Junx Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 3 minuty temu, FairFight napisał: Kojarzy ktoś co to jest w Anomali LLMC, AAC, IAM, AAM? Kontenery na artefakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 A, dobra, mam już. Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemq Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 @tom3kb - faktycznie, znalazłem przy bloku, po lewo od ciała stalkera idąc od mostku, monolit jak zwykle nie oddał znaleziska za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty337 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 (edytowane) Siemka wszystkim! Gram sobie w Anomaly, mam dwóch towarzyszy których wyekwipowałem w karabinki z tłumikami. Po drodze jednego z rajdów znaleźli inne karabinki które były w opłakanym stanie i nijak nie mogę jednemu z nich z ręki wyciągnąć karabinka by go naprawić i oddać mu z powrotem. Powiedzcie mi - da się mieć jakiś większy wpływ na szpej towarzyszy? Podrzucając im amunicję PPanc do eq mam jakąś pewność że będą z niej korzystać? Dodam że miałem już komunikat od jednego z nich, że karabinek mu rdzewieje no ale NPC raczej sam do rusznikarza nie pójdzie :V Edytowane 20 Września 2022 przez Konstanty337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 @Konstanty337 na poprzedniej stronie @przemqmiał też ten problem z towarzyszem Hip, ogólnie sprawę można załatwić rzucając im pod nogi jakąś broń o większej wartości niż ta jakiej aktualnie używają ale z biegiem czasu gdy będą strzelać broń będzie się zużywać i znowu jak znajdą jakiś szmelc w trochę lepszym stanie to znowu podniosą i tak w kółko. Dodatkowo zbierając cały ten złom w pewnym momencie przeciążą się i nie będą mogli się poruszać. Możesz sobie poszukać addonów pozwalających na zarządzanie ekwipunkiem towarzyszy to wtedy od czasu do czasu możesz im zrobić czystkę w plecaku, ja np na szybko znalazłem coś takiego https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/companioninventoryunlockrc18 Przeczytaj opis czy ci się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty337 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 @tom3kb Kurde... pobrałem moda, zainstalowałem go ale Anomaly go nie widzi w ogóle. Myślałem że to kwestia spolszczenia, ale po zmianie języka na Angielski nadal nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 @Konstanty337 Z tego co widzę po string_id w pliku tekstowym od tego moda na zarządzanie ekwipunkiem to żeby on zadziałał to musisz mieć zainstalowany MCM (Mod Configuration Menu) i dopiero z tym chyba ruszy ten dodatek. A żebyś nie miał brakującego tekstu to wystarczy, że folder eng (od moda na zarządzanie ekwipunkiem towarzyszy, znajdziesz go w text/eng) skopiujesz i tej kopii zmienisz nazwę na pol, tak żebyś w folderze text miał foldery eng, rus i pol - wtedy powinien działać ze spolszczeniem tyle, że jego tekst będzie po angielsku i tak samo powinieneś zrobić z plikami tekstowymi od MCM żeby Ci nigdzie tekstu nie brakowało. Tu masz link do MCM: https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/anomaly-mod-configuration-menu Jeżeli dobrze myślę to kolejność instalacji powinna być taka - na spolszczone Anomaly wrzucasz MCM i dopiero potem ten mod na zarządzanie no i robisz te kopie folderów ze zmianą ich nazwy na pol, uruchamiasz grę i w menu głównym powinieneś mieć wtedy dodatkową opcję Mod Configuration Menu, wchodzisz tam i albo tam się dopiero aktywuje wszystko, albo w nim sobie konfigurujesz po prostu jakieś dodatkowe opcje moda na zarządzanie ekwipunkiem. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty337 Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 (edytowane) Wszystko działa jak należy - Chylę czoła jak prężne działa to forum ❤️ Edytowane 22 Września 2022 przez Konstanty337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeIoneczek Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Jakie addony polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Możesz spróbować jakieś paczki jak np: G.A.M.M.A Escape From Pripyat 3.0 Jeżeli nie chcesz jednak się bawić w takie paczki to ja polecam Desolation z jakimiś mniejszymi dodatkami. Dla przykładu możesz na YT popatrzeć co inni mają (w opisie) np: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eksplo_Raptus Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Część, mam pytanie o addon. Czy addon expedition działa poprawnie z spolszczeniem anomaly oraz z spolszczeniami dodatków? Szukam jakiś fajnych addonów, które są po polsku. I próbowałem tych nie polskich, ale taki gamma to nie mogłem zainstalować (robiłem wszystko z instrukcji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Raczej nie według mnie możesz miec problemy z dodatkami nie spolonizowanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eksplo_Raptus Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 36 minut temu, Anatolij napisał: Raczej nie według mnie możesz miec problemy z dodatkami nie spolonizowanymi. No cóż, to zostają mi reshade i spolszczone mody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Witam. Mam krótkie pytanie? jak uruchomić latarkę, naciskam literę L i nie świeci. Latarka w pełni naładowana,jakieś dodatkowe opcje trzeba zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 @Akron1112 sprawdź w ustawieniach. Może masz pod inną literą. Zrób rester latarki czyli wyjmij baterie i z powrotem załóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 @Akron1112 ale "ręczną" latarkę? To musisz włożyć ją w slot detektora i można używać tylko z pustymi rączkami, ewentualnie z pistoletami i może nożem. Odpalasz klawiszem detektora. Bo "L-ką" to włączasz latarkę ale czołówkę jeśli już taką masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 @tom3kb masz rację zmyliła mnie klawiszologia, dzięki za podpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre86 Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 (edytowane) wie ktoś może jak zmusić outfit edytor w debug mode do działania by wprowadzone zmiany zadziałały w grze w gamedata/config/items mam pusto gram na modzie gamma Edytowane 1 Listopada 2022 przez Andre86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Z braku innych modów, postanowiłem dokładniej przyjrzeć się Anomaly, aby zrozumieć co w tej bazie do tworzenia modów jest takiego, że sporo grających się nią zachwyca. Na razie przeszedłem moda na piechotę z Kordonu na Zaton ( zadanie"Spotkaj się z Noe" ) i spowrotem na Kordon i Bagna ( Spotkaj się z Bibliotekarzem i Spotkaj się z Doktorem ). Mam pytanie do tych, co w Anomaly już pobuszowali. Czy mod ma wmontowany spawner i jakimi klawiszami go wywołać. A jeśli nie, to który ze spolszczonych spawnerów można bezproblemowo wsadzić do moda. Ciekawa sytuacja. Kardana wygryźli ze Skadowska i kiedy korzystamy z jego warsztatu, to on sobie wychodzi na papieroska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 @kondotier Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale w opcjach trzeba zaznaczyć pole "Debug Mode", a następnie po wczytaniu zapisu gry wyjść do menu i nacisnąć "S". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 @Agrael No to tak na szybko mi odpowiedz, jak skorzystać ze szybkiej podróży. Wg. info przy ustawianiu, ma się pojawić jakiś znacznik na mapie lokacji którą "odwiedziliśmy". Ja na swoich mapach nic takiego nie widzę. Szukałem tego debuga. Gdzie on może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 @kondotier Te znaczniki na mapach w PDA pojawiają się tylko na odwiedzonych wcześniej lokacjach. To zależy też od wyboru opcji "Stan szybkiej podróży". U mnie to było tak ustawione: Spoiler Pamiętam, że nie zawsze udawało mi się przenieść i pomagało wczytanie gry. Znaczniki chyba powinny być przy największych bazach stalkerów na danej lokacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 @Agrael Mam tak samo ustawione, a na mapach nic nie ma. Widoczne na mapie Kordon, Bagna, Agroprom ( i kupa innych aż do Zatonu też ) odwiedzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 @kondotier @Agrael bo na niektórych lokacjach jest np tylko jeden punkt szybkiej podróży mimo odkrycia wszystkich "kółek", z tego co pamiętam na Kordonie mogłem się przenosić za przejazd kolejowy do tego domku co w Cieniu psy atakowały Lisa. A i chyba jest jakiś "cooldown" na te szybkie podróże bo czasem za szybko nie można skorzystać z jakiegoś punktu, do którego niedawno skakaliśmy. Ale to moje przemyślenia i obserwacje z własnej gry więc mogę się mylić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 2 godziny temu, kondotier napisał(a): Szukałem tego debuga. Gdzie on może być. @kondotier W launcherze opcja "debug mode" i w grze klikasz F7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi