Szczepan9205 Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 @pekono A widzisz i tu jest psikus bo się da tylko trzeba iść do Sacharowa, a jak jesteś dopiero na Agropromie no to jeszcze trochę zanim będziesz mógł iść na Jantar - w tej chwili też byś mógł, ale to by było czyste samobójstwo bo musiałbyś przejść przez Bar i Dzicz. Miałem identyczną sytuację podczas testów i też na początku nie poczaiłem się o co chodzi bo byłem pewien, że skrypt odpowiedzialny za efekt obecności kontrolera się zaciął stąd ciągłe dźwięki i sepia, dopiero jak wziąłem walizkę z INB i poszedłem do fabryki, żeby jakieś pierdoły w schowku zostawić to zauważyłem, że Samotnicy nagle zrobili się wrogo nastawieni bez powodu i dopiero wtedy spojrzałem w PDA i ogarnąłem co się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pekono Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 @Szczepan9205 No proszę, pamiętam jeszcze z czasów podstawówki że Ruskie zawsze we wszystkim "piersi na świecie" byli - to i odrastanie mózgów u zombiaków opanowali... A te biedne Hamerykańce w Walking Deadach tak się męczyli i nic... Nie każdy ma swojego Sacharowa jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 (edytowane) @Szczepan9205 Error wyglądający następująco; FATAL ERROR [error]Expression : assertion failed [error]Function : CScriptStorage::do_file [error]File : c:\users\red\desktop\ogsr-engine-2.1.320\ogsr_engine\common_ai\script_storage.cpp [error]Line : 333 [error]Description : false Rozumiem, że to wersja beta ale to już lekka przesada co się w tej grze odbywa. Edytowane 12 Maja 2022 przez Starika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 @Starika.. Pojęcia nie mam o co chodzi bo takiego description loga to jeszcze nigdy nie widziałem. Co nie zmienia faktu, że raczej musiałbyś wrzucić pełny log i musiałby spojrzeć na to ktoś bardziej obeznany z technikaliami Stalkera, albo ewentualnie spójrz czy na dsc R3 ktoś miał z podobnym errorem wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Wie ktoś może czy w obecnej wersji Śruba/Wkręt (zawsze zapominam jak się chłop nazywa) może otworzyć pojemnik najemników z posterunku na magazynach wojskowych? Bo z ciekawości oddałem mu pojemnik i zapłaciłem a potem walnąłem się spać, Trzy dni minęły i dalej nie ma żadnego dialogu o odbiorze pojemnika, tylko za samym Śrubą pojawił się na ziemi plecak w który lepiej nie strzelać. Czy może lepiej pokierować się instrukcją z kartki która była z pojemnikiem i zabrać dziada do Prypeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 @Wielebny O patrz, to nawet nie wiedziałem, że ten pojemnik można oddać Śrubie Ja w każdym razie, zabrałem go do Prypeci. Jak już będziesz w mieście, to rozglądaj się za grupą najemników (nieopodal dworca autobusowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Cześć, mam małe pytanie. Czy da się jakoś "wygonić" Siniaka z wejścia do Baru? Gdyż uniemożliwia mi on zejście tam, Zrobiłem dla niego zadanie na skrzynkę wódki i dalej on tam siedzi. Zmiana lokacji, wczytanie zapisu nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 @bober322 Niestety, ale ten pijaczek lubi przesiadywać przy samym wejściu do Baru. Spróbuj nad nim przeskoczyć i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 @Agrael pomogło wyjście z gry i odpalenie jej od nowa. Stary dobry Stalker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Hej jest możliwość wrzucenia dodatku Dead Zone, oraz lektora na inny serwer? U mnie Mega Totalnie świruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Wie ktoś może czy prof. Tompson i szalony stalker z Magazynów Wojskowych są do czegoś potrzebni? W OGSR bodajże coś z nimi było, ale nie wiem czy zostało to przełożone tutaj bo nie widziałem żadnych dialogów u Sacharowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 @Wielebny Ten zombifikowany stalker na MW jest związany z wątkiem Złotej Kuli. Wypadałoby też porozmawiać z Kutwą i Maksem, a przy okazji znaleźć członków zagubionej ekspedycji Poszukiwaczy. Dzięki temu na Radarze trafisz na Kruka i pociągniesz wątek. Jeżeli chodzi o Tompsona, to sprawa wygląda inaczej - teoretycznie nie jest nam do niczego potrzebny, ale @Szczepan9205 mi wspominał, że da się z nim porozmawiać, ale tylko w przypadku gdy sami staniemy się zombiakiem. Chodzi o to, że Sacharow jest w stanie nas odzombifikować, ale trzeba znaleźć artefakt i pogadać z Tompsonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 @Agrael Czy to znaczy że mogę wykonać zadanie dla Maksa na przyniesienie jego PDA, czy mam jednak się wstrzymać? Bo nie powiem, mam lęki że jeśli odstrzelę za wcześnie zamknę sobie wątek. Z innej beczki, czy jest gdzieś jakiś poradnik na temat schowków Poszukiwaczy? Większość znalazłem ale ciekaw jestem co jest w pozostałych a niektóre mają takie opisy żeby człowiek ich przypadkiem nawet z demo_record nie znalazł 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @Wielebny Jeżeli wykonałeś wszystkie możliwe zadania przed Radarem, to raczej możesz zastrzelić tego zombifikowanego stalkera na MW i odnieść PDA Maksowi. Część Złotej Kuli zombifikowany powinien mieć przy sobie. Jeżeli chodzi o schowki Poszukiwaczy, to poradnik jest tutaj - KLIK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeadMan Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Witam, Co daje ten dodatek Dead Zone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @DeadMan Dead Zone dla Radiophobia 3 to dodatek który zmienia tekstury trawy itp. tym samym zmienia klimat całej gry na mroczny, taki jak np. w Misery 2.2.1 mod jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeadMan Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 13 minut temu, Süseł napisał: @DeadMan Dead Zone dla Radiophobia 3 to dodatek który zmienia tekstury trawy itp. tym samym zmienia klimat całej gry na mroczny, taki jak np. w Misery 2.2.1 mod jest. Ok. Dziękuję. To sobie go daruję. Bo po jego wgraniu wszystko wygląda gorzej, jakby postrzępione w 1080p. Dopiero jak ustawie rozdzielczość 4k to wygląda ślicznie. Ale klatek tylko 30. Pewnie tez zawiera textury o mega rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 (edytowane) Festiwalu pytań ciąg dalszy. Zdobyłem już łącznie 6 pędraków z informacjami o schowku Wędrowca - jeden z trupa po wskazówkach Siniaka za dożywotni zapas wódy a pozostałe pięć ze schowków według wskazówek Kreta. Z tego co widzę, brakuje mi trzeciej części. Nie ruszałem jeszcze na radar, czy coś pominąłem czy po prostu mam grać dalej i węszyć? Chciałem wrócić do Kreta po wybraniu wszystkich jego schowków ale gość gdzieś przepadł, za nic nie mogę go znaleźć. Szaman też wziął się i zginął, znalazłem jego ciało w Barze - na szczęście dostałem od niego namiary na wszystkie schowki. Mam nadzieję że nie będzie potrzebny fabularnie. EDIT A i jeszcze jedno - czy znalezione w trupach zwykłe PDA sprzedawać Kablowi w Barze czy będą do czegoś potrzebne/można je opchnąć komuś innemu? Handlarze nic za nie nie dają. Edytowane 4 Czerwca 2022 przez Wielebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Wielebny Kto pyta nie błądzi W sprawie ''pendraków" powinieneś mieć wpis w PDA. Łącznie jest ich 7, ale już nie pamiętam lokalizacji wszystkich. Na pewno jak wszystkie zbierzesz, to pojawi się ostatni wpis w PDA z szyfrem z namiarem na schowek, który jest na CEA-1. Podpowiem, że chodzi o "Żelazny most". PDA można sprzedać Kablowi. I chyba tylko jemu, a tak, to nie są do niczego potrzebne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolSTACH Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 (edytowane) Witam Ogrywam aktualnie tą modyfikacje i zwracam się z prośbą czy może mi ktoś wytłumaczyć , pomóc jak zmienić udźwig w tej oto modyfikacji próbowałem zmienić w plikach system.ltx (gamedata\config) [inventory] take_dist = 2 max_weight = 500 max_ruck = 56 max_belt = 5 //16 slots = 11 oraz w pliku actor.Itx (gamedata\config\creatures) max_item_mass = 500 I nadal nie działa Edytowane 17 Czerwca 2022 przez KarolSTACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 W pliku - actor.ltx trzeba dokonać 2 zmian. To zmieniłeś dobrze, zmień też - max_walk_weight = 500 i powinno być ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolSTACH Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 23 minuty temu, smox napisał: W pliku - actor.ltx trzeba dokonać 2 zmian. To zmieniłeś dobrze, zmień też - max_walk_weight = 500 i powinno być ok. Ajj zapomniałem o tym ,Dziękuje ci za pomoc ;) Good Hunting Stalker! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 KarolSTACH - jeśli nie chce ci się gmerać w plikach lub nie można bo nie ma np gamedaty lub są pliki db to zawsze można uzyć trainera - w tym przypadku to będzie zapewnie trainer do cienii 10006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 18 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 @KarolSTACH Proponuję nie używać wspomnianych przez @vidkunsen-a "trainerów", bo to jedynie może prowadzić do kolejnych problemów. Na pewno po ukończeniu głównej fabuły będzie dodatkowy wątek i w nim trzeba skorzystać z chwilowej nieśmiertelności, aby przejść przez.. Więcej nie zdradzę W każdym razie, może autor R3 naprawi ten błąd. Taka ciekawostka. Niezidentyfikowany obiekt latający w R3: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemrod Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Modzik przyjemny, tylko mam pewien problem. Mianowicie mam wrażenie, że przeciwnicy są zbyt agresywni tzn. potrafią wyjść z Instytutu Agropromu i przejść spory kawałek drogi do mnie, by mnie odesłać do Hadesu. Jeszcze inna sytuacja to bandyci, którzy to również szarżują bezmyślnie a o perfekcyjnie rzucanych granatach nawet nie wspomnę! Może to takie założenia twórców moda, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi