nawinął mi żebym po dalsze zadania jak mam ochotę polazł do najmusów do Martwego Miasta. Najmusy jak zwykle niezwykle sporo zadań w klimacie skóra z garba jaguara, naszywki i inne takie takie bzdety i bambetle. Jednym słowem mod się kończy tzw. wolną grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 @boberm mam Twój actor.ltx, a fsgame miałem zmienić? na jaki?. Ścieżka dostępu: gamedata/configs/creatures . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Taak.. Anomalia mnie dzisiaj zaskoczyła. Grając w te wszystkie tytuły na platformie Zewu Czarnobyla często można ( i słusznie ) narzekać na wszechobecną monotonię. Niepodważalnym atutem Anomaly jest wątek fabularny, który wyznacza nam cel. Podążając tropem Striełoka trafiamy do Podziemi Agropromu ( no, kto by się spodziewał ), gdzie standardowo zamelinowali się bandyci. Chcąc zapuścić się głębiej, zostałem zaczepiony przez herszta niewielkiej bandy. ( nie polecam zaglądać, jeżeli ktoś ma neutralne stosunki z bandytami i nie schodził do podziemi ) Spoiler Bandyta nie okazał się tchórzem i wspólnie szukaliśmy czegokolwiek, co może zainteresować Sułtana. Po wszystkim możemy go odprowadzić do D. Mroku i otrzymać dodatkowe wynagrodzenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bylu Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) Jak\czym rozbierać ekwipunek na części? Znalazłem - Multitools Edytowane 18 Lutego 2021 przez Bylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 W dniu 7.02.2021 o 17:08, boberm napisał: @vidkunsen - Hip - faktycznie jest wizualnie OK. Ma ciało faceta, mogliby to zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 9 godzin temu, Monolithalian napisał: Ma ciało faceta, mogliby to zmienić Oj tam , oj tam .... mundurek zniekształca :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bylu Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Czy w Anomaly znajduje się nowy voice acting? Na spolszczoną wersję Misery wpakowałem naszego lektora i wszystko działało. Zastanawiam się czy da się to zrobić z Anomaly. Oczywiście pliki audio z trzech części gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomurnik Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Witam mam problem z instalcją moda przy wypakowywania plików przez 7 zip wyskakuje błąd jakiś tam plików a przy próbie uruchomienia tak gry wyskakuje to co na screnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Uruchom grę z pliku bin, tam uruchamiasz z takim DX jakim chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuper Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Hej wszystkim Wracam do Stalkera po wielu latach. Akurat wpadł mi na dysk mod Anomaly. Mam parę pytań. Czy to normalne że w miejscówkach, gdzie zwykle byli przeciwnicy, teraz nie ma nikogo? Nie wyszedłem jeszcze poza Kordon, ale pamietam że pośrodku mapy przy wiadukcie kolejowym byli zawsze żołnierze albo bandyci. Jak poszedłem tam teraz to było pusto. To samo przy posterunku wojskowym na północy, przy przejściu na wysypisko. Ani żywej duszy. Żołnierzy spotkałem tylko (i wybiłem bezproblemowo) na południowym posterunku. Mam dziwne wrażenie że oni wszyscy zniknęli po emisji. Ten południowy posterunek rozwaliłem przed pierwszą emisją. Jeśli taka jest mechanika w tej grze że emisja czyści mi drogę to trochę to głupie Do tego na pewno po emisji dostałem nagrodę za jakiegoś questa o wybiciu mutantów a nie ruszyłem nawet palcem... Czy coś da się odnośnie powyższego pozmieniać w ustawieniach? Poziom trudności mam ogólnie na średni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi