slawnyokgora Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Znowu wymiękam przy OP 2, bez spawnera gra jest koszmarna. Nie chodzi o to aby mieć wszystko odrazu, ale wspomaganie się najprostrzymi iteami. Bo jest problem nawet znaleźć 10-20 głupich butelek wódki, szkoda czasu ciągle na to samo zbieranie. . Dodanie amo czy lekarstw, pieniędzy w dowolnej chwili daje przyjemny spokój w drodze przez lokacje. Niwelujemy problem z ograniczoną wagą. Jest też w menu nieśmiertelność i gdy w ostrej bitwie 10 razy nie udaje się przeżyć to się przydaje. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez slawnyokgora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Ten mod z założenia jest bardzo długi. Nie gra się go na szybko szybko. Tylko bardzo spokojnie i delikatnie przechodzi z lokacji do lokacji. Nie jest to mod na zasadzie w jeden dzień do Prypeci i z powrotem. Tutaj gra się wiele dni aby do baru dojść i zebrać amo. Istnieje wymiana w tym modzie z handlarzami jak chcesz wódkę czy apteczki to idziesz do Kulinara na wysypisku tam kupujesz jedzenie i idziesz do Żyły w Dolinie Mroku. On Ci to wymieni. I jesteś na plus. A pieniądze prędzej czy później wpadną Ci w ilościach hurtowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) W wiosce kotów tam gdzie w podstawce jest kombinezon najemnika ukryty to tutaj jest kilka butelek wódki Czasami z ciał jakaś wypadnie, za zadania cykliczne możesz dostać i żyła wymienia za konserwy Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Konkluzja jest taka Że jak pobiegasz po lokacjach to jesteś w stanie się nieźle obłowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Może ten filmik pomoże wszystkim zaczynającym grę, rozwiązać problem z wódką na Kordonie. UWAGA - nie jest to poradnik przechodzenia, ale tylko pokazujący gdzie szukać wódki. Pierwsze znalezione butelki w chlewni i na Kamazie, wykorzystać należy do przejścia pod mostem. A następne dla Kuzniecowa na "urodziny". https://www.youtube.com/watch?v=z2vCTUR_CHg I jeszcze jeden. https://www.google.com/search?q=YT+Stalker+OP+2.2+где+найти+водку+на+Кордоне&client=firefox-b-d&ei=lpmdY_6rKuvGrgTVp77ADg&ved=0ahUKEwj-zs7GuID8AhVro4sKHdWTD-gQ4dUDCA4&oq=YT+Stalker+OP+2.2+где+найти+водку+на+Кордоне&gs_lcp=Cgxnd3Mtd2l6LXNlcnAQDDIFCAAQogQ6BwgAEB4QogRKBAhBGAFKBAhGGABQ8QlYtxFg4ENoAXAAeACAAY0BiAHkAZIBAzEuMZgBAKABAcABAQ&sclient=gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:79779bb0,vid:x7akp_ndWC0 A ten pokazuje, jak "dorabiać" się kolejnych butelek podczas dalszej gry. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=YT+Stalker+OP+2.1+где+найти+водку+на+Кордоне#fpstate=ive&vld=cid:4e2cc85f,vid:DRcRxM5dJqg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Cześć teraz pytanie z innej beczki ponieważ nie działa mi teleporter (te od sacharowa też) czy to na Niezbadanych terenach czy na kordonie nie ważne gdzie to i tak się ten komunikat wyświetla....wiem że mogę z buta ale lenistwo górą hah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 17.12.2022 o 07:21, slawnyokgora napisał(a): Znowu wymiękam przy OP 2, bez spawnera gra jest koszmarna. Nie chodzi o to aby mieć wszystko odrazu, ale wspomaganie się najprostrzymi iteami. Bo jest problem nawet znaleźć 10-20 głupich butelek wódki, szkoda czasu ciągle na to samo zbieranie. . Dodanie amo czy lekarstw, pieniędzy w dowolnej chwili daje przyjemny spokój w drodze przez lokacje. Niwelujemy problem z ograniczoną wagą. Jest też w menu nieśmiertelność i gdy w ostrej bitwie 10 razy nie udaje się przeżyć to się przydaje. Sam obecnie próbuję ogrywać OP 2.2 z kilku powodów. Po pierwsze, ogrywałem w kilka modów etapowo, np. w OP-ka, Radiophobię 3, Anomaly, z którego ostatnio zrezygnowałem. Robię to z ciekawości, jak bardzo różnią się te mody. Przyznam, że ogromnie. Skrótem pisząc, "różne światy", wyobraźnie twórców i ich zamierzenia. Radyjkę 3 dla przykładu przechodzi się błyskawicznie, idzie się na dynamikę. Jest dość prosta w późniejszych etapach moda. W Anomaly nie czułem motywacji, nie miałem określonego celu fabularnego. Próbowałem ogrywać inne mody do Anomaly, różnice były duże, ale tylko w sprawach technicznych, dodatków do nich. Była za to ogromna swoboda działań i wyborów. W OP 2.* (w tym wersja 2.2) zaś ogrywanie idzie ślamazarnie, trzeba podchodzić do tego na luzie, w spokoju i cierpliwie. Są momenty, że idzie dostać szału, odpuszcza się na chwilkę i wraca się do niego po czasie. Mod w porównaniu do innych ma to coś, że ten nie jest dla wszystkich jak leci. Jest specyficzny, trudny wręcz. Modziwo jest tak jakby sprawdzianem wytrwałości i cierpliwości dla graczy. Mamy za to wiele poradników, materiałów przejścia na YT, często w języku rosyjskim, ale wizualnie możemy połapać się, jak rozwiązać dany problem. 😃 Edytowane 18 Grudnia 2022 przez Skryty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Najprawdopodobniej gra widzi gdzieś wrogów w twoich okolicach. Czasami wystarczą szczury. I tak jak piszę Skryty mod jest bardzo długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Jeśli chodzi o te artefakty to one są "niewidzialne" i tylko na Jantarze i w Barze. Na innych lokacjach wszystko działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 O co chodzi z tym że w menu gdzie można kupić przedmiot questowy nie da się nic wpisać? W 2.1 się nie dało i tutaj się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 1 minutę temu, Zwinny napisał(a): W 2.1 się nie dało i tutaj się nie da Czyli to taki feature moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Fajna funkcja, niemożność jej użycia Oby duzi producenci nie podpatrzyli bo wtedy będzie przekichane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Czy powinienem się przejmować napisem "Zapis wykonany w trybie Developer mode" czy zignorować? Zablokuje mi to np. zdobywanie osiągnięć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 @Ziomkowsky W sumie też mnie to zastanawiało jak postawiłem OPka. Może ktoś będzie znał odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Znawcą jakimś super nie jestem. Ale z tego co pamiętam to wyskakiwało jak miałeś zdjętego antyczita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Nic takiego raczej nie robiłem, zainstalowałem OP 2.2, potem patcha i wrzuciłem spolszczenie do folderu. Możliwe że gra wykrywa to spolszczenie jako jakiś niedozwolony addon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Też mam ten napis, nic się nie dzieje póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zrobiłem dokładnie tak samo, jak @Ziomkowsky, a więc mod, patch i spolszczenie. Niczego więcej nie dodawałem. Nie mam pojęcia, z czym to jest związane i czy tak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Fajnie by było chociaż dostać potwierdzenie od kogoś kto zaszedł względnie daleko czy ten napis nie blokuje zdobywania osiągnieć. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Według tłumaczenia chłopaków w OP 2.1 takie coś pojawiało się jak gra wykryła wyłączenie antychita. Zabij 150 bandytów za to jest jedno z pierwszych osiągnięć to się przekonasz czy dostaniesz osiągnięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 To niech ktoś wrzuci sobie czystego OP 2.2 na chwilę bez spolszczenia, zrobi zapis i zobaczycie czy tam też jest ten napis z developers mode. Problem solved. Będziecie wiedzieli czy on jest zawsze czy antycheat się uruchamia po wrzuceniu spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Mnie się ten napis o deweloperskim zapisie kojarzy tylko z jakby informacją o sposobie robienia zapisów wg. narzuconej przez autorów metody. Bo ta metoda to coś w rodzaju antyczita zapisowego. Dlatego po wgraniu antyczita ( tak było w poprzednikach i chyba jest tu ciąg dalszy ) napis znika, choć z zapisami nic się nie zmieniało. I choćby tylko dla jego pozbycia się, warto antyczita wgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Mnie sam w sobie napis nie przeszkadza bo i tak się go nie widzi kiedy się gra, jednak martwią mnie potencjalne konsekwencje podczas rozgrywki które nadal mogą wystąpić nawet po wgraniu addona który usuwa owy napis. Ale widzę że problem jest globalny więc pociesza mnie fakt że nie pomieszałem niczego przy instalacji ani w opcjach.😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qguar Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Witajcie. Mam problem z pobieraniem z torenta . Gladko zebralo 95 % po czym stoi i nie pobiera dalej, jakies sugestie ? Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Qguar ok . pobralem z yandexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Podpowiecie gdzie na Agro jest książka lotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi